- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
w ogole jeszcze nie jestesmy spakowane ale robie sobie liste 'w glowie' i duuuuzo tego.
Kamila ucz sie ucz aby sie udalo! no i fajnie z praca, nawet tylko na 3mc a co z Carolcia wtedy?
Larita ale jazda z tym pampersem!!! haha no wlasnie anuskka ma racje, nie oszczedzaj juz na pampersach:) ja ostatnio klnelam w nieboglosy bo eRek zostawil papierowa chusteczke/serwetke w kieszeni i jak to sie wypralo to wszystkie ubrania biale i pokryte ta chusteczka
w tym urzedzie to trzeba prosic o certificado plurilingüe de nacimiento i wtedy tego juz nie trzeba w PL tlumaczyc podobno. moja mama dzisiaj sie pytala w urzedzie i potrzebujemy - to certificado Zosi, eRka i upowaznienie eRka ze moze miec Zosia polskie obywatelstwo. dostaje sie PESEL i potem sie wystepuje o obywatelstwo. kosztuje to 50zl i 39zl dodatkowo za poprawienie nazwiska bo Zosia tutaj ma bez polskich liter nazwisko a w PL chce zeby miala.
lece teraz bo chcialam skorzystac z mojego wolnego czasu na posprzatanie mieszkania wuuhuuu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Larita hehe no wlasnie ja z gotowaniem jestem zazwyczaj na bakier. wtedy kiedy przygotowuje jakies danie na impreze zwykle cos nie wychodzi
Kamila no to super wiadomosc! czyli bedziesz kucharzyc w wakacje? Dziewczyny to juz wiemy gdzie jedziemy na spotkanie!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
my wyjezdzamy w czwartek a wracamy albo w pon albo we wtorek. czyli takie 'glupie' dni bo same swiateczne. ale wysle ci potem nr tel tylko obczaje jak to sie robi. moze uda sie nam spotkac. eRka rodzice maja dom w Cosladzie. to daleko od was?
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiadomosc prywatna to ten przycisk pm
a pogoda bez sensu na zmiane slonce i ulewa,a w dodatku wieje.
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
anuskka TObie tez zaraz wysle, bo my tez mam nadzieje niedlugo sie spotkamy!!
- anneem6
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agathee nie trzeba tego tluaczyc aktu wielojez. europeo, placlas w registro za akt ?
larita co sie odwlecze to nie uciecze,gdzies se spotkamy
pospalam 2 godzinki przeczytałam wszystko ale i zapomnaialam co pisaliscie, nieprzytomna jestem ale wiedzcie ze wszystkim Wam zycze dobrze a nawet jak najlepiej
Wczoraj bylismy na mega zakupach, oprócz nowego kubła do mopa,szczotki to ja dla siebie nic nie kupiłam bo z zary wybiegłam karmić z dzieckiem llorającym, a mąz sobie spodenki kupił,
No może next time coś sobie kupię, będe karmić w sklepie i wybierać ajak a nie potem stratna jestem.
- anneem6
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no i te gazy nas meczą stosuję rowerki Larity i mega smiesnie jest raz sie przetsraszylam jak mi perdnał )jak trąbką.
i coraz aktywneijszy, juz spać bardzo nie chce w ciagu dnia, wieć ląduje w wózku i jakos staram sie coraz robic miedzy czasie, ale co chwila daje znać kto tu rządzi jakos sobie radzimy, ale już arze zeby prezyc ząbkowanie i podrąsnął rok czy dwa jakis kontak z dzieckiem jest a tu nie mam nic dogadania i Szef mnie nie słyszy a ja latam dookoła niego ))
A pisałyscie o swietach do kosciola nie pojde bo z dzieckiem, jajek sie tu nie swieci, obiad jak codzien sie zrobi, i tyle odpocynku od kupek i karmienia nie bedzie zbieram siły na za 2 tyg na przyjazd rodzicow i ich marudzenie starcze, no ale bd sie cieszę ze wpadną.
Larita to duzy bedzie chrzest powazna imprezka, ja na wlasny slub sie na organizowalam zaproszenia, goście itd choc bylo kammeralnie i juz mam dosyć, chrzest robimy tylko chrzestni i dzadki ode mnie comida en casa
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ooo no widzisz prawdziwy facet z twojego synka-co sobie bedzie glowe babskimi zakupami zawracal...czyli ,ze to nie jest cecha nabyta z wiekiem ino geny
My mamy polski kosciol za rogiem i co roku swieci sie tu jajca. Chyba jedyna okazja w roku zeby spotkac w jednym miejscu full dawno niewidzianych znajomych. Szczerze to srednio to lubie,z roznych wzgledow-ale....
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja dzis chyba Wam juz bede zyczyc Wesolych Swiat Wielknaocnych, bo albo jeszcze pozniej zajrze na chwile, albo dopiero po swietach..
anneem to ladnie wazy szefuniu hehe no dla nas swieta nie swieta, niedziela, czwartek, wszytsko jedno hehe
gazy u Lary minely po 2 miesiacach, tak nagle .) wiec i Wam zyczymy tego szybko!! rob te masaze, podczas kapieli tez masuj brzuszek, polewaj ciepla woda, to ponoc tez pomaga i relaksuje.
U nas juz tradycyjnie chrzciny w rodzinie i rodzina na chrzcinach ja mam jej wiecej niz moj maz, ale dla mnie rodzina jest naj wiec i okazja zeby sie spotkac wszyscy na hura!! a bedzie ok.40osob i 12dzieci,wiec troche, w domu tego nie zmieszcze, robimy w restauracji,ale w sumie jest troche zalatwiania, bo tez sporo osob bedzie spoza i trzeba tez noclegi zamowic i takie tam. No zobaczymy jak to wyjdzie..
Znajomych nie zapraszamy, bo byloby drugie tyle, tylko najblizsza rodzina,a ze znajomymi pojdziemy na piwo przy okazji
bo to jeszcze jest tak,ze mieszkamy za granica i jka przyjezdzamy to wszyscy zapraszaja,wiec juz zeby zaoszczedzic czas spotkamy sie wszyscy w jednym miejscu
no i nic, wesele mialam wiele lat temu, prawie 6 i z perspektywy czasu widzi sie rzeczy, ktore zrobiloby sie zupelnie inaczej, ale i tak bylo super, jedna z lepszych imprez, na ktorej bylismy
anuskka a my mamy wszysto na swieconke,ale chyba nie bedziemy mieli gdzie poswiecic.. a ja na polskie Msze to srednio lubie, bo Polacy sa dziwni czasem, wchodzisz i kazdy Cie obczaja z gory na dol, a wez sporbuj przyjsc w dzinsach i t-shircie... trzeba miec garsonke najlepiej hehhe jezdzilismy czasem do Torrejon de Ardoz, ostatnio bylismy na Vicalvaro jka byl Obraz Matki Boskiej Czestochowskiej
milego dnia dziewczyny!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
annaem za cert sie nie placi.
Zosi tez lzawilo oko chyba przez 7tyg. skonczylo sie na antyb ale i on by nie pomogl gdyby nie masaz. masuj mu palcem kolo oczka na nosku. tak przesuwaj dosyc mocno palec od nosa do oka. bedziesz widziala ze dziala bo z kanalika bedzie wychodzilo to co tam zalega. jak oczyscisz to potem przemyj oko sola. oby u Was szybciej minelo niz u nas!
eRek juz na lotnisku bedzie mi zaraz kupowal moje rzeczy:)
a wczoraj do 00.30 Zosia dawala czadu. w pewnym momencie to juz chcialam zeby sie wyplakala i zasnela ale po 2min juz do niej lecialam. ja nie wiem kto glupi napisal ta ksiazke i radzil zeby dzieci na 15min zostawiac az sie wyplacza i zasnal. nie da sie. ja tak nie moge.. pod koniec wzielam ja do siebie bo nie mogla zasnac bo chwile odruch moro tak jakby sie czegos bala. zasypiala i sie budzila.
my juz tez mamy chrzestnych i latem chcialabym ja ochrzcic. chcialabym w kosciele na Tibidabo ale nie wiem czy tam sie da.. kiedys jak tam bylismy to super ksiadz podszedl do nas i po angielsku opowiadal o kosciele. to salezjanie tam urzeduja. wezme kiedys Zosie i pojde. a w ogole to mi sie przypomnialo ze jak bylam mala to chodzilam na katechezy kolo Kosciola i tam bylo fajnie, spiewalismy, etc. a tu to chyba tak nie ma. jak ja Zosi opowiem o Bogu? jak ja tego wszystkiego naucze. nie musi latac co tydz do kosciola ale chce zeby wyrosla w wierze. nie wiem czy czasy do tego.. chociaz anuskka jak piszesz o swoich dzieciach ktore same sobie bierzmowanie zorganizowaly to az chce sie zyc, bo jak patrze na ta dzisiejsza mlodziez.. (czy ja to wlasnie napisalam??? stara dooopa)
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
jak to sie robi,ze te niektore wiadomosci wyskakuja w ramkach, czyli,ze pewnie sa prywatne, nie dla niezarejestrowanych??
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
wychowanie zalezy od rodzicow,jkaies tam geny i charakter juz jest,ale dlatego sie wychowuje, bo to caly proces...
ja najbardziej boje sie narkotykow, tych imprez, gdzie cos dorzucaja do drinow itd.. No bo kiedys wyjdzie z domu, tzn moj pan maz zaznaczyl,ze nie przed 30tka hehe ale wyjdzie i co.. nie masz kontroli, musisz zaufac.
My to pilismy, czy palilismy, a narkotyki to cos strasznego dla mnie!! no i jeszcze moralnie trzeba dobrze wychowac,antykoncepcja itd dzisiaj to wszytsko takie wyzwolone... kazdy z kazdym itd mnie to przeraza no ale mysle,ze podstawa jest rozmowa,nie ma innego wyjscia , no i nauka!! bedzie miala tyle nauki,ze nie bedzie miala czasu na glupoty hehe
ale jak to sie robi te wiadomosci pryw??