BezpiecznaCiaza112023

Hej Dziewczynki:)

11 lata 10 miesiąc temu #547582 przez Patrizia
kiniaczek wizyte mam dopiero 15 lutego i mam ndzieje ze juz na 100% bede wiedziec ale i tak czuje ze to chlopak, oczywiscie dam znac jak bede po, moze jakies ladne zdjecie wyjdzie bo jak narazie to te 4D nie zaciekawie wychodza:( wiem ze trzeba poczekac im starsze dziecko tym ladniej wyglada:) ale dla mnie i mojego meza kazda wizyta jest wielkim przezyciem :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #547675 przez Kiniaczek
Patrizia napisał:

kiniaczek wizyte mam dopiero 15 lutego i mam ndzieje ze juz na 100% bede wiedziec ale i tak czuje ze to chlopak, oczywiscie dam znac jak bede po, moze jakies ladne zdjecie wyjdzie bo jak narazie to te 4D nie zaciekawie wychodza:( wiem ze trzeba poczekac im starsze dziecko tym ladniej wyglada:) ale dla mnie i mojego meza kazda wizyta jest wielkim przezyciem :)

My mieliśmy 4D w końcówce 24 tygodnia, lekarz stwerdził że wcześniej nie ma sensu, na wczesniejszych sronach załadowałam fotki twarzy maluszka czarno białe chyba w ok 22 tyg a kolorowe własnie w końcówce 24 :) Życze Ci żeby potwierdził już ostatecznie płeć bo wiem jak to jest żyć w takiej niepewności:) Dla nas tez każda wizyta to przeżyce, mąz towarzyszy mi dzielnie na każdej, przy porodzie też będzie - także bardzo się cieszę. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie rodzić bez niego...

11 lata 10 miesiąc temu #547722 przez małopolanka
hej Kiniaczek czytałam Twój ostatni post co do spinania w brzuchu. Moja siostra jak była w ciąży miała takie same odczucia. Zazwyczaj wszyscy mówią że to norma bo dzidziuś rośnie skóra się rozciąga itp. ale moja siostra trochę się niepokoiła z tego powodu. Na wszelki wypadek poszła do lekarza i okazało się że ma cukrzyce ciążową. Dzidziuś szybko rósł i miał mało miejsca. Robiłaś badanie pod tym kątem?

11 lata 10 miesiąc temu #547729 przez Kiniaczek
małopolanka napisał:

hej Kiniaczek czytałam Twój ostatni post co do spinania w brzuchu. Moja siostra jak była w ciąży miała takie same odczucia. Zazwyczaj wszyscy mówią że to norma bo dzidziuś rośnie skóra się rozciąga itp. ale moja siostra trochę się niepokoiła z tego powodu. Na wszelki wypadek poszła do lekarza i okazało się że ma cukrzyce ciążową. Dzidziuś szybko rósł i miał mało miejsca. Robiłaś badanie pod tym kątem?

Właśnie idę w poniedziałek zrobić badania pod kątem cukrzycy... mam jednak nadzieje że to nie cukrzyca... :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #547766 przez małopolanka
Pewnie lepiej się upewnić. Moja siostra na początku dostała no-spe i lekarka kazała jej się nie przejmować bo to normalne. Dopiero później jak dalej skarżyła się na to dziwne spinanie zrobili badania pod kątem cukrzycy. Na szczęście po ciąży wszystko wróciło do normy.

11 lata 10 miesiąc temu #547801 przez Kiniaczek
Dzięki:)
Mi lekarz zlecił to badani jako obowiązkowe jeszcze przed napinającym się brzuchem, w pon zrobię i będę miała jasność :)

11 lata 10 miesiąc temu #547815 przez małopolanka
Możesz już od teraz ograniczyć słodycze itp. i zobacz czy jest jakaś poprawa. Dobry godny zaufania lekarz to podstawa. Twój widać zna się na rzeczy więc jesteś w dobrych rękach.

11 lata 10 miesiąc temu #548974 przez iceflovers
Jestem w 36 tc. Od 30 tc ciaza zagrozona. Dzis juz jestem spokojna chociaz chce jeszcze wytrzymac te 4 tygodnie.

11 lata 10 miesiąc temu #549584 przez małopolanka
Hej Iceflovers. Witam na forum. Ciąża zagrożona to zawsze duży stres dla przyszłej mamy. Miejmy nadzieję że wszystko będzie ok. Życzę szczęśliwego rozwiązania i zdrowego ślicznego dzidziusia.

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka