BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 4 miesiąc temu #910344 przez Karolincia
Nat B - opowiem wszystko od poczatku a wiec tak staramy sie z moim N od kwietnia 2014 o dzidziusia nie mogac zajac w ciaze poszlam do ginekolozki dwa miesiace temu po raz pierwszy powiedzialam ze sie staramy o dzidzie i nam nie wychodzi wiec sprawdzila na usg dopochwowym ze bedac w 16 dc powien peknac mi pecherzyk na prawym jajniku 25,4 mm a on nie peka. Dala mi wtedy zastrzyk pregnyl 5 tys jednostek ktory mial spowodowac pekniecie pecherzyka w ciagu maksymalnie 36 h. I w ciagu tych 36 h mielismy sie przytulac. Niestety idac za miesiac czyli w lipcu na monitoring pecherzyk nie pekl okres mi sie spozil 6 dni. Kazala przyjsc w 13 dc do niej do szpitala gdzie pracuje i tak zrobilam. Na usg wyszlo ze pecherzyk ktory rosl nowy wynosil 23 mm a ten stary jak nie pekal tak nie pekl. Czyli na prawym jajniku byly dwa pecherzyki ten stary 25,4 mm i nowy 23,7 mm. Podala mi pregnyl - zastrzyk w posladek. I kazala w ciagu 36 h sie przytulac bo pecherzyk lub pecherzyki powinny peknac. Pecherzyki moga peknac oba na raz wtedy beda blizniaki :)
I wlasnie czekam na efekt jak to bedzie wygladac czy uda sie czy sie nie uda. Okres powinien byc pomiedzy 8 - 12 sierpnia. A 15 dni od zastrzyku z pregnylem minie 8 sierpnia i moge testowac bo to bedzie dzien rownirz spodziewanej miesiaczki :)

Kasienko mlodziutka jestes Kochana moja :** Nie czuj sie staro :* a jesli czujesz dyskomfort to idz do fryzjera kosmetyczki odprez sie zrob maseczke na twarz :) poczujesz sie lepiej :)

Emilciu wow to ladna masz kolekcje sama juz nakupowalas czy dostalas??:))
Przyjdzie czas ze zaciazysz :) Wiem ze bardzo tego pragniesz i bardzo dobrze jestes jesscze mlodziutka :* bedzie dobrze zobaczysz :*

Sophie no no jestem od 13 ;) na telefonie siedze na forum :) nmmmniam arbuz uwielbiam <3 :)) :**

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #910345 przez Anielka00
Dziewczynki, a jak robiłyście bete to tego samego dnia są wyniki?
No właśnie, Karolinka jak to jest z tymi Twoimi zastrzykami? Dlaczego je bierzesz? Na owulację?
Trzymam za nas wszystkie kciuki, żebyśmy niedługo miały nasze kochane dzieciątka! <3

10 lata 4 miesiąc temu #910352 przez Karolincia
Napisalam Kochana post wyzej wyjasniajacy Nat B i przy okazji Wam :) Dodam ze Pregnyl wywoluje owulacje bo mi pecherzyki nie pekaja czyli nie uwalnia sie komorka jajowa i pregnyl zawiera beta hcg hormon pobierany z lozysk kobiet ciezarnych :D
Zalezy od przychodni u mnie jak rano idziesz to wieczorem odbierasz :) a bylas dzis??

Sophie dotarlam do pracy i pracuje a na forum z tel pisze ;)

10 lata 4 miesiąc temu #910354 przez emilia1410
A ty karolincia ile masz lat??
A dostalam duzo od ludzi od znajomych

10 lata 4 miesiąc temu #910357 przez emilia1410
Mam nawet lozeczko zaklepane u naszych znajomych, ale zobaczymy czy zaciazw

10 lata 4 miesiąc temu #910359 przez Sophie25
Anielka u nas jak robiłam bete to wyniki były popołudniu a robiłam rano :)

Ja tez tel bo tak to za małą biegam .... :P

emilia ja Cie rozumiem bo ja jak skonczyłam 21 lat bqardzo prAGNEŁAMK dziecka ale u nas sie przeciagało leczenie nieregularnych miesiaczek i moj maz zwlekał az w koncu chciał i po 2 latach mielismy skarba :) :* :* Wiec Cie rozumiem :)

A my ciszki musielismy kupowac wszystkie bo w rodzinie był tylko 1 chłopiec poł roku starszy mioja Zosia w czerwcu a on w grudniu pod koniec roku wiec roznica mała a i tak sie załapał na rocznik w tył :D

U mnie w rodzinie teraz to jakis zastój tylko meza kuzyn ma Kubusia poltoRA ROKU i moj kuzyn Amelke 2 latka :)

10 lata 4 miesiąc temu #910371 przez Karolincia
Emilciu to masz bardzo bardzo fajnie duzo zaoszczedzisz :)
Ja kupilam jak na razie zestaw startowy dla noworodka butelki . Smoczki jeden zwykly drugi antykolkowy body z krotkimi i dlugimirekawkami czapeczki skarpetki ;)
Lancuszek do smoczka ;)

Sophie ojj u mnie tez zastoj jakis jest a ja bym chciala i nie moge mam nadzieje ze sie uda teraz :((

10 lata 4 miesiąc temu #910376 przez emilia1410
No wlasnie sophi ja mam tez nieregularne miesiaczki;( wiec pewnie szybko nie zajde;(
To widze karilincia tez sie zaopatrujesz;)) no ja w sklepach lubie se na ciuszki popatrzec no ale nie bede kupowac;(
U mnie moj maz naciska bardO bo on juz swoje lata ma i dlatego.

10 lata 4 miesiąc temu #910386 przez Sophie25
Moj M 2 lata starszy odemnie :)

Ale 2 chce razem od poczatku chcielismy 2 zevy byli razem ja mam 3 braci i miedzyna a bratem mpim byl tylkp rok roznocy i bardzo bqrdzo bylismy ze soba zzyci bawilismy sie razem na zabawt tyle ze on ze swpja grupka a pozniej razem do domcou milo tak powspominac :D
A zawsze chcoalam miec siostre ale brat zastepywal bo kazalam mu moje wlosy farbowac :D

10 lata 4 miesiąc temu #910387 przez Anielka00
Karolinka, akurat jak ja pisałam post to Ty dodałaś swojego o tym pregnylu ;) ;) minęłyśmy się :)
Nie robiłam jeszcze bety, zastanawiam się czy iść jutro, czy poczekać do soboty i powtórzyć test. Bo w sobotę termin miesiączki...

Tak się zastanawiam... myślałyście już o tym w jaki sposób powiedzieć partnerowi, że będzie tatusiem? :D :D
Ja ciagle się zastanawiam nad tym, że jak w końcu by sie udalo to jak bym mu to powiedziała :D
Pomyślałam, żeby zrobić koszulkę dla niego, a na koszulce byłaby data kiedy by się urodziło nasze dziecko z podpisem "będę tatusiem" :D
Czyli np. 12 maj 2015 BĘDZIESZ TATĄ :D hehehe ale nie wiem :P

10 lata 4 miesiąc temu #910399 przez Sophie25
Anielka zajebiaszczy pomysł :D
Słyszałam o tym ze panienka pokazała fasolkęw filizance i pokazało mezowi kapnął sie :D
ja mojemu pokazałam zdj USG bo byłam umowiona na wizyte i wtedy sie dowiedziałam :) Niedowieżalismy az nie zobaczyłam bijacego serduszko i pierwsza oznaką były cyce i sennosc :)

10 lata 4 miesiąc temu #910400 przez Anielka00
Hehe nie wiem czy mój by się zorientował jakby zobaczył fasole :D :D :D :D

10 lata 4 miesiąc temu #910423 przez Karolincia
Emilciu wole pomalu sobie kolekcjonowac bo to droga impreza z wyprawka dla Bobaska a tak po malu wszystko kupie rozloza sie w czasie wydatki :)

Sophie moj N jest ode mnie o 1,5 roku starszy :) we wrzesniu 21 wrzesnia konczy 26 lat :) Wiecie moze co mu kupic? Zastanawiam sie i kompletnie nie wiem :(

Anielka - boski pomysl nie wiem czy nie ukradne i sama go nie zastosuje :)

10 lata 4 miesiąc temu #910444 przez Sophie25
Karolincia a co mezu lubi jakies hobby cY cosik :D

Moj to maniak auta smieje czasem do noego ze traktuje go jak dziecko piesci,myje,pielegnuje wiec kiedys kupilam mu bryloczek wolcfagena i portfel :)
Perfumy dostal na mikolajki a urodziny ma moj w wigilie to prezenty zbiera hah :D

10 lata 4 miesiąc temu #910449 przez Karolincia
Sophie to fajnie ma Mezus Twoj :)) moj lubi majsterkowac ma swoj garaz pelen narzedzi lubi tez sie psikac perfumkami :) lubi tez sport :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka