BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #713739 przez Dagnes
Agi 6-7 cykl ale tak naprawdę tylko 1 owulka. Wcinaj bronka niech ci jaja rosną i pęcherzyki pękają a dzidziuś będzie już niedługo. Zaciskam za ciebie kciukasy, tym bardziej że ty moja imienniczka:) A dziś masz dyspense na czekoladę :kiss:

Wiktoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713742 przez moofka
to ja Cie nie pocieszam, mogę Cie w dupkę kopnąć :P

11 lata 4 miesiąc temu #713771 przez aggi
Asia no nie wiem takie mi się wydaje to odlotowe :) a nierealne chyba w moim przypadku :D mój by w życiu na to nie wpadł nawet w żartach haha :silly:

Agni
tylko spokojnie :kiss: ten cykl był przeznaczony na spełnienie jednego marzenia - delfinów :side: następny będzie na spełnienie drugiego :)

A ja wczoraj niemal z płaczem zarzekłam się że pójdę do ginka i czemu tak jest że jak chcę iść to nagle dolegliwości ustają :angry: :unsure: zła jestem.. bo wczoraj myślałam że się zadrapię, a dziś NIC .. kurde. Ale chyba pójdę do niego, kto wie jakie badanie na bakterie powinien zrobić i ile kosztuje tak mniej więcej?

11 lata 4 miesiąc temu #713796 przez Agnilla
Dag, ja właśnie mam inne cholerstwo zamiast bromka, ale ponoć lepsze. tylko bromek wydłużył mi cykl o równe 6 dni, zobaczymy jak ten lek. dziś mam 34 dc, po bromku miałam 38 :/
ja chyba jednak z czekoladą musze powalczyć :P od poniedziałku zresztą wracam do ćwiczeń, koniec chuchania dmuchania, oszczędzania się bo to nic nie daje :/
moof, a kop :P nic to i tak nie da :P
moj maz raczej tez nie z tych blyskotliwych, choc czasem ma przeblyski ;) ale delfiny mu generalnie wisialy i powiewaly :P moja mama nie moze przezyc, ze byl tak blisko i nie poplywal jak ja :P a on w zamian woli...kino domowe :P chyba bede musiala mu kupic :P ale na szczescie on sknera i 3 mce na to kino sie nie moze zdecydowac :P
Aggi, co do bakterii to wg mnie jedynie cytologia. pobierze Ci wymaz. a na takie standardowe infekcje to moze Ci gynalgin zapisac, albo clotrimazolum. to drugie jest rowniez w masci, zeby sie zew. smarowac. a jak chcesz sie sama wyleczyc, to kup sobie masc clitrimazolum ona jest bez recepty. do tego lactovaginal, to sa paleczki kwasu mlekowego. polecam tez irygacje w hmmmm vagosalu czy jakos tam. ale to na takie delikatne, jesli juz pojawiaja sie uplawy to bez lekarza nie polecam sie leczyc.

11 lata 4 miesiąc temu #713797 przez gosia28
aggi pierwsze co to badanie moczu i ewentualnie posiew. Pierwszze koło dyszki kosztuje a posiew to nie wiem. Cytologię dawno miałaś?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #713799 przez aggi
Agni jedynie cytologia? Nie ma jakiegoś konkretnego badania które wykaże dokładnie co jest grane, czy to bakteria czy jakieś inne cholerstwo? :( bo z tego co wiem to cytologia nie daje takiego dokładnego obrazu co i jak - bynajmniej jak miałam robioną to niby wszystko było okej na wynikach a jednak coś było nie tak ze mną w środku ;/ clotrimazolum już przerabiałam x razy, tak samo jak orungal, lactovaginal, gynalgin, i jakieś inne lekarstwa. To nie pierwszy raz taka infekcja :( I dlatego wolałabym żeby lekarz jakieś konkretne badanie zrobił tylko niewiem jakie? bo on to tak raczej z tych 'przepiszę CI to i to i napewno pomoże' i pomaga, ale na tydzień, miesiąc .

11 lata 4 miesiąc temu #713802 przez aggi
gosia cytologię 2 lata temu i wtedy powiedziano mi że wszystko okej i mam zjawić się za trzy lata. Posiew to co to dokładnie? Muszę go zmusić do zrobienia jakiegoś konkretnego badania żeby wyszły jakie bakterie siedzą we mnie i czym to leczyć bo tak w ciemno to fortunę można wydać :dry: a generalnie u nas jest jeden lekarz z tych dobrych, reszta to tragedia więc wyboru nie mam za bardzo i sama zaproponowałabym mu konktretne badanie...

11 lata 4 miesiąc temu #713805 przez Agnilla
no ja nie wiem jak się inaczej bada dziurki :P bo z moczu wyjdą bakterie, to te dowcipne? no mi nawet z cytologii zawsze wychodzilo, ze mam nadżerke, ale skad to to nie wiem:P
mi babka co kazda wizyte zanim sie staralam mowila, ze gynalgin bo cos widzi, a ja mowie, ze bielizna czysta itp. ale jakos przeszlo.
nie wiem co jeszcze, moze idz do gina i powiedz, ze co odstawiasz leki infekcja wraca. nasciemniaj, czasem trzeba

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713809 przez gosia28
aggi cytologia jest ważna przez rok. a z posiewu wyjdzie Ci dokładniej właśnie jaka bakteria i jaki antybiotyk należy podać, tak mi się kojarzy

Agi nadżerkę to chyba widać podczas badania ginekologicznego, bo to są drobne zmiany szyjki

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #713812 przez aggi
gosia wielkie dzięki zaproponuję mu ten posiew, ciekawe tylko ileż to kosztuje aż się boję

11 lata 4 miesiąc temu #713817 przez Agnilla
no to moze podczas pobierania to widziala i na wynikach dopisywala ze cytologia ok, ale jest nadzerka, jakos tak :P

11 lata 4 miesiąc temu #713821 przez Porto1987
aggi, ja na wiosnę złapałam jakieś cholerstwo i lekarz się mnie zapytał, czy w ciągu tygodnia się kochaliśmy. I oprócz globulek (chyba to był clotrimazol) razem z mężem łykaliśmy Flumycon przez tydzień, żeby mnie nie zaraził znowu.

11 lata 4 miesiąc temu #713825 przez aggi
i od tego czasu masz spokój?? czyli pytać też o coś dla męża??

11 lata 4 miesiąc temu #713826 przez moofka
no mój mąż też ostatnio się smarował, może aggi u Ciebie też od chłopa?

a cytologia to co roku, dziwne że powiedzieli że przyjść za 3 lata :unsure: mój wczorajszy wynik jest dobry a na dole jest adnotacja że powtórzyć za 12 miesięcy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713830 przez Agnilla
no wlasnie bo to moze niekoniecznie bakterie sa w nas, tylko w mezach. moze niech maz tez węża smaruje czyms, niech podpyta lekarza. kurna, zawsze jak cos nie halo to wina laski. ja juz definitywnie, jak tylko dostane @ wysylam swojego na badania, nie odpuszcze mu! najwzyej sama se pobiore co mam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka