BezpiecznaCiaza112023

Hej Dziewczynki:)

12 lata 3 miesiąc temu #516263 przez Kiniaczek
Ja w poniedziałek idę zbadać hormony i zrobić resztę badań... we wtorek wizyta:) U mnie też maluch szaleje w brzuszku straszliwie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #516625 przez juleczka
hej ja dzis strasznie słabo sie czuje a maluszek wierci sie ciagle piękne uczucie!!poziom hormonów spadł mi ale dalej musze przyjmować Eutyrox :dry: :dry: całuje i pozdrawiam

12 lata 3 miesiąc temu #517550 przez honka_18
Witam przyszłe mamy:) Jestem Honka, mamy za sobą już 35 tyg i 6 dni:) Już razem z mężem doczekać się nie możemy dnia w którym nasz synuś przyjdzie na świat. pozdrawiam cieplutko

12 lata 3 miesiąc temu #517711 przez małopolanka
Witam. Mam na imię Sylwia i jestem nowa na tym forum. Mam nadzieję że na tym forum spotkam jakieś fajne kobietki które podobnie jak ja starają się o dziecko. Chciałabym również pogratulować wszystkim tym którym się to udało i życzę szczęśliwego rozwiązania.

12 lata 3 miesiąc temu #518306 przez Kiniaczek
Hej Dziewczynki:)
Malopolanka i honka 18 witam serdecznie:)

Małopolanka skąd jesteś???:)

Juleczka ja mysle że euthyrox będziemy brać do końca ciąży...

12 lata 3 miesiąc temu #518351 przez juleczka
Witam was dziewczyny napiszcie cos więcej!!

Honka gratuluje dzidziusia jak sie czujesz pamietam moje poczatki piekne chwile ah te mdłości ;) ;) dobrze juz ze przeszły .

Małopolanka trzymam kciuki zeby jak najszybciej była malutka fasoleczka na USG :laugh: :laugh:

Pozdrawiam dziewczyny :) :) :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #518356 przez juleczka
Kiniaczek witam cie a jak sie dzis czujesz? mnie starsznie bola stopy dziś jak bym wczoraj biegła w jakimś maratonie ,a cały dzień leżałam na kanapie :) :)
Wiem bede brała juz do końca :(

12 lata 3 miesiąc temu #518428 przez honka_18
dziękuje za gratulacje
Oj te urocze mdłości w środku nocy na początku też pamiętam :)
Teraz czuje się świetnie, pomimo tego że jestem wielka jak wieloryb i ruszam się jak żółw :laugh: :laugh: :laugh: ale pociesza mnie myśl że już niedługo to się skończy i znowóż będę biegać po parku z bobaskiem w wózku :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #518891 przez Kiniaczek
Juleczka ,czuje sie dobrze tylko z kolei kośc ogonowa daje mi się we znaki...:/

12 lata 3 miesiąc temu #519129 przez małopolanka
hej Kiniaczek ;-)
Jestem z okolic Krakowa a Ty skąd jesteś?

Witam Juleczka dziękuje kciuki się przydadzą bo mam nadzieję że w tym mies. się uda haha Chociaż powiem szczerze że trochę się stresuje. W końcu nigdy jeszcze nie byłam w ciąży haha niektóre kobiety opisują to jaki cudowny stan a niektóre nie maja tyle szczęścia i ciąże znoszą bardzo źle. Może już niedługo się przekonam jak to będzie ze mną ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #519268 przez juleczka
Hej małopolanka u mnie na poczatku nie było tak pieknie jak sie moze wydawac stres aby wszystko było dobrze i strasznie mnie meczyły mdłości,a teraz juz mniej sie boje bo czuje jak dzidziuś się wierci i to naprwade są cudowne momenty,jak rano maluszek mnie budzi kopniakami to takie cudowne nie ma takich słów które mogą określić to uczucie :laugh: :laugh: :laugh: pozdrawiam cie gorąco

12 lata 2 miesiąc temu #519969 przez małopolanka
hehe na razie nie mogę sobie tego wyobrazić. Posiadanie w brzuchu takiego maluszka to musi być coś niesamowitego ale z drugiej strony to ogromna odpowiedzialność za istotę którą się stworzyło. Mam pytanie do Was dziewczyny jak najlepiej przygotować się do ciąży. Czy jest coś oprócz kwasu foliowego o czym powinnam wiedzieć ? Robiłam cytologie która nic nie wykazała czy są jakieś inne badania które koniecznie muszę zrobić ?

12 lata 2 miesiąc temu #522169 przez juleczka
Hej Małopolanka ja oprócz podstawowych wszystkich badań robiłam stan hormonów tarczycy TSH , zółtaczka typ c, toksoplazmoza,rózyczka!! też dokładnie nie wiedziałam więc pytałam koleżanek jakie zrobić!!a co do kwasu foliowego to już biore od kiedy tylko zaczełam sie starać o dzidziusia z męzem..pozdrawiam i życze dobrych wyników

12 lata 2 miesiąc temu #522454 przez małopolanka
Ok postaram się wykonać wszystkie te badania. Dzisiaj akurat chciałam iść na badanie krwi bo mam wolne ale niestety mój lekarz ogólny nie miał czasu rano. Kolejny dzień wolny mam w lutym więc muszę poczekać z tym. Wyczytałam też że dobrze jest zrobić badanie moczu tak na wszelki wypadek żeby wykluczyć infekcje. Długo musiałaś czekać na wyniki tych wszystkich badań i czy wszystkie wyszły dobrze?

12 lata 2 miesiąc temu #522662 przez juleczka
Hej :) tak wyniki wyszły dobrze !!tylko lekarz stwierdził nadczynność tarczycy która mogła powodować poprzednie poronienia w moim przypadku wiec od razu popędziłam do endrokrynologa poprzednio nie robiłam badań tarczycy ponieważ nikt w mojej rodzinie nie ma problemów z tarczycą.teraz jestem pod stałą opieka lekarza i poziom hormonów spada . a na wyniki badań czekałam jakiś tydzień!!powodzonka z badaniami zycze

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka