BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #624326 przez larita
agathe u nas zakupy dla malej sa na zasadze wyboru jej, daje jej dwie rzeczy i ona usmiecha sie lub dluzej patrzy na jedna, teraz wybrala te z jasnymi oprawkami, wiec ma ;) okulary kupione w Prenatal, niby z filtrami,ale pewnie i tak ich nie bedzie chciala nosic, albi tylko przez chwilke.
a z tatusiowym wstawaniem w nocy, to nie martw sie, u nas przez pierwsze 6mcy pan maz nie mial pojecia co sie dzialo w nocy :)
bo Lara nie plakala, tylko wiercila sie, wtedy ja wiedzialam,ze trzeba nakarmic, dopiero przy zabkowaniu zaczela plakac i wtedy juz nikt nie spal,a zasypiala ponownie tylko przy piersi, mi bylo wszytsko jedno, mogla mi wisiec na cycku cala noc,a teraz doszzlismy do wniosku,ze czas z tym skonczyc, bo juz roczek sie zbliza :)
tate bardzo chwale, a wiecie jak pochwaly dzialaja na facetow hehe dokladnie to opisalas agathe.. wiec dumny tatus daje z siebie co moze i dzielnie wstaje sam w nocy, nie jest zbyt cierpliwy, bo kiedys po 15min podrzucil mi ja z nerwami, bo nie chciala spac,ale teraz ju zasypia szybciutko,wiec nie ma problemu.
a smoczek tez ma do spania i na spacery w wozku. jak nie chce to wypluwa i juz, nie wiem kiedy bedzie u nas odsmoczkowanie, na razie nikomu nie przeszkadza, a co wiecej ja ostatnio kupilam nowa kolekcje ze Suavinex... :silly:
no i agathe, kochana tylko Ty nie choruj!! juz chyba wszytskie zaliczylysmy przeziebienie, bufff
ahh no i naj naj dla naszej pieknosci na 3 mce!! j

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #624388 przez gatita
Lara cudna w okularkach :) a ten usmiech z zabkami rozbrajajacy :P my wlasnie po szczepionce wrocilismy z CAP :) Jamalek byl bardzo dzielny i nic nie plakal :)

a teraz smaruje sie kremem Jamalka +50 i znowu idziemy na plaze :D
i tak mam zamiar codziennie az do powrotu do pracy! :P

Zosienka sto lat i wielkie buziaki od cioci i Jamalka :kiss:

milego dnia kochani! :)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #624437 przez Agathe888
juz po szczepionce - moj aniolek byl bardzo grzeczny, troszke tylko plakala.
Zosia ma 63cm i 6100 :) jest na 75 centylu boshe.

larita dziekujemy za zyczenia. jak ten czas szybko leci. musze wlasnie dzisiaj sie wybrac do prenatal (benetonna juz zaliczylam ale nic nie ma tzn sa ale bardzo drogie) i kupic jej spiochy i jakies pajace bo sa akurat a pewnie na wyjazd do polski bedzie wszystko za male!
ja juz zyje wyjazdem, Ty pewnie tez:)
no wlasnie eRek to nawet nie ma szansy sie w nocy obudzic bo ja mimo ze spie z zatyczka w jednym uchu (eRek strasznie chrapie) to slysze Zosie odrazu. jejku zabkowanie przerazilas mnie, szkoda ze nam przypadnie jak juz bede w pracy. moja mama mowi ze ja jak skonczylam 2mc to mialam juz 2 zeby:)

gatita na plaze pomykasz juz w kostiumie? jejku ja to zmarzluch straszny, dzisiaj zakiet i szaliczek. a do wody to do lipca nie wejde.

ide sobie ugotowac rosolek, nawet mnie wlosy na rekach bola.. oby to grypa jakas nie byla!

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #624697 przez kasiah
Ahoj ,
Witam sie na pokladze.
Dziecie spi mi na rekach i jakos nie mam ochoty jej odlkadac bo tak mi blogo z nia, wiec pisze jedna reka.

Larita super wtglada w okularach, co za moderna dziewczynka

Agathe tysiace caluskow dla Zosi z okazji 3 miesiecy. Pieknie ci rosnie. A dla ciebie zdrowka.
Ciekawe ile Maja wazy, pewnie malutko jak zawsze ale juz sie tym nie przejmuje.

Agathe kiedy ty lecisz?

No niestety albo i stety nasze maluszki nam rosna. Czasem chce zeby zostala taka malutka ale jak widze czego nowego sie nauczyla, jak sie pieknie rozwija to az mi serce ze szczecia trzepoce.

My w srode do pediatry na bilans 4 miesiecy i kolejna daweke na rota Maja dostanie. A w czwartek szczepienie darmowymi.

Maja tez smoczkowa. Potrzebuje do zasypiania i do uspoajania sie. Narazie mi to nie przeszkadza, pozniej sie bede martwic.

Gatita mowisz plaza? Ja mam 5 min do plazy a nie chodze, co najwyzej po deptaku pochodzic. Ale ja zawsze oge sie poopalac na ogrodku.
Musze zaczac bo blada jak sciana jestem.

12 lata 1 dzień temu #624707 przez anuskka
helouuu

Kto to dzis swietuje? Zosinek??? No to milion buziaczkow na te skonczone trzy miesiace od juz poznanej ciotki i starszej kumpeli Milenki.
Mowisz Agathe,ze juz wazymy 6kg????Gdzie te kg sa? Przeciez po Zosinku w ogole ich nie widac.
Nie daj sie przeziebieniom,ani grypskom Agathe-nu,nu....
Moj maz??chyba udalo mi sie przetlumaczyc z polskiego na marsjanski kwestie na ktorej mi zalezalo. :P ale nie bylo latwo....

A tak w ogole to gratuluje dzielnych dzieciaczkow tobie i Gaticie.Skoro szczepienia poszly sprawnie to super!

Gatita juz nie wiem czy pisalam jak sie zachwycam Jamalkiem. Jest przeuroczy!No ale ma po kim-mama na zdjeciu wyglada swietnie,nawet nie bede sie zastanawiac o ile lepiej jest w realu.
Ale masz u mnie minusa hehe -za ta plaze na ktorej sie byczysz od wczoraj :P ja teeeezzzz chceeeeee!

Kasiah noooo to jak skok sie skonczy, to teraz Mayeczka zaprezentuje nowe umiejetnosci :lol:

Larita. No trudno. Odlozymy Nassike na inny czas.
Lara swietna w okularkach. No ciekawe czy bedzie nosic?
Super,ze sztuczka z tatusiem wstajacym do dziecka dziala.Czyli kolejny etap odcycowywania w toku.
Czy mowie? Hehe-nie nazwalabym tego mowieniem!raczej skrzecze jak ropucha. A rodzinka to wykorzystuje,bo jak nie chca mnie sluchac to mowia ,ze lekarz zabronil mi gadac!ale nie przeszkadza im to kiedy o cos mnie pytaja!

Lenita widze cie!!!! Co tam u was? Pokaz nam Javiego pliiiiissssss....

Cata gdzie zginelas?
A kto wie kiedy Ania wraca?

No dziewczynki grzejcie sie na sloneczku. Wreszcie !!!! A ja jade pracowac. Ciekawe co fajnego mnie czeka do roboty...
Buziaczki.

12 lata 1 dzień temu #624764 przez Lenita
Hej Kochani!!

Oj Anuskka kochana :*, no jestem jestem, ale nastroju i czasu za duzonie mialam. Jestesmy w szpitalu heh ;(. Javi od czwartku z wydoka goraczka i do tej pory nie wiedza co mu dokladnie jest. Wczoraj bylo, ze infekcja drog moczowych, a dzis tez pobrali mu z nosa wymaz, bo z siuskow ponoc "jeszcze" nie wyroslo.

Odezwe sie jak wyjdziemy. Zamiesclabym Wam focie najprzystojniejszega pacjenta na swiecie, ale nie wie czy sie uda.

miliiny buziolkow dla wszystkich!

12 lata 1 dzień temu #624766 przez Lenita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 dzień temu #624815 przez larita
Lenita!! Niech Javi szybko wraca do zdrowia!! Jak to nie wiedza co mu jest?? To Ty pewnie po nocach nie spisz?? Oby szybko sie unormowalo, wszyscy trzymamy kciuki za najprzystojniejszego pacjenta!! :) i czekamy na dobre wieści..

12 lata 1 dzień temu #624850 przez kasiah
O kurcze Lenita zdrowka dla Javiego. Niech szybko odkryja co mu jest i szybko wylecza.
A Javus jak to Javus do schrupania.
Ooo i nawet szpitalna pizamke ma

12 lata 1 dzień temu #624854 przez kasiah

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 dzień temu #624899 przez larita
kasiah nic nie widac. :)
i jeszcze raz spojrzalama na javiego, kurcze, to niesprawiedliwe, dzieci nie powinny chorowac!! przeciez on wyglada jak laleczka!!

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #624902 przez kasiah

Załączniki:

12 lata 1 dzień temu #625013 przez anuskka
Kurcze Lenita,to przykre,ze Ksawcio chory.Dobrze,ze mu pobrali te siuski na posiew,bo przynajmniej podadza antybiotyk do do konkretnej bakterii.
Ale teraz cos dostaje tez nie?
Niech wraca szybko do zdrowia przystojniak maly.Nawet szpitalna pizamka nie odbiera mu uroku. A was przytulam mocno,i wysylam pozytywna energie.trzymajcie sie,bo pewnie juz jestescie wystarczajaco niedospani,zdenerwowani i zmartwieni. Jestesmy z wami myslami.

Kasiah pszczolka pierwszorzedna.sliczniutka.

Wiecie co? Jednak odwoluje to co napisalam o moim mezczyznie,ze jest z dalszego konca Marsa. To chyba jednak mnie jeszcze zwoje mozgowe nie wrocily do swojego stanu po ciazy.
Gadam sobie dzisiaj z moja kumpela(ta od pracy)Ona jest z Peru i opowiada mi wlasnie takie rozne historyjki...No i ona mowi,ze miasteczko z ktorego pochodzi co roku organizuje Festival de mango,ze z tego slynie. No to ja zablysnelam:a co to jest mango?A Carmen popatrzyla na mnie jakbym sie urwala z choinki i mowi-taki owoc !!!!!!
Wiec wszem i wobec oglaszam ,ze dobrze,ze wracam miedzy ludzi ,bo zaczynam sie cofac w rozwoju....
Buziaczki dla wszystkich, a dla Ksawcia podwojne-nie daj sie skarbie...

12 lata 1 dzień temu #625054 przez gatita
Lenita ojeeej bidulek sliczny w szpitalu :( przesylam ogrom buziaczkow dla Ciebie i Javiego!!! :kiss: :kiss: :kiss: oby jak najszybciej sie wyjasnilo i zebyscie wrocili do domu ze zdrowiutkim Bombelkiem!

Anuskka ja to dziewczyna z Gdanska znad morza jestem i bez plazy i morza nie umiem zyc, takze musisz mi wybaczyc i odjac minusa ;)

Agathe tak juz w stroju i jednak dwuczesciowym bikini, a nie jednoczesciowym tudziez w burce jak planowalam ;) a co! w koncu obok pod parasolem lezy maly sprawca moich rozstepow, wiec jestem usprawiedliwiona :P

Kasiah - Majeczka jak zwykle sliczna jak laleczka :) a jaka ma sukienusie ladna :)

Lenita dzieki za info, ze nie ja jedyna wczoraj wsuwalam pizze, od razu razniej i lzej na sercu hihi

a my za niedlugo uciekamy spac, bo stwierdzilam, ze musze troche przestawic siebie i malego na ranne wstawanie.. bo juz za 3 tygodnie bedziemy musieli codziennie wstawac o 6!! o zgrozooooo nie chceeeee buuuu ;(((( czemu macierzynski nie moze trwac roku? :( albo dwoch? :unsure:

12 lata 1 dzień temu #625239 przez larita
kasiah sliczna jest Maya, te oczka te usteczka, jak z obrazka!! i jak ladnie ubrana :)
anuskka heheh no wiesz, jak w domu otoczona jestes 3 dzieci, obiadami,papkami, sliniakami i mnostwem zabawek,a w torebce pewnie toallitas i pielucha na zmiane, zamiast szminki, to wolno Ci miec takie zachwiania ;)
gatita nie dosc,ze mieszkasz w takiej ladnej Barcelonie, tojeszcze z Gdanska.. ja nigdy nie bylam tam,ale slyszalam i widzialam na zdjeciach :silly: ze piekne miasto... no ale w kwietniu rzadko kiedys chyba ktos w Gdansku ma okazje sie opalac ;) wiec korzystaj !!! a Jamalka w jakich porach bierzesz na plaze??? wytrzymuje dlugo??? bo ja sie zastanawiam jak to bedzie u nas z wypadem nad morze.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka