- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja jakas zabiegana jestem. Przygotowalam sobie juz paczke co mam wyslac do ES. Nakupowalam sloiczkow, kaszek nie bo mala nie chce ich jesc. Jedyna jaka zje to brzoskwiniowa.
ENek znowu wyjezdza. Tym razem na 2 dni do Gdanska, do pracy.musi poodwiedzac klientow. Niedlugo bedziemy go wiezli na pociag.
Dzisiaj wpadne do Kapphalu bo w tym sklepie maja fajne ciuszki dla dzieci. Pewnie wydam kupe kaski aby Majeczka modna byla.
Jutro ploty u przyjaciolki, w piatek pakowanie i porot eNka i w sobote do domuuu...
Powiem wam ze troche mi sie juz tutaj nudzi i tesknie za domem.
Przylece do plu znowu w lipcu. Wczoraj kupilam bilety. A pozniej to juz zobacze rodzicow na naszym slubie w sierpniu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Toska haha gdyby nie Iza to pewnie tez nie zrywalabym sie z ranca na Cerro.ze mnie taka przykladna katoliczka jak z koziej d... traba,ale nie moge odmowic dzieciom pewnych rzeczy

Kasiah fajnie ,ze juz bedziecie wracac
Cata,Gumis,Ania Lenita hop,hop!!!! gDZIE SIE PODZIEWACIE?
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Dziewczyny jestem z wami cały czas myślami i tylko myślami ponieważ na pisanie i czytanie brakuje juz czasu. Staram się od nowa wprowadzić rutyne w dniu Alexa i wtedy bede miała więcej czasu dla was . Ja nadal nie odzyskalam swego mienia i jestem zła na siebie chyba tam pojadę i bede koczowac pod drzwiami to w końcu ktoś mi otworzy

Od 1 maja jestem chora i nie widać poprawy bol gardła przerodził się w kaszel dziś byłam u lekarza i mam leki

Alex też od 3tyg ma okropny katar i lekki kaszel ale pediatra upiera się by nic mu nie dawać poza woda morska. Biedak nie może spać w nocy.
Alejandrek juz prawie samodzielnie chodzi czyli muszę sie zaopatrzec w szelki czy jak to sie nazywa juz czuje ten bol pleców i nog

Agathe jak minela podróż ??? I jak wózek??
Kasiah to sobie wymyślił twój facet wieczór panieński to może ja w tym czasie pojadę z moim na Ukrainę ty dasz mi namiary ibede go szpiegować

A tak na poważnie to dziewczyny maja racje musisz go przebić a my z chęcią ci pomożemy w zorganizowaniu imprezki

mowisz ze tęsknisz juz za domem no cóż wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Kamila jak się czuje Carolcia ?? Biedactwo musi się strasznie męczyć taka mala. Właśnie sobie uświadomiłam ze ja biegam do lekarza z jakimś katarem a co to będzie jak pójdzie do zlobka przecież tam właśnie najwięcej tych chorób.

Zdrowiej nam Carolciu szybko

Larita co u was? Jak się ma siostra? Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Tesciowa olej i tak za chwilkę wyjedziesz i nie będziesz jej widzieć cale szczęście ze masz mamę i masz się komu wyżalić i nas oczywiście też

Toska super prezent synek ci zrobił podejrzewam ze zachowasz to jako pamiątkę taki piewszy prezencik
Juz nie dam rady pisać jutro postaram się zajrzeć. Dobranoc

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

Siedze wlasnie w pracy i rozmyslam hehe Jamalek ma sie bardzo dobrze, za kazdym razem jak go odbieram, to jest usmiechniety i zadowolony

Cata - ohhh co za chamstwo z ta maszyna! Powinna Ci przywiezc do domu z przeprosinami, a nie sama musisz sie dopominac! szok!

Alex juz chodzic zaczyna??? wow to szybciutko!!!!

Kasiah ah zapomnialam wlasnie wczesniej napisac - nic sie nie martw, my Ci tu z Agathe zorganizujemy w Barcelonie taki panienski, ze eNek padnie z zazdrosci!!!

Pochwal sie co tam ladnego kupilas Majeczce w Kapphalu

Anuskka to mowisz, ze Milenka nie chce mamy z domu wypuscic?

Agathe i jak tam lot??? Opowiadaj i sie melduj szybciutko!

No i wlasnie gdzie sie podzialy dziewczyny z Zaragozy i Gumis tez zaginal!!!!

ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie !!!

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lara skarbeczku cumpleaños feliz!!!!
Mamusiu Lary prosze ucalowac mocno coreczke.

Gatita widzisz jaki twoj syn dzielny?
Super.Lepiej,ze ty przezywasz stresa,niz gdyby to on zle sie czul w guarderii
Cata wiosenny katar!Dobre sobie!
Jak juz uregulujesz dzien Alexowi,to zajrzyj do mnie. Milenka we wtorek zasnela po 20,a wczoraj po 23

Probuje juz od lutego ustabilizowac jakos dzien-efekt znikomy...
Zlozylam papiery do guarde. Wiecie co uslyszalam?Ooo to masz juz dorosle dzieci!Moze byc w takim razie ciezko o miejsce... No nie moge!!! Czyli moje dzieciaki maja zakonczyc swoja edukacje,bo trzeba sie zajac siostra????? Co za ciemnogrod!!!!!
- larita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Będę miała co nadrabiac... Dzięki Anuskka za życzenia!! Lara miała jeden tort na chrzcinach a dziś drugi tej to się powodzi hehe u nas wszystko dobrze, nie chce mi się wracać do ES... W nastp tygd postaram się nadrobić w pisaniu, czytam Was ale nie mam jak odp. Pzdr wszystkich!!!
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Lara tysiąc buziaczkow od ode mnie i Alexika na ten pierwszy roczek rosnij nam zdrowa i wesoła

Anuskka to mówisz ze im dziecko starsze tym ciężej z ta rutyna o kurka :/ ja się nie poddaje ale mam zauważenie ze jak siedzimy w domu to zasypia w miarę ładnie ale jak jeździmy i nawet jak wracam do domu na godzinę spania to jest ciężko i np dzisiaj po południu nie spal .
Ale jazda z tym zlobkiem i dorosłymi dziećmi ale co my się dziwimy przecież tutejsza młodzież po ukończeniu obowiązkowej szkoły zostaje w domu lub szuka pracy wiec w guarde chyba patrzą na to pod tym katem choć nie powinni .
Gatita widzisz jakiego masz małego twardziela zuch chłopak ze tak pięknie się zaaklimatyzował w nowym miejscu . Jeszcze trochę a i ty się przyzwyczaisz do nowej sytuacji ( wiem wiem łatwo mi pisać bo to nie ja zostawiam synka w guarde)
Dziewczyny ale miałam dzień pełen wrażeń tak w skrocie odzyskalam maszynę pieniędzy jeszcze nie i pewnie juz nie odzyskam obiecała zapłacić we wtorek i po tym wszystkim ona mi mówi ze mam czekać na tel. bo ona chce nadal ze mną współpracować

Druga wiadomość jest szansa na odzyskanie pieniędzy ze starej pracy pozostaje mi tylko się modlić by mi je wypłacili .
Strasznie tu cicho odkąd dziewczyny wyjechały do Polski.
Idę spać dobranoc
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

LARITA

oj nie dziwie sie, ze Wam dobrze w Polsce.... ja tez teraz tak tesknie! a dopiero w sierpniu lecimy!
Anuskka - no co ZAAAAA !!!!! a co to przepraszam ma do rzeczy! przeciez dzieci nie beda pilnowac dzieci, bo maja szkole itd. Starsze rodzenstwo to nie dziadkowie, ktorzy sa na emeryturze i maja nieograniczony czas...
Cata - no co za baba z tej szefowej! nie moge z takich historii i wkurza mnie jak pracodawcy wykorzystuja i bezczelnie oszukuja pracownikow w dobie kryzysu!

ja w mojej poprzedniej firmie 2 lata temu (hiszpanskiej, bo teraz pracuje tu dla niemieckiej i jest 100x lepiej) tez mialam problemy z odzyskaniem mojej kasy, bo na umowie mialam smieszne grosze, a reszte placil na czarno i jak sie zwolnilam to nie chcial mi wyplacic, nie odbieral telefonow, a w koncu powiedzial mi, ze jak chce z nim rozmawiac, to mam sie nauczyc mowic po katalonsku, bo jestesmy w Katalonii!

wiec poprosilam kolege stad zeby napisal za mnie bardzo tresciwego maila o formalnej tresci po katalonsku i koles wtedy chyba sie przestraszyl, ze wzielam prawnika i w koncu kase wyplacil... no ale troche to trwalo!
Cata trzymam kciuki, zebys odzyskala tez swoje pieniadze - nie mozna sie poddawac!

- anneem6
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Larita, no fajnie Wam wtej PL, pogod atez ta fajna no i rodzinka, jedzonko, i sobie wypoczniesz, tesknimy za Tobą
Cata super, że odzyskałaś rzeczy, pieniądze tez Ci zaplacą pokaż nam Alexa
Gatita, fanie, że Jamalowi fajnie w złobku, odważny i towarzyski chłopiec. Oj wzruszylas mnie z tymi łezkami w pracy,po tym stresie na pcozatku to pewnie wogolebyś się z nim nie rozstawała. Kidys czytalam ze wczesniaki to wyrastaja na bardzo zdolnych i silnych ludzi

A te prawo to do du... a tu jeszcze bardziej, wogóle nie rpzychlne rodzinom z dzieciom.oim zdaniem do 3 lat rodzice(a nie tylko mama)poinni meic prawo zostac w domu lub chociaż na pol etatu sc do pracy.
Anusska piekne Twoja córcie, ja tez w stroju krakowskim do poduszki szłam na procesji
Iza to pewnie jak druga mama dla Milenki opiekuje się nią. Ja mam brata 10 lat mlodszego to jak mame mnie tarktował czasem, do dzis tak jest bo siostra bd wyluzowana niz mama
A Iza w domu Ci pomaga trochę ?
Agathhe bawcie się dobrze kobietki w PL, wózek cały Zosieńki ?
Jak przyjemnie na Costa Blanca juz pełne lato,w rescie czuje ze zyję, zmienilam pościel na letnią w nocu 20 st
- anneem6
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Teraz go kładę po kapieli do łozeczka i czeka chłopiec na sen, czase po skwierczy po marudzi bo smoczek wypadł albo chce sie jeszcze pobawic, w nocy tez ładnie spi, choć raz 0 5 ej rano sobie zabway i śmiechy urządził...
Wczoraj zabrałam szefa ze soba na depilację nóg, (jeszcze sobie zazyczył tam karmienie)i mamusia od razu ma lepszy humor, teraz tylko kostium i opalac sie trzeba...
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
melduje sie juz z Lodzi (po drodze z Wawy byly jeszcze Kielce). wszystko super. najlepiej samolot, na lotnisku kazdy mi pomagal, w samolocie mialam wolne miejsce obok siebie. Zosia w ogole nie plakala. lot trwal 2.50 bylam zaszkoczona ze wszystko poszlo tak gladko. wozek caly:) (ale pokrowiec troszke brudny i jest dziura w jednym miejscu

tesknie juz troche za bcn..
ale nie moge sie doczekac az wyjde dzisiaj w domu i kupie sobie paczka z marmolada:)
p.s. pociag z Wawy do Kielc jedzie 3.50... 250km.. juz nie mam zadnych wyrzutow ze niby mieszkam 'daleko'

napiszcie co u Was, jak Jamalek nasz kochany (cala moja rodzinka widziala zdjecia i pozdrawia Mamusie i przystojniaka), jak Carolcia? no i jak larita, kasiah, co tu tak cicho??
buziaki z Lodzi!!!
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Annaem - wow to dlatego tak Ci dobrze idzie z Andresem, bo masz juz doswiadczenie z mlodszym braciszkiem

Kamila - ojejku to biedna Carolcia!!! a co ma z tym oczkiem?
Jamal dostal jakiejs wysypki na buzi i sie drapie i sobie chyba zatarl oczko, bo ma czerwone w srodku

a co tu w ogole TAKA CISZA??? Nawet Anuskka przez weekend nie zajrzala

dziewczyny wracajcie juz z Polski bo smutno!!! no i Zaragozaaaaa haloooooo?????
Milego dnia, wracam do pracy, a za pol godzinki urywam sie zeby wziac Jamalka do lekarza

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Larita korzystajcie ile mozecie z pobytu w Polsce. A mala krolewne ucaluj mocno

Cata z ta niezawodnoscia to przesada a tak przy okazji skoro juz mowaAlex,Daniello,Dominikno i Mayeczko

Gatita no to tez mialas przeboje w pracy! Dobrze ze gosc sie wystraszyl.
Kurcze ciekawe skad wysypka u Jamiego. Duuuzy buziak dla niego

Kamila trzymajcie sie . Niech te chorobska sobie pojda precz.a z tego co piszesz to Carolcia przyzwyczaja sie dobrze do guarderii. Niedlugo pewnie i plakac nie bedzie przy rozstaniu. A twoja praca jak?
Agathe swietnie ,ze podroz super. dzielna Zosienka-tak trzymac. Pozalatwiaj szybko swoje sprawy i wracaj

Oh ty brzydka-smaka robisz!!! Czekaj jak sie wezme za paczki to bede o tym trabic glosno na forum

Annaem tez mam siostre 10 lat mlodsza i brata 8-odkad sie urodzili wiedzialam ze chce zostac mama i miec takiego malucha-ale swojego

jak siostra sie chajtala czulam sie troche jakby to moja corka szla do slubu(hehe)
Czy Iza pomaga? prawda jest taka ,ze nie chce zwalac na nia ani Norbert swoich obowiazkow. Ale kiedy juz przyjdzie co do czego to rzadko sa problemy(najwyzej z rozdzieleniem zadan

Annaem oooo fajnie z ta kosmetyczka-pewnie ze mama szczesliwsza.
No i Gatita ma racje-swietnie sobie radzisz.
Gumis widzialam cie ze jestes-spowiadaj sie tu ale juz!!!

Toska no widzisz skleroza. Mialam napisac kiedys ze jestem jak najbardziej za 15-tym-ale jutro napisze ,jak bede czasowo-a ty tez daj znac w jakich godzinach i gdzie ci pasuje sie umowic i sie dogadamy
A do mnie wczoraj zadzwonil wlasnie ten mlodszy brat(mam jeszcze drugiego

Milusinek rozwija swoja mowe-powtarza prawie wszystko co slyszy i co jest w miare latwe do powtorzenia. Ale naprawde porozumiewanie sie idzie jej coraz lepiej.
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
czesc dziewczyny w koncu jestem...stesknilam sie za Wami i maluszkami mam ponad 320 postow do nadrobienia..niewiem czy sie uda..
u mnie wszystko dobrze po dluuugiej i ciezkiej zimie w koncu koniec..maz skonczyl prace i teraz bedziemy do wrzesnia razem:)
Ryanek bardzo dobrze nadal ladnie spi..wogole straszny z niego wariat ale w pozytywny sensie;)i jest mega cudny..
wybieramy sie autem do UK czy ktoras z Was byla w tak dlugiej podrozy autem z dzieckiem..planujemy jechac w nocy...mam nadzieje ze tam tez bedzie ok...wrzucam zdjecia az 3 ..trzeba nadrobic zaleglosci..;)i obiecuje ze juz bede...a Wy szybka spowiedz co slychac i jak dzieciaczki?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.