BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 8 miesiąc temu #900595 przez emilia1410
no własnie jak tam? bo wszystkie ciekawe i doczekac sie nie moga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #900775 przez Karolincia
Helloł moje Kochane!! :*

Kurcze znow nie zdazyłam na ta betę, bo do 18 pracuje a przychodnia do 19 :( i Panie juz nie chciały mnie przyjąc mimo tego ze pryatna i zrobic badanka :( Wkurzyłam się pojechałam do apteki po test i go zrobiłam nie mogłam do jutra rana wytrzymać...

Wyszły 2 kreski znow blada ta druga ale troszke ciemniejsza niż wtedy ;)

Piękne zdjęcia !! Zakochałam się w tych miejscach ...zgwałcę mojego abyśmy tam pojechali :D

10 lata 8 miesiąc temu #900801 przez kasia085
No to na 100 % będziemy mieli dzidziusia:-) Karolinka nawet nie wiesz jak sie ciesze:-) Gdybys nie byla w ciazy to ta druga kreska juz by dzis nie wyszla. Fruwaj jutro na bete z rana zeby upewnic sie ze wszystko dobrze rosnie bo jak nie pojedziesz to dostaniesz mocnego kopniaka w tylek (choc kobiet w ciazy sie nie bije bo mnie myszy zjedza) no ale trudno zaryzykuje:-) Denerwowalam sie caly dzien przez Ciebie. Ale uf moge isc teraz spokojnie spac:-)

10 lata 8 miesiąc temu #900830 przez Karolincia
Kasienko ojj mam nadzieje , ze sie wyspisz i dzis bedziesz pelna energii :*
W poniedzialek mam na 11 do pracy takze z rana polece o 7 na bete i na tsh i taxoplazmoze od razuzrobie bo tez mi ginekolozka dala skierowanko na to :)

Dzieki Dziewczyny ze jestescie ze mna :*
Wy na moje wsparcie rowniez zawsze mozecie liczyc :))
Po to tu jestem, aby Wam pomagac ale tez cieszyc sie Waszym szczesciem i byc w tych trudnych i radosnych chwilach :)

10 lata 8 miesiąc temu #901089 przez emilia1410
Dzieki karolincia ja tez od tego jestem;))
A na czym polega ta toksoplazmoza? Jak sie ja bada

10 lata 8 miesiąc temu #901137 przez kasia085
Karolinka to moze zrob sobie tez od razu cytomegalie i rozyczke bo to tez konieczne w I trymestrze.
Emilka toxoplazmoza to choroba można powiedziec odzwierzeca. Mozna sie nia zarazic jedzac surowe mieso albo majac kontakt z odhodami zwierzecymi. Sama w sobie jest nie grozna ale niesie ryzyko dla plodu. Jesli okaze sie ze jestes chora to bierze sie na to leki i dzidzius jest zdrowy. Bada sie ja tez przez badanie krwi.

10 lata 8 miesiąc temu #901140 przez emilia1410
Czyli wiekszosci badania sa przez krew?
Karolincia gratuluje
Ciekawe kiedy mi aie uda;((

10 lata 8 miesiąc temu #901228 przez Karolincia
Kasienko jeszcze jutro robie test :** Ojj nie dziekuje Ci Kochana ale nie chce jeszcze zapeszac :) Boje sie ze w poniedzialek na becie nic nie wyjdzie :(( Dobrze zrobie a co to ta cytomegalia?? :)

Emilciu to jeszcze nic pewnego :** Nie dziekuje aby nie zapeszyc :** Uda Ci sie zobaczysz szybciej niz Ci sie wydaje :)

Jakie macie weekendowe plany Dziewczyny??

10 lata 8 miesiąc temu #901247 przez emilia1410
To trzymam kciuczki.
Ja to weekendy spedzam na ciezkiej pracy;( bo mam wesele i pozniej poprawiny.
Ja tak bym chciala te by sie udalo, no ale zobaczymy.
Biore duphaston ale od niego wszystko mnie denerwuje, latwo sie zloszcze.

10 lata 8 miesiąc temu #901254 przez Karolincia
Ojj Emilciu to sie nabiegasz nalatasz nadzwigasz :((
A w tygodniu tez pracujesz?
Ja wlasnie jade do Pabianic do domku gdzie bede mieszkac z Narzeczonym :)

10 lata 8 miesiąc temu #901342 przez emilia1410
Tak te pracyje ale po mniej godzin na szczescie

10 lata 8 miesiąc temu #901374 przez Karolincia
Hej Laleczki moje !! :(

Dostalam dzis okres....Boże....załamka totalna...:( Nic już z tego nie rozumiem...Fakt, że na własną rękę wzięłam pozniej ten zastrzyk, ale chcialam sprobowac że może jednak sie uda a tu dupa :(
21 lipca ide do ginki dobrze ze po okresie....najwyzej da mi recepte i wykupie pojde do niej na monitoring kiedy ewentualnie moze peknac wezme zastrzyki zabawa od nowa...:( ehhh....ale mam WAS DZIEWCZYNY :* i to mi dodaje sił że jestescie ze mna i mnie wspieracie :*

Emilciu to dobrze ze po mniej godzin bo byś się Nam wykonczyla :*

10 lata 8 miesiąc temu #901466 przez natB
Karolincia nie załamuj się kochana.... będzie dobrze... ja po pierwszym cyklu starań, jak nie zaszłam w ciąże to miałam szereg czarnych myśli... ale później wyjechaliśmy w góry i siup udało się :)... więc luuuz blues i będzie dobrze :) 3mam kciuki

10 lata 8 miesiąc temu #901566 przez kasia085
Karolinka tak bardzo mi przykro.-( tule.... A to taki normlny jjuz okres? bo czasem pojawia sie krwawienie i w czasie ciazy. tylko wtedy bardziej skapy jest. Ale nawet jesl sie nie udalo to nie zalamuj sie. nastepnym razem bedzi lepiej tylko montoruj cykl. Ja dzis dostalam mega radosna wiadomosc ze moj brat stryjeczny po 7 latach staran bedzie mial dzidziusia. Udalo sie dzieki in vitro. Jestem przeszczsliwa:-)

10 lata 8 miesiąc temu #901685 przez Karolincia
Kasieńko bardzo Ci dziękuję za wsparcie , ze jestes ze mna :) Dziwne to wszystko, bo mam niestety okres bardzo obfity leci ze mnie jak z zarżniętego świniaka , a bolą mnie nadal piersi i sutki mam większe ,są wyciągnięte . Nigdy takich nie miałam, a piersi przestawały boleć wraz z przyjściem okresu. :( Nie wiesz czemu tak może być?
Gratuluję i również się cieszę szczęściem Twojego kuzyna :) Wspaniała wiadomość, wiadomo jaka płeć/? :)

Nat B - Dziękuję za słowa otuchy ;) U mnie to skomplikowana historia :( okazało się po wizycie u ginekolożki ,że mi nie pęka pęcherzyk Graffa tylko rośnie i nic... Abym zaszła w ciążę, to muszę w odpowiednim dniu cyklu mieć zrobiony zastrzyk z Pregnylu (hormon beta hcg z moczu ciężarnych jest pozyskiwany) i pózniej odbyc stosunek i czekac :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka