BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #984133 przez MARI
MILUNIAA piękna beta- ciesze się :kiss: :) :)

MIŚKA nie smutaj staramy się do skutku aż dzidzia będzie ;)

ANABELLE chłopcy do schrupania :)
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #984143 przez martyna_z
Natkka Twoje wyniki wyglądają dobrze. A na badania męża skierowała nas moja ginka. Konkretnie to powiedziała żeby zrobić i robiliśmy prywatnie w labo. Nie w każdym jest. Trzeba poszukać najlepiej w klinikach ale ja akurat mam daleko i znaleźliśmy punkt blisko nas.

Magmus ja się nie nadaje do surdo. Choć niektórzy uważają że mam predyspozycje ale jakoś tego nie czuje a uważam że akurat tu trzeba mieć już przekonanie i prawdziwe powołanie.

Bella zdecydowanie chłopaki Ci się udali ;-)

9 lata 6 miesiąc temu #984158 przez Pinezka
Bella - sliczne chlopaki :)

Natka - ja w wielu miejscach czytalam, ze TSH u kobiety chcacej zajsc w ciaze powinno byc zblizone do 1, gora 1,5, a ta norma do 4 jest tak szeroko zakrojona, ze usypia czujnosc. Poza tym jak po pologu robili mi badania krwi i m.in TSH sprawdzali, to przy moim wyniku 1,4 lekarz mnie uprzedzil, ze przed podejsciem do kolejnej ciazy powinnam na wszelki wypadek TSH sprawdzic, czy przypadkiem nie wzroslo.

Joanna - jutro z rana czekam na wyniki tesciku :)

My dzis pierwsza lyzeczke kaszki zaliczylismy :) Junior w mleku do picia nie toleruje nawet odrobiny kaszki, bo juz mu tak malo w butli podalam, ze mniej nie mozna, a i tak wyczul. Natomiast lyzeczka prosze bardzo :woohoo: Troche sceptycznie do konsystencji podszedl, ale nic nie wyplul, no i popchnelam mleczkiem ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984164 przez miśka23
Anabelle są prześliczni, oddaj mi jednego :P
Jeszcze mam pytanie z całkiem innej beczki. Za dwa tygodnie mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu i zero pomysłu na prezent. Macie może jakieś podpowiedzi?

9 lata 6 miesiąc temu #984171 przez joanna1991
Hej dziewczyny :* Wiem, że będę was trzymała w niepewności ale jeśli jutro @ nie przyjdzie to czekam z testem do poniedziałku, wiecie nie chcę się bardzo napalić a później znów cierpieć..te dwa dni mnie nie zbawią ;)

ANABELLE kobieto jak ja dawno twojego posta nie widziałam, masz wspaniałe dzieci :*

PINEZKA twój synuś to już duży chłopak! :) proszę bardzo już kaszki zaczyna jeść z łyżeczki a jeszcze nie tak dawno czekałyśmy na wieści o jego narodzinach :D jak ten czas leci...

MILLUNIA nooo piękna beta! :* dzidzia rośnie!

MIŚKA widzę mamy ten sam problem :p też mam za dwa tyg pierwszą rocznicę ślubu :D a nie wiem co mężowi sprezentować..

Lecę spać bo na 6,30 do pracy... :( dobrej nocy :*

9 lata 6 miesiąc temu #984188 przez Miluniaa
Dziękuję dziewczynki :*
Sandruska ja mam na 28 stycznia ;)
miska ja tez niedlugo tzn w lipcu mam rocznice no i mielismy jechac na wycieczke, a teraz to zobaczymy jak sie bede czula ale jak cos to idziemy do kosciola o tej porze co mielismy slub, zrobie dla meza romantyczną kolację :) Prezentów raczej nie bedziemy kupować, bo stwierdzilismy z mezem, że lepiej jak kazdy wybiera co mu sie przyda i mąż jak jest okazja to np zabiera mnie na zakupy i kupuje jakis fajny ciuch ktory wybiore ;) w sumie z wspolnego konta idzie ale gest sie liczy ;)
joanna trzymam kciuki ! oby sie udało !

9 lata 6 miesiąc temu #984190 przez zancik
Anabell śliczni chłopcy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Pinezka brawoooooooooo dla Juniorka :) :kiss: :kiss:

Miska nie mam pojecia co na rocznicę ślubu my pierwsza rocznicę mamy 26 lipca i mam taka cicha ndzieję,że Tosia zrobi nam prezent i wyjdzie 4 dni wczesniej :laugh: :)

Miluniaa no piękna beta :) :)

Joanna ale nas trzymasz w niecierpliwości :P trzymam kciuki :kiss:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984191 przez Nefri
Natka też mi lekarka mówiła, że TSH powinno być najlepiej poniżej 2, myślę, że nie jest źle, ale bym skonsultowała z lekarzem. Tak samo prolaktynę, która też jest w normie, ale bliżej górnej niż dolnej, więc czasem też może utrudniać zajście, chociaż nie mówię, że koniecznie. Na pewno konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi.
Joanna trzymam kciuki
Milunia też robiłam bête I progesteron, żeby się uspokoić, bo na badanie musiałam czekać. Super, że wszystko dobrze. Już niedługo wizyta, zleci szybko. Ja mam 15 czerwca już usg prenetalne. w poprzedniej ciąży na tym badaniu dowiedziałam się, że będę miała chłopca ;) Dzisiaj kończę 10tygodni I dzisiaj mamy 6 rocznicę ślubu I jesteśmy nad morzem. Mąż z Tymkiem na spacerze a ja leniuchuję. Nic sobie nie kupowaliśmy, ale na pierwszą rocznicę pojechaliśmy do Amsterdamu na weekend, było super. Generalnie, nigdy sobie nic nie kupuje, ale zawsze gdzieś wyjeżdżamy w tym czasie.

9 lata 6 miesiąc temu #984196 przez Pinezka
Joanna - kto wie, moze mezowi na rocznice bicie nowego serduszka sprezentujesz ;) Trzymam kciuki :) Decyzje o testowaniu dopiero w poniedzialek rozumiem :kiss:

Milunia - wrzucisz nam fotke po wizycie? :)

A moj Malz nieromantyczny jest :( Nie lubi obchodzenia rocznic, urodzin itp Jesli kiedys dostane od niego kwiaty, to pewnie pomysle, ze mnie zdradza albo co :evil: :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #984203 przez Miluniaa
Pinezka oj nie wiem czy wrzuce jesli juz to na mala chwilke poniewaz moj maz i ja poniekąd tez twierdze, ze to sa bardzo osobiste zdjecia i raczej nie powinny byc udostepniane na portalach typu fb ;)
Jak sie urodzi to i owszem wstawie sie pochwale:)
Wiem, że wiekszosc moze sie ze mna nie zgadzac ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984217 przez Anabelle

Pinezka napisał: Joanna - kto wie, moze mezowi na rocznice bicie nowego serduszka sprezentujesz ;) Trzymam kciuki :) Decyzje o testowaniu dopiero w poniedzialek rozumiem :kiss:

Milunia - wrzucisz nam fotke po wizycie? :)

A moj Malz nieromantyczny jest :( Nie lubi obchodzenia rocznic, urodzin itp Jesli kiedys dostane od niego kwiaty, to pewnie pomysle, ze mnie zdradza albo co :evil: :woohoo
:

mój maz taki sam :P

a tsh potwierdzam 1 do 1,5 jest the best

dzieki dziewczyny, powiem chłopakom :P

9 lata 6 miesiąc temu #984223 przez miśka23
Mój tez do romantyków nie należy. No ale kwiaty jak jest okazja to dostaję. Właśnie dziś uzgodniliśmy że prezenty będą ale nie niespodzianki. Wybierzemy sobie coś i kupimy sobie to razem. No i mąż obiecał mi jakąś kolację którą sam przygotuje :)
Joanna przyłączam się do życzeń Anabelle :)

9 lata 6 miesiąc temu #984225 przez natkka
magmus - podczytuje was, ale u mnie niewiele się ostatnio dzieje - praca zajmuje mi większość czasu :)
Nefri - wizytę mam we wtorek więc na pewno się czegoś dowiem :) właśnie jak doczytałam szczegóły to też zauważyłam, że prolaktyna powinna być jeszcze trochę niższa a co do tsh to i tak sporo mi spadło w ciągu miesiąca, więc mam nadzieje, że już niedługo się uda :)
czy ten castagnus obniża prolaktynę?
Mój mąż romantyczny był przed ślubem, a po jakoś mu się przestało chcieć :( chociaż jak trochę pokrzyczę to potrafi kwiatki kupić :]

9 lata 6 miesiąc temu #984249 przez joanna1991
Witajcie moje kochane! melduję że u mnie bez zmian, nie ma @, ale od równego tygodnia jest plamienie brązowe....już od zmysłów odchodzę dziewczyny.. :(

Ale mój mąż by był wniebowzięty jakbym na pierwszą rocznicę sprezentowała mu owoc naszej miłości, serce jego i moje :) hi jego szczęście jest dla mnie najważniejsze... mimo że też już nie jest taki romantyczny to co przed ślubem ale potrafi słowem okazać mi miłość. dobre jest powiedzenie " tylko wariaci są czegoś warci"... hi.. też tak macie? :)

9 lata 6 miesiąc temu #984266 przez martyna_z
Joanna dopóki nie ma @ jest nadzieja ;-) trzymam kciuki

Natkka Castagnus obniża prolaktyne. Wyczytałam też ostatnio że może ja obniżyć szałwia i Wit C i B. Więc generalnie przy niedoborach witaminowych może się prolaktyna podwyższać.

Mój mąż nigdy nie był zbyt romantyczny. Do tego zawsze uważał że ja też jestem zbyt praktyczna na romantyzm. Czyli kwiatki pojawiały się tylko na specjalne okazje i były to zwykle wielkie bukiety. Woli mu dać prezent który dłużej będę miała niż kwiatki które zaraz uschną :-) po za tym potrafi pokazać że mnie kocha na wiele innych sposobów więc na wybaczony brak romantyzmu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka