BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #943024 przez emilia1410
Ja w sumie tez sama odpuscilam, nie licze nie sprawdzam. W przyszlym tygodniu do lekarza ide bo ja to przezywam ten torbiel strasznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #943026 przez Anielka00
Kochana nie przejmuj się, na pewno już jej nie ma - wierze w to :)

10 lata 4 miesiąc temu #943031 przez AnaSylv
Zancik, super! Gratulacje! Niech rosnie zdrowo:)

dziewczyny nie zapominajcie o mnie, tez zostaje z wami na polu walki:)

a ja jutro mam wizyte u gina, zobaczymy czy powie cos ciekawego. Och, jak ja nie lubie chodzic do lekarzy... Nie wiem dlaczego ale stresuja mnue te wizyty.

A od wczoraj zaczelam robic testy owu, wczoraj blada krecha wiec dala mezowi sie wyspac:) niech trzyma plemniki na innna okazje, hehehe
Podziękowania: zancik

10 lata 4 miesiąc temu #943049 przez emilia1410
No to jestesmy we 3;) w grupie razniej;)
Kto lubi chodzic do lekarza kochama chyba nikt.
Mnie tak cycki bola , na meze krYcze jak probuje dotknac wytrzymac nie idzie. Od tego duphastoni wyczytalam w necie ale juz przestalam brac i czekam na okres a one nadal bola;(

10 lata 4 miesiąc temu #943055 przez Anielka00
Emilia może to dobry znak? Mnie piersi nie bolały w ogóle jak brałam duphaston.. A z tego co wiem, bolące piersi to pierwszy objaw ciązy :)

10 lata 4 miesiąc temu #943063 przez emilia1410
No ja zawsze jak duphaston biore to mnie bola piersi i sutki strasznie a po odstawieniu przestaja a teraz mnie caly czas bola

10 lata 4 miesiąc temu #943074 przez Anielka00
No to trzymam kciuki żeby to było TO!! ;)
Chociaż smutno mi będzie jak sama zostane bez brzuszka.... ale kibicuje Wam wszystkim z całego serca :)

10 lata 4 miesiąc temu #943083 przez emilia1410
Mi to raczej sie nie udalo;(
Wiec bedziemy razem dalej sie starac

10 lata 4 miesiąc temu #943151 przez mala81
JoanaG przepraszam że dopiero teraz sie odzywam ...obecnie przebywam w Irlandii...nie wytrzymałam i zrobiłam test(w tamtym tyg,może za szybko ) i niestety negatywny ale dziwnie się czuję za 4 dni powinnam mieć okres ale już od 3 dni plamie i nie wiem co się dzieje nigdy tak nie miałam przed okresem..dziś wpadłam w taki nastrój że myślałam że wszystkich pozabijam :( oprócz tego plamienia nic więcej się nie dzieje i to mnie wprawia w zastanowienie czemu nie bola mnie piersi,nie bola mnie plecy(jak zwykle bywa przed okresem juz z tydzien czasu) tylko dopada mnie spanie od kilku dni takie że nie mogę sobie dać rady...kurcze ale byłaby niespodzianka na dwa lata bycia razem :D

10 lata 4 miesiąc temu #943185 przez JoanaG
Mała ale byłby numer! Trzymam mocno kciuki!

Nie zapominajcie o mnie dziewczyny ja tez jestem na placu boju ;)
Anielka ja jak brałam duphaston to tez przeokrutnie bolały mnie piersi...

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #943186 przez zancik
Emi mnie piersi zawszw bolały przed @ jakieś 5 dni a w tym cyklu zaczęły mnie boleć jakieś 3 dni po owu bardzo mnie to zdziwiło i jest fasolka ;)

10 lata 4 miesiąc temu #943275 przez emilia1410
A ja okresu dostalam;(((
W pon na wizyte do lekarza ide

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #943820 przez AnaSylv
Dziewczyny, byłam wczoraj u gina. Miło się zaskoczyłam, bo Pani doktor była miła i odpowiadała na moje głupie pytania:)
Miałam USG, najpierw popatrzyła na jeden jajnik i mówi, że widzi dużo malutkich jajeczek ale nic z nich nie będzie bo są za malutkie... ale zaraz obejrzała drugi jajnik i tam "objawiło" się jedno duże jajeczko:) miało 0,14 mm. Pani doktor powiedziała, że jajeczko, które się uwalnia ma około 0,24 mm. Więc wygląda jakby miało jeszcze urosnąć. Powiedziała, że teoretycznie za 4-6 dni (biorąc pod uwagę wielkość) jajeczko powinno się uwolnić. Oczywiście jeżeli wszystko dobrze będzie się rozwijać. Moja aplikacja wyliczyła mi dni płodne już od 17.XI i szczerze mówiąc to czułam jajniki jakby coś się już działo a jednak nie... Do tej pory to myślałam, że owulację powinnam mieć albo być już po.
Ogólnie powiedziała, że mamy się bardziej starać w II fazie cyklu a dni zaraz po okresie można odpuścić, bo mam długi cykl więc owulację mogę mieć później. A i kazała mi też robić testy owu. No i jak za jakieś 3 miesiące nic się nie zadzieje to wrócić i ewentualnie dalej będziemy się badać. Powiedziała też, że mam "piękną" macicę, hahaha:) ale komplement::laugh:
Powiedziała też, że narazie za krótko się staramy (prawie pół roku), żeby diagnozować jakąś chorobę i żeby niczym się nie przejmować.

Idę zaraz robić test owu, jak narazie rzeczywiście nie wykazały mi owulacji.

10 lata 4 miesiąc temu #943827 przez MARI
ANASYLV to dobre wiadomośći, życzę ci abyś testowanie owu miała owocne :laugh: :laugh: trzymam kciuki

10 lata 4 miesiąc temu #943828 przez AnaSylv
nie wiem czy z tymi wielkościami coś nie pokręciłam... powinno być 14 mm albo 0,14mm... :S

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka