BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613067 przez larita
anuskka super przepis i dla wlasnie takich jak ja, zeby nie robilo sie dluzej niz godzine hehe na pewno zrobie!!! dzieki :*:*:*

cata Larze zabki zaczely rosnac w 6mcu, rosly sobie przez mc, i pozniej 2 mce czekalam na gorne jedynki.. wiec wszytsko w porzadku :)

agathe no to scielas duzo wlosow Zosi hehe zartuje, pewnie nie scinalas jeszcze, ale zobacz jak cudnie jej sie kreca!!!
no i Wy slicznie wygladacie, tata stoi dumny obok swoich dziewczyn :) mnie tez sie wydaje,ze Zosia do taty bardziej zalatuje , a ja widzialam live,wiec wiem co mowie :silly:
a ja dalej nie sciagnelam zdjec, tzn musi zrobic to pan maz, bo ja sie nie tykam tego aparatu ;)
mloda wstala, idziemy sie bawic, przez ta goraczke ma troche slabszy apetyt i oczywiscie martwie sie, ale mam nadzieje,ze szybko minie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #613140 przez kasiah
Witam sie i ja

Toska wierze ze nie jest ci latwo zostawiac Dominika i leciec do pracy, ale coz wiekszosc z nas to czeka. Ja na szczescie mam inna sytuacje bo oboje pracujemy z domu i nie usimy nigdzie malej zostawiac aby isc do pracy. Jednak tak jak pisalam wczesniej na wiosne przyszlego roku chce mala poslac do zlobka, zeby miala kontakt z dziecmi, ale to doslownie na 3-4 godzinki. Zreszta zobaczymy jak to bedzie.
Na kaszel polecam syrop z cebuli. Za smaczne to nie jest ale da sie wypic. Kripisz cebulke drobno i dodajesz lyzke lub dwie cukru, zalezy ile cebuli dasz. Odstawiasz az pusci sok i ten sok pozniej pijesz jak syrop.

Agathe
ja od kiedy urodzila sie mala zastanawiam sie czy nie wziasc kogos do sprzatania ale troche mi glupio bo w koncu w domu siedze i zawsze czas sie znajdzie zeby w czesciach posprzatac. Ale pewnie gdybym pracowala to bym sie nie zastanawiala i kogos wziela do pomocy. I tak jak Larita do mycia okien ktos by sie przydal, szczegolnie w tym nowym domu. Chyba trzeba tesciowa znowu zaprosic :laugh:
Jejku ale Zosia piekna, jak dostojnie wyglada na zdjeciach. Sliczna mam z ciebie i tatus tez niczego sobie
A co ze zdjeciami z waszego spotkania? CZEKAMY
Kamila super ze bilety juz kupione. Tylko zeby juz wiosna tam byla jak dolecicie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #613622 przez anuskka
Kiedy w koncu przyjdzie wiosna????? Mam dosc. Wyszlysmy chwile do parku,bo swiecilo slonce,a tu zimno i wieje koszmarnie lodowaty wiatr.

Nie odpowiem dzis na wszystko,bo pisze z telefonu,i cofnac sie to problem :angry:

Cata to ja chyba trafilam na jakis lewy samolot,bo stewardessa powiedziala,ze jedyne co moze zrobic to dac mi wrzatku...

Larita ja tez lubie takie szybkie dania,wiec jak macie jakies super propozycje to chetnie wyprobuje.kurcze ciekawe skad ta temperatura u Lary.

Toska kuruj sie. Ja na kaszel-taki mokry uzywam ventolinu.Mozna bez recepty kupic, (to taki inhalator)dostawalam go jeszcze przed astma w kilku infekcjach-ale oczywiscie bezpieczniejsze sa mikstury dziewczyn:)
Czyli na prozno rozgladalam sie za Dominikiem?No nic-w koncu moze zrobi sie pogoda i uda sie nam poznac.

Kasiah
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agathe,az zal tych wloskow Zosienki. A ja wciaz nie moge sie na nia napatrzec.

Kto o zabki pytal?Milence pierwsze dwa wyszly w 10 miesiacu,nastepny prawie 2miesiace pozniej,a 3 kolejne w ciagu trzech tygodni w Polsce. Potem znow jeden po miesiacu,a teraz widze,ze znowu idzie pare na raz.chyba nie ma co patrzec na inne dzieci pod tym wzgledem.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613734 przez Agathe888
walczymy z ciemieniucha i chyba odnosze sukces, wiec sciecie bedzie na max 1cm. moze w przyszlym tyg ;) zdjecie oczywiscie wkleje

u nas jest tak szaro i zimno (ciagle musimy grzac w domu) ze ja juz tez nie daje rady. dzisiaj to biegiem z auta do domu bo Zosi na glowe deszcz zaczynal kapac.

cata? ja szczypior, pochwale fotografa za takie sztuczki :silly: mam jeszcz 1kg do zrzucenia sprzed ciazy, na nogach nie mam ani jednego miesnia a moj brzuch az prosi sie o jakies cwieczenia. silownia pod domem ale zawsze mam za daleko.a niedlugo wakacje i bedzie wstyd..

dzisiaj Zosia po kazdym jedzeniu plakala. boje sie ze mam za malo pokarmu. po ktoryms jedzeniu dalam jej butelke i sie opila jak bak nie mogla nawet oczami ruszac. potem byla przeszczesliwa, nie wiem co robic? przejsc na butelke? teraz sciagnelam pokarm zanim jej dalam i wyszlo 120ml wypila to i jest ok ale nie wiem jak bedzie w nocy w moim bufecie..

no i w ogole mamy tez problem bo Zosia placze niesamowicie gdy jest w obcych ramionach (eRka tez!).jak tylko mi ja oddaje to jest ok. jak robila takie numery z tesciowa to sie w srodku cieszylam (ale ejstem okropna :blush: ) no ale eRka powinna tolerowac. a ona nic tylko mamusia i mamusia.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613784 przez anuskka
witojcie;)

Kurka ale zimno!!!!!!Jutro dzieciaki z pl szkoly jada topic marzanne-niech ja tam dobrze ukatrupia-koniec zimy musi byc juz!!!!!

Kasiah

Agathe dzieciaczki maja takie okresy,ze tylko mama,a reszta moze sobie spadac...Ale niech sie eRek nie zraza tylko bawi z Zosiulkiem,zeby zupelnie sie od niego nie odzwyczaila.

Milego weekendu wszystkim. :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #613838 przez kamila7-26
Czesc dziewczyny jeju jaka zimnica wrrrrr ciekawe co mnie czeka w polsce hehe
My jak zwykle o 7 na nogach ale teraz tata zabral Carolcie na spacerek wiec mam ma chwilke spokoju :)
Kasiah

Agathe jaka Zosienka jest slodka ucaluj ja mocno :) no i jacy piekni dumni rodzice :):)
Moja Carolcia tez nie chce isc do obcych ludzi i placze jak ktos chce ja zabrac ale za to jak jest tata to mame ma w nosie odrazu chce do niego chyba ze jest spiaca wtedy wraca do mnie :)
Anuskka Cata dzieki za podpowiedzi zobaczymy jak to bedzie!!
Milego weekendu dziewczyny :):)

11 lata 8 miesiąc temu #613860 przez anneem6
Buenosdias Mamis.

w/g el tiempo podobno w przyszłym tyg juz bedie wiosna i nwet w PL tez sie pojawi (tam bedzie niezły skok w tym tyg -10 a d pon+15) i ja wto wiierzę ;) nas wczoraj sie pogorszylo nawet gradobicie było i wietrznie no nic od pon wiosna pełna parą wydzie ;))

Królik dziś bedzie mąz serował rno natarł sola i peprzem jak przezyje obiad to Wam zdam relacje (sama tez nigdy nie jadlam króla)

Agathhe
oczko juz jak gdyby niby nic piekne oczko mamy,a z tym meszkiem na ramionach tez ma mój mały tarzan, daj znac co Wam powie lekarz.
Nie scinaj za duzo pieknej czuprynki ;)) jak ja karmisz z taka bujną czuprynka to laskocza Cie jej włoski ?? jak bys mała laleczke karmiła.

Larita jak mała lepiej juz ?

Reszty nie pamietam już dziewczynki, nawet posta ciezko mi napisać mały juz nie spi w dzien za wiele, pokrzykuje co raz sobie i musi byc tam gdzie zyci sie toczy salon i kuchnia..

zastanawiam sie jak jest z tym karmieniem im dziecko wieksze to wiecej mleka potrzebje trzeba karmic je czesciej lub wydluza sie kazde karmienie? Ciekawe czy mój organizm wyprodukuje wiecej mleka i zaczne wiecej jjesc, bo nie chcę zeby ze mnie sciagal organizm na mleko??
Podobno podczas laktacji duzo wiecej organizm potrzebuje niz w casie ciązy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614020 przez larita
hej dziewczyny!! dzieki za troske, nasza Lara juz w nocy nie goraczkowala, standardowo budzila sie ze 100razy,ale to pikus.. ;)
dzis juz szaleje jak zwykle, wrocilysmy ze spaceringu i zaraz mnie czeka sprzatanie, dzis slonce wiec wypiore wszystko co sie da hehe

anuskka moze w koncu doczekamy sie wiosny!! anneem widziala w el tiempo, ja tez, wiec nie ma bata, musi sie zrobic cieplej!!! ;)
kasiah facet to jest facet, oni sie nie zmieniaja, lagodnieja tylko dla swietego spokoju hehe wiadomo,ze sie martwilas, no i zrobil glupote, moj tez nie raz po piwie wsiadal za kierownice, wszytsko do czasu,ale wiadomo,ze oni twoerdza,ze my sie "czepiamy" :silly:
mam nadzieje,ze skopalas mu tylek albo przynajmniej porzadnie sie wygadalas i teraz bedzie jak do rany przyloz :D
agathe ja wlasnie slyszalam,ze jak dziecko placze po karmieniu piersia,to ze pokarmu ma sie malo,nie wiem jak czesto karmisz piersia, bo im czesciej tym wiecej pokarmu.. no i anuskka ma racje, musisz podrzucac jak najczesciej eRkowi mala,zeby sie z nia bawil, czy zajmowal, nawet jesli placze, moj tez wraca pozno,ale jak wraca to ja mam wolne i tata sie zajmuje i sama widzialas :) wiaodmo,ze maluchowi najlepiej i najbezpieczniej jest u mamy, wszytsko przychodzi z czasem,a Zosia w koncu zobaczy,ze u taty tez jest fajnie i tak wysokoooo ;)
anneem , to kiedy mowisz wiosna?? to juz moge kurtki pochowac??? ja tez wypatruje, bo juz w depreche wpadam, okna brudne, bo zimno i pada i juz nie pamietam kiedy je mylam hehe no i czekamy na relacje z obiadu!! a w Polsce pierwsze co sie daje dzieciom to mieso z krolika wlasnie,pozniej kurczak itd
moja mloda juz lepiej, az kamien mi spadl z serca..buff : a Andres bedzie jadl ile bedzie chcial, moja przez pol roku karmienia tylko piersia jadla co 1,5godz( no chyba,ze spala, to dluzsza przerwa) i zawsze tyle samo , czyli jakies 5-7min i tylko z jednej piersi(trafilam na lato,w iec na pewno tez pic jej sie chcialo)
ide..
poszlam..
:kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614087 przez olencja
Napisalam piekny poscik i se poszedl... :(
Agathe, u nas tez tak bylo, tylko mama i mama, nawet pod prysznic nie moglam isc, bo tak sie wsciekala. Ale z czasem to mija i teraz tata tez jest ok, co prawda mama najwazniejsza :lol: ale jednak. I pamietam, ze jak mi sie wydawalo, ze mam malo mleka, to po kazdym karmieniu przez 5 min walczylam z laktatorem. Nastepnego dnia juz nie narzekalam ;)
Aaa i moje dziecko przespalo cala noc! Od 3 tyg tak sie nie wyspalam :lol:

A propos wiosny

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614106 przez larita
hehe olencja, dobra demota :D
u nas dzis cieplej i mam nadzieje,ze sie nie popsuje, chociaz wyszly chmury,ale bede udawac,ze nie ich nie widze, moze przejda bokiem.. ;)
u nas zamiast chodzika jest wozeczek, uwielbia go, ale musze uwazac, bo jak sie rozpedzi, to prawie frunie za nim hehe

pzdrawiamy pod ta sobote!!

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #614124 przez anneem6

Pod linkiem są zdjecia aktualne Don Andresa co su familia ;))

Królik super, polecam słodki i bardzo miękki, nie tzreba szarpać mięsa , samo się rozpływa wiec bedziemy teraz goscic na stole króliki obok ryb ;)

Larita super ze juz bez gorączki!!! jakos tak to szło Wiosna - cieplejszy wieje wiatr,
Wiosna - znów nam ubyło lat, Wiosna, wiosna w koło, rozkwitły bzy ;) i juz bez deprechy prosimy ;)
Dzieki, czyli mój naokolo chce mleko ale króciótko ale jak nie placze i zasypia to sie najada,
No a pozniej dzieciom to cielęcina wiedzialam ale kroliki mówisz ? dobrze wiedzieć

Jutro musze rano ksiedza zlapać ganiam sie nim niby pisze ze jest msza a nie ma go ale w nd musi być to na wtorek chrzest zamówię, w pon rodzice wpadaja i zabiją mnie jak nie bedzie chrztu!!

We wtorek wizyta u pediatry ja tyje to sie najada, juz coraz dluzszy bo przykarmieniu raz dłuzsze nogi wystają ;)

Miłego weekendu dzieciaczki i mamusie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #614175 przez anuskka
A ja wlasnie bede depresyjnie,bo nawet na sloncu ciepelka nie ma,za przeproszeniem pi....dzi jak w kieleckim-przez caly tydzien do poludnia bylo sloneczko,a potem deszcz. A ja jestem zwierze cieplolubne,kazde inne warunki klimatyczne wzbudzaja u mnie zle instynkty :angry: :silly: wiec wiosno przybywaj bo.... Nie recze za siebie!

Zaraz mi pewnie zdechnie moja„ superwypas komora” wiec sie bede streszczac.
Annaem powodzenia z ksiedzem-hehe jakis wirtualny jest i te msze tez...
Zeby miec pokarm potrzebujesz wiecej plynow niz jedzenia,wiec zupki,soczki ,nie ma obaw nie przytyjesz wiecej z czasem...

Larita. Oj chyba sie rozplyne nad tym zdjeciem. Cudna Lara buziaczki dla niej. I super,ze po temp.ani sladu.

Olencja kurcze ,uwierzysz ze i u mnie noc byla przespana?tyle,ze Milus wczoraj walnela sobie superdluga drzemke w poludnie,bo cale 20min :huh: no i do nocy tyle. W szkole wybawila sie z dziecmi-hehe upatrzyla sobie ze 3lata starszego kawalera i dawaj robic mu cacy-cacy,calowac i przytulac(alez ta „mlodziez”dzisiejsza szybka:))))
No i padla w drodze powrotnej. Do 6rano kamienny sen!!!!

No i wiecej postow nie widze,wiec koncze,i dobrze,bo bylabym przegapila pociag :huh:

Trzymcie sie sliczne,ucalujcie skarbusie mocno ,niech moc bedzie z wami!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614263 przez larita
anneem ale Maly do Ciebie podobny :) i jakie slonce tam u Was i palmy! wiesz, ja tu na wsi podmadryckiej mieszkam, wiec tylko pola morza nie ma i takie widoki dalej robia na mnie wrazenie,no i Ty okularnica jak ja i agathe :D i jaka szczuplutka jestes!! fajnie Was widziec, no i wozeczek tez sie super prezentuje, ale najpiekniejszy jest Andres!! najmniejszy nasz forumowy przystojniacha :)

anuskka a wez sie zdenerwuj w koncu! moze zimna czy co to jest teraz przejdzie!! :) B)

11 lata 8 miesiąc temu #614475 przez gumis24
Czesc kochane ahhh kiedy ja Was doczytalam..:( bez sensu ze juz na maila nie przychodza posty przynajmniej bylam na bierzaco z czytaniem Was a tak ...:(
Wczoraj wrocil maz takze znowu czasu brak..;)
Agathe Zosienka lepiej sie czuje??biedna ale mi Was zal bylo hak czytalam o jej wymiotach..cudna jest :kiss: moze to takie chwilowe ze mamusia tylko? ryan to tez przylepek i na chwile z kims tylko i to nie kazdym ale caly czas katem oka patrzy czy jaj jestem...choc dzis chodzil krok w krok za tata ale sie usmialam bo ja tak mam na codzien:) i dzis bylo pierwsze "mama" i "baba" itak caly dzien na zmiane choc jeszcze takie nie swiadome pewnie..
Buziaki i milego weekendu!:)

11 lata 8 miesiąc temu #614579 przez Agathe888
gumis jaki wazny dzien!!!!! 'mama' i 'baba' super. i piszesz ze chodzil za tata? juz chodzi? ostatnio raczkowal!
Zosia juz lepiej chociaz dzisiaj rano jak jest chlusnelo z buzi to musialam podloge myc!!!
ale manewrowalam ja dosyc duzo wiec moze to od tego.

wlasnie jestesmy po kapieli - ciemieniucha pokonana. polecam bardzo szampon head and shoulders. jedna styczniowka biegala po lekarzach az jej jakis znany dermatolog w wawie powiedzial zeby uzyla szamponu i teraz wszystkie z forum traktujemy dzieci h&s :) ale ten kelual tez super

annaem jaka chudziutka!! i andrzejek super chlopak, fajne to zdjecie z jablkiem.

musze leciec napisze pozniej mala wzywa

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka