BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #946437 przez Anielka00
No widzisz... a ja dużo czytałam że duphaston może blokować owulację... i jest bierzesz od 14 dc, a owulacje masz np. 16 dc to może Ci ją blokować i dlatego się nie udaje... Najlepiej byłoby sprawdzić na usg kiedy jest owulacja i od tego dnia brać... No ale to strasznie dużo zamieszania :P
Dlatego nie wiem czy nie zrezygnuje z tego i zobacze jak to będzie bez duphastonu.. tylko wtedy to pewnie będę mieć cykle 70-80 dniowe :/ masakra

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #946438 przez MARI
Ja mam brać duphaston od 20 do 30 dnia cyklu, lekarz mi powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to biorę dalej, a jeśli nie to przerywam i znów czekam do 20dc. Mi przepisał dlatego bo straciłam jedną ciążę, aby się to nie powtórzyło.

10 lata 4 miesiąc temu #946441 przez Anielka00
Mari chyba też tak zacznę brać. Bo ja zawsze miałam bardzo długie cykle, więc w sumie może być ta owulacja później....

10 lata 4 miesiąc temu #946444 przez MARI
U mnie to wychodzi że biorę po owulacji, bo ja mam od 14-19dc tak mi kazał tylko że ja mam @ co do dnia i godziny, ale myślę że w końcu zabłądzi ;)

10 lata 4 miesiąc temu #946447 przez Anielka00
No właśnie Joanna też kiedyś pisała, że jej ginka mówiła żeby brać duphaston dopiero kilka dni po owu, żeby nie od razu :) Chyba, że coś źle zrozumiałam? :P
Ajj no jutro mam nadzieje, że moja ginka znajdzie czas, żeby sprawdzić czy ten pęcherzyk coś urósł czy zatrzymał się na 11 mm... Kupiłam sobie inofem, żeby lepiej rósł pęcherzyk ;)

10 lata 4 miesiąc temu #946473 przez emilia1410
Robilam dzis test owu jak wyszla blada druga kreska to owu bedzie niebawem. No no moj gin mi tak kazal brac i ze powinanam zajsc

10 lata 4 miesiąc temu #946479 przez Anielka00
Emilia nie robisz przerwy w staraniach, żeby pozbyć się tej torbieli?

10 lata 4 miesiąc temu #946480 przez emilia1410
Mam przerwe w staraniach, ale bym chciala sobie wyliczyc kiedy przypada u mnie owulacji, bo juz w miare regularne cykle mam.

10 lata 4 miesiąc temu #946481 przez emilia1410
Bo wczesniej mialam bardzo nieregularne okresy przez kilka miesiecy, i juz w sumie uregularnia mi sie do 28 dni,wiec tez bym chciala wiedziec kiedy owulacja trafia.
No narazie przerwe mam w staraniach 3 miesiwce, zobaczymy za 3 miesiace czy sie wchlonal mam nadzieje.

10 lata 4 miesiąc temu #946490 przez Anielka00
Ja też sobie robię przerwę... Nie chce co miesiąc patrzeć na jedną kreseczkę... podbuduje się psychicznie i wtedy ;) A za was trzymam kciuki :)

10 lata 4 miesiąc temu #946494 przez emilia1410
No to razem odpuszczamy narazie;))

10 lata 4 miesiąc temu #946526 przez JoanaG
Nie było mnie kilka dni, patrzę a Wy tu rozpisałyście się jak szalone ;)

AnaSylw tak ja też miałam tak, że miałam przez 5 dni z rzędu dodatnie testy owu, i faktycznie wtedy wystąpiła owu, bo miałam jeszcze ten śluz ze strzępkami krwi a to świadczy o tym, że pękł pęcherzyk i uwolniło się jajeczko :)

Anielka tak jak piszesz mi właśnie ginka powiedziała, że jak przyjmuje się duphaston w momencie samego ewentualnego zapłodnienia to to nie jest dobre dla tego procesu, 2-3 dni po jest już wskazane kiedy jest podejrzenie zapłodnienia i jest ryzyko poronienia ciąży biochemicznej.

No i przede wszystkim Aga gratulacje! :) spokojnej ciąży :)

btw. Emilia po co masz czekać 4 miesiące na pozbycie się torbieli kiedy możesz iść na laparoskopie i pozbyć się ich szybciutko? Gwoli ścisłości - laparoskopia torbieli nie jest operacją a zabiegiem, nikt nie będzie Ci robił dziury w brzuchu....

Miłego dzionka :) zabieram się za pracę, bo moje biurko zawalone jest na całej swojej płaszczyźnie ;/

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #946584 przez emilia1410
joanna moj gin chce jeszcze sprobowax zniwelowac ten torbiel tym dupahstonem, dlatego mam go brac. A jak nie pomoze to dopiero Laparoskopia, w sumie dobrze tak

10 lata 4 miesiąc temu #946593 przez JoanaG
może ja po prostu mam inne podejście, ja wolałabym rach ciach szybko pozbyć się skurczybyków i nie czekać, że może się wchłoną a może nie, bo to 50/50%, a czas ucieka :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 4 miesiąc temu #946604 przez emilia1410
A robilas badanie nasienia meza?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka