- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Boję się porodu
Boję się porodu
- Laurussia899
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...owe/29497-obawy.html
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Gratulacje!!!
Proponuję Ci dołączenie do grona mam sierpniowych, one sa bardzo sympatyczne i rozgadane i na pewno rozwieją wszystkie Twoje watpliwosci co do ciązy i porodu
Pozdrawiam
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- taakamama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja mam juz 2 porody za soba i nie mam zamiaru nikomu wmawiac ze nie bolalo, ze sie nie balam.
Balam sie strasznie, bol byl no coz chyba nie az tak wielki jak sie spodziewalam.
Wazne jest nastawienie- pozytywne myslenie ze bedzie dobrze
O bolu szybko sie zapomina
Ja osobiscie wole bol porodowy niz bol zeba
po tym pierwszym przynajmniej czeka cie fajniejsza niespodzianka
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Laurussia899
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Dzięki wielkie za ten wątek bardzo mi pomógłTu jest podobny wątek:)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...owe/29497-obawy.html
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
Każda przyszła mama przez to przechodzi
Ja szczerze mówiąc panicznie bałam się porodu zanim zaszłam w ciążę,później jak już nosiłam swoje dzieciątko pod sercem,z miesiąca na miesiąc byłam co raz bardziej ciekawa rozwiązania a co za tym idzie strach uciekał w kąt a każdą chwilową niepewność pocieszałam myślą,że nie ja pierwsza,nie ostatnia Tyle kobiet na całym świecie,codziennie rodzi dzieci,dają radę,więc czemu ja mam nie dać?
I pamiętaj że,jaki by poród nie był,to czeka Cię po nim najwspanialsza pod słońcem nagroda!!!
- Laurussia899
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Bardzo dziękuję za gratulacje i również gratuluję, a na podany przez Ciebie wątek już się zapisałam:)Witaj Laurussia
Gratulacje!!!
Proponuję Ci dołączenie do grona mam sierpniowych, one sa bardzo sympatyczne i rozgadane i na pewno rozwieją wszystkie Twoje watpliwosci co do ciązy i porodu
Pozdrawiam
- Laurussia899
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Wiem tylko u mnie jest tak,że z jednej strony strasznie nie mogę się doczekać kiedy przywitam się z moim dzieciątkiem a z drugiej ogarnia mnie panika,że sobie nie poradzę z tym bólem to jest silniejsze czasami ode mnie:( Mam nadzieję że dam radę w koncu jak nie ja to kto?Strach jest chyba nieodłącznym elementem,ciąży,porodu i macierzyństwa
Każda przyszła mama przez to przechodzi
Ja szczerze mówiąc panicznie bałam się porodu zanim zaszłam w ciążę,później jak już nosiłam swoje dzieciątko pod sercem,z miesiąca na miesiąc byłam co raz bardziej ciekawa rozwiązania a co za tym idzie strach uciekał w kąt a każdą chwilową niepewność pocieszałam myślą,że nie ja pierwsza,nie ostatnia Tyle kobiet na całym świecie,codziennie rodzi dzieci,dają radę,więc czemu ja mam nie dać?
I pamiętaj że,jaki by poród nie był,to czeka Cię po nim najwspanialsza pod słońcem nagroda!!!
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
a z bólem sobie poradzisz z resztą nie będziesz miała innego wyjścia
Grunt to pozytywne myślenie Nie warto negatywnie się nakręcać,bo to pogarsza sprawę.
Jakiś czas temu czytałam gdzieś,że "negatywne nastawienie może opóźniać rozwój akcji porodowej" także głowa do góry Jakoś to będzie Może Ci się poszczęści i urodzisz szybko Niektóre mamuśki (podobno) rodziły ok 1h A nóż trafi na Ciebie taki piękny i szybki poród
- Laurussia899
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Też znam takie przypadki szybkich porodów ostatnio nawet mojego meza ciocia opwiadała jak jej siostra szybko urodziła pierwsze dziecko,aż kazdy był w szoku za duzo sie nie meczyła kobieta- to dopiero trzeba miec szczescie a co najlepsze bóle ją chwyciły jak była na grzybachNo właśnie -jak nie Ty to kto ? hehe
a z bólem sobie poradzisz z resztą nie będziesz miała innego wyjścia
Grunt to pozytywne myślenie Nie warto negatywnie się nakręcać,bo to pogarsza sprawę.
Jakiś czas temu czytałam gdzieś,że "negatywne nastawienie może opóźniać rozwój akcji porodowej" także głowa do góry Jakoś to będzie Może Ci się poszczęści i urodzisz szybko Niektóre mamuśki (podobno) rodziły ok 1h A nóż trafi na Ciebie taki piękny i szybki poród
- martela89
- Gość
Co do obaw czy będzie dobrze,czy mała będzie zdrowa i czy sobie poradzę...nie miałam takich.
Wiedziałam,że wszystko będzie ok.
- zolzietta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
Witam Ja mam termin na 1 lipca i już wszytsko naszykowane pod moją córeczkę.Wszyscy czekają z niecierpliwością,bo to już 38 tydzień.Na początku maja codziennie miałam dni podłamki,co do porodu,że nie dam rady.A teraz jest zupełnie inaczej już się nie mogę doczekać jak zobaczę moją Księżniczkę;zresztą mój Mężuś tak samo.Mam w nosie ból-tak się nastawiłam psychicznie,że myślę pozytywnie o porodzie.We wtorek wizyta u ginekologa o ile nie urodze do tego czasu.KObietki damy radę,bo to dzięki nam świat się nadal kręci
święte słowa świete
ja jestem z sierpniówek stres jest ale i szczęście wielkie a jak oglądam zdjecia czerwcówek to juz w ogóle bym chciała zeby sierpien był i moją kruszynę móc przytulić chłopa z łóżka wywalić i zabrać sobie jego miniaturkę w zamian
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011