- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- larita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kamila oczywiscie , ze sie widzimy i dzieki za zyczenia na kolejna misiecznice ja odliczam juz do uridzin

Anuskka kurcze ja te dzis smarkata ale nic oprocz tego wiec wspolczuje Ci, bo niestety mamy nie maja pozwolenia na gorsze dni

Agathe Zosia sliczna!! Anuska ma racje ze spojrzenie juz calkiem inne, wyglada juz na bardziej kumata

Ide zajrze pozniej z pc bo nie lubie w tel pisac ale nie moglam sie powstrzymac

kamila a jak robisz sepie?? ja tylko raz zrobilam a la plancha, bo nie lubie tej grubej powloki zdzierac,no i tyle wiem,ze trzeba brzegi naciac,zeby nie zrobila sie lodeczka

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

nie wiem kiedy Was doczytam, bo tyyyle mam na glowie, ale teraz postaram sie juz byc na biezaco !

znalazlam zlobek! jest niedaleko i zaraz obok mam stacje metra, a z niej 5 przystankow do pracy

zlobek jest pol-prywatny 420€ poki maly je mleczko i kaszki, bo moze miec swoje + ok.200€ matricula i koszt uszycia plecaczka i woreczka - tak, Jamalek dostanie swoj pierwszy plecaczek! prawie wiekszy od niego

ale ogolnie to mi sie bardzo podobalo

wiem, ze bedzie ciezko, szczegolnie mi, bo takie maluszki jeszcze az tak nie przezywaja rozstania... ale musimy dac rade!
Toska - fajnie, ze Dominik sie tak ladnie zaadaptowal w zlobku, mam nadzieje, ze Jamalowi tez sie spodoba. Jestescie obydwoje bardzo dzielni!

a tak z nowosci, to zdecydowalam sie na zmiane wozka

a baby jogger kupuje z Polski, znalazlam w Gdyni sklep, w ktorym je maja i rodzice kupia i nam podesla

tak poza tym to jestesmy chorzy i siedzimy w domu

trzymajcie sie cieplutko, lece rozprasowywac goore prania, ktore sie nazbieralo. buziaczki :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja znowu na chwileczke bo Maja dalej siugue pesadita. Wiem Larita ze dzieci tak maja jeden dzien lepiej jeden dzien gorzej, ale tymi ostatnimi dniami Majeczka nie jest soba i jestem na 90. % pewna ze to ten skok 14-19 tygodni. No nic musze byc cierpliwa i przeczekac.
Zosinka pieknosci ty moje, caluski od wirtualnej ciotki.
Jamalek wymiata w tych uszach hehe
- larita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

ogolnie jestem zadowolona z wozka, jak wsadzilam lare to myslalam,ze w nim utonie wydawal sie taaaki duzy,ale juz jest ok, w ddoatku jak bedzie wieksza i bedzie potrzebowala spiwora i jezcze kurtke, to nie bedzie sie w nim kisic.. jedyna wada przy skladaniu jest,ze deformuja sie te gumki,ale to jedyne co zauwazylam, jest lekki, mam nadzieje,ze nie bedziesz sie wkurzac ciagnac go na 2 pietro, aha i dokupilam w Barcelonie jak bylismy (noari kids) takie nakladki na raczke,zeby sie tak nie niszczyla

kasiahnapisalam tak, zebys sie nie dolowala czy nie myslala,ze cos jest Mai, bo chyba wszytskie mamy te dni pandy

to wlasnie uroki takich malenstw, musisz poczekac, az zacznie sie interesowac zabawkami
pzdr!! ide na herbatke z cytryna i sokiem malinowym, dorzuce jeszcze czosnek i co tam jeszcze bylo...

no i mogloby juz wyjsc to slonce i rozgrzac termometry, bo przyszedl nam juz 3 powazny rachunek za ogrzewanie i pewnie nastp nie bedzie nizszy, bo caly czas grzejemy w domu..

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A nasz stary wozek zaden firmowy, ale jest fajny i ladnie wyglada, tez zamowilam go z Polski przez allegro, bo chcialam nowy, a nie chcialam duzo wydawac (wklejam foto

Kasiah to zycze zeby Majeczka szybko wrocila do siebie i ciekawe czym nowym Was zaskoczy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Bylam dzisiaj pierwszy raz u fizjo na ten moj bol kregoslupa. Przepisali mi 10 sesji. Mam nadzieje ze pomoze bo od noszenia mojej pandy wieczorm wysiadam.. W czasie jak bylam u fizjo pszczolka zostala z tata w domu i ladnie sie sprawowala. Dopiero doslownie 2 min przed moim powrotem sie rozplakala, a to dlatego ze spac jej sie chcialo a tatus sie nie domyslil.
- larita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

no i wozek wyglada na pozadny, masywny,ale rzeczywiscie im ciezsze dziecko tym bardziej docenia sie lekki wozeczek

no i to miejsce.. pojedziemy tam na pewno jeszcze raz!!
kasiah po tylu sesjach powinnas byc jak mlody bog

my dalej zasmarkance, ubieramy sie cieplo i idziemy dzis pare spraw pozalatwiac..
milego dnia!!
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moje pluca tez postanowily mi nie popuscic i w rezultacie noc spedzilam na wpol siedzaco na sofie...
A do tego wszystkiego mielismy wieczorem mala rodzinna wojne

Dzis probuje funkcjonowac normalnie-wlasnie zabieram Lenusia na spacer i mam nadzieje,ze uda mi sie potem ulozyc ja przed 13 do drzemki.
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Sorki znowu, ze sie nie udzielam, ale moj poryw z motyka na slonce wlasnie zbiera swoje zniwo i do lipca chyba nie odpusci :/.
Ale czytam Was po trochu i trzymam kciuki jak i sie ciesze wraz z Wami.
Teraz jesye w tramwaju i juz jak zwykle spozniona.
Anuskka, kuruj sie i nie denereuj przede wszystkim. Latwo siemowi, wiem, bo wczoraj sam lazilam z obkurczonym zoladkiem i w sumie dzis juz po nocymi lepiej i staram sie sxukac optymizmu gdzie popadnie i nawet slonko mi pomaga. Super!!
Ale super spotkanie. Wiac, ze bylo wesolo. Sliczne i usmiechniete z Was laski, a ksiezniczki juz powoli chyb nawiazuwac bed ze soba kontakt, jak tak dalej pojdzie. A gadaly po polsku

Agarhe, Zosia to rasowa hiszpanka hihi, sliczna, i w przyszlosci slowianski pierwiastek od mamusi na pewno zaowocuje i bedziemy mieli pieknosc na wybiegi. Super, ze sama j obcinasz. Ja Javiego tez juz dwa razy maszynk elektryczna potraktowalam

Gatita, slicznie wygladacie Ty i Jamalek. No i jz idzie w doroslosc. Sie nie obejrzymy bedzie biegal za Milenka i Lara i Karolinka i... wszystkimi syarszaczkami.
o, wysiadam. skrobne pozniej.
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Lenita Ty nasza lingwistko

nie mam pojecia jak to bedzie jak wroce do pracy, bo teraz spimy do 9-10, a tu trzeba bedzie wstawac o 6.00, bo maly na 7.30 do zlobka, a ja na 8 do roboty... ohhhh ale Wam tu bede marudzic

Larita - ja w domu tez ciagle zwiazane w koczek nosze, bo maly tylko wyczuje zwisajacego wlosa, to juz piastka sie zaciska i ciagnie mamie kudly

ale jak wychodze to zazwyczaj w rozpuszczonych, tylko gumka zawsze pod reka!

a miejsce to Port Vell - jak sie bedziecie wybierac, to koniecznie musicie wpasc do nas na kawke, bo mieszkam zaraz obok

i my tez jeszcze troche zasmarkani, ale na szczescie juz bez temperatury

Kasiah - no to pszczola mala cwaniarka

ja tez musze wybrac sie na jakies przeswietlenie kregoslupa, bo pod koniec ciazy przez zatrucie ciazowe "przybralam" prawie 20kg, bo woda sie zatrzymala w organizmie, takze nie moglam prawie chodzic i chociaz po porodzie wszystko zeszlo, to niestety dalej odczuwam skutki...
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dzisiaj tez cos sie nie moge zorganizowac mimo ze Zosia spala w dzien 2h!!!! i teraz sie bawi.
gatita ale uszy!!!!!!! no poprostu padlam jak go zobaczylam. jako raper tez jest fajny

jesli chodzi o prace i o sily przytocze dwa powiedzenia mojego dziadka, ktory w wieku 80 lat jeszcze pracuje i chyba dzieki ktorym dostalam sie na dobre studia

cytat 1: co podniesione to nie ciezkie - ktos przed Toba juz tak mial i jesli sobie inni radza to ty tez sobie poradzisz.
cytat 2: im ci ciezej tym ci lzej - czyli im wiecej na glowie tym lepiej zorganizujesz sobie czas.
dobrze bedzie!!! a ta jedna dziewczynka w zlobku to bedzie miala niezle branie:) Jamal wykosi wszystkich dookola!

a jak bedziesz bardzo zmeczona to zawsze mozemy Jamalka i Zosie zostawic eRkowi i wybyc do miasta na relax

pisalam Wam co zrobil ostatnio? poszlam sie wykapac/zrelaksowac i po chwili slysze ze jest akcja... jakby sztab wojska sie zbieral do walki - to eRkowi chce sie siku wiec wyrusza z Zosia w wozku przez mieszkanie do lazienki..za chwile przychodzi do mnie na zwiady i sie pyta co tam u mnie? no nic fajnie, relaksuje sie, niedlugo wychodze... Zosia placze, poszedl. po 10min eRek wraca i z wozkiem wjezdza mi do lazienki!!! bo Zosia niespokojna no i tesknia oboje... nie moglam uwierzyc. wyszlam z tej wanny bo juz mi sie tam siedziec nie chcialo..
annaem juz po chrzcinach? jak bylo? no i jak minela podroz rodzicom? dobrze ze oczko wyleczone na chrzciny i na zdjeciach bedzie widac piekny look malego adresito:)
ANUSKKA kuruj sie i nie przemeczaj, no a Milenka to mala kobietka juz chodzi swoimi sciezkami:)
larita czy ja dobrze pamietam ze mialas skrzynie na zabawki? gdzie ja kupilas? bo ja musze kupic. mialam kupic z drewna do naszego kompletu mebli ale nie wiem czy Zosinek sobie nia palcow nie przytrzasnie..
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

a tak serio to zlobek naprawde wydaje sie fajny

a jeszcze z zabawnych rzeczy: jak Pani wyliczala ile to tam wyjdzie na miesiac, to mowi 'ah i jeszcze 20€ miesiecznie na artykuly papiernicze!' na co ja wielkie oczy, a Pani ' bo zbliza sie Sant Jordi dzieci beda robic laurki'

wiec czekam na laurke od Jamalka (ktory jeszcze przeciez nawet sam nie siedzi

aaa no i powiedzonka dziadzia bardzo trafne! szczegolnie to 2 - swieta racja

- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Dzieki dziewczyny za porady,już jest dużo lepiej.Nie wiem co zadziałało, ale najważniejsze ze skutecznie.No i wam i maluszkom dużo zdrówka życzę bo widzę ze jakieś choróbska się tu strasznie rozpanoszyły.Mam nadzieje ze nie na długo i ze w końcu ciepełko przyjdzie.
Eh no jakoś specjalnie dzielna to ja nie jestem, ale dajemy rade.

Ta pogoda deszczowa to chyba niektórym poważnie na wzrok poszła i powinny dostać po głowie.Gdzie widzicie te kilogramy i nadmiary tłuszczu to ja nie wiem, bo na zdjęciach,które mi się wyświetlają na moim kompie to ja same zgrabne laski widzę.

No ja to co innego, bo rzeczywiście mam spory nadmiar kilogramów, ale to niestety od zawsze a jak zgubie to wracają

Super, ze spotkanie wam się udało i fotki super.
Patrze na zdjęcia tych naszych maluchów i napatrzeć się nie mogę, cudne są po prostu i maja piekne mamusie:kiss:

kamila7-26 gatita na pewno świetnie sobie poradzicie choć nie będzie łatwo na początku a dzieciaki szybko się zaaklimatyzują w żłobkach i będą zadowolone.
anneem6 mam nadzieje ze chrzciny Andresita się udały no i ciesz się pobytem rodziców.
kasiah i jak tam twoja Pszczółka?lepiej?U Dominika teoria ze skokami rozwojowymi się sprawdza.Wtedy przez kilka dni jest strasznie marudny i płacze,trzeba go nosić non stop a potem wszystko wraca do normy i jest grzeczniutki.

Lenitaciebie to naprawdę podziwiam, mały bobas w domu a ty się jeszcze uczysz i to w obcym języku.Jak ty to robisz?
anuskkatwoje opowieści o Milence mnie rozbrajają, no niezła agentka ci rośnie, już wie czego chce

No i nie wiem co jeszcze komu,bo dużo piszecie i ciężko to ogarnąć.
A teraz uwaga uwaga:mojemu szkrabowi wyrósł pierwszy ząbek

No i dzisiaj skończył 7 miesięcy az nie chce mi się wierzyć, kiedy to zleciało.
Zmykam spac bo oczy mi się zamykają.
spokojnej przespanej nocki dla Was.
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja jak zwykle zagladam wieczorem bo czasu w ciagu dnia brak.
Majeczka jakby dzisiaj troszke lepiej ale dalej absorbujaca. Nauczyla sie juz zapierac nogami i tylek wtedy podnosic. Jak np poloze ja na chwile bo musze cos zrobic a jej to nie pasuje to zczyna sie denerwowac i wlasnie zapiera sie nogami i tylek podnosi. Normalnie maly zlosnik mi rosnie. No i widze ze wkroczyla w kolejny etap lapania zabawek, juz jej to duzo lepiej wvychodzi i ladniej chwyta. Do tego strasznie ruchliwa sie robi, wierzga nogami jak nie wiem i obraca sie na boki, jeszcze na plecach nie laduje ale pewnie niedlugo przez przypadek moze jej to wyjsc.
Anuskka nie daj sie astmie kochana
Agathe umialam sie czytajac o erku maszerujacym do kibelks razem z zosinka w wozku, pomyslowy jest nie ma co
Gatita hehe dobre z ta laurka. Ciekawi mnie co tam Jamalek wymajstruje

Anneem jak tam chrzciny?
Toska, no wlasnie Maja tez tak teraz ma ze duzo placze i non stop na rekach chce byc dlatego wydaje mi sie że skok przechodzi.
Buziaki dla Dominika z okazji 7 misiecy.
Wrzuc jakies zdjecie abysmy mogly zobaczyc duzego kawalera.