BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #633835 przez poziomka-1801
to ja Ci napisze co w koszalinie ,,wymagają,, a raczej co jest musem do wzięcia bo Ci nie dadzą :P

Kubek+sztucce(łyzka widelec nóz)

z rzeczy takich osobisto- kosmetycznych(ja mam to w wyprawce)
-szlafrok
-pizama przed porodowa(gorsza bo bywa ze rozcinają) i poporodowa(elegancka :P )
-skarpeciochy grubsze(2szt) i ciensze(3szt),
-majtuchy jednorazowe lub wielorazowe poporodowe siateczkowane( ja mam te pierwsze %szt bo nie mogłam znalezc wielorazówek)
-podpaski poporodowe bella 10szt + always night super chlonne opakowanie(14szt na promocji w tesco za 8zl)
-zel pod prysznic
-szampon
-chusteczki nawilzane i zwykłe
-zabieram takze wode mineralna 1 butle
-kapcie
-recznik mały i wiekszy
-tantum rosa(polecały połozne w szkole rodzenia na obolałe miejsca poporodowe :) )
-kosmetyczka zeby wygladac jak czlowiek przy wyjsciu ze szpitala,
a do tego oczywiscie dowód osobisty nip pracodawcy i karta ciazy z wpisem gr krwi i ostatnim badaniem usg +morfologia i mocz,czasami trzeba miec tez badania HIV i Wr przy sobie-ja biore.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #633843 przez poziomka-1801
nie pomiesciły by sie dwa dzieciaczki w moim brzuszku a nawet jakby jakoś sie cisły to napewno bym urodziła z wrazenia :silly: nie nie nie juz dosc wrazen heh psota mojego córciowego synka wytstarczy :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #633850 przez klaudia69
u mnie jest podobnie z tym ze nie mozna miec podkladow poporodowych tylko lignine. a poza tym to chyba norma

11 lata 8 miesiąc temu #633858 przez poziomka-1801
hmm a poco te podkłady? bo ja ich nie mam...są potrzebne?

11 lata 8 miesiąc temu #633912 przez pasal
te podkłady to takie jakby ogromne podpaski na łóżko, teściówka mówiła że po porodzie przydatne bo i nie czuć twardej ceraty na łóżku i większy komfort jakby coś przeciekło to nie krwawisz im pościeli. Poziomka zapisuję sobie Twoją listę i polezę na zakupy. Już chyba wypadałoby pakować walizkę ( bo w torbę to ja się nie wcisnę :D)

11 lata 8 miesiąc temu #633924 przez pasal
Poziomka zoriętuj się czy nie musisz wyrobić sobie krew karty - mi kazali wyrobić. Przyda się tez jakaś książka, krzyżówki, cokolwiek na zabicie nudy przed porodem. Kupujecie jakies specjalne pizamki czy po prostu jakąkolwiek z domu ?

11 lata 7 miesiąc temu #634051 przez Kataleja
Witam :)

Podczytywalam posty i doszlam do tematu o kresce na brzuszku i postanowilam sie pozalic bo wcale jej nie mam widocznej a przeciez w obu poprzednich ciazach byla mega widoczna :unsure: za to moje brodawki wygadaja jak u murzynki :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #634114 przez poziomka-1801
pasal gin tylko mowil by miec oryginal grupy krwi nic wiecej,a w te poklady chyba sie zaopatrze.Ja pizame kupilam w chinolu;p zwykle spodenki takie za kolanko i bluzka bo nie chcialam zwiewnej ala babcia bo taka mam do porodu :laugh:
Co do brodawek to moje nie dosc ze sa dosc spore jak na moje male cycki to tez czarne jakbym od murzyna byla.

A spakowana pasal jestem tez w torbe....na kolkach :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #634213 przez klaudia69
kolejny dzien a ja w jeszcze gorszym stanie. juz mnie cos strzela. wczoraj nawet sie poryczalam ze zlosci i bezsilnosci. cala noc nie spalam bo mialam dziwne bole brzucha, jakby jakies skurcze i do tego ta miednica a dzis jeszcze plecy no naprawde mam juz serdecznie dosc samej siebie!

11 lata 7 miesiąc temu #634286 przez poziomka-1801
Co za tragiczna noc....polozylam sie o 23 a wstalam o 2 z takim napinaniem sie brzucha ze masakra...napinal sie i puszczal. Myslalam ze zwariuje,wzielam nospe forte bo moj gin mowil by wrazie duzego napiecia brzucha brac ale nic nie pomogla. Wegetowalam do 7...i usnelam godzine(wreszcie!) bo oczy juz mialam nie na zapalkach a calych ich paczkach.

klaudia uwierz ze wiem o co chodzi....juz mialam czarne mysli i budzilam swojego w desperacji ze chce juz isc i urodzic bo nie zniose tego.

11 lata 7 miesiąc temu #634305 przez klaudia69
poziomka fajnie ze nie jestem sama. chyba tylko to jeszcze mnie trzyma. ja juz mam mysli czy to nie byly skurcze przepowiadajace bo ja tez w nocy mialam klujacy bol w dole brzucha. mam nadzieje ze dotrwam do wizyty wtorkowej i dowiem sie czegos wiecej. :( ryczec mi sie tylko chce!

11 lata 7 miesiąc temu #634370 przez poziomka-1801
Uwierz mi ze ja juz bym najchetniej urodzila. Mam doscy tego stanu. Czuje sie jak polamana,wszystko mnie meczy jak jakas babcinke..wczesniej myslalam sobie zeby malec siedzial jak najdluzej ale teraz niestety mam dosyc daje mu zielone swiatelko by juz wychodzil na ten swiat bo mnie dopsychiatryka wywioza jak to dluzej potrwa...hormony daja mi popalic,chodze naladowana jak bomba z opoznionym zaplonem.

11 lata 7 miesiąc temu #634404 przez klaudia69
ja mam tak samo. niestety nie my wybieramy kiedy malec bedzie chcial wyjsc.

11 lata 7 miesiąc temu #634411 przez poziomka-1801
A Ty pierwsze w ktorym tyg urodzilas?

11 lata 7 miesiąc temu #634427 przez klaudia69
w 40, dokladnie w terminie.

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka