BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 6 miesiąc temu #892487 przez Karolincia
Moja przyszła Teściowa to Anioł w ludzkiej skórze :) Cudowna jest i mamy wspólny język :) Moge na nią liczyć i wiem że Nam będzie pomagała przy Maluszku :)
Wyprowadzam się , bo perspektywa kredytu i mieszkania jakoś mnie nie przekonuje, gdy mamy możliwość mieszkania w domu swój ogródek . Maluszek będzie miał mini placyk zabaw :) Świeża trawka bieganko na bosaka beztroskie dzieciństwo :) ;) Chce stworzyć mu taki dom, jaki ja nie miałam ;( Moja mama jest AA (Anonimowym Alkoholikiem) nie pije codziennie ale ma ciągi kilkudniowe :( Dlatego się wyprowadzam wcześniej miałam po skończeniu mgr czyli za rok, ale nie dam rady tu dłużej mieszkać. Stresuje mnie to bardzo ciągłe kontrolowanie jej i jak sie upije to opiekowanie się nią ...:( Wstyd mi bardzo....ale jakoś nie mam komu o tym powiedzieć poza Moim Narzeczonym , moją przyszłą Teściową i teraz Wami :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892775 przez kasia085
Karolincia bardzo Ci wspolczuje sytuacji w domu. Nie jest to przyjemne ale cuz matke masz tylko jedna i jakaby nie byla .... To matka. A leczy sie? Zawsze mozesz do nas pisac i sie wyzalic. Od tego jestesmy.:-) super ze masz fdajna tesciowa, bedzie sie Wam dobrze mieszkalo. Ja na swoja nie narzekam ale tylko dlatego ze nie mieszkamy razem. Bo gdybysmy mieszkaly to nie wyobrazam sobie jakby to bylo. Ja jestem strasznie niezalezna i ciesze sie ze mamy swoje mieszkanko i jestesmy zdani tylko na siebie. Do moich rodzicow i tesciow mamy blisko ale widzimy sie i tak raz w tygodniu.

10 lata 6 miesiąc temu #893336 przez emilia1410
Oczywiscie, ze od tego jestesmy:)
Dobrze, ze tesciowa ci sie chociaz udała.
A ja w koncu po miesiacu czekania dostałam okres, od 3 lipca zaczynam brac duphaston

10 lata 5 miesiąc temu #894600 przez Karolincia
Witajcie moje Kochane !! :) Nie pisalam noc bo w ten weekend konczylan sesje w szkole :) Wakacje juz mam !! :)) Bylam wczoraj u gienokologa i zagadka sie wyjasnila. Zrobila mi usg i w lewym jajniku mam niepekniety pecherzych Graafa i ot cala przyczyna czemu nie zachodze w ciaze. Mam uposledzona owulacje pecherzyk niepeka i nirdochodzi do uwolnienia konorki jajowej. Dala mi recepte na zastrzyk Pregnyl 5000 mj . Ryzykuje i jade jutro do mojego Narzeczonego robie zastrzyk w brzuch i mamy sie kochac max do 24 h bo w tym czasie peknie pecherzyk. Zastrzyk ten zawiera duza dawke hormonu beta Hcg - kobiet ciezarnych i ma ni wspomoc zaplodnienie i zajscie :)) 21 lipca ide na kontrolne usg zobaczymy czy bedzieciaza czy pecherzyk Graafa nie chcacy peknac jesli zznow tak bedzie biore zastrzyk i kocham sie z Narzeczonym. Musi byc dobrze !!! :)))

10 lata 5 miesiąc temu #896302 przez kasia085
Karolincia gratuluje wakacji:-)
Ja tez bralam Pregnyl co prawda tylko w jednym cyklu bo u mnie byl podobny problem. Pecherzyki nie pekaly. W tym jednym cyklu niestety sie nie udalo. Nie trafilismy w moment a przy dugim jak pojechalam po zastrzyk okaxalo sie ze jakims cudem pecherzyk sam pekl i wtedy o to zaszlam w ciaze:-)

10 lata 5 miesiąc temu #896601 przez Karolincia
Kasieńko od razu mi lepiej, że również brałaś ten pregnyl. W poniedzialek jak bylam to lekarka powiedziala po usg ze mam pecherzyk 25mm, a dopiero w srode wykupilam i zrobilismy zastrzyk i bylo przytulanko.Mam nadzieje ze ten pecherzyk pekl dopiero po tym zastrzyku i się uda :) mam takie przeczucie ale nie chce sie napalac zeby sie nie rozczarowac. Nie boli mnie jajnik tak jak wczesniej :) a Ty jak sie czułaś po tym zastrzyku??

10 lata 5 miesiąc temu #897328 przez kasia085
Po zastrzyku czulam sie normalnie. Zadnego klucia czy bolu. Wiesz co ja po zastrzyku dwa dni pozniej mialam kolejne usg zeby wlasnie ocenic czy pecherzyk pekl.

10 lata 5 miesiąc temu #897407 przez Karolincia
Rozumiem :) ja nie mialam mozliwosci sprawdzenia :) troszke mnie dzis podbrzusze pobolewa i nie mam sluzu prawie boje sie :(

10 lata 5 miesiąc temu #897532 przez kasia085
Nie boj sie. Bedzie dobrze. Ja jak mialam monitoring cyklu to zastrzyk dawali juz przy 18 mm pecherzyka , na dugi dzien po zastrzyku mielismy dzialac w ciagu 48 godzin i po tym jechalismy na usg ocenic czy pecherzyk pekl. Takze nie martw sie, pekl na pewno tylko teraz kwestia czy trafiliscie w odpowiedni moment. Ciezko to dokladnie okreslic i trzeba fartem jakos trafic. Jak nie teraz to kolejnym razem. I tak przy stymulacji jest duzo latwiej bo choc jest sie w stanie okreslic ta przestrzen 48 godzin. Gdyby w razie sie nie udalo to popros nastepnym razem swoja gin zeby po zastrzyku sprawdzila czy pecherzyk pekl.
A teraz spokojnie i wylajtuj. Jest juz po wszystkim i czekamy cierpliwie 14 dni i robimy tescik:-)

10 lata 5 miesiąc temu #897533 przez kasia085
Tylko wiesz co obawiam sie ze jak w poniedzialek mial juz 25 mm to czy sroda na zastrzyk nie bylo zbyt pozno? Wiesz nie jestem lekarzem to tylko moje luzne mysli.

10 lata 5 miesiąc temu #897566 przez Karolincia
Jasne, że rozumiem Kasieńka. U nas to bylo na wariata wszystko . ,Mój nie mógł przyjechać, więc ja jechałam do niego a nie mogłam wyrwać sie wcześniej :9 Dlatego tak wyszło :( Mnie pobolewa brzuszek troche, a w zasadzie podbrzusze ...:(

10 lata 5 miesiąc temu #897997 przez emilia1410
a ja dzis bylam u lekarza i powiedziala ze za malo mam progesteronu:(

10 lata 5 miesiąc temu #898108 przez Karolincia
Hej Emilciu :*

ojj Bidulko Ty :* Będziesz brała pewnie hormony na podniesienie progesteronu i wszystko bedzie dobrze, najważniejsze, że już znaja przyczyne ;)
Ja to mam nadzieje ze teraz zajde w ciaze ale boje sie cieszyc zeby nie zapeszyc :(

10 lata 5 miesiąc temu #898354 przez kasia085
Emilka a to sam duphaston nie wystarczy?

10 lata 5 miesiąc temu #898362 przez emilia1410
no narazie mam duphaston, ale co z tego jak co chwile lapie jakies infekcje i rozne choroby:(
a wy jak tam?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka