BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #984668 przez Miluniaa
castangus oczywiscie powyzej 60 kg 2 tabletki dokladnie jest to na ulotce , ja razem z nim bralam wiesiolka na poprawe sluzu i powiem wam ze rewelacja dopiero zauwazylam jak powinien wygladac sluz plodny ;) i w pierwszym cyklu od brania tych lekow zaszlam :) i oczywiscie przy pomocy jeszcze clo ;)
Ale dzisiaj upał ja musialam isc na wolne bo niestety w mojej pracy nie mam chwili wytchnienia, a zaczely mi sie mdlosci i nawet nie mialabym jak isc do lazienki. Niby fajnie tak ale z 2 strony bym wolala pracowac, bo mi sie nudzi ;)
Pozdrawiam wszystkie milego dzionka ! :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #984693 przez Miluniaa
Ale tu dzisiaj cicho :)

9 lata 6 miesiąc temu #984697 przez miśka23
No właśnie ale tu cicho.
Milunia bardzo dokuczają ci mdłości ?

9 lata 6 miesiąc temu #984699 przez Sandruska1995
Haha brata ale mi humor poprawiłaś . A co do tego , że ja nie chce dziecka to pisałam że dlatego że dostałam pracę na umowę i rok chce popracować! A do mojej mamy do takie dziwne dla Ciebie , że nie chce? Skoro to była jej ostatnia szansa mając 40 lat i jeszcze straciła. ? !
Możliwe że była w szoku, jeszcze dziś nie da się z nią rozmawiać normalnie . :(

9 lata 6 miesiąc temu #984707 przez natkka
Milunia a ten wiesiołek to jakieś tabletki czy jakieś zioła? Bo chętnie bym wypróbowała i ten sposób :) No ja właśnie ważę niestety powyżej 60 kg, chociaż niektórzy mówią że nie widać tego po mnie. Dlatego zastanawiałam się czy brać go zgodnie z ulotką czy zgodnie z zaleceniem lekarza. Wzięłam jednak dwie tabletki bo doktorka powiedziała, że mi nie zaszkodzą.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984710 przez Miluniaa
Miska nie bardzo ale jednak ;) Szczegolnie rano mam wrazenie ze bede wymiotowac ale jeszcze mi sie nie zdarzylo
natka ja brałam w formie zelowych kapsulek ;) ok 8 zl w aptece tylko pamietaj, ze łyka sie tylko do owulacji ja bralam do 15 dnia od okresu. Jak dostajesz okres to znow zaczynasz branie :) cast bralam do pozytywnego testu i tez odstawilam, bo tak wyczytalam ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984714 przez natkka
Dzięki wielkie za info. W takim razie jadąc dzisiaj do domu kupie sobie tego wiesiołka, mam nadzieję że i mi przyniesie szczęście :)

9 lata 6 miesiąc temu #984722 przez aggi
natka ja też kilka cykli lykalam wiesiolek. Tak jak milunia napisała bierze się go od 1dc do owulacji i odstawia. Bo on wspomaga śluz plodny ale po owulacji może zaszkodzić ewentualnej fasolce. U mnie też się udało z wiesiolkiem i castagnusem :-)

9 lata 6 miesiąc temu #984777 przez magmus88
No to nic mi nie pozostaje jak w piątek pobiec do apteki po wiesiołka!!!

9 lata 6 miesiąc temu #984797 przez magmus88
Kurcze.... Tyle dziewczyn zostało mamuśkami, inne zafasolkowały i chyba o nas zapomniały :( hehe

Chudzinka? A co tam u Ciebie?

9 lata 6 miesiąc temu #984808 przez Nefri
natka mi też lekarka powiedziała, że mogę łykać castagnus, że na pewno nie zaszkodzi i nie zaszkodził a udało się w pierwszym cyklu z nim. Też brałam 2 tabletki, bo też mam ponad 60kg (mam 176 cm wzrostu, więc chyba nie jest tak źle :laugh: ) i nie konsultowałam tego z lekarzem. Odstawiłam po poztywnym teście, który zrobiłam 4 dni przed spodziewaną @.
Co do wiesiołka, to ja właśnie bałam się go łykać, bo w sumie, to nigdy nie mialam 100% pewności kiedy była owu, a nie chciałam brać za długo, żeby nie zaszkodzić. Piłam natomiast bardzo dużo wody w ciągu dnia (min. 2litry) i dwa razy dziennie świeżo zmielone siemię lniane, zalane gorącą wodą i odstawione na chwilę pod przykryciem. To poporawiło mój śluz bardzo i też bardzo szybko, bo już w drugim cyklu efekt był mega widoczny i wtedy tez się udalo ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984823 przez Pumcia
Cześc Dziewczynki :)
Poczytałam sobie i dochodzę do wniosku, że mam ten sam problem - 2 miesiące robie testy OWU i nic, cały czas jedna kreska. Robiłam też styczeń i luty i było to samo ;/
Miśka byłaś u Gina i co Ci powiedział - bo chyba nie doczytałam :P

A i mam głupie pytanie :D co to ten Wiesiołek ? :P i czy to jest na receptę ?:D

9 lata 6 miesiąc temu #984831 przez magmus88
Hej Pumcia :)

Co do braku owu - byłaś z tym u ginka? Ja byłam i zaproponował monitoring..... Bo mam ten sam problem. Szkoda tylko, że wizytę mam w lipcu dopiero... ale będę musiała przełożyć na miesiąc później :(
Te terminy są najgorsze heheh..... i te czekanieeeee :(
Podziękowania: Pumcia

9 lata 6 miesiąc temu #984832 przez Pumcia
Hej Magmus :)
Jeszcze nie byłam u Gina, chcę jeszcze ten miesiąc do @ testy porobić i wtedy się przejść. Zasrtanawiam się czy testy nie są lipne . . . no ale dowiem się po wizycie ;/

A kiedy najlepiej iść ? od razu po okresie czy w połowie cyklu ? Monitoring czyli przychodzić na wizyty codziennie ?:)

9 lata 6 miesiąc temu #984834 przez natkka
Pumcia wiesiołek to zioło, u mnie w aptece nie było tabletek z samego wiesiołka więc dostałam z olejem z lnu właśnie. To taki suplement diety więc nie jest na receptę, ja za swój zapłaciłam 17 zł.
Co do monitoringu to nie wiem jak to wygląda u innych, ale ja byłam we wtorek (kazała mi przyjść tak w połowie cyklu) - 11dc; ale u mnie to było zaraz po @ która w tym miesiącu była bardzo długa, pęcherzyk miał 9 mm i kazała przyjść za tydzień więc idę w środę - 19dc, żeby zobaczyć czy pęka :)
Mam nadzieję, że z tymi wszystkimi wspomagaczami się uda :)
Podziękowania: Pumcia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka