BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 5 miesiąc temu #1011960 przez natB
Jestem jestem.. Kochane powrócę jak reaktywuja mi internet bU :( u nas wszystko dobrze. Miałam wrażenie ze czułam kopniaki małej a teraz nic hm :/ trochę mnie to martwi. Ale czekam dalej..A tak zdarzają się standardowo :sick:.. Wizyta juz za tydzień uf..

Odezwę się za jakiś czas! Cmok :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1011961 przez magmus88
No na opakuwaniu pisze 1- 2 kapsułki 3 razy dziennie.... Poza tym Pani w aptece powiedziała mi, zeby brać 6 kapsułek. Ja biorę Oeparol a Wy jaki brałyście???
I napisane jest również, że przy 6 kapsułkach dawka to 3060 mg. W takim razie chyba będę brała 5 :PP

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1011963 przez Miluniaa

9 lata 5 miesiąc temu #1011964 przez Sandruska1995
milunia ja mam trochę inny. :) ale też w kapsulkach.

Boli mnie brzuch , sluzu duzo więc owulka chyba jest kalendarzowo. :silly:

Jedziemy do teściów na obiad. Milego popołudnia. :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #1011966 przez magmus88
O widzisz MIlunia....

Ja mam oeparol, i pytalam Panią w aptece jak mi powiedziała jak się dawkuje, czy jest jakis inny gdzie łyka się mniej tabletek... to mi powiedziała ze ostatnio też sobie kupowała innej firmy i tam też się tak dużo bierze.... Fajnie mnie w konia zrobili.... heheh

Ale zmniejsze trochę dawkę..... bo wątroba mi wysiądzie. Sandra, smaczego ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1011970 przez niagara
Ten wiesiołek jest tylko na poprawę jakości i ilości śluzu? Czy mogę go kupić i zacząć brać na własną rękę, czy musze z lekarzem się skonsultować? Ostatnio u mnie dość marnie z tym śluzem ale nie chciałabym sobie zaszkodzić.

9 lata 5 miesiąc temu #1011972 przez Miluniaa
niagara ja stosowalam bez konsultacji jako wspomagacz sluzu ;) ne pewno nie zaszkodziło

9 lata 5 miesiąc temu #1011978 przez JoanaG
Martyna nie stresuj się niepotrzebnie HSG.... Nie taki diabeł straszny jak go malują. Serio.
Miałam robione Hsg w kwietniu, nie ukrywam też trzesłam portkami bo niepotrzebnie naczytałam się tych bzdur w necie...
Samo badanie trwa maksymalnie 4-5 min i wierz mi, że ból jest porównywalny do pierwszego dnia @ przy czym trwa 10 min... Tego kontrastru wstrzykują 10ml więc wstajesz i to od razu z Ciebie wypływa, i co ważne jak są jakieś zrosty (u mnie był jakiś mikrozator) to też to wszystko udroznia- zobacz na mój suwaczek :D
Nie bój się, idź jak po ogień:*

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 5 miesiąc temu #1011986 przez martyna_z
Joanna dziękuję :-) jak tylko dostanę @ to zadzwonię i się umówię. Ciekawe na kiedy mnie zapiszą.

Magmus myślę że z tabletek na włosy możesz zrezygnować :-) a jakie łykasz? Ja dużo przetestowałem i na mnie nic nie działało.

9 lata 5 miesiąc temu #1011987 przez JoanaG
Martyna zapytaj swojego lekarza czy on Ciebie nie mógłby zapisać w swoim szpitalu, bo np ja polowałam 2 cykle i nic, a moja gina umowila mnie "od ręki".
Pamiętaj, że musisz mieć ze sobą wyniki badań na bodajże czystość pochwy i badanie nasienia.

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 5 miesiąc temu #1011988 przez magmus88
Martyna - no właśnie tyle wiem, że z nich mogę zrezygnować. Ewentualnie magnez i oeparol... ale oeparol i magnez są moimi wspomagaczami.... jak pójdę na wizytę gdzieś za niecałe 2 tygodnie tos pytam sie mojego lekarza o to.....
A na włosy aktualnie biorę vitapil, z krótką przerwą na biotebal..... powiem Ci, że ja sobie chwale. Nie wypadają mi aż tak strasznie włosy (chociaż aktualnie wypada mi więcej - ale to zawsze tak mam na jesień).... Ja zawsze polecam te 2 rodzaje tabletek.... biotebal ma więcej biotyny ale jest też droższy :)

9 lata 5 miesiąc temu #1011990 przez niagara
Dzień dobry :)
Kupiłam wczoraj ten wiesiołek. Teraz podpowiedzcie mi jak go brać. Trzeba od poczatku cyklu czy w dowowolnym momencie? Bierze sie caly cykl czy tylko do owu?

9 lata 5 miesiąc temu #1011992 przez magmus88
Hej niagara :) a jakie dawkowanie masz na opakowaniu? Dziewczyny wczoraj pisały, ze najlepsza dawka dobowa to 1500 - 300 mg. A brać... najlepiej od 1 dc do owu.

A jakiego wiesiołka kupiłaś??

9 lata 5 miesiąc temu #1012001 przez aggi
dzień dobry ;) że tak powiem. Wybory po wyborach. I jak tu żyć? ugh :sick: mgła okropna za oknem, oby mi jakiś tupolew nie przywalił w brzózkę :evil: :evil: :evil:

nat Ty już prawie połowę masz za sobą :kiss: :kiss: :kiss:

magmus ja też brałam oeparol ale patrzyłam ile mg ma jedna kapsułka i brałam sobie 2x po dwie :)

niagara
ja brałam na własną rękę, ale zapytałam lekarza potem i powiedział że nie zaszkodzi bo jest 'zdrowy' a może pomóc ;) a bierze się od 1dc do owu i odstawia. :) dawka 1500-3000mg na dobę. Ja brałam 2000 :) żeby nie za mało ale nie za dużo :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1012009 przez ziaa
Cześc Dziewczęta! :)

Oppps, ja w takim razie brałam za mało wiesiołka ;p na luzaku po jednej kapsułce na dobę ;p z pewnością się nim nie prze stymulowałam, ale będę wiedziała na przyszłość ;)
Martyna tak jak dziewczyny piszą, pewnie nie będzie tak źle. Ból zniesiesz dzielnie - wszak idea szczytna ;) a najważniejsze, żeby się przesuwac do przodu, eliminować kolejne przeszkody i brnąć do celu jak lekarz ma pomysły :)
Aggi tez liczyłam, ze gruchniesz jak z armaty pozytywnym testem, ale Ty postanowiłaś mnie inaczej zaskoczyć. No nic, jak ma niebyć na sierpień, to regeneruj się do nowego roku :)
Szatanica, słońce Ty moje piekielne - jak weekend? Mam nadzieję, ze z mężem a nie w pracy!
magmus Mój codzienny raport tabletkowy: 1,5 tabletki Letroxu, kwas foliowy, wit c, tran to standard. Opcjonalnie pojawia się wiesiołek ;)

U mnie już po owu, tak więc wiesiołek idzie juz w odstawkę, winko na endometrium pewnie wypije jeszcze ze dwa dni, później odstawię :)
Jak macie checi to trzymajcie ze mnie kciuki - równo mocno za pozytywny cykl jak i za nadejście małpy w okolicach 30dc. Bo wiecie co mnie martwi zawsze najbardziej... ;) no nic, do pracy rodacy!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka