BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #984837 przez Pumcia
Dzięki natkka :) daj znać już po wizycie, bo zakładam, że robiłaś testy OWU i wychodziły Ci negat. tak ? dlatego poszłaś do Gina ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984838 przez miśka23
Pumcia właśnie powiedziałam gin że te testy zawsze są negatywne i na usg zobaczyła u mnie niewielka cystę i powiedziała że to być może nie pęknięty pęcherzyk więc mogę (ale nie muszę) mieć bpoblem właśnie z tymi pęcherzykami. Na razie zmienione mam folik na inofolik. Zaprosiła mnie na wizytę w lipcu i jeśli do tego czasu nie zajdę w ciąże to będziemy myśleć co robić dalej
No i postanowiłam zrobić coś na własną rękę i piję zioła ojca sroki nr 3 :) Smak jest nawet nie najgorszy :P
Podziękowania: Pumcia

9 lata 6 miesiąc temu #984839 przez Pumcia
Miska - ja od wielu lat mam torbiele w piersiach, Gin powiedział mi ze mam niestety do tego skłonności wiec mogą też się pojawić na jajnikach. Jeśli to może być przyczyna moich negatywów - to wiele wyjaśnia. Wtedy jeszcze nie starałam się o dziecko więc nie przywiązywałam do tego wagi. Ale teraz . . . :) 30 stuknęło więc czas na maleństwo :) Pod koniec czerwca umówię się na wizytę i dowiem się wszystkiego.

Pisz po wizycie :) Dzięki za odp :0)

9 lata 6 miesiąc temu #984841 przez magmus88
Co do monitoringu to mi mój gin kazał przyjść w 13, 15 i 18 dniu :) powiedział, że jak się nie da tak konkretnie umówić to może być jakiś 1 dzień pośłizgu.... a że teraz sezon urlopowy, do tego ta moja operacja to mam wizytę tak późno :(

9 lata 6 miesiąc temu #984842 przez natkka
Pumcia - nie, ja jak robiłam to wychodziły mi pozytywy, ale nie mogłam zajść w ciąże :) Poza tym jak staram się chodzić do gin regularnie odkąd zaczęłam się starać o dziecko :)

9 lata 6 miesiąc temu #984843 przez natkka
popycham

9 lata 6 miesiąc temu #984889 przez Miluniaa
Co tam słychac ?? chyba wszystkie ciesza sie urokami dlugiego weekendu ;)
U mnie bez zmian oprocz swedzacych,bolacych piersi ;/ dziewczyny tez tak mialyscie ?? jak z tym walczyc ??

9 lata 6 miesiąc temu #984921 przez aggi
Milunia z naturą nie wygrasz, taka kolej rzeczy, musisz się przyzwyczaić a w końcu samo minie :) nie martw się

miłego dnia !

9 lata 6 miesiąc temu #984931 przez aklim88
Cześć ja dziś mam wolne i odpoczywam po wizycie w Polsce i pracy. Bardzo fajnie było odwiedzić rodzinkę, ale wróciliśmy jacyś wymęczeni.

Brzuch mi rośnie coraz większy, ale czuje sie ok. Dzisiaj w koncu przyjdzie kurierem mój wałek do spania i wreszcie bedzie mi sie wygodnie spało, bo tak to plecy mnie bola..

Milunia zeby troche zminimalizować objawy nawilżaj mocno piersi. Idealnie kremem do piersi przeciwko rozstępom

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 6 miesiąc temu #984946 przez zancik
Hejka :) :) Parę dni mnie tu nie było w poniedziałek rano wylądowałam w szpitalu z zatruciem pokarmowym byłam odwodniona dostałąm dwie kroplówki ale W środę wypuścili mnie do domu dostałam proszki Kalipoz Prolongatum(391)jonów potasu na szczęście tylko jedno opakowanie muszę przez jakis czas byc na diecie lekkostrawnej i prowadzić oszczędny tryb życia .Codziennie miałam KTG ale fajnie sie słuchało serduszka :) :) Z ciaża jest wszystko ok i z szyjką.A tak jakoś mocno jeden lekarz badał :( W szpitalu masakra duchota jak cholera,łózko skrzypiące jedzenie bleeeeeeeeee :sick: :sick: :sick: Na slai były jescze dwie dziewczyny jedna w 26tyg. druga z terminem na 31 lipca :) Tosia ostatnio jest bardzo ruchliwa a pecherz mój biedny nie wiem czy jeszcze tam jest ;) Pogoda mnie wykańcza nie wiem jak ja wytrzymam do końca lipca :( :(

Dzieciaczki słodkie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Milluniaa niestety musisz jakos przetrwać z tymi piersiami ;)

Już jie pamiętam co komu miałam napisać :( Trzymam za Was wszystkie kciuki i czekam na pozytywnego testa :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #984950 przez natB
zancik właśnie czytałam na innym wątku, że Ty w szpitalu... Bidulko nasza kuruj się :* ja miałam to samo w ciąży, ale na szczęście po kuracji 3 dniowej nawadnianiu ominęłam szpital... Leciało ze mnie i góra i dołem straszne... Dobrze, że z Tosia ok wypocywajcie i dużo pijcie :*...

Co do testów któraś pisała o braku owu... Nie wiem, ale mi też Wychodziły negatywne moja gin kazała je sobie odpuścić bo na usg ona widziała, że wszystko ok ile w tym prawdy to nie wiem... Ale ja odpuscilam testy.. Próbuje juz bez... Ja od zaczecia moich starań to była na ogromnej ilości leków, wszystko pewnie ma wpływ, ale teraz powiedzmy, że jestem zdrowa chociaż mam jakieś zapalenie krtani,ale starania są pełna para :) staram się brać castagnus ale zapominam :/ 1 tab. Dziennie bo ważę ok 55 kg... A z tym siemię lnianym mnie zainteresoqalyscie musze spróbować :)

Piękna dziś pogoda :D jesteśmy w domu, ja musze przelać do Słoiczków mój syrop z kwiatów czarnego bzu, bo zrobiłam :D i zerwać szpinak z ogródka póki mały śpi :D

9 lata 6 miesiąc temu #984990 przez joanna1991
Hej dziewczyny! wreszcie mam chwilę spokoju dla siebie.. :) Ja gina mam dopiero na 19 czerwca do tego czasu będę korzystała z testów owu żeby w razie co nic nie przegapić :D @ takowej nie mam już od poniedziałku, krytyczny dzień był tylko w niedzielę... A co do gina to właśnie zmieniłam i pójdę do innego bo zauważyłam że ta moja robi mi tylko nadzieję, badania np. monitoring mi przekłada na wrzesień a kasy bierze od cholery :/ nie mam nic do stracenia zmieniając lekarza..

ZANCIK uważaj tam na siebie :* zdrówka :*

ALKIM kochana a niech brzusio rośnie :D ma prawo :* hi hi najważniejsze żeby maluch miał wygodny domek :D

9 lata 6 miesiąc temu #984995 przez Miluniaa
Dzisiaj tak piękna pogoda spieklam sobie ramiona i nogi i teraz mam wyrzuty zeby tylko fasolce nie zaszkodzilo, a tak chcialam poprzebywac na świeżym powietrzu ...
Myslicie, że jak bede nawilzac biust i brzuch oliwka zwykla dla dzieci to tez powinno byc dobrze ? Bo chcialam kupic krem przeciw rozstepom w ciazy ale kazdy jaki znajde wpisuje w google i zle sklady maja echh juz sama nie wiem. A co wy używałyście ?

9 lata 6 miesiąc temu #984996 przez Miluniaa
Joasia a Ty z jakiego wojewodztwa ? Bo ja u siebie mam super sprawdzonego gina ;)

9 lata 6 miesiąc temu #985000 przez aklim88
Milunia ja używałam kremów firmy mustella. Teraz używam jakichś angielskich z racji ze mieszkam teraz w uk

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka