- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
Faceci powinni nas na rekach nosic i pomniki stawiac. To my jestesmy silna plec.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ok tylko spokoj....
Gumis wielki szacun dla ciebie za stanowczosc.!wypitolilas smoczki i prosze!Ryanek spi lepiej....
A u nas wlasnie od paru dni problemy ze spaniem .Milena czesciej sie wybudza,domaga picia...nie wiem czy to przez suche powietrze,czy przez zeba ktory wychodzi i wylezc nie moze...tak ,ze teraz ja chodze niedospana z potwornym bilem glowy!
Kamila super,ze wrocilas. Nie moge sie doczekac zebys nam pokazala Carolinke.A z filmikami to jest tak ,ze rejestrujesz sie na youtube,wrzucasz film(nie moze byc dluzszy niz 15min).masz tam trzy opcje ustawienia prywatnosci: film publiczny,prywatny ,albo do oberzenia dla tych ktorzy maja link do niego. Ja zaznaczam wlasnie ta trzecia opcje. No i jak juz wgrasz filmik, kopiujesz linka i nam go udostepniasz hihi....
Annaem slicznosci ten twoj syneczek. Slodkie malenstwo-wycaluj go mocno ode mnie. Szkoda,ze ba razie nie mam jak wejsc na picasa,ale nadrobie...
Ty zdaje sie pisalas zebysmy zalozyly zamkniete konto na fb na zdjecia?
Generalnie jestem za,tez wole zeby tylko osoby upowaznione ogladaly moje zdjecia. Jesli uwazacie,ze rzeczywiscie bylyby tam lepiej chronione(bo rozne zeczy sie czyta o fb)i sie zgadzacie to do dziela! Wypowiedzcie sie dziewczyny o sadzicie?
Agathe co do plci brzydkiej to podpisuje sie pod tym co napusalas rekami,nogami i czym sie da.,,
Kurcze, Bog stwarzajac mezczyzn chyba musial byc bardzo krotkiwzroczny,albo zaslepiony.jak mogl sadzic,ze facet bedzie „podpora”dla kobiety????no dobra nie jest tak zle,ale czasem,zeby rzeczywiscie nia byl potrzebuje poteznego„kopa”,albo motywacji...
Kasiah
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No i dalej nie wiem co komu mialam jeszcze napisac....
A co u nas?!No w sobote po wejsciu do domu natknelam sie od razu na szeroki usmiech pewnej malusiej istotki i pelne radosci:„mama!!!!!”od razu minelo mi zmeczenie i zycie nabralo najpiekniejszych barw...
Potem poszlismy na impreze z okazji dnia kobiet.Fiesta byla organizowana przez Casa de Extremadura i Dom Polski i oczywiscie wystepowaly zwspoly piesni i tanca z ovu organizacji. I wiecie co????Normalnie poryczalam sie jak durna najpierw jak nasi zatanczyli poloneza(!!!!!)bo sobie pomyslalam,ze od mojej studniowki i naszego poloneza minelo juz 21 lat!!!!czyli wiecej niz polowa mojego zycia. A potem moja Iza spiewala solowke i zrobila to tak zawalscie i z jajem,ze po prostu rozkleilam sie znow.beksa jedna...
No i nie wiem co jeszcze mialam....
Acha z jedzeniem samodzielnym to tak jest,ze owoce daje Milence do lapki np.obrana cwiartke jablka,pol truskawki,pol bananka...tak samo ciasteczka.Chlebus kroje w kosteczki i zostawiam na talerzyku,zeby sama sobie brala. Ale obiadki...pffff tu jest problem,bo nawet jesli to nie jest zupka,tylko ugotowane warzywa i kawaleczki mieska, to wieksza szansa jest,ze skorzysta pies a nie dziecko. Najczesciej Milenka grzebe tylko lyzeczka w miseczce,a wszystko laduje naokolo.wiec obiadkami nadal karmimy my.
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
nie bylo mnie w weekend, slonce wyszlo, jasnosc nastala i wybylismy z domu, trzeba korzystac z kazdej chwili, kiedy pan maz jest w domu facet to takie duze dziecko, trzeba powtarzac 100razy wszytsko, u nas przyjelo sie,ze tata kapie lare, ale jesli nie przypomne mu,ze juz trzeba to zrobic, to dalej lezalby z nia na sofie i tak ze wszytskim.. w ndz tez juz tradycyjnie papi chodzi z rana na spacer z Lara i Cloe , to takie mamy obowiazki w domu hehe
anneem witamy kolejnego przystojniaka!!! slodziutki jest, jak sie sprawuje??? spi ladnie, je ladnie?? a Ty jak, uwierzylas,ze juz jest z wami?? bo ja przez pewien czas mialam tak,ze patrzylam na nia i nie wierzylam,ze juz jest....
poza tym ostatnio mielismy ciche dni,wiec w ten weekend nadrabialismy no i juz jest luzzzz
Lenita, to masz dobre podejscie do zycia ja w sumie podobnie, jakos zycie specjalnie mnie nie martwi, nie planuje duzo, ale za to zakupowo bez listy sobie nie wyobrazam hehe
anuskka mozesz napisac jakies info o tej szkole, z ciekawosci. No i ja tez beksa jestem i na sama mysl,ze moje dziecko moze cos zaspiewac, matczyna duma to cos niesamowitego gratuluje dzieciakow!! a skoro Milenka spala dobrze, to mysle,ze to przez zabka teraz sie budzi.. i dzieki za zyczenia na miesiecznice kolejna!! jesli chodzi o fc to ja nie mam i zyje hehe ja w ogole bardzo chronilam swoja prwatnosc zawsze, to ze weszlam na tu na forum to wydarzenie historyczne hee i ze wam sie pokazalysmy...ufff bo chcialam czasem wyzalic sie, porozmawiac, pochwalic dzieckiem.. i ciesze sie,ze Was znalazlam ale fc nadal nie zaloze ale popieram jesli tylko chcecie.
gumis gratulejszyn z odstawieniem smoka!!! ja jeszcze sie pomecze chyba hehe
cata jakie mm uzywasz?? bo ja zastanawiam sie nad ostawieniem piersi, bo Lara budzi sie co 2 godz w nocy!!! i do cycka...
kamila welcome back i czekamy na wiadomosci o Carolince
cata agathe na maj mam bilety z Lotu, ana wakacje nie wiem jeszcze, w sumie wsyztsko mi jedno, wszedzie mam daleko do lotniska hehe ale przewaznie latam do wawy, bede szukac z Lotu, bo teraz kosztowaly 250euro, wiec tez nie taka promocja, mysle,ze przelom lipiec sierpien, wiec jesli planujemy spotkanie to plisssss dajcie znac wzcesniej jak komu pasuje!! my chetni jestemy, juz mezowi powiedzialam, a Anuskka, aTy tez mozesz sie umowic i niekoniecznie mezowi mowic, zobaczysz tlum dziewczyn, powiesz: o Polki!!! o ! tez maja dzieci!!! heheh i podejdziecie i sie poznamy
kurcze, Mloda sie obudzila , musze isc, ale co chcialam zapytac...aaaaaaaa dziewczyny, czy ktoras z Was ma prawo jazdy?? i czy macie polksie czy hiszpanskie?? bo ja mam polskie,ale slyszalam,ze czepiaja sie i wlepiaja mandaty 500euro,za niewymieniony... ale do konca nie ma sprecyzowanego przepisu,ze trzeba wymienic,ale kto ma czas i ochote pozniej sie odwolywac!! w trafico powiedzieli,ze nie trzeba,mozna wyrobic sobie zatwierdzenie polskiego prawka tutaj, co trwa min 8mcy i kosztuje ok.40euro, albo mozna wymienic co kosztuje 26euro. a w ambasadzie pwoiedzieli,ze jelsi ktos tu mieszka ponad 3 mce i ma N.I.E musi wymienic, bo ogolnie jest zapis,ze nie mozna miec dwoch zameldowan czyli pani twierdzi,ze jesli tu mieszkam , to musze wymeldowac sie w Polsce, wiec jesli sie wymelduje, to wsztskie moje dokumenty polskie nie maja racji bytu, prawda????? i zgonila wine na rzad hiszpanski
druga rzecz o ktora chcialabym Was zapytac.. termometry... jakich uzywacie?? ja mam taki zwykly elektroniczny pod pache i taki na palec przykladany do czola, ten drugi co chwile podaje inny wynik, wiec nie uzywam, a ten pod pache mierzy dlugo i Lara nie potrafi tyle wytrzymac zastanawiaam sie nad kupnem takiego na odleglosc do ucha czy do czola.. moj maz ma taki do mierzenia temp w kolach i ostatnio mierzylismy i dziala heheh ale dla dziecka wolalabym kupic juz jakis bardziej z atestem co myslicie??
moje dziecko rosnie, a ubranka razem z nia chyba!! niektore nosi rozmiar 3-6mcy, a ogolnie nosi 74juz..
- cata
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
milego dnia
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
Zosia dzisiaj jakas taka spokojna.. spi albo siedzi grzecznie, moze czuje ze dzien szczepionki sie zbliza...
larita ja mam dwa termo jeden elektroniczny a drugi z lidla do czola i ucha. tez z lidla chyba nie klamie, ten elektroniczny potrzebuje 1 min kosztowal 5 eur i jestem z niego bardzo zadowolona. ja najbardziej lubie ten z rtecia no ale dziecku sie nie da nim zmierzyc temp.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale fb mam,zalozylam po rodzinnej imprezie,a tak mi najlatwiej utrzymac kontakt z rodzina z zagranicy.
Prawo jazdy-hehe juz byla o tym dyskusja...Mi tez powiedzieli o tych mandatach i ze nawet nie ma dyskysji,ze jestesmy w unii. Wiec zlozylam papiery w trafico,juz nawet mam do odebrania homologacje,(czekalam pare m-cy)ale jakos nie chce mi sie po nia jechac. Jak sobie pomysle,ze tam na stacji metra nie ma wind,a schodow jest od cholery....
Co do zameldowania w Polsce to prawdopodobnie nie musisz go miec ,zeby dostac dowod. Z tego co pamietam to wtedy wszystko trwa dluzej,jest zalatwiane przez Warszawe,ale nie niemozliwe. Mojej Milenki tez nie bede meldowac w Polsce.
Termometr mam ten elektroniczny do mierzenia temp.pod pacha. Jak lezalam w szpitalu to pielegniarki wkurzaly sie na te laserowe(czy jakie tam one sa)i nie polecaly,wiec nie kupowalam .na szczescie na ogol u mnie termometr jest bezrobotny,i oby tak zostalo.
Ale mam dzis lenia!!!!chyba ta pogoda tak na mnie dziala.kiedy w koncu przestanie wiac i padac co po chwila....
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie pakowanie kiedy mala mi na to pozwala. Ale ogolnie dzisiaj ladnie sie sprawuje i nie musze jej tyle na rekach nosic, bo ostatnio ma dni pandy i caly czas na rekach chce byc i do tego musze sie przemieszczac, bo jak siade to ona to czuje i marudzi. Ale dzisiaj jest w miare ok.
Powiedzcie mi dziewczynki jak to jest ze spaniem u dzieci w ciagu dnia. Kiedy zaczynaja troszke mniej spa? Moja pszczola ma cykle ok 2 godzinne. Tak wiec je, po jedzeniu ok godzine jest aktywna a pozniej robi sie zmeczona i zasypia. Czasem spi 30 min czasem 15 a czasem godzine a na spacerze to i dluzej. I tak sie zastanawiam kiedy mniej wiecej przychodzi ten czas ze dzeci spia mniej w ciagu dnia. Czyli maja ze 2 drzemki. Nie zebym marudzila, bo fajnie ze czesto spi i jest chwila wytchnienia. Po prostu taka ciekawosc.
Larita co do termometru to ja mam ten na podczerwien z lidla, co sie go do czola albo ucha przyklada. I myslalam ze jest ok, i o ile pamietam nawet Agathe namowilam zeby sobie tez w lidlu go kupila. I po tej mojej chorobie moge stwierdzic ze taki super to on nie jest, owszem wynik w sekunde, ale co przlozysz to inny wynik. Mniej wiecj temperature mozna stwierdzic czy goraczka czy nie. Jednak ja sie wkurzalam bo mi raz 38'2 pokazywal a raz 38,7 a raz 39 i jak zmierzylam rteciakiem to mialam 39. I juz zostalam przy pomiarach rteciakiem. Ale na plus tych termometrow jest to ze wynik od razu i latwy w uzyciu przy malym dziecku.
Pamietam ze chyba Olencja tez kiedys mowila ze ten na podczerwien to za kazdym razem inny wynik pokazuje.
Co do prawka to juz kiedys o tym tutaj rozmawialysmy i chyba trzeba wymienic albo zarejestrowac polskie prawko w ES. Ja arazie tego nie zrobilam i pewnie poki mnie nie zlapia i nie poucza albo co gorsze mandatu nie wlepia to nie wymienie. No risk no fun
Ja jestem za gruba zamknieta na fb. I wogole ktora chce to mam fb i moge sie "zaprzyjaznic".
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
A ja mam pytanie wiem ze troche 'z kosmosu' w jaki sposob dyscyplinujcie swoje maluszki..? u nas odkad Ryan zaczal raczkowac to mowie np "nie"i go od tej rzeczy odstawiam..bo no uwielbia zjadac mi wszystkie roslinki (!) tylko ze on wywali ten swoj usmiech i znow tam idzie..i tak dziennie z 20 razy jak Wy sobie radzicie??
No dzis juz Ryan zasypial o niebo lepiej..choc w dzien jest zabawnie bo ja go klade do lozeczka a on siada i zaczyna sie bawic..ja znow go klade a on znow wstaje po 3 razie daje spokoj i sam po 15 minutach sam se kladzie i zasypia...jak juz wchodze 3 raz to ma usmiech od ucha do ucha jakby to byla jakas super zabawa.. ale zmeczenie wygrywa...oh cos mi sie wydaje ze rosnie mi maly rozrabiaka...
Anuskka ah utalentowana masz corke
Kamila gratuluje pierwszego "mama" sama nie moge sie doczekac tego slowa.. jaki masz olan posilkow dla Carolci?i o fotki prosimy pewnie juz duza z niej panna!!
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Smiac mi sie chce, bo jak witacie sie ola ola, to ciagle mam wrazenie, ze to specjalne przywitanie do mnie bo ja wlasnie Ola jestem
Lenita, dzieki kochana za mile slowa Troche tych pieluch zmienilo sie w zyciu, wiec i z niejedna sytuacja mialam do czynienia. Ale kazde dziecko jest inne i inaczej reaguje, to fakt. Ale zadziwiajacym faktem dla mnie jest tez to, ze niby nie czytaja te nasze maluchy, nie kontaktuja sie ze soba, a robia to samo w tym samym czasie Moja np jak nie chce gdzies ze mna isc, to pochyla sie do przodu i wyciaga raczki za siebie. Bardzo popularny gest. A jak trzymam ja na rekach i chce postawic na podlodze, to podwija nozki i nie ma na czym chodzic. Przykladow moze byc duzo. Ot dygresja
Kamila, ja tez przylacze sie do prosb o zdjecie naszej slicznotki.
Co do termometru, teraz mam Brauna, ten, ktory maja lekarze i jest lepszy niz poprzedni, ale i tak wyniki roznia sie o 0,2 lub 0,3 stopnia. Wydaje mi sie, ze trzeba po prostu mierzyc kilka razy i prawdziwa jest ta najwyzsza. Ja tak robie.No a na tym starym, ja mierzylam i najwyzsza byla ok 37,2 a po chwili u lekarza wyszlo 38,8!!! Wywalilam dziada do kosza.
No i zrobil mi sie dlugasny poscik. Przepraszam, ze nie odp, ale musze leciec. Mam jeszcze troche papierow. Chce malej zalatwic bryt paszport i troche z tym biegania.
Spokojnej nocy zycze i samych milych snow maluszkom
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
dzieki za odp o termometrach, dalej nie wiem co zrobie hehe jesli cos mi wpadnie w oko, to pewnie kupie, na razie zotaje przy tych co mam, tez na razie bezuzyteczne od dluzszego czasu,ale kiedys pewnie sie przyda..
gumis wiesz, mowienie do takich maluchow, to jak grochem o sciane hehe a jeszcze lubia robic na przekor, wiec pozostaje nic innego jak pilnowanie,ja jak potrzebuje chwile, to wsadzam ja do kojca i tam potrafi bawic sie nawet godz!! chodzika zaprzestalam uzywac wiec nie ma wyjscia, u nas jeszcze schody sa, mimo ,ze mamy bramki, to jednak trzeba pilnowac,,na szafkach juz zabezpieczenia sa, no i mysle,ze takie 2latki juz sa kumate bardziej hehe juz niedlugo.. no i fajnie,ze Ryan nie ma problemow z zasypianiem, moja dopoki nie zaczela siadac zasypiala super, pozniej mialamdokladnie to samo ,co u Ciebie,ale podejsc bylo coraz wiecej hehe i teraz zanim pojdzie spac, to musimy ok.pol godz wyglupiac sie na lozku, az sie zmeczy.. w ogole musze obmyslic jakas inna strategie,b ja dalej do spania piers...
agathe i jak z tym kociakiem?? koty sa o tyle wygdone, ze zostawiasz jedzenie , wode i kuwete i mozesz wyjechac na tydzien z domu i jemu bedzie wszytsko jedno, moja siostra ma kota.. ale musisz zwrocic uwage jak wychowany on jest, mojej siostry np nie lubi dzieci, prawie nikogo oprocz niej nie lubi..
kasiah kazdy maluch inaczej, moja juz mniej spala jak miala 3 miechy, do tej pory spi dwa razy w ciagu dnia, ale widze,ze juz rano na spcerze nie chce spac i od paru dni spi tylko po poludniu.
anuskka jak sie oducza dziecko od piersi?? kurcze, mloda budzi mi sie czesto w nocy i mysle,ze juz pora.. do roczku brakuje niewiele, moze wytrzymam i wtedy dawalabym normalne mleko juz, sama nie wiem.
olencja no to Ola Ola no i z termometrem poczekam chyba, az sie przyda, twedy bede szukac na sygnale, na razie zostaje przy tym dziadostwie co mam
Pozdrowienia dla Wszystkich , my uciekamy na zakupy , bo lodowka pusta i musze poszukac czegos na chrzciny dla Lary
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
CO do prawka to ja juz kilka miesiecy temu zlozylam wniosek o homologacje ale jak narazie nic mi nie przyszlo!! Anuskka a ty juz dawno dostalas odpowiedz bo my tak jakos w tym samym czasie to robilysmy??
FC mam i zalozylam tez dopiero niedawno i tylko daltego zeby rodzina mogla ogladac filmiki z Carolcia jak ktos chce to moge podac dane na priv
Kasiah strasznie smutna jest historia Twojej siostry czlowiek nie moze sobie wyobrazic nieszczescia jakie ja spotyka!! swiat jest NIESPRAWIEDLIWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Carolcia to juz naprawde duza panna rozmiar 74 to juz powoli za maly sie robi wrzuce zdjecia obiecuje!! 24h to za malo ostatnio dla mnie wczpraj robilam mieso w zalewie zeby za 2 tygodnie je uwedzic zeby bylo na swieta
CArolcia ostatnio w nocy ladnie spi idzie spac ookolo 22 budzi sie o 2 na mleko i pozniej o 7 wiec jest super nic zmykam bo mala cos marudzi!! milego dnia wpadne pozniej wrzucic zdjecia!!
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
cata co u was??? jak alex??? buszuje juz po mieszkaniu??
- anneem6
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziekuje za miłe słowa dotyczące mojej pociechy,
Po poludniu pojedziemy do szpitala czekamy na znajomego
My teraz bez auta, niektóre z Was bez kompa cyz telefonu no ale oby zdrowie było i co włozyć do garka jak pisała Lenita mi wiecej do szczescia nie potrzeba
Co do fb to mam znajomych zablkowanych i wszytsko zastrzeozne mozecie wysłać mi swoje liinki zaproszę Was do siebie ja wysle mój i utworzymy zamknieta grupę, tu się kazdy moze zalogowac i oglądać zdjęcia itd na fb. niby nie,
A i termoetry i u mnie wariują mam jakies za jakies100 zł z allegro dotykowy to raz dobrze raz zle pokazuje wczoraj pokazal 31,7, mama mi z pol. przywiezie rteciowy co stare to najlepsze.
Napisze wieczorem jak mi problem ze szpitalem zejdzie zgłowy,
miłego popołudnia!!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze spisalanm sie przedtem i... Zdechl mi tel...wszystko sie poszlo....
To jeszcze raz
Larita ja ostawialam od cycka ,bo mnie zmusila sytuacja.Ale tak szczerze to cale pieklo trafilo na mojego eMka,bo ja bylam w szpitalu i to on musial przestawic na butle. Napisalam pieklo,ale nie bylo az tak zle. Tatus nie pachnie mleczkiem,ani nie kojarzy sie z przytuleniem do cyca,wiec nie bylo strasznej rozpaczy,a jak wrocilam po 24godz do domu to Milenka ani nie pomyslala,zeby domagac sie ode mnie cyca. Wiec mysle,ze sprobuj wybyc na pare godz z domu,a meza i coreczke zostaw z butla ,moze sie uda?
Hehe myslisz,ze latwiej jest z dwulatkiem????ufff kochana,to dopiero uparciuchy-bunt dwulatka to prawie jak zbuntowany nastolatek
„nie!”i juz!
Olencja,no wlasnie. Jak to jest w GB?bo moja siostra tez miala swojemu synowi robic paszport brytyjski. I jakos zapomnialam jej spytac czy to znaczy,ze mlody bedzie mial obywatelstwo brytyskie,czy tylko wystarczy ze sie tam urodzil....?
Agathe oooo widzisz-zapomnialam.i co z kotem? Ja tez slyszalam,ze jak wyjezdzasz , zostawiasz kotu jedzenie i picie i ,ze same sobie daja rady. Ze mniej uciazliwe jest miec kota niz psa.
Gumis hm. Co do dyscyplinowania,to jeszcze mamy czas na karne jezyki -tak mysle... Ja na razie tlumacze i pokazuje;pokazuje i tlumacze i tak w kolko.jesli chodzi o rzeczy niebezpieczne to chowam ,ale tez pokazuje dlaczego dziecku nie wolno ich ruszac. Mowie ze sa „si”i np kluje nozem,dotykam paluszkiem Milenki szklanki z goraca herbata..,i tak dotad,az zrozumie,ze czegos jej nie wolno. Kwiatkow w dmu nie mamy,ale na podworku tez nie pozwalam lamac.mowie nie, i pokazuje ze kwiaty,krzewy mozna wachac.opowiadam jakie sa sliczne itd...wiem ,wiem ,ze to trwa,a dziecko i tak swoje...ale w koncu poskutkuje.
Kasiah
Annaem
Kamila no ja juz pewnie ze 4m-ce jak dostalam odpowiedz z trafico.ale jeszcze nie bylam po odbior.
No czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia.
To co? Kasiah,Annaem,Kamila,Larita,ja,kto jeszcze za kontem na fb? Wysylam wam moje namiary na priv. Tylko kto zalozy grupe? Ja ba razie nie mam jak
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Co do dyscypliny a raczej uczenia dziecka to macie racje myslalam ze macie jakis zloty srodek.. kwiatki juz przestawilam ale nadal problem jest z gniazdkami i kablami...mimo iz gnuazdka sa zabezpieczone to wole alby trzymal sie od nich z daleka...
A jak to jest z mleczkiem ile Wasze pociechy go wypijaja??Ryan dostaje 2 butle pewnie gdyby dostal 5 wypil by i tyle bo lubi...czy 2 to nie za malo??