BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 1 dzień temu #625264 przez Agathe888
larita mam nadzieje ze ten wypad nad morze o ktorym piszesz to do Barcelony? :laugh:
my jak chodzimy na plaze to zawsze rano. raz pojechalismy o 11 to 40min szukalismy parkingu i wrocilismy do domu.. najczesciej o 11 juz wracamy a jezdzimy o 8:) ja za skwarem i goracem to tak srednio przepadam, moja skora rowniez, eRek naszczescie tez rano woli.

lenita jejku trzymam kciuki za najprzystojniejszego faceta na swiecie. niech szybko go zdiagnozuja i wylecza zebyscie mogli wracac do domu. daj znac jak sie macie niedlugo :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

gatita no tez macierzynski powinniem byc dluzszy :( ciezko bedzie ale pociesze cie - ja bede musiala o 5 rano wstawac :lol: moge pracowac od 7 do 3, tak wiec z domu musze wyjsc 6.15, jeszcze karmienie, lazienka cobym wygladala jak czlowiek (larita ten podklad diora jest niesamowity!! jeszcze nie mialam takiego podkladu. inne naprawde sie przy nim chowaja. nawet eRek mi kilka razy dziennie mowi jak to ladnie i zdrowo wygladam)

kasiah wow... pszczola jest przesliczna, a jaka sukienka ladna!!!

hehe anuskka nie przejmuj sie. larita ma racje z takim koszem obowiazkow masz prawo czasem zapomniec to i tamto ;) najwazniejsze ze pamietasz zeby do nas codziennie napisac :silly:

u nas noc ciezka bo sie rozlozylam, czulam jak bakterie mi w gardle tancza..nos zapchany, ucho boli, no tragedia. jeszcze Zosia po szczepionce balam sie wczoraj zeby jej nie zarazic!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #625369 przez anuskka
Gatita kochana-zapomnij o minusie- to byl taki moment zazdrosci,ze masz mozliwosc pojscia nad morze. pewnie sama latalabym na plaze w wolnych chwilach-a ze tutaj zadnej nie mam pod reka....
Pewnie zanim pojdziesz do pracy juz bedziesz pieknie opalona :lol:

Hehe wy szalejecie z pizza ,a ja w niedziele poczulam wole boza na slodkie i na szybko pieklam placka z truskawkami :silly:

Larita- nooo ,pewnie- dobrze miec jakies wytlumaczenie :woohoo:

Agathe mowisz ze dior super??? Chyba musze rozbic swinke skarbonke :silly:

Milego dnia dziewczyny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ksawciu nasz maly przystojniaczku wszystkiego najlepszego i wracaj do zdrowka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 1 dzień temu #625592 przez Lenita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 15 godzin temu #626377 przez Lenita
My juz w domciu. Okazalo sie, ze adenowirus to sprawca calego zamieszania. Zagniezdzil sie dziad niepostrzezenie w naszym malutkim kochaniutkim gardelku i nie ma rade. Goraczka odpukac odstukac sobie poszla i teraz odsypiamy - w szpitalu wszystko niby git, ale o spokoju i wypoczynku mali rekonwalescenci moga zapomniec. Mlody padl i spi tak gleboko z przerwami nna jedzonko, ze jestem w szoku.

No ale niech sie wzmacnia. Najedlismy sie strachu. Juz wczesniej chcialam jak widac wyzej skrobnac do Was, ale w tym caly chaosie wszystkiego, to juz sama nie wiem,, co to sie stalo ;).

Millych snow i duzo zdrowka dla wszystkich i dziekujemy bardzo sa slowa wsparcia i zyczenia :* zdzialaly cuda :)))).

[img/]

12 lata 6 godzin temu - 12 lata 6 godzin temu #626516 przez Agathe888
Lenita dobrze ze juz w domku!! z malenstwami to jest strasznie gdy zachoruja bo nie moga powiedziec co je boli!! oby to juz bym ostatni raz i zadne nasze dzieciatko nie zachorowalo wiecej!

wyczolgalam sie jakos z lozka i doczolgalam sie do kuchni ehh w nocy mialam goraczke a na dodatek Zosia za nic nie chciala spac u siebie wiec o 4 wzielam ja do lozka. mam nadzieje ze sie nie zarazi :(
a wczoraj chora wiec po powrocie z pracy Zosia zajmowal sie eRek, nie dosc ze spala jak przyszedl, to zasnela ok 7, obudzila sie o 8.20 na kapanie. nakarmilam ja odlozylam do lozeczka i po 2min juz chrapala. i gdzie tu sprawiedliwosc? kazdego wieczoru jest przedstawienie a dzisiaj jak eRka kolej to taka spiaca :dry:

u nas dzisiaj drzwi otwarte w zlobku :( przez co chodze troche poddenerwowana, juz oczywiscie zapowiedzialam eRkowi ze jesli mi sie panie nie spodobaja to tam Zosi nie wysle.. juz wymyslam :silly: :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 6 godzin temu #626560 przez larita
Lenita a bo my takie brujas jestesmy wszystkie hehe i bardzo dobrze, cieszymy sie,ze juz w domu jestescie, dobrze,ze na strachu sue skoczylo!!! odpoczywajcie teraz..

agathe ale z Zosia rosnie!! smieszna taka w tych wlosach, kochana!!
no i kurcze, kuruj sie, kiedy Wy do Pl lecicie???
no i panie w przedszkolu to najwazniejsza sprawaa, jesli personel jest odpwiedni to jest wazne,niewazne czy tanio czy drogo..

anuskka a u Was jak tam? pracujesz? pieczesz placki, ganiasz po parku z Milenka?? :)

12 lata 5 godzin temu #626623 przez anuskka
hejooo

Lenita ,czyli rozumiem kuracja wdrozona-adenowirus pomalu zostaje wykurzony z hukiem i ksawcio za pare dni bedzie zdrowiutki i jak nowonarodzony...
Dobrze ze odsypia-sen najlepszym lekarstwem-wy tez odpocznijcie.. Buziaczki i daj znac jak sie sprawy maja-oczywiscie dobre wiesci najmilej widziane. :kiss: :kiss:

Agathe no zlosliwa Zosienka,takie fory tatusiowi :blink:
trzymam kciuki ,zeby panie w guarderii okazaly sie najmilsze na swiecie :lol:
Oj jaki sliczny maly czupurek :lol: Te ciemne loki z niebieskimi oczkami- do schrupania.

Larita no wlasnie tak jak piszesz- pieke,gotuje ,pracuje(jak kolo gospodyn wiejskich hehe)
W parku to Milenka mnie wykancza. ma swoje sciezki jest niezmordowana,a jak juz te male nozki w koncu sie zmecza to i tak nie chce na wozek-tylko zeby ja wziac na rece,a ona bedzie prowadzic wozek :ohmy: Musze uzywac forteli zeby usadzic ja na doopce.
No i robi mi sie maniaczka motoryzacyjna. potrafi stac godzinami przy ulicy i za kazdym autem wola ze "buma jeaaaa!!!!" co oczywiscie oznacza ze auto jedzie :huh:
no i wlasnie domaga sie spaceru, tak ze buziaczki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 godzin temu #626721 przez anneem6
Hej Kochane,

Lenita super ze już w domku,i wszystko ok ;)) wszysto dobre co się dobrze kończy teraz sobie odetcnijcie po tych nie przyjemnych szpiitalach.

Anusska
już lepiej ze zdrowiem? ale chyba tak Milenka nie da Ci chorować wyciąga na specerki ;))

Kasiah śliczna sukieneczka Majeczki, i bd łądna dziewczynka zniej i jak zleciało 4 m wszystkiego naj buziaki
Agathhezdrowia!! Zosia to zywa laleczka rosnie jak 6 kg jest co dzwigać.

A sprawiedliwosci to nie ma ;))

Po tygodniu domu pelnego ludzi w pon. zostalam sama bo i maz wyjechal z rodzicami do PL, no i odczuwam ta odleglosc jak zegnalam mame... no ale coz takie zycie

Fajnie wesolo czas spedzilismy, no i jak wyjezdzali nie mowili ze pierwszy i ostatni raz tu przyjechali, wnuk ich oczarował to moze jeszcze wpadna..

No i smutno mi bez meza bo my w sumie 24 h na dobe juntos w pon wraca

Andrés wazy juz 5250 g i Bogu dzieki zdrowiutki i juz czruje usmieszkami jak paluszkiem go pomuskam po policzku

12 lata 3 godzin temu #626745 przez anneem6
A i jeszcze Wam napisze póki Szef pozwala.... ;)

na tym druku S1 to trzeba miec rezydencje
Byłam w SS i lipa nie przeniesli mi ubezpieczenia zdrowtnego tu bo nie mam rezydecji dopiero ja zalatwiam,
w tym roku zmienili warunki przyznawania i zadnych papierów nie chcą z poza Hiszpanii bo nie maja jak sprawdzic czy faktycznie ma sie tam jakies dochody
potrzebne zaśw. z banku ze ma się na koncie minimum 6 tys euro ( no ale zawsze ktoś moze nam na konto wplacic a potem oddac kasę, ja np mam tu konto wiec ok.

Ale Emerytom babciom nie oplaca sie zł na euro bo grosze wyjdą a nie 6 tys euro wiec mozna im przetransferowac na konto naszą kasę oby tylko wzieli te zaswiedzczanie
i podpisać umowe na ubezp prywatne emerytalne po na starosc nie chcą finansować rezydentów.[/hide]

Jeszcze tego gościa muszę zlapać czy da się podwyzszyć emeryture to dam znac zainteresowanym

Z tymi urzedami to wariactwo w PL dokladnie nie powiedzą, nie napiszą pojdzie sie i brakuje papierów i takie błedne koło ale lepiej się krecic w blednym kole niż z niego wypaść, po mału się da wszystko !!

12 lata 2 godzin temu #626828 przez anneem6
musze jeszcze dopisać bo doczytałam

Lenita daj zdjecie w normalnych ubrankach Javiego, mały przystojniak, ale w tej piżamce szpitalnej zupełnie mu nie do twarzy!!!

anuskka no noe miedzy ludzimi to miedzy ludzmi, napisz nam czasem jak tam jest bo przynajmniej ja zapomnialam jak wygladają ludzie ;P
Gatita nasz dziewczono z nad morza,widze ze sezon otwierasz
A Laritajuz gotowa na plaże w tych okularkach jak gwiazda wyglądam chowa sie albo przed sloncem albo pzez paparazzimi!!

Wiosna albo już lato na dobre gości mam nadzieje ze w całej Es a nie tylko u mnie na Costa Blanca, a tu wszystkie uciekją do PL czy tam coś dają dobrego, bo mi mężus tez tam wyfrunął ;))

Lece zrobic jakies obiadek, ale nie ma m to i obiadu brak a mi dla siebie samej sie niechce robić... ;(

12 lata 2 godzin temu #626841 przez anuskka
ach dziewczyny zaszalalam sobie dzis-az mi sie humor poprawil,wiec sie chwale. wlazlam sobie tak ni z gruszki do fryzjerki,opitolilam wlosy o polowe, zmienilam troche look i czuje sie swietnie :lol: :lol: :lol: :lol: jak sobie walne fotke to pokaze-a co!

Annaem oooo to Andresito goni wagowo starszyzne:)
U nas tez wiosna . Pewnie jeszcze bede ja przeklinac/ale co tam/-.M;z< <<hhgf<<<<<<<<<<<<<<<<<

12 lata 1 godzinę temu #626930 przez Agathe888
anuskka wrzucaj zdjecie szybciutko!

annaem adresito nas goni z waga. masz super mleko :silly:
jestes nieoceniona z tymi sprawami urzedowymi. oni Ci tak wszystko po hiszpansku tlumacza? rok temu pamietam jeszcze nie mowilas. no ja czekam na Twoj post o emeryturze:)

12 lata 53 minut temu #626969 przez anneem6
No Anusska pokaż nam się chyba ze ktoś Cie juz porwał prosto po wyjściu od fryzjera ;))

Agathee średnio znam hiszpanski uczylam sie w PL na roznych kursach ale gadam tyle o ile, ale jak gadam w urzedach to 10 razy pytam la verdad ? Estas seguro ? eso y eso es suficiente ? a jak cos nie rozumiem to puedes escribirme a jak nie da rady to maz za plecami stoi z ang biegłym a tu ciezko po ang.
N

z tym mlekeim to przzywalam w ciazy jak żaba okres bo mama mnie straszyla ze nie bede miec bo ona nie miała a leci ciurkiem jest wodniste a mimo to syci Szefa wiec wcale nie ma co sie martwić na zapas, i sluchac ze wodniste mleko to złe oby tak dalej.

12 lata 47 minut temu - 12 lata 39 minut temu #626976 przez larita
anneem jestes naszym prawnikiem hehe
no i ladnie Adres wazy i super,ze zdrowo rosnie!!! no i to chyba nie pierwszy dom Beaty K, bo wiem,ze miala juz pare lat temu, chyba,ze sprzedala i kupila next ;) oosbiscie uwielbiam bajm, tzn stary repertuar, bo w nowm nie bardzo sie orientuje :D no i skoro dowiedzialas sie takich rzeczy i zrozumialas, to nie tyle o ile, tylko juz mozesz wszytsko!! bo urzedy to njagorsze dziadostwo, przetrwac tam to jak wygrac w loterie ;) a co to znaczy wodniste mleko??? malo mleka w mleku?? ;) ja nie wiem jakie mialam,ale geste chyba tez nie bylo i tez dobrze mala rosla, wydawalo mi sie tez konsystencja wody, tylko,ze biala.. wiec Ty nie sluchaj ludzi tylko patrz jak dziecko reaguje i ze rosnie jak na drozdzach!!! :kiss: :kiss: :kiss:
anuskka to widzisz, nie misie nie lalki, tylko skladaj kase na maly samochodzik jeheh i koniecznie pokaz fryzure!!
agathe przyjezdzacie na wakacje do tesciow?? :)

a my w ten weekend misje specjalna mamy znalezc garnitur dla pana meza.. bufff bede miala zszarpane nerwy, ale moze cos ztego bedzie. Ale piekna pogode mamy!!! teraz mloda spi, pozniej jedziemy na basen, jeszcze fotelik musze zalatwic w Pl, bo znajomi z wawy pozyczaja nam samochod na nasz pobyt w Pl,wiec przyjada na lotnisko po nas, a moim zadaniem jest zalatwic wczesniej fotelik dla malej, jakis niedrogi oczwyiscie i juz zostawimy u dziadkow , bedzie na ppzniej, poszukam na allegro.

12 lata 3 minut temu - 12 lata temu #627040 przez gatita
Hello hello :)

uuuu Anuskka zaszalalas! dawaj szybciutko foto z nowym fryzem :)

Lenita super, ze juz jestescie w domku, niech maluszek szybciutko zdrowieje! :kiss:

Agathe ale Zosiulek slodki, a jak ladnie jej w zielonym :) daj znac jak tam poszlo ze zlobkami, czy znalazlas jakis fajny :) ja sie kurcze rozgladalam za anglojezycznym, to znalazlam blisko tylko 1, ale przyjmuja dzieci od 18 miesiaca :( a nasz niestety jest katalonski :( ale za to bardzo fajne panie :)

Annaem no to super Andres rosnie! :) wklej koniecznie jakies foto malego Szefa :)
aaa i jak spotkasz Beatke to ja pozdrow :) ja tez jestem fanka Bajmu :)

Larita powodzenia w szukaniu gajeru :) a kiedy do Polski lecicie? my mielismy teraz, ale w zwiazku z powrotem do pracy u mnostwem rzeczy na glowie stwierdzilam, ze nie ogarne.. wiec wyjazd przesuniety na sierpien, no i pogoda mam nadzieje bedzie lepsza :)

a my dzis nie na plazy, bo juz taka spalona jestem, ze musze dac skorze odpoczac ;) i wzielam sie za porzadki... poki co wywalilam wszystkie rzeczy z szafy na lozko i sie na nie patrze :ohmy: musze czesc schowac, czesc wywalic, reszte posegregowac... jeju kiedy mi sie nazbieralo tyle szmat? :S 2 lata temu przyjechalam tu z jedna walizka.. :P
ok zadzieram kiece i lece :) milego dnia wszystkim! :*

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka