- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

Agathe888 tak slyszalam ze dodot to pampers..sama niewiem czy to prawda te dodoty byly w sumie ok mielismy 1 paczke jak Ryan byl malutki.Ja chyba czegos takiego nie mialam choc pod koniec wszystko bylo wyczynem,zalozenie butow,spacer z psem nawet spanie he he
Lenita alez to ekscytujace ze juz tak wkrotce bedziesz miala takie malenstwo odpoczywaj i leniuchuj kochana

Czy Wy tez tak macie ze na tel nie dostajecie calych wiadomosci?czasem czytam pozniej na kompie i okazuje sie ze polowe gdzies wcielo..?!
U nas juz 2 dzis drzemka ciekawa jestem ile pospi choc w nocy spal ok budzil sie tylko na mleko co 3 godz no i o 5 kupsztal czyli pozniej godzinke nie spal..ale wiecie slodki jest ten moj maluszek i tak szybko rosnie,tyle nowych rzeczy juz potrafi...i taki z niego przytulasek jak go przytulam i cmokam to tak slodko sie usmiecha i nawet sie nie poruszy..he he
Zmykam zrobic sobie kawke

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
Aco do formalnosci po porodzie to ja niczego nie potrzebowalamwszystkim zajal sie szpital i karta dol lekarza ta sama ktora mamja przyszla dla Ryana po kilku dniach poczta
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Ania naprawde zanioslam pampersa z wielka smierdaca kupka

Gumis moja Carolcia tak jak pisze Anuskka juz od 3 misiaca a moze nawet wczesniej sie slinila i wszystko do buzki kladzie a zabkow nie ma nawet kupilam zel i czasami jej smaruje bo widac jak ja swedza wtedy pomaga mi mowila pielegniarka ze moge smarowac apiretalem(paracetamol) i czasem jak marudzi posmaruje i mija widac dziaselka ja wtedy bola!!Agathe ja tez czasami mialam problemy z oddychaniem bywalo ze nie moglam zrobic wiekszego wdechu czulam sie ze sie zaraz udusze!! a ubranka napoczatku pralam w 30 a teraz w 40 czasami w 60 i tez mam norit bebe!! co do herbatek uzywam blevit najpierw z koperku a teraz wzielam z ciruela,tamarino y kiwi malej smakuje ale nie pije duzo od czasu do czasu ma ochote Gumis to Twoj kawaler je mleczko skoro wypija taka ilosc herbatki?? moja Carolcia przed snem wypija okolo 180 mleka pozniej po 5 godzinach 120 czasami 150 no i nad ranem kolejne 120 a okolo 9 robie jej kaszke zjada juz lyzeczka

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

No ciekawa jestem kolorku wrzuc fotke koniecznie

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mleko daje nestle od urodzenia na jakis czas przeszlismy na aptamil digest ale mial problem z kupkami kaszke tez daje z nestle bez glutenu i do tego owoce ze sloiczka.A ile Camila tej kaszki je? Ryan doslownie kilka takich lyzeczek malutkich ...
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas juz dobrze Milenka ma super humorek i gdyby nie katar i kaszel ktory sie dzis przyplatal to moznaby powiedziec ze nic sie dziecku nie przytrafilo.siniak pewnie dopiero wyjdzie.ja mam za to koszmarne poczucie winy.
Mam dla was stronke polecona mi przez lekarza o objawach naczestszych chorob i wypadkow i pierwszejpomocy w takich wypadkach.lekarz powiedzial ze jest najbardziej wiarygodna,bo stworzona przez lekarzy z urgencias.trzeba wpisac w google hojas informativas para padres i wejsc na stronke organizacji Seup.nie pdam linka bo nie umiem zrobic tego w telefonie. Na razie zmykam. Buziaczki
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!

Ania_83watpie zeby to byly zabki raczej tak jak pisze anuskaa dzieciaki w tym wieku tak maja,ze sie slinia i jeszcze jedno Alex od kad odkryl ze ma raczki caly czas trzyma je w buzi

Lenita kuruj sie i bardzo dobrze ,ze cie zaciagnieto silo do lekarza. Musisz o siebie dbac.Jak tak jak ty nie myslalm o porodzie,podeszlam do tego z mysla co bedzie to bedzie aby tylko dziecko bylo zdrowe dla mnie to bylo najwazniejsze,a bol zawsze mozna poprosic o epidural,ja goraco polecam,nic po nim nie czujesz tzn bolu

Agathe ja przywiozlam z Polski Pampresy 3 i porownywalam dzisiaj z tutejszym dodotem 3 i powiem ci ze jesli chodzi o rysunki to sie rozni,podobny jest kolorystycznie a i polska trojeczka jest ciutke wieksza od hiszpanskiej.a w praktyce to jakos wole tutejsze dodot poniewaz po dluzszym noszeniu tylyko i wylacznie pampers skora malego jest zaczerwieniona z kolei przy dodot nigdy mi sie to nie przytrafilo,wiec teraz uzywam na zmiane dodot z pampers dla rownowagi. Ja tez tak mialam ze musialam brac wieksze oddechy bo inazej czulam ze brakuje mi powietrza,moj boy za kazdym razem gdy tak robilam panikowal

Gumis doskonale cie rozumiem z tutejsza sluzba zdrowia,totalna olewka i chyba tak jak piszesz obockrajowcy maja gorzej ,dobrze ze masz mozliwosc wyboru ,ja mieszkam w malej miescinie i pediatra jest tylko jeden

Nasza dzisiejsza nocka byla super budzil sie standardowo po polnocy czyli okolo 1:30 a pozniej az o 6 rano szok i nie marudzil zjadl i spal uwaga do 10 hurra ale sie wyspalam a kupsztala walnal dopiero okolo 11. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj podejrzewam ze gorzej bo mamusia miala nerwa. Wczorajsza herbatka mu pomogla i do tego zauwazylam ze jak mu dam jesc z dwoch cycow to lepiej spi,nie wiem dlaczego bo w obu mam dosyc pokarmu ale widocznie lubi z dwoch pojesc

Anuskaa wlasnie doczytalam,ze z Milenka juz ok to super ciesz sie i ucaluj biedactwo,acha i radio pierwsza klasa jak wlaczylam to Alex odrazu zaczal sie smiac tzn. najpierw sie wsluchal a pozniej walnal rogala.
To tyle dobrej nocki zycze i przespanej

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Witam sie z bardzo wczesnego rana jak dla mnie , nie spie chyba od ok 5.00 a z lozka sie zwleklam ok 6.30 bo nie moglam zasnac i tylko sie krecilam. Chyba sie wezme za prasowanie tych malenkich ciuszkow, bo nie ma co robic a i tak nie zasne.
Co do szkoly rodzenia to na ostatnich zajeciach bylo duzo lepiej bo gadalismy juz o konkretach, pocwiczylismy oddychanie itp. Pewnie przy porodzie i tak zapomne jak sie oddycha ale co tam pocwiczyc nie zaszkodzi. Nie wiem czy wyniose z tych zajec duzo ale zawsze cos tam w glowie zostanie, wiec wytrzymam te 4 spotkania wiecej. Dla mnie to tez jest forma wyjscia z domu i pobycia z ludzmi, gdyz pracuje z domu, nie mam tutaj prawie zadnych znajomych wiec na tych zajeciach przynajmniej jakis kontakt z ludzmi mam.
Sprawdzilam moja liste wyprawkowa i tak naprawde mam juz sporo rzeczy, co prawda czesc z nich jest w PL ale w przyszlym tygodniu chyba mama bedzie juz wysylac paczke wiec do konca miesiaca powinnam ja otrzymac. W ten weekend jedziemy kupic cune i komode i z wiekszych rzeczy brakowac nam bedzie tylko wanienki. Ale juz mam upatrzona wiec jest to tylko kwestia kupienia.
Mam juz nawet kosmetyki dla malej. Kupilam z Musteli zestaw podrozny aby wyprobowac czy malej beda pasowaly i z PL bede miala probki Jonshona. Bede musiala kupic te majtochy poporodowe i podpaski, ale akurat zakup tych rzeczy to zadna przyjemnosc hehe
Ciekawe co tam u Gatity i Annaem. Cos sie nie odzywaja dziewczyny
Lenita kuruj sie kochana, bo pozniej juz nie bedziesz miala na to czasu. Tobie to juz naprawde malo zostalo. Na kiedy masz termin ?
Anuskka ale sie strachu najadlas. Najwazniejsze ze Milence nic sie nie stalo i tylko na strachu sie skonczylo. Ech nawet jak sie ma oczy dookolo glowy to sie dzieci nie upilnuje...
Strone ktora podalas zapisalam sobie w ulubionych, jak bedzie potrzeba to tam zajrze
Agathe z tym brakiem oddechu tez mi sie zdarza. Raz jak polozylam sie do lozka przez 10 minut sie meczylam juz sie nawet przestraszylam bo oprocz tych problemow z oddychaniem jaks taka slaba sie zrobilam i cale cialo mnie bolalo, tak jakby miesnie czy kosci od srodka bolaly, ale na szczescie przeszlo.
Ja wlasnie skonczylam prac ciuszki i pralam je w 30 stopniach narazie, bo przeciez brudne to one nie sa bo wszystko nowe, a to pranie to tylko zeby je odswiezyc i pozbyc sie sklepowego zapachu. Pewnie pozniej bede prala w 40 stopniach, bo ja ogolnie prawie wszystko piore w 40 stopnich.
Kamila caly czas mysle o tym pampersie co go do lekarza zanioslas hehe chcialabym zobaczyc jego mine

Mnie tez ostatnio ciagnie do jakies zmiany we fryzurze. Mialam zapuszczac wlosy, chcialam miec takie dlugie do pasa, ale rosna i rosna i urosnac nie moga wiec cos czuje ze je podetne, bo tak naprawde lepiej wygladam w troche krotszych i lepiej sie w nich czulam.
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lenita kuruj sie sloneczko i wyprobowywuj na sobie te wszystkie tortury jakim pozniej bedziesz poddawac Ksawcia( oby nie)Noooo matka to juz tuz tuz!!!!!!!!!-za miesiac TEORETYCZNIE mamy nowego kolege na forum hihi
No a co tam u niego na USG? mam nadzieje ,ze wszystko dobrze...
I pokaz sie tu w nowej fryzurze-porfa...
Olencja dzieki z calego serca. Ostatnio znow uskuteczniamy spanie z mamusia-bo katar budzi co chwile i wydawac by sie moglo,ze tylko jak nosek jest wtulony w mame to jakos latwiej oddychac
Agathe ale ci zazdroszcze rozbieganej Zosienki.To cudowne miec juz brzdaca przy sobie/ale jak dla mnie bycie w ciazy to najwspanialszy stan pod sloncem(udajac ze nie ma do tego bonusa w postaci dolegliwosci)
Co do pieluch to kiedys czytalam ,e w Aldi sa dosc dobre*(na polskim blogu)kupilam tutaj-mam aldika niedaleko- i stwierdzam ze badziewie.jeszcze qw dzien jak zmiescisz si zmieniac punkt co trzy godziny-ok-ale chwile dluzej...juz ni mowiac o nocy.
ubranka piore w 60 stopniach.a jak nie schodza plamy to w 90-ale tylko jesli nie maja jakis baaardzo kolorowych wzorow,haftow i innych cudow.
Gumis a pamietam jakie mialas watpliwosci czy zabrac ze soba meza na porodowke.
o do sloiczkow to u nas tez beznadzieja.i najbardziej mnie drazni ze nie ma pojedynczo sladnikow,zeby samemu nimi pokombinowac. tak, ze nieraz sama gotuje Milence. mialam ambitny plan robic to czesciej-ale.....
dziewczyny-fakt jest tych dolegliwosci zwiazanych z niemowlectwem ale jak juz te malusie lapki wyciagaja sie do was,albo na buzi pojawia sie taki osliniony usmiech to frustracje gdzies odchodza
Ania Milenusia ucalowana i od ksiecia Daniello i od jego milosciwie panujacej ksieznej matki.No i przesyla nie tylko oslinionego ,ale i zakatrzonego ogromnego buziaka/a co !!!!
Kamila slicznie wygladacie z Carolinka.No i pewnie nowy odcien poprawil znaczxnie samopoczucie-nawet jesli i tak bylo dobre...
co do szkoly rodzenia to zgadam si z toba-pewne rzeczy warto sie dowiedziec.ja mialam tez ochote pojsc mimo,ze to nie pierwsze dziecko-ale mieli takie godziny,ze nie bylo szans z moja praca..A oddychanie w trakcie skurczy odwraca troche uwage od bolu...
Cata dziekuje za troske. MNilenus juz spoko jesli chodzi o upadek. juz smiga po domku.
A ty tak jak piszesz -tylko spokoj-nerwy to dla Alexa sygnal ,ze trzeba podniesc alarm.
I jak patent na karmienie dwoma cycami na noc

Kasiah daj zdjecie lasko to ocenimy jak to jest z twoimi wlosami

wroce jeszcze do pieluch. Milena wazy 7430. uzywamy huggiesow-ale rozmiar 3(4-9kg) wydaje si przymaly,a 4 moglasby so okrecic dookola!!!!chyba pora poszukac alternatywy. tak ze pewnie wrocimy do dodotow-albo wyprobujemy jakies z mercadony czy liedla....
U nas jak pisalam po upadku zostalo wspòmnienie bo nawet siniak jakis taki byle jaki.(dzieki Bogu) bo juz sie widzialam w jednej celi z matka Madzi z Sosnowca.Milenus zapieprza po domku a jak ja wolam zeby wrocila np. z przedpokoju to mi zolza mala robi papa.
Ale zeby nie bylo tak kolorowo to do kataru dolaczyl koszmarny kaszel,noc dziecko prawie nie spalo.teraz drzemie mi na ramieniu i nie daje sie odlozyc do lozeczka.zamowilam wizyte u lekarza-kurtcze zaczynaja sie moje pielgrzymki,....ale bede upierdliwa-pani doktor-strzez sie.
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Anuskaa tak patent dwóch cycków jest ok

Kamila super zdjęcia,ale jakoś nie widać czerwonych włosków :-S