- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Witam sie w ten ciemny i deszczowy dzien.
Mam dzisiaj w planach poodkurzac chalupe, ale nie wiem co wyjdzie z moich planow,bo jakas leniwa dzisiaj jestem, do tego ta pogoda taka szarobura.
Gumis co do paczek to faktycznie zorientuj sie czy tam do ciebie nie docieraja jakies busy, co przewoza paczki. Ja niestety u mnie nic nie znalazlam, bo busy owszem jezdza ale nie zabieraja nic ze Szczecina, a tam mieszka moja rodzinka. Moja mam wyslala mi paczke przez DPD za posrednictwem tej stony: sendit.pl/ . Pozniej tutaj w ES dostarczyl mi to Seur.
Jesli przesylasz sporo rzeczy nie wychodzi tak drogo. Paczka do 30kg 121 zl. Jesli przesylasz mniej kg to placisz to samo wiec bardziej oplaca sie przeslac wiecej. Moja wazyla z 18kg ale i tak wysylka mi sie oplacila i nie wydalo mi sie drogo. Placi sie przy skladaniu zamowienia przez internet i ten kto ci to bedzie wysylal musi wydrukowac list przewozowy.
Poczta duzych ilosci i kg sie nie placa, bo drogo.
Ciekawe co tam u Lenity i Ksawcia ? Jesli wszystko ok to pewnie juz ich wypuscili do domku.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasiah u ciebie znow padalo?w Madrycie wczoraj,a dzis nawet bylo dosc ladnie.
Ciekawe,czy Lenite i Ksawcia juz wypisali? U nas trzymali conajmniej 48 godzin po porodzie zeby jeszcze pobrac krew z piety na miejscu.a u was?
Moja coreczka juz zalapala „noski eskimoski”zdolna bestia

A ja mialam powera w kuchni. Upieklam drozdzowki z jablkami i pizze-jeszcze pachnie w calym domu.
Ania jak impreza?
Gumis a moze ktorys ze skladnikow zupki uczula Ryanka?
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

JA urodzilam w srode a w piatek dostalam wypis ale krew z pietki pobierali mi w osrodku zdrowia w poniedzialek!!!
Kasiah no to bardziej oplaca mi sie wyslac paczke przez DPD taniej i nie bede musiala nigdzie dojechac po paczke tylko dostarcza! A ile czasu idzie taka paczka??
Ciekawe jak tam Lenita ze swoim szczesciem

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mi sklep internetowy wyslal rzeczy - 30kg - 30eur. Super rada z tym DPD na pewno nastepnym razem, gdy bede musiala sama organizowac transport tak przesle.
Krew z piety? co chwila jakas niespodzianka:)
Ciekawe co tam u naszej nowej mamusi Lenity:) zajeta Ksawciem.
W wkend dostalam paczke od Mamy:) jest mnostwo ubranek, najwiecej od 3mc wiec zakupy nadal przede mna. do 3mc mam 9 body z dlugim i 5 z krotkim rekawkiem!! to za duzo chyba no nie? teraz musze dokupic do tego spodenki, spiochy i pajacyki? zeby z golymi nogami nie chodzila. Ile mi potrzeba?
Dostalam tez rozne masci i wit K+D. Mam podawac Malej od samego poczatku?
I dziewczyny jakie kosmetyki mam kupic dla niej? plyn do kapieli, szampon i co jeszcze?
Kolejny tydzien sie zaczal, czyli coraz blizej do porodu. NIE MOGE SIE DOCZEKAC!!
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wlasnie wrocilam z registro civil. bylam sie zapytac o papiery do slubu i niby cos tam wiem ale i tak nie do konca. Musze zadzwonic do konsulatu i ich wypytac, bo tutaj chca ode mnie jakies zaswiadczenie o stanie cywilnym i nie mowia nic o zaswiadczeniu o zdolnosci zawarcia zwiazku malzenskiego. Co region to inny obczaj, zwariowac mozna.
Co do tych przesylek to mi sie oplacilo przeslac za posrednictwem tej firmy. Ale zeby cena byla 121 zl to trzeba zrobic to przez ta strone, ktora podalam: sendit.pl. Oni maja podpisane umowy z dpd i ups i chyba przez nich jest taniej niz zamowic bezposredniow w dpd. Paczka idzie ok 5 dni. Moja mama wyslala w poniedzielek i w nastepny poniedzialek ja dostalam ale w czwartek byl 1 listopada wiec pewnie gdyby nie to, to juz w piatek by byla.
Agathe ja kosmetyki dla malej kupilam z Musteli. Spotkalam sie z bardzo dobrymi opiniami wiec kupilam. Na poczatek mam balsam do ciala, plyn do mycia ciala, krem do pupki, musze dokupic jeszcze jakis krem do buzi. Suero, gazy i alkohol 70% tez kupilam.
A z ubranek to ja mam na najmniejszy rozmiar czyli polski 56 a tutaj z wielu marek rozmiar 50: 9 body z dlugim rekawem, 8 pajacow bawelnianych, 3 pajace welurowe, kilka czapeczek bawelnianych, rekawiczek niedrapek, skarpetki, jedna grubsza czapeczke. I mniej wiecej po tyle samo mam z kolejnego rozmiaru. Jak sie mala urodzi to najwyzej dokupie jak cos bedzie brakowalo.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Krew z piety pobieraja po dwoch dobach zycia ,zeby sprawdzic czy dziecko nie cierpi na Fenyloketonurie, albo inne chorobska.Potem mi przyszla info `po paru dniach do domu ze wszystko jest ok. ale np.w Polsce wysylaja tylko jesli wykryja jakies schorzenie, a jesli dziecko jest zdrowe nie przychodzi nic.podawanie Wit. D to ci juz powie pediatra. U nas sie daje zestaw witamin w kropelkach.
Z kosmetykow ja uzywalam od poczatku plynu do kapieli (glowke tez w nim myje),balsamu,kremu dodupnego,kremu do buzki(jak wychodzilysmy na dwor ). Suero mialam na wypadek "W",Do mycia buzki dobra jest przegotowana woda. acha mialam gabke naturalna do kapieli. Pepek u nas radzili tylko wode z mydlem uzywac.Do tego nozyczki do paznokci,szczotke do wlosow,gruszke do noska(uff nie wiem chyba tyle na poczatek)
Kamila oj szkooooda,szkoda-pewnie ja czesciej wpadalabym na twoje pysznosci-ale oczywiscie drozdzowki i kawki bym ci nie odmowila

A tak w ogole ty jak przestalas karmic nie zauwazylas ze masz wiecej energii? Czy tylko mi sie zdaje ze tak mam odkad Milenka jest na butli-ale moze raczej to efekt kuracji...
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Tez mnie zaciekawiala ta forma wysylki ,zastanawiam sie czy jest taka mozliwosc ze ja bym za przesylke zaplacila tutaj a rodzinka by mi ja wyslala?
Anuskka fajna twoja Milenka juz takie fajne rzeczy robi,az mi sie buzia cieszy jak sobie o niej pomysle. Drozdzowki mniam mniam ale robisz smaka ,a ja nie potrafie ciasta drozdzowego zrobic

Mnie wypisywali ze szpitala w poniedzialek i czekalismy az pobiora mu krew z piety inaczej musielibysmy isc do centro salud.
Agathe ja ci juz nie bede pisac co trzeba kupic bo dziewczyny doskonale ci poradzily.

- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No tak pisalas gdzie mieszkasz-ale ja sierotka jestem i zapominalska.

Ok bunt zazegnany mleczkiem

ja tez mialam opory dawniej przed ciastem drozdzowym-ale przekonalam sie do niego. teraz kiedy roboty wykonuja cala czarna robote....
Kamila nie daj sie chorobsku-ja tez walcze z gardlem

O wlasnie Kasiahmasz racje jeszcze czapeczki sie przydaja
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Dzisiaj bylam u dietetyczki waga spadla