BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #612072 przez Agathe888
za wozek sie nie placi. ale nie mozna zabrac fotelika samochodowego. albo albo.

toska ale z Ciebie dzielna Mama, to od ktorej do ktorej maly jest w zlobku? mi pozwolili pracowac od 7-15 eRek bedzie ja zawozil a ja odbierac ok 16. ale bedziemy musieli byc zorganizowani. tez nie wiem skad wezme na to wszystko sile. pewnie bede padac jako pierwsza.. no i chyba w koncu ulegne eRkowi i wezmiemy pania do sprzatania..ale tak glupio mi jakos zeby ktos sprzatal za mnie. nie wiem
na kaszel nie znam zadnego sposobu :( oby szybko minal!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #612248 przez larita
toska dzielna jestes i wiadomo,ze mysli sie, co robi maly w przedszkolu, ja szukalam jakiegos z web cam,ale nie ma tu w okolicy.
to prawda,ze od zabkow moze byc wiecej kupek, co wiecej, moga byc biegunki i goraczka,ale niekoniecznie :) moja wlasnie wczoraj znowu goraczke miala i juz sama nie wiem, czy to jest razem z katarem, czy od zabkow, bo teraz rosna jej 3 nowe,w nocy tragedia, pobudka co chwile,ale w dzien normalnie, bo wiem tez,ze zabkowanie boli o wiele bardziej w nocy. Biedne te dzieciaczki nasze...
no i rzeczywiscie duzo pracujesz i malo snu, bo skoro wychodzisz tak wczesnie to i wstac musisz wczesniej, ojej nawet nie chce myslec hehe to ja juz nie bede narzekac ;)
na kaszel tez nie znam nic co by pomoglo,oprocz syropow.
jak bedziesz jeszcze miala chwilke, to wrzuc jakies zdjecie Dominiczka :) pzdr!!

agathe ja jestem w domu, wiec sama daje rade,ale przyznam,ze czasem tez by sie tos przydal do mycia okien i prasowania.. ;) wiec jesli masz okazje, to czemu nie, bedziecie oboje pracowac, a czas wolny zamiast spedzac na scieraniu kurzu i szorowaniu lazienki, lepiej spedzic z Zosienka :) i niech Ci nie bedzie glupio,a pomysl,ze dasz komus prace i wspomozesz bezrobocie :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #612278 przez toska
Na katarek kolezanka w pracy polecila mi kropelki sinus czy jakos tak do nawilzacza, uzywala ktoras z was bo zamierzam skoczyc do apteki dzis po pracy i wyprobowac?
milego dni

11 lata 8 miesiąc temu #612343 przez kamila7-26
Witam z samego rana my juz po spacerku moja krolewna dzisiaj o 6.30 obudzila mamusie a teraz ona sobie slodko drzemie a mamusia musi sie zabrac za sprzatanie!!
Toska ja jak bylam w ciazy i mialam straszny kaszel to pilam olej z oliwek z cytryna lyzeczke dziennie ciezko mi to bylo pic ale rezultat byl znakomity!! ja od maja ide do pracy i strasznie sie boje jak Carolcia zareaguje na ta sytuacje!!
Agathe moim zdaniem jezeli masz mozliwosc to skorzystaj z pomocy i nie miej wyrzutow :)
A ja juz bilety mam zamowione :) lecimy od 14 do 21 ale sie ciesze :):):)

11 lata 8 miesiąc temu #612383 przez Agathe888
dzien dobry:)

ale my dlugo spimy!! do 9!! potem karmienie i juz prawie 11! Zosia teraz lezy na macie i sie bawi, glowe ma wysmarowana virgin oil :laugh: zaraz bede jej ta glowe myc. ciocia mi powiedziala ze mam jej sciac glowe na zero zeby pozbyc sie ciemieniuchy ale nie moge!!! pojde w przyszlym tyg do fryz i jej troche zetne.

Larita jak sie czuje mloda gwiazdka? mam nadzieje ze lepiej?

kamila super ze masz bilety! obys tylko sniegowcow ze soba nie musiala zabierac!

11 lata 8 miesiąc temu #612511 przez anuskka
hej dzien dobry.
haslo na dzis: "zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce!"
Odezwe sie pozniej-bo jestem okropnie do tylu ze wszystkim-ale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dla wszystkich.

11 lata 8 miesiąc temu #612608 przez kamila7-26
Dziewczyny a mam pytanie co do jedzenia dla dziecka co mo
żna wnieść na poklad i co z mlekiem można podgrzać

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #612809 przez larita
kamila do jedzenia chyba wszytko mozna wniesc, zawsze jedzenie mozna bylo w podrecznym i mozesz miec biberon dla dziecka,ale przy odprawie musisz sprobowac ,zeby widzieli ze to nie trucizna :D takim oto sposobem wlasnie moja siostra sprobowala wlasnego mleka ;) i pozniej w samolocie Ci podgrzeja, tzn nie jestem pewna, ale skoro maja jedzenie, to moze jakas mikrofalowka tez jest :)

anuskka a wiesz jak mi sie nic nie chce.. matko, ta pogoda to mnie wykonczy!!

agathe koniecznie pokaz nam Zosie po scieciu wloskow,az sobie jej nie wyobrazam ;)
a moja krolewna wczoraj tez miala goraczke, w nocy dawalam apiretal i tez zimne oklady robilam, nie wiem, czy to przyszlo razem z katarem czy przez te zabki,ale dzis jeszcze odczekam.. zobaczymy w nocy i jutro, jak cos to trzeba bedzie sie wybrac do lekarza.
polozylam ja teraz spac, a ja ide zobaczyc co my dzis na kolacje zjemy :)

11 lata 8 miesiąc temu #612900 przez cata
Hej.

Kamila ja lecialam wizzarem miałam torbe od wózka plus bagaż podręczny i torebkę i nikt nie robił mi problemów przed wejściem odpielam torbe i zatrzucilam na ramie. Za wózek nie płacisz . Jedzenie też możesz mieć mogą ci kazać spróbować ale to juz zależy od ludzi na bramkach mi kazali ale w Polsce w Hiszpanii nie. Zazdroszczę wyjazdu , Carolcia zobaczy śnieg :)

Agathe naprawdę będziesz ścinać włosy ????? Super ze Zosienka juz umie się sama bawić daj nam na nią popatrzeć .

Kasiah fajnie ze chata ci się podoba ale sprzątania nie zazdroszczę :blink:

Gumis witaj i gratilulacje za wytrzymałość . U nas karmienie butelka czyli mlekiem tylko w nocy bywa ze dwa razy . Śniadanie kaszka później obiad po południu jeszcze raz obiadek lub jogurt bo na owoce nie chce patrzeć podwieczorek ciastko i kolacja kaszka po kąpieli butla
uważam ze Ryan super waży nie masz co się przejmować ta baba ciekawa jestem co by powiedziała o moim synu jak ma nie cale 9 i wazy ponad 10 chyba ze jest otyły :woohoo:

Anuskka ale masz artystkę w domu i mala gadule i ha chyba muszę zacząć więcej gadać do mego babla żeby cosik gadał :blink:

Olencja oj wspolczuje biedna Majeczka tęskni za mama :( ja swojego zostawiam bez problemu za to jak wracam to mu się robi przykro bo sobie przypominA ze mnie nie było i płacze .

Larita co u was jak się czuje Lara?

Toska ja bol gardła mecze woda z miodem polega to na tym ze na noc zostawiam przygotowana miksturę goraca woda z łyżka miodu rano wypijam na czczo i pomaga a na kaszel nic nie mam :( wracaj szybko do zdrowia

My byliśmy dziś w żłobku wzięliśmy podanie . Czarno to widzę raczej się nie dostane do zlobka bo będzie dużo grup w jego wieku i dużo chętnych. Te prywatne to są bardzo drogie ??? I jeszcze jedno czy to normalne ze Alexowi nie wychodzą zęby? Ma tylko 2 i nie widać żeby jakieś inne rosły a to juz prawie 9 mieciecy.

11 lata 8 miesiąc temu #612905 przez anuskka
Larita jesli lubisz ryby to polecam cocinaycomparte.com/recetas/filete-de-pescado-con-calabacitas super sprawa-a robi sie doslownie w 10 min. :)

Kamila-wiesz co ,chyba w samolocie moze byc problem z podgrzaniem mleka. Ale za to maja wrzatek,wiec ja mialam przygotowana zimna wode w butelce wymieszalam z ta goraca-i wsypalam przygotowana w domu przed wylotem porcje mleka z kaszka

Spadam-jestem w trakcie gotowania i przygotowan do szkoly(dzis nasz dzien :huh: ) Szkoda ,ze nie ma ladnej pogody bo spedzilybysmy ten czas w parku...

11 lata 8 miesiąc temu #612911 przez kamila7-26
dzieki dziewczyny :)
Cata moja Carolcia ma tylko jedna jedynke a ma juz ponad 10 miesiecy :)

11 lata 8 miesiąc temu #612913 przez cata
A Kamila w samolocie jedzenie podgrzeja oto się nie martw.

Agathe naprawdę chcesz te torbe na wózek ? Przecież w trakcie przechodzenia przez bramki i tak mogą go ubrudzić etc. ja np mam koła kauczukowe a i tak rozłożyli mi wózek na części pierwsze tzn zdjeli koła :dry: i po podróży miałam tylko troszkę ubrudzony materacyk w foteliku nic wielkiego upralam i było ok.

Coś miałam jeszcze napisać a ze iu mnie pogoda żarty robi rano chmury a po godzinie słońce lub na odwrót . Anuskka i też mi sięnie chce :laugh: dlatego leżę i pisze do was :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #612917 przez cata
Kamila to mnie uspokoilas dzięki :)

Anuskka a mi picie podgrzewali w samolocie no chyba ze juz coś mi się poplatalo. :huh:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #612962 przez Agathe888

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #612973 przez cata
O boziuniu jaka Zosieńka slodziutka i cos mi się wydaje ze do taty podobna no napewno czuprynke ma po tatusiu :laugh: i Agathe ale ty szczypiorek nawet nie widać juz śladów ciąży . Jty to robisz ??

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka