BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 5 miesiąc temu #1011761 przez brown24
Dziękuje Ziajka, faktycznie lepiej sie czuje :P .Na wysokości zadania haha :evil: :laugh: wcale mi się nie skojarzyło, wcale... :laugh: ja też mam 160 i kilka cm , ale dobrze mi z tym :) , w końcu małe jest piękne :blush: :lol:
Pumcia no właśnie, ja chciałam żebyście utarg miały duży i przez kolejny tydzień wolne :P
Sandruśka to pewnie jakis wypasiony ten prezent będzie ;) coś podejrzewasz? :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1011768 przez aggi
sandra mi S też chciał kupić i ciągle gada że kupi kurtkę ale mi się nic nie podoba więc olałam temat ;)

nefri ja do rodzenia miałam koszulę bez rękawków, na ramiączkach :) no a na drugi dzień jak się umyłam to normalne koszule rozpinane ale masz rację ciągle cyc na wierzchu. Ja z małym to jedynie do pielęgniarek jeździłam tym wózeczkiem. Cudny masz brzuszek :D :) mi to zawsze samowyzwalacz robił zdjęcia :) na stronie szpitala gdzie rodziłam też wszystko ładnie napisane było :)

milunia noo mi gin powiedział że jak wlazło to i wylezie heheheh :P

matko bosko nie dałabym 2tyś za poród hahahaha :D Nie dość że boli to jeszcze płacić? :sick:

ziaa o wysokości zadania jeszcze nie słyszałam DOBRE :silly: :silly: :silly: :silly:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011773 przez Pumcia
Ziajek - to stoimy razem :evil: :evil: :evil: ( o wysokość zadania mi chodzi ) :laugh: :laugh: :laugh: znałam i słyszałam :whistle: jak ktoś mi chciał dogryźć z wzrostem to zawsze powtarzałam, że stałam u Bozi po rozum a nie po wzrost buahahahahah

Aggi - wolę zapłacic niż w naszej tzw. " wylęgarni rodzic " . Straszny mamy szpital . . . a zresztą boje się szpitali . . .

Brown - dzięki że jestes po mojej stronie, może i Ty pomożesz ? -B : no to Ci pomogę :evil: Dzięki B :woohoo:

Chudzinka, Nat, Miska Weronia, Magmus, Joanna, Pinezka Izabela, Martyna , Nattka, Zancik, Niagara co u Was?

9 lata 5 miesiąc temu #1011776 przez Miluniaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #1011783 przez Nefri
Milunia, Pumcia a skąd jesteście, że takie te szpitale u Was kiepskie? Ja rodziłam w sali jednosobowej (o coś takiego, na dole jest galeria zdjęć z tych sal), z wanną, prysznicem, toaletą, piłkami, drabinkami itp, a po porodzie byłam na sali dwuosobowej z własną łazienką i wszystkim co potrzebne dla dziecka. Ale jakbym miała rodzić na sali 6 osobowej, a potem być na sali też z kupą inną dziewczyn i np, łazienką na korytarzu, to też bym zabuliła.
Nat co z Tobą,? martwimy się tu już chyba wszystkie

9 lata 5 miesiąc temu #1011784 przez brown24
Pumcia słyszysz głosy?, nie jest dobrze z Tobą :laugh:
Ja chociaż nie jestem JESZCZE :evil: w ciązy, to tez chetnie rodziłabym w prywatnym szpitalu, ale miałabym do wyboru Ujastek w Krk, lub Medicor w Nowym Sączu . U mnie są tylko publiczne Podhalanśki Szpital Specjalistyczny w Nowym Targu, bądź szpital w Zakopanym. W NT warunki lokalowe są świetne ale odbywa się tam 80% porodów z całego Podhala, więc położne mają mase pracy i czasami pacjentki traktowane są bardzo przedmiotowo i czasem nie ma miejsca na sali na np. poród rodzinny. A w Zakopanym no cóż, warunki może nie takie super ale chyba opieka lepsza. Ale w obydwu jest wanna do porodów , więc fajnie. Ale ja i tak jestem za cc... możecie mnie zbesztać ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1011788 przez Izabela
Nefri - super brzusio. Taka piłeczka ;)

Ziaa - na wysokości..... Hehe dobre :P nie słyszałam tego.

Nat - halo halo

Ja uważam, ze jeśli tylko ma się taką możliwość to w decyzji o prywatnym szpitalu i porodzie nie ma nic złego. Chyba rzadkością są dobrze wyposażone publiczne szpitale. U nas są ogólnie dwa. Jeden ma fajne 1 lub 2 osobowe sale z łazienkami, wanna, piłki itp ale.... Jeśli coś złego dzieje sie z dzidziusiem, oddział ratunkowy dla noworodków jest tylko w tym drugim szpitalu na drugim końcu miasta. Ale tam już sale bez łazienek, bez dodatkowych udogodnień. A prywatnie to wiadomo, inaczej się z człowiekiem obchodzą

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011789 przez Pumcia
Milunia - włąśnie o to mi chodzi, sale 6 osobowe, czasem nawet dostawki dają jak jest duzo kobiet :blink: nie odpoczniesz normalnie bo cały czas ktoś do kogoś przychodzi, przynoszą dzieci, jedno płacze a drugie sie przez to budzi , z różnymi kobietami leżysz i tez nie wiadomo jak uszanują Twoją prywatność. Kumpela opowiadała jak laska pół nocy potrafiła na telefonie lub skaype rozmawiac bo jej mąż w Stanach mieszka i tylko w nocy mogła z nim rozmawiać, Wolę zapłacic tak jak mówisz i rodzić w godnych warunkach. I też uważam, że 2 tyś to nie jest tak dużo ;) A i łazienek u nas na salach nie ma - tylko na korytarzu ;/

Brown - a no słyszę . . . głos rozsądku :woohoo:

Nefri -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #1011790 przez magmus88
Nefri - oby zadziałało, tak strasznie czekam na to CUDO!!

Ziiaa - no ciężko się wstawało rano, nie powiem :D na szczęście jutro wolne hahaa więc dziś poszaleję....

Brown - świetny awatar... Listopad należy do nas ;))

Aggi sorki.... pkmyliłam Twój nick z martynką :) No powiem Ci ze tak telepatycznie czułam, że mam powarzystwo... a nie, ze do lusterka piję :PP

Ziaa....Tak piszesz teraz o tym śluzie... co do clo to wyczytałam ostatnio.... że przez niego można mieć problemy ze śłuzem. Cytuję...
Niedobory śluzu występują też bardzo często jako efekt uboczny terapii hormonalnej. Zwłaszcza
stosowany na wywołanie owulacji lek Clostilbegyt powoduje jego zanik, czasem na wiele miesięcy. W
takich wypadkach (po i w trakcie kuracji) bardzo ważne jest wspomaganie się dodatkowymi preparatami.

I była tam mowa o wiesiołku. Wiedziałaś?? Bo ja nie....

Nefri - śłiczny domek!!

Co do rodzenia w prywatnym szpitalu.... ja ostatnio na tej drożności byłam w prywatnym szpitalu... zabieg miałam z NFZ bo mają kontrakty i z tego co wiem to można też u nich rodzić z NFZ... :) więc zawsze jest jakieś wyjście.... Poza tym w okolicy mam dwa miejskie szpitale, które mają dobre opinie (jeżeli chodzi o porodówki).

Ja zaraz zaczynam kurację znowu.... Mniam, mniam :)

Przyszłam dziś taka wypompowana z pracy... masakra... Mężu dziś do 22.... Myślałam, że jeszcze uda mis ię coś posprzątać ale to chyba marzenie :D

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011791 przez ziaa
Pisalalam Magmus o wiesiolku i bralam go cały czas, zaraz przestanie bo miał być do owu, myślałam, że poczytalas :( tak bym Ci o nim przypomniała :( i fakt, w poprzednim cyklu mialam więcej śluzu, a teraz mało, ale i tak dalam radę go pobserwowac :)

Izabela "ziaa na wysokości" - podba mi się, na tym poprzestanmy ;) :whistle: :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #1011793 przez magmus88
ziaa - tzn o wiesiołku wiem, ze poprawia... ale że clo "wysusza" to już nie... Też biorę. :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011794 przez ziaa
Ufffff ;) to jednak kuracja wiewinclo albo wieclowin albo clowiewin :D
Na mnie też zaraz czeka, czerwone, wytrawne :D no nic! Wasze zdrowie!! :D

9 lata 5 miesiąc temu #1011797 przez Pumcia

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011800 przez ziaa

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011801 przez ziaa
A tak serio to w trzy sekundy bym się zamieniła: wymioty i wielki brzuch za wino ;) więc nie zaluj :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka