BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 9 miesiąc temu #585606 przez gumis24
Kochane ja Was chyba nigdy nie nadrobie... B) doszlam do strony 214...agathe888 Zosia cudna!!3 coreczki mowisz..:) cudnie...no ciekawe ktora z nas bedzie miala pierwsza 2 dziecko:) poza nasza droga anuskka bo ona ma juz szczescliwa trojeczke:)
Anema gratulacje dla Waszej trojki!!:) bez epiduralu mowisz -szacun!!:)
Anuskka tak miska dla pieska to zawsze pierwsza idzie na atak..i poza tym co oni wyrabjaja..ja juz wrzucilam na luz..inaczej sie nie da.. :lol:
Lenita,Javi cudowny!!!:)wygladalas slicznie..mam nadzieje ze mieliscie cudowny dzien..
Ania83 tak sadze ze wybudza sie od smoczka przynajmniej ostatnimi czasy...wystarczy ze wejde w nocy dam mu smoka (tzn jak jeszcze byly bo wczoraj wyrzucilam wszystkie)i odrazu zasypial...wczoraj zasnal nawet ok po 15 minutach spal 4 godz pierwszy raz od miesiecy!!!!pozniej byly 2 godz lamentu i znow spal 4 godziny...nie zostawiam go samego ,siedze z nim az nie zasnie...powinno byc coraz lepiej...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #585655 przez anuskka
hejka.juz po robocie hurrraaaa!
Ania to taka g*****na praca bo w tienda de arreglos,wiec wiesz ze starego zrob mi nowe,nie przepadam za tym.Ale raz w tygodniu-przezyje. Zreszta dzis juz przyszla klientka ktora chce zeby jej zrobic sukienke od podstaw za konkretna kase,wiec moze nie bedzie tak zle .hehe i tym sposobem bede miec kase na swoje duperelki.
Wiecie ,ze ja tez zauwazylam ,ze tu maja za przeproszeniem pie*****ca na punkcie antykoncepcji.
Ledwie sie Milenka urodzila ,a polozna juz mi walnela info....ale jestem twarda i powiedzialam ze nie chce zadnej pigulki,tylko anillo.i powiem wam ze na razie nie mam zadnych efektow ubocznych...
Ania co do spotkania byloby super. Nie wiem tylko jak zareagowalby moj eMus. Tym bardziej ,ze nie wie nic o forum i lepiej dla nas obojga,zeby trwal w nieswiadomisci hehe...

Lenita kochana,nie lam sie tym co naoisalam o twoim charakterze i wygladzie. Po prostu takie szalone(pozytywnie)osoby nie powinny byc az tak obrzydliwie ladne(hehe)
Oj ja tak jak twoja sasiadka:Iza miala 9miesiecy,a ja w ciazy!!!Nie bylo lekko na poczatku,ale jak juz zaczeli sie razem bawic to przynajmniej mialam wiecej czasu dla siebie.

Agathe padlam !!!zajefajny prezent sobie sprawilas. Trzeba bylo wreczyc to wszystko eRkowi,zeby w samych gatkach posprzatal chate w ramach Dnia Kobiet.

Moj mezczyzna przytargal mnie i Izie po czekoladzie,a Milence worek chrupek. Zaluje ze nie nagralam jej jak je dostala,bo chodzila dumna z calym workiem,usmiech od ucha do ucha...

No i nic wiecej nie napisze bo bede wysiadac z pociagu,a jeszcze mnie dzis czeka impreza....

11 lata 9 miesiąc temu #585679 przez kamila7-26
Czesc dziewczyny mam kompa :):):):) normalnie jutro pojde do kosciola podziekowac za ten cud hehehe :):):) ale wy sie rozpisalyscie nie moge Was nadrobic!! ale to co pamietam Lenita cudnie wygladaliscie na slubie cala rodzinka prezentowala sie uroczo jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego na Nwej Drodze zycia buziaczki!!
Witamine D ja nie podaje bo tak zalecil pediatra twierdzi ze hiszpania ma tyle slonca ze niepotrzebne jest podawanie a witamine K dostala w szpitalu!!
Olencja gratuluje pracy :) ja dalej poszukuje i niestety nic nie moge znalesc :(
Anuskka widze ze teraz tobie komp nawalil :( wspolczuje ja za naprawe zaplacilam 90 euro mam nadzieje ze troszke jeszcze pochodzi!!
Cata ale mialas pecha z tym telefonem :(:(:( buziaki na pocieszenie!!
MAm pytanko kiedy dzieci powinny zaczac jesc same?? a i Gumis kiedys cos pisalas o zupkach dla Rayanka i ze je przyprawiasz ty uzywasz przypraw?? ja tylko dodaje oliwe z oliwek i nic wiecej!!
Teraz obiecuje meldowac sie czesciej no i wstawie nowe zdjecia i moze jakis filmik Anuskka zeby wrzucic filmik na youtube musze tam miec konto i czy wtedy wszyscy widza ten filmik?? Zmykam bo mala wlasnie sie obudzila milego weekendu :):)

11 lata 9 miesiąc temu #585766 przez kasiah
Dobry albo i nie

Spac mi sie dzisiaj chce. Mala spala ladnie ale ja od 3 nie spalam 2 godziny bo mi sie myslaca wlaczyla na temat przeprowadzki, jak ja to wszystko spakuje itp...

Lenita tutorial obejrzalam i sie troche podszkolilam tak na wszelki wypadek, bo moj eNek za czesto kwiatkow nie kupije ale jak juz podaruje to okrzyk bedzie pierwsza klasa.

A ja te tabletki anty zaczelam stosowac, bo dzieci w przyszlosci planuje ale nie tak od razu.
Moj eNek powiedzial ze szybko sie zabierzemy za robienie Gucia ale ja mu mowie : hej nie badz taki szybki bil, niech pszczoleczka polata sobie ze 2 lata sama a pozniej pomyslimy o zapylaniu kwiatka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agathe cudny prezent z okazji dnia kobiet, taki adekwatny do sytuacji... Moze pochawal sie i zdjecia wrzuc hehe
Kotek Lucjan fajna sprawa, bierz bierz jak lubisz kotki

Anuskka kaske na duperelki fajnie miec

Kamila super ze komp w koncu na chodzie i ze bedzie ciebie wiecej

Gumis czyli jednak to przez smoczek? Biedna tyle nocy sie meczylas. Trzymam kciuki za Was.

Anneem w ciagu dnia ubieram mala w body z dlugim rekawem i pizamke no i jak czuje że zimno w domu to kocami okrywam a w nocy to tez body dlugi rekaw + pizamka+ spiworek do spania i jeszcze kocykiem przykrywam, bo u nas naprawde czasem lodowka w domu.

Ciekawe czy w nowym domu bedzie cieplej...

11 lata 9 miesiąc temu #585815 przez gumis24
Czesc dziewczyny..Kamila ja zupki robie tak ze sobie przyprawiam na talerzu a malemu nie...zreszta ostatnio czesciej korzystamy z tych kupnych jako ze od 8miesiaca maja juz rzeczy ktore trzeba pogryzc..ja daje Ryanowi owoce pokrojone..np banany w paski ,gruszke..on az sie pali zeby jesc to co my i juzpapki nie zawsze chce a taki w kawalku je z ochota niewiem od czego to jest zalezne...
Anuskka Ty pracujesz..widze ze mam do nadrobienia..
Kasiah no wspolczuje z ta przeprowadzka ale na pewno dacie rade..:)
Dzis Ryanek zasnal odrazu po odlozeniu do lozeczka polozyl sie na bok ,przytulil zajaca(kupilam mu taka 'plaska przytulanke'siwetna jest do lozeczka) zlapal kocyk i juz spal...od wczoraj zaprzestalam karmienia w lozeczku zeby przy butli nie zasypial wiec pije wieczorne mleczko wtulony we mnie przy wlaczonym swietle..
Kurcze czy Wasi faceci Wam cos pomagaja?mnie rece opadaja,serio...nie dosc ze jestem caly czas sama to ja juz jest to pierwszy dzien super a pozniej masakra...i te ciagle klotnie...
Ja tez jestem na tabletkach zreszta nie wyobrazam sobie inaczej...
Ah nie mam humoru niech ten dzien sie skonczy

11 lata 9 miesiąc temu #585860 przez gumis24
Niemal doczytalam :lol: no powiem Wam i to tak z reka na sercu ze polki to sa najpiekniejsze juz wiadomo po kim te maluszki takie cudne!!Agathe,Larita,Kasiah..wow naprawde!! Cudne jestecie..:):):
Ja mam pytanie ile mleczka Wasze malenstwa te wieksze wypijaly mleczka w wieku 8,5 miesiaca?Ryan pije tylko 1 butle 260 ml wieczorem no i kaszka nadal na mleku modyfikowanym innej nie zje..czy to wystarczajaco?
Wiecie co ja mialam ostatnio bol glowy z powodu tego nie spania non stop przez 3 dni koszmar..!a jak u Was nocki??
Spokojnej nocy :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586381 przez Lenita
Hej Dziewczynki :kiss:

Jak tam niedziela???

Anuskka super, ze praca jest i na waciki bedziesz miala, nawet jezeli to tylko jeden dzien, to zawsze wyjscie z domu. No i prosze, nawet konkretne wyzwanie juz przed Toba. Mnie niedlugo czeka wyprawa do Madrytu, wiec moze bedzie okazja sie zobaczyc :blink: .
Wybieram sie po paszport i Javiemu powinnam chyba zaczac zalatwiac polskie papiery, bo jak narazie, ma tylko obywatelstwo hiszpankie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ania_83, no z ta antykoncepcja to chyba wszyscy sa tu na bakier, skoro u lekarza tak sie dopytuja i naciskaja i uswiadamiaja. W Polsce jakos nigdy tego typu rozmow z ginem nie mialam, ale to moze tez wynika z tego, ze nigdy nie bylam na "panstwowej" wizycie (?), a jak chodzilam to w konkretnych sprawach i widac bylo, ze wiem o co kaman. A tu to zanim cos wydukam, to juz mi 10 razy, jak to piszesz, cyc opadnie, po wysluchaniu pytan dziwnej tresci. Zreszta po chwili jestem tak zirytowana, ze sie za bardzo nie odzywam. No ale to wlasnie chyba dlatego, ze lekarz chce swoje odbebnic i sie zbytnio nie wysila. Pojade do nas, to pozalatwiam swoje, natomiast tutaj teraz zglosze sie do poloznej po cytologie.

No i Sasiadka, kiedy nas odwiedzicie? A moze w srode z rana samego na kawe wyskoczymy razem? Zreszta sie zgadamy pewnie jeszcze :kiss:.

Gumis, super,ze Twoje starania dzialaja i maly spi dluzej. Moja mama mowi, ze jak mi odstawiali smoka, to wylam przez dwie noce, ale trzeciej juz spalam jak aniolek. Wiec glowa do gory, zreszta juz pisalas, ze jest lepiej. Swietnie!

Kasiah, powodzenia przy przeprowadzce. Na pewno dacie rade. NO i jak? chorobsko juz poszlo precz?

Kamila, super, ze juz komp naprawiony. Tesknilismy za Toba i Carolcia.

Hahhaha Agathe, dajesz dajesz z tym dogadzaniem sobie hihii :lol: . No a czekoladki od meza to zawsze cos.

Moj akurat nie wie co to swieto kobiet, ale na walentynki roze dostalam... hhmmm dostalam (?), lezala na lozku po mojej stronie, wiec nie moglam nawet odpowiednio "spontanicznie" zareagowac hihi. Dawanie kwiatkow to byl wyczyn zawsze dla mojego mezszczyzny. Dawal, ale widzialam, ze go to kosztuje sporo nerwow hihi. Wstydzil sie zawsze jak cholera. Duzo by opowiadac, bo okolicznosci i sposoby zawsze byly nietypowe. No nic, w sumie to u niego poniekad jest urocze. A do tego po porodzie mnie zaskoczyl, bo dumnie wparadowal do pokoju w szpitalu z koszem kwiatow dla mnie, a pozniej jak je zawozil do domu tramwajem, to moja mama sie zachwycala, ze stal dumny jak paw z koszem w reku i z liscikiem przyczepionym na wierzchu z napisem "Magda". Ale to ten jeden raz sie "odwstydzil" i jak wspomnialam, wszystko wrocilo do normalnosci na walentynki hihi. Ehh ten moj maz. Wlasnie, caly czas nie moge sie do tego przyzwyczaic, ze to juz moj maz. W sumie to sie zupelnie nic a nic nie zmienilo. A Wy zaobserwowalyscie jakies zmiany po Waszych slubach?

Cata, mam nadzieje,ze humorek lepszy juz dzis. Buziolki z Saragossy. Oby ta nocka byla lepsza, choc skoro sie nie odzywasz :huh:... . NO nic, na pewno usmiech Alexa i tak wszystko Ci wynagradza.

Gatita, jak tam sie czujesz kochana? Stesknilam sie za naszym malym bohaterskim elegancikiem, co tam u niego?

Larita, gdzie Cie wcielo? Chyba masz intensywny weekend.

A Toska i Olencja tez gdzie?

Annaem, ja tez czekam na zdjecia Andrzejka. Ale spokojnie, rozmumiem, zajeta jestes :blink: . Jak Ci idzie karmienie? Jak spi? Choc juz pisalas, ze masz grzeczne i spokojne dziecko :kiss: .

Dobra, bo mialam sie przygotowywac na jutro. Buziolki i milego niedzielnego reszty dnia.

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #586583 przez anneem6
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #586595 przez anneem6

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586615 przez Lenita
Jej, Anneem, sliczny Andresito. Taki malutki i slodziutki. Przepiekny!!! Niech Wam sie chowa zdrowiutko.

Ale dzis cisza weekendowa :blink: . U nas teraz wielkie kapanie jak co wieczor i dzis to mama ma wolne, a tata i babcia obrabiaja brzdaca :laugh: . Ja zaraz mam swoja dzialke cycowa i pozniej usypiajaca.

11 lata 9 miesiąc temu #586663 przez gumis24
Anneem6 ah cudowny jest Andresito coz za oryginalne imie....ja juz zapomnialam jak malenkie sa nowordki!niech Wam zdrowo rosnie...
larita he he u mnie to samo jesli chodzi o meza..choc troszke sie bardziej wyrobil jako ze jestemy juz razem dobre 7 lat ale poczatki byly rownie zabawne.. I jak tak mam do dzis ze dziwnie ze jestem zon..;)
czytalam ze wczesniej pisalyscie o nocnikach wiecie moja mama radzi aby zaczac sadzac dziecko kiedy tylko zacznie stabilnie siedziec oczywiscie takie maluszki nie wiedza ze siakaj ale zabawic je w tym czasie kiedy na nim siedza a jesli przypadkiem sie wysika to mu pokazac ze zrobil siku i bic brawo itp ze by dziecko bylo dumne...:)chodzi o to aby wyrobic nawyk siadania na nocnik i aby dobrze mu sie to kojarzylo...no i jak jest ladna pogoda zeby nie nosilo pamperow tylko same majteczki i jak sie zesika to wie,czuje...mojej siostry syn zalatwial sie do nocniak juz jak mial roczek i bardzo szybko pozbyli sie pampersow wogole...
ja juz Rynaka sadzam ze 2 razy dziennie i z checia siedzi choc siku sie nie zdarzylo...;)
no i kochane musze sie pochwalic ze Ryanek sam pieknie zasnal!:) zobaczcie jak szybko taka nauka u maluszkow idzie...no nie ssie ani paluszka bo troszke sie obawialam poprostu pobawi sie przytulanka i spi...choc w dzien trwa to dluzej poki co...
u Was tez taka cudna pogoda?ah fajnie jak by juz tak zostalo...

11 lata 9 miesiąc temu #586847 przez kasiah
Dobry wieczor kochane

Moje zdrowie juz lepiej chociaz jeszcze nie jestem na pelnych obrotach.

Moi rodzice dzisiaj rano wyjechali. Pusto, cicho i smutno w domu :( ale pociesza mnie mysl ze w maju znowu ich zobacze bo do plu lece :)

Anneem Andresito cudny maluszek.
Nie chce mi sie wierzyc ze moja pszczola jeszcze niedawno tez byla taka malutka.
No i fajny wozek.

Gumis ciesze sie za Rayanek tak ladnie pozegnal sie ze smoczkiem i ze tak ladnie sam zasypia. Wyglada na to ze w koncu odsapniesz.

Milej nocki kobietki

11 lata 9 miesiąc temu #586862 przez anuskka
helouuuu! Ja tylko z caluskami dla:Lary,Dominika i Daniello :kiss: ,bo zdaje mi sie ,ze tu im kolejny miesiac minal.

11 lata 9 miesiąc temu #586874 przez Agathe888
annaem gratuluje slicznego synka!!! i bryke tez ma fajna :)

gumis super ze sie 'operacja smoczek' udala zwlaszcza po tym ciezkich nockach waszych nieprzespanych. niedlugo bedziesz mi doradzac ;)
a co do facetow to coz.. znam tylko kilku ktorzy pomagaja swoim zona/dziewczyna 'z wlasnej woli'. moj eRek cos tam robi ale tez zwykle musze mu kilka/kilkadziesiat razy powtorzyc B) a jak juz zrobi to przez tydzien o tym mowi..bohater jeden.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #586879 przez Agathe888
w ogole my kobiety to jestesmy supermanki. silniejsze, odwazniejsze, lepiej zorganizowane. teraz to widze z Zosia. Mam sile na wszystko a jak nie mam sily to znajduje. eRek wysiada. tak wiec gumis glowa do gory, bo jestes super i sobie swietnie ze wszystkim radzisz :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka