BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 2 miesiąc temu #962920 przez emilia1410
Anielka bedzie mozliwe nie poddawaj sie!
A ja czytam ta ksiazke polozna i coraz wieksze watpliwowsci mam czy nadaje sie na matke i czy bede umiala sie zaopiekowac;((

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #962947 przez JoanaG
Anielka :laugh: przepraszam, pokrecilam wszystko :laugh: w autobusie w locie pisalam :laugh:

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 2 miesiąc temu #962993 przez Karolincia
Dzień doberek :)

Anielka - Jeśli masz nieczynny jajnik czyli niedrożny , to są metody aby go uaktywnić :) Np. przedmuchuje się go - czy jakoś tak ,oczywiscie jest to zabieg, ale się da ;)
Pocieszę Cię ja mam niedrożny lewy jajnik i co? Zaszłam w ciażę , prawy jajnik sobie poradził :)

Emilia - Nie dołuj się....,mnie też wiele rzeczy przeraża, zadaje sobie codziennie setki pytań, ale wiem,że na początku każda Pierworódka ma takie wątpliwości, które później rozwiewają się :) Uszy do góry :) Będę Ci pisać jeśli chcesz o swoich przemyśleniach i o porady co zrobić, gdy.... :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #962994 przez Karolincia
Gdzie się Krzysia podziała?? :whistle: :whistle:

10 lata 2 miesiąc temu #963009 przez JoanaG
Karolina nieczynny jajnik i niedrożny jajowód to mam wrażenie dwa różne pojęcia :)
Na jajowód dobrze działa hsg, a na jajniki stymulacja.... nie mądrzę się broń boze, ale tak się naczytałam :)
btw. moja znajoma miala nieczynny jeden jajnik i po stymulacji pięknie zaciążyła, więc to nie koniec świata ;)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 2 miesiąc temu #963012 przez Karolincia
Joanna - Masz racę, przepraszam za pomyłkę ;)

10 lata 2 miesiąc temu #963064 przez JoanaG
Karolina, nie ma za co przepraszać, przecież ja się nie gniewam :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 2 miesiąc temu #963078 przez Karolincia
Joanna - ;)

10 lata 2 miesiąc temu #963181 przez emilia1410
karolincia dzieki za wsparcie:) kochana jestes, pewnie ze chce bys pisala o swoich przemysleniach:)

10 lata 2 miesiąc temu #963197 przez Anielka00
Dzięki za pocieszenia ;) ja właśnie czekam na usg i zobaczę czy jest chociaż jeden pecherzyk i czy to clo coś pomogło w ogóle ;) dam znać po wizycie :)

10 lata 2 miesiąc temu #963218 przez emilia1410
Anirla dac znac po wizycie
Ja dzis mam 25 dzien cyku i mam taki sluz jakby dni plodne?

10 lata 2 miesiąc temu #963265 przez Anielka00
No niestety.. mam 13 dc i żadnego pęcherzyka..
Podziękowania: AnaSylv

10 lata 2 miesiąc temu #963294 przez AnaSylv
Anielka chciałam nawiązać do twojego posta a wcisnęłam podziękowanie... nie wiem czy to się da "odklikać"... bo tu nie ma za co dziękować, sorki...

W każdym razie, chciałam dopytać czy gin. Ci w związku z tym coś poradził? Cały czas masz brać CLO? Na co jest ten Clo..? Może zacznij pić Infolic, jak Joana radziła? Anielka może cykl nie jest stracony, może pęcherzyk jeszcze urośnie?

10 lata 2 miesiąc temu #963302 przez JoanaG
Anielka moze naprawde zacznij pic Inofolic? w koncu nie zaszkodzi (lojalnie uprzedze ze jesli w waszej aptece krzykną sobie za inofolic 50 czy 60 zl to bron boze nie kupujcie) normalna cena rynkowa oscyluje okolo 25 max 30 zł.... na początku tylko byl taki drogi, teraz kuracja miesieczna nie jest jakas kosmicznie droga...
Nie pamiętam, która z Was pisała tutaj coś o Femifertil... czytałam dużo o nim i moja gina też zrobiła rozeznanie wśród kolegów ginekologów i z pełnym przekonaniem powiedziała mi, że to naciąganie... nie ma żadnych badań klinicznych potwierdzających wpływ na płodnosc, a ziołowe napary można sobie pic... ze to bardziej działa jako placebo.... a np taki Inofolic jest już wstępnie przebadany klinicznie na mniejszej grupie kobiet i wypadł rewelacyjnie, z tego co wiem teraz przeprowadzane są badania kliniczne na grupie 5tys pacjentek w szpitalu czerniakowskim w Wawie, żeby potwierdzić pozytywny wpływ tego składnika najważniejszego Myko....-coś tam ;) ja sama jestem żywym przykładem, że działa a kuracja nie jest jakos kosmicznie droga, polecam Ci Anielka z czystym sumieniem ;)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 2 miesiąc temu #963350 przez Anielka00
AnaSylv ten clo to jest ma stymulację jajników, żeby była owulacja.. bo ja ostatnio miałam pecherzyk taki w granicach 20 mm dopiero w 21 lub 22 dc wiec późno bardzo.. no i same pęcherzyki mi nie pękają dlatego lekarz mi przepisał. Ale wg mnie po nim jest jeszcze gorzej bo jak nie brałam tego clo to w 13 dc miałam pecherzyk ok 12 mm a teraz nie ma ŻADNEGO. Mam jeszcze przyjść we wtorek na usg, to będzie 19 dc wiec zobaczymy, jak będzie mały pecherzyk albo nie będzie go wcale to rzucam te leki bo to bez sensu i zacznę pić zioła albo ten inofolic :)
Joanna ja pisałam o tym femifertil ;) a ten inofolic to ja zamówiłam juz dawno, jak za pierwszym razem o nim pisałaś ;) tylko nie miałam czasu go odebrać z apteki, ale teraz pojadę i jak dostane okres to zaczynam od razu pić !! ;) niech teraz mój organizm odpocznie od tych wszystkich leków i od nowego cyklu zaczynam inofolic ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka