BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #946329 przez MARI
Lekarz w takim wczesnym stadium ciąży za dużo nie powie, tylko zobaczy pole płodowe i potwierdzi np. że ciąża jest, czasem nawet nie słychać serduszka tak wcześnie, ponieważ dopiero można je zaobserwować na usg między 6-8 tygodniem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #946353 przez Estha
Mari- mieszkam we Wrocławiu już prawie 11 lat, przyjechałam na studia i zakochałam się w mieście - i ta miłość trwa do dziś :) pracuję, biegam, jeżdżę na rowerze (do pierwszego śniegu ;), dużo czytam :) a Ty?

10 lata 4 miesiąc temu #946357 przez MARI
Ja mieszkam i pracuje w Łodzi, podobnie jak Ty lubię bardzo jazdę rowerem, ale niestety tak jak piszesz zaraz sezon się skończy :( będzie trzeba dużo spacerowac to też lubie :) no i książki też uwielbiam tylko takie lekkie i przyjemne- mamy podobne zainteresowania :)
Wybieraliśmy się w tym roku do Wrocławia na rynek, ale jakoś nie dojechaliśmy, ponoć jest ładny- to prawda??

10 lata 4 miesiąc temu #946359 przez Estha

MARI napisał: Ja mieszkam i pracuje w Łodzi, podobnie jak Ty lubię bardzo jazdę rowerem, ale niestety tak jak piszesz zaraz sezon się skończy :( będzie trzeba dużo spacerowac to też lubie :) no i książki też uwielbiam tylko takie lekkie i przyjemne- mamy podobne zainteresowania :)
Wybieraliśmy się w tym roku do Wrocławia na rynek, ale jakoś nie dojechaliśmy, ponoć jest ładny- to prawda??

Rynek jest piękny, zwłaszcza teraz, bo mamy jarmark świąteczny : www.jarmarkbozonarodzeniowy.com/galeria

jeszcze jest czas, więc przyjeżdżajcie :) ja natomiast całe życie wybieram się do Łodzi, bo to chyba jedyne miasto w Polsce, którego nie widziałam, a myślę, że odpowiadałby mi klimat :)

10 lata 4 miesiąc temu #946361 przez MARI
Kurcze ale fajne te fotki- naprawde musi tam być pięknie :)

10 lata 4 miesiąc temu #946364 przez AnaSylv
Cześć Estha :laugh: Dołączaj do nas śmiało:)

Jak pewnie czytałaś ja stosuje testy owu, zobaczymy czy w tym miesiącu pomogły, @ powinnam dostać najwcześniej 2 grudnia, chociaż zazwyczaj jest trochę później niż po 28 dniach... Więc teraz grzecznie czekam:) hehe
Ogólnie jeżeli rzeczywiście masz nieregularne cykle to mogą pomoc, ja myślałam, że mam owulację też mniej więcej w 14 dc. a tu się okazuje, że wcale nie bo najwcześniej byłaby w 19 dc. a nawet w 22 dc. wg tych testów (nie do końca mogę je interpretować dlatego pisze o przedziale dni, gdzie te dwie kreski rzeczywiście były na tych testach).

A dzisiaj idziemy na imprezkę :P taka domówka, właśnie skończyłam robić przystawki bo umówiłyśmy się z dziewczynami, że każdy coś przyniesie. Ja zrobiłam jajka faszerowane, roladki z wędzonym łososiem i sałatę z gruszką, serkiem brie i sosem miodowo-musztardowym. Mniam... :) Będzie pysznie :cheer:

10 lata 4 miesiąc temu #946365 przez Estha

AnaSylv napisał: Cześć Estha :laugh: Dołączaj do nas śmiało:)

Jak pewnie czytałaś ja stosuje testy owu, zobaczymy czy w tym miesiącu pomogły, @ powinnam dostać najwcześniej 2 grudnia, chociaż zazwyczaj jest trochę później niż po 28 dniach... Więc teraz grzecznie czekam:) hehe
Ogólnie jeżeli rzeczywiście masz nieregularne cykle to mogą pomoc, ja myślałam, że mam owulację też mniej więcej w 14 dc. a tu się okazuje, że wcale nie bo najwcześniej byłaby w 19 dc. a nawet w 22 dc. wg tych testów (nie do końca mogę je interpretować dlatego pisze o przedziale dni, gdzie te dwie kreski rzeczywiście były na tych testach).

A dzisiaj idziemy na imprezkę :P taka domówka, właśnie skończyłam robić przystawki bo umówiłyśmy się z dziewczynami, że każdy coś przyniesie. Ja zrobiłam jajka faszerowane, roladki z wędzonym łososiem i sałatę z gruszką, serkiem brie i sosem miodowo-musztardowym. Mniam... :) Będzie pysznie :cheer:

Ale mi narobiłaś smaku, zwłaszcza sałatką :) (może wrzucisz przepis?:)

Ja też spodziewam się @ najwcześniej drugiego grudnia, także czekamy razem :)

Miłej zabawy!!

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #946369 przez MARI
Ja przygotowuje kolacje i :laugh: taką romantyczną ze świecami B) B) za godzinkę mój M przychodzi z pracy, więc zaraz kolacja ląduje do piekarnika. A to wszystko to taki początek do miłego wieczoru bo w weekend wypadają dni płodne :woohoo: i trzeba to wykorzystać oby owocnie hi hi :silly: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #946370 przez AnaSylv
mix sałat
serek Brie
gruszka
słonecznik
miód
musztarda

A przepis jest banalnie prosty: mix sałat (bądź inna zielenina, która akurat będzie w sklepie, ja dziś wzięłam roszponkę) rozkładam na płaskim talerzu, na wierzch kładziemy jedną skrojoną w kawałeczki gruszkę, potem serek brie/camembert czy ten z niebieską pleśnią (co, kto lubi:), też pokrojony w kawałeczki.
Sos też banalnie prosty: musztarda wymieszana z miodem (proporcje wg smaku, można pod koniec dodać więcej miodu czy musztardy). Polewamy sałatę a na wierzch posypujemy jeszcze słonecznika i gotowe:) naprawdę jest dobra:)

10 lata 4 miesiąc temu #946372 przez AnaSylv
Mari, romantyczna kolacja to doskonały początek udanego wieczoru... i nocy:) och, chyba będą dziś u Was w sypialni iskry szły heheheh :)

10 lata 4 miesiąc temu #946373 przez MARI
Też tak myślę :laugh: :laugh:

Fajny przepis, pewnie go wykorzystam bo lubię sałatki ;)

Miłego wieczoru i zabawy :)

10 lata 4 miesiąc temu #946374 przez AnaSylv
Dobra lecę dziewczynki:)

Muszę jeszcze Męża obudzić bo odsypia nockę w pracy:) i sama się trochę jeszcze ogarnąć :)

Życzę Wam udanego wieczoru:) Dzisiaj Andrzejki, powróżyć trochę trzeba ;)

10 lata 4 miesiąc temu #946380 przez zancik
Ana ale mi ochoty narobilas na jaja faszerowane mniam mniam :cheer:
Mari bedzie sie dzialo :woohoo:
Zycze Wam udanego wieczorku Ana i wrozb ;) ja juz w pizamie przed tv siedze z sokiem tyle mi pozostalo ;)

10 lata 4 miesiąc temu #946433 przez Anielka00
AnaSylw z tym duphastonem to jest tak, że biorę od 16 do 25 dc i po dwóch dniach przychodzi okres, czyli cykl 28 dni :) Ale w poprzednim miesiącu miałam potwierdzoną owulacje na usg i dlatego 16 dnia zaczynałam brać duphaston, a teraz skoro mój pęcherzyk miał w 12 dc 11 mm to może jeszcze by urósł np. do 18 dc i wtedy byłaby owulacja...? A tak to jak wezmę duphaston w 16 dc to można sobie zablokować owulację... Chyba na prawdę muszę przestać chodzić na to usg i wsłuchać się w swój organizm ;)

10 lata 4 miesiąc temu #946435 przez emilia1410
Ja mam brac duphaston od 14 do 25 dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka