BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #682994 przez Agnilla
no nic nie moof ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #683021 przez moofka
na tej karteczce co była dołączona to tam niewidocznym atramentem jest napisane nie robić przed terminem @ :P

11 lata 10 miesiąc temu #683028 przez aggi
Hej kochane ! wróciłam po męczącym weekendzie i powiem Wam że @ przylazła wczoraj :( eeeee... no ale kilka dni i zaczynam testowanie w takim razie :) :) :)

gosia28 tak mam zawsze regularne, tylko co któryś miesiąc się zdarza że się spóźni :) Ale później znów regularnie :) teraz widocznie ten miesiąc wypadł :/ :)

Aga trzymam kciuki za CIebie <3

11 lata 10 miesiąc temu #683045 przez aggi
Doradźcie dziewczyny jak najlepiej zeszyt do testowania założyć? co istotnego w nim pisać?:)

11 lata 10 miesiąc temu #683074 przez Agnilla
Aggi mysle, ze wystarczy kartka A4, zrob sobie tabelke, z najwieksza iloscia dni jaka w cyklu mialas. Moja miala kolumny: dni od 1 do ilus tam, kolejna date, koeljna to miejsce na test a w ost pisalam sobie negatywny/pozytywny I tym samym wykrylam, ze caly cykl byl negatywny :/ jak masz sporo testow to zacznij testowac od samego konca @ poobserwujesz sie. Przypomnij ilu dniowe masz cykle? Normalnie niebawem zostane specem :P

11 lata 10 miesiąc temu #683088 przez aggi
Agni mam 31 dniowe cykle regularne ale co kilka miesięcy spózniają się;) mam całą pakę testów więc chcę zaraz po okresie zacząć testować by nic nie przeoczyć :-) założę zeszycik stosowny :) a pozytywny jest od razu jak widać drugą kreskę czy tylko wtedy gdy jest owu czyli krecha jest ciemniejsza niz testowa? jak sobie to później oznaczać??? czy dwie kreski oznaczają płodne dni? sory jeśli zadaję głupie pytania:)

11 lata 10 miesiąc temu #683110 przez Kaś_O
Aggi najlepiej jeszcze sobie gdzieś np serduszkiem oznaczaj kiedy się przytulaliście.

Masz tak że pozytywny test jest tylko wtedy jak kreski są tego samego koloru albo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Jeśli Ci wychodzą 2 kreski ale testowa jest słabsza to zawsze jest negatywny test. Nie ma tutaj oznaczenia na dni płodne. Jest jedynie czas owu. Czyli pojawiają sie dwie tak samo intensywne kreseczki i masz 24/36h na owu. ewentualnie następnego dnia pojawi się testowa mocniejsza od kontrolnej wtedy od tego dnia liczysz. Ale nie musi sie tak stać. Więc jeszcze raz jak masz kreski tego samego koloru to już znak że jest owu :) i tzreba działać działać działać :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #683115 przez moofka
aggi wrzucaj nam tu fotki testów i razem przeanalizujemy intensywność kresek :)

11 lata 10 miesiąc temu #683123 przez aggi
Kaś wielkie dzięki za porady - przydadzą się napewno !

A w razie czego tak jak mówi moofka - wrzucę zdjęcia i będziemy oceniały grupowo :D

1. a jak jest kreska tego samego koloru i my z moim się poprzytulamy, a na drugi dzień się okaże że kreska jest jeszcze ciemniejsza to wtedy znów przytulanie najlepiej no nie?
2. I druga sytuacja jak będzie kreska tego samego koloru i się poprzytulamy a na drugi dzień kreski nie będzie lub będzie słaba to znaczy że była owu? i warto się przytulać kilka dni pod rząd ? :)

11 lata 10 miesiąc temu #683130 przez moofka
dziewczynki ja się zbieram do spania :kiss:

Agi no i nie wiem czy mam się z rana zrywać czy się jeszcze powtrzymasz :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #683132 przez Kaś_O
Aga to już śpi pewnie ;)

Aggi chyba na oba pytania tak, ale najlepiej jak będziesz tutaj wrzucać zdjęcia jak dziewczyny i o będziemy doradzać i analizować :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #683134 przez aggi
Kaś spoko jak tylko małpisko pójdzie to będę testować i wrzucać foty :D będziemy grupowo moje przytulanie planować ahaha :P

11 lata 10 miesiąc temu #683136 przez aggi
jeszcze jedno pytanie: jak będę poza domem a powiedzmy że o tej 18tej będę musiała zrobić testowanie to wiadomo że pójdę do łazienki, zrobię - wszystko spoko - tylko jak go potem przemycić do domu? wynik się po czasie nie zmieni?

11 lata 10 miesiąc temu #683145 przez ann-sunshine
aggi pamiętaj że od malin na teście jest jeszcze 24-48 godzin do owu, czy jakoś tak, w każdym razie jak są maliny to jesteś dopiero przed owu. W teorii i często w praktyce kilka dni przed owu, dzień owu oraz jeden lub dwa dni po owu są płodne. Czyli staranka najlepiej od momentu pojawienia się drugiej ciemnej krechy do jej zniknięcia ;)

a tej 18tej nie musisz się tak bardzo ściśle trzymać. Jak zrobisz 2 h później to nic się nie stanie.

11 lata 10 miesiąc temu #683152 przez aggi
dzięki za info :) ja to się wszystkim martwię na zapas :D muszę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka