BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 11 miesiąc temu #629354 przez klaudia69
poziomka a ile teraz wazy Twoj maluch? 6 kg to troche wiecej jak ja, bo u mnie jest 4 i pol kg na plus

ja mam dzis podly humor mimo ladnej pogody. nic mi sie nie chce i jestem strasznie przybita.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #629401 przez poziomka-1801
Na ostatniej wiyzcie koło 2 tygodni temu mial 1029 dokladnie,minimalna norma go siega,ale za to jest długi jak na 33 tc wiec chyba bedzie wlasnie chudy a długi.

11 lata 11 miesiąc temu #629405 przez klaudia69
to kg mniej niz moj. matko jedyna! :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #629424 przez poziomka-1801
Nie wiem czemu taka chudzina....lekarz mówił ze granica normy niby ale tez cos mi się wydaje ze jakis mały anorektyk. Chyba że-opcja 1 -zle go pomierzył,opcja-2 urodzi sie zamorek jakis z waga 3 kg :(
Jak Twoj ma 2 kg to i tak b mało anbrałas..bo gdzie wody płodowe łozysko....i reszta to przeciez wiecej jak masz na plusie.

11 lata 11 miesiąc temu #629449 przez Karo290392
Poziomka
No jest drobny Twój maluszek ale najważniejsze że według lekarza wszystko z maluszkiem ok a napewno przybierze jak sie urodzi :)
A propo mojej kochanej mamuśki to jeszcze dobrze pamięta bo brat mój ma 18 .
Ale szalona kobita jest :) ogólnie to ma prawie 41 lat i się śmiejemy bo pierwsza data porodu była na jej urodziny 17 wrzesnia :D a pozniej po usg sie przesunęła na październik ale jak to powiedziała ; 'nie trace nadziei bo ty tez sie na swiat spieszyłaś :S' Ja 3 tyg przed terminem , siostra 2 tyg a brat 1 tydz przed :D
A tak wogóle to dobrze sie ogólnie dziś czujesz?

Ja wróciłam właśnie z miasta bo co piatek wypłata = co piatek płacenie rachunków ale pogoda się poprawiła i małe zakupy zrobiłam bo chcac nie chcac mieszkam na tak jakby jako takim wzniesieniu i daleko nie ma ale zeby do centrum sie dostac to musze zejsc 96 schodków ale to ok 15 minut i jestem na miejscu gorzej jak wracać :D to sapie jak jakaś starsza pani normalnie tak jak dzis przykłądowo z zakupami sie wspinałam w góre to maz sie smieje ze szybko strace kg po ciazy bo to jeszcze z wózkiem sie wspinac bede a zeby było smieszniej na 2 pietrze mieszkamy :D chyba ze w koncu znajdziemy cos co przypadnie nam do gustu :)

A takie pytanko mam; jak myslicie czy dobrze zrobimy? bo jest taka sytuacja --> ogólnie zaczeły sie promocje na rózne dziecinne rzeczy a ze my nie znamy płci a uzgodnilismy ze nie bedziemy kupowac typowo chłopiecych czy dziewczecych rzeczy na poczatku i przykładowo mebelki mamy białe wybrane www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3774216.htm i chcielibysmy to pod koniec czerwca zakupic. a później stopniowo dokupywac zeby nie odczuc za bardzo bo wózek i tak bedziemy zmuszeni w PL kupić najprawdopodobniej.

Ale się rozpisałam :blush: przepraszam ale tylko z Wami moge porozmawiac :) bo o reszcie TU nie bede sie wypowiadac :D

11 lata 11 miesiąc temu #629469 przez poziomka-1801
ja uważam ze jak najbardziej mozecie robic juz jakies zakupki gdyz wiem ze potem jest ciezko kupic wszystko naraz,sama zaczynałam robic sporadyczne zakupki wczesniej i wiem ze to ulga dla portwela,a dzisiaj czuje sie nawet dobrze dziekuje :) choc wiosna ktora sie coraz bardziej pcha troche mi nie sprzyja bo puchne na dłoniach i nogach :dry: a zadyszke skads znam...ja schodze z 3 pietra swobodnie ale jak mam wejsc to matko......co pietro jak prosiak dysze :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #629485 przez Karo290392
ajjjjj..... i jak sobie radzisz z opuchnięciami ?
Uciekam pranie zrobić i w sypialni porządek z ciuchami zrobić a później obiadek :)
Miłego dnia dziewczynki :)

11 lata 11 miesiąc temu #630147 przez Karo290392
Kochane! Dzień Dobry!
Nie uwierzycie co dziś w nocy się stało! Siedzę sobie a raczej leże oparta o poduche i wyszywam ( bo kolejna noc spać nie mogłam) leci piosenka 'We will rock you ' w radiu a tu nagle takich drobnych 5 uderzen od środka takie to było dziwne uczucie ale fajne i mysle że to dzieciaczek w koncu dał znać o sobie bo wiem napewno że to nie jelita bo to inaczej całkiem nie potrafie nawet opisac Ale z drugiej strony czy to normalne w 16 tyg ? Niby niektóre dziewczyny w pierwszej ciazy tez wyczuwają w miarę wczesnie. hmm.. Nie wiem ale mysle ze to właśnie malec dał o sobie znac że ta piosenka mu sie podoba albo cos :D

11 lata 11 miesiąc temu #630213 przez klaudia69
karo ja w obu ciazach pierwsze ruchy czulam od 16 tyg wiec to raczej normalne:) gratuluje i ciesze sie z Toba:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #630361 przez Kataleja
Witam cieplusio :*
Karo290392 napisał:

Ale z drugiej strony czy to normalne w 16 tyg ? Niby niektóre dziewczyny w pierwszej ciazy tez wyczuwają w miarę wczesnie. hmm.. Nie wiem ale mysle ze to właśnie malec dał o sobie znac że ta piosenka mu sie podoba albo cos :D

wczesne ruchy zazwyczaj czuja dziewczyny szczuplutkie,ja czulam w 16 tygodniu tak jak Klaudia a zatem gratulacje :) no i maluszek ma juz swoja ulubiona pioseneczke ...no prosze :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #630387 przez Karo290392
Czy do szczupłych należe to ja nie wiem bo przy wzroscie 170 mam aktualnie 61 kg ( już dwa na plusie masakra :D ) Ale w każdym bądź razie strasznie sie ciesze :)
Ale dziś mam dobry humor:) aż paszcza sama mi się uśmiecha :)
A jak tam u Was kochane dzis ? słoneczko jest ?:)
Słyszałam od siostry że podobno na weekend majowy mają byc upały w PL prawda to ?

11 lata 11 miesiąc temu #630428 przez pasal
Hej dziewczyny :) Karo - z tymi ruchami to całkiem możliwe ja odczułam pierwsze ruchy w 16 tygodniu (z tym że u mnie dwoje dzieci) :) puść maluchowi jeszcze kilka razy tą piosenkę i zobacz czy znowu nie zareaguje, moje dziewczyny tak reagują na jedną piosenkę :P
Co do upałów- u mnie raczej szału nie będzie, słoneczko ok. 17 stopni max.

Poziomka - znam tą zadyszkę :P ja mieszkam na 4 piętrze :D ale jak już wychodzę, to staram się długo nie wracać żeby jak najmniej chodzić po schodach.

Ja już na szczęście jestem w domu. NIGDY WIĘCEJ SZPITALI!! Widząc jak tam kobiety rodzą, stwierdzam, że ja chyba jednak nie dam rady.. Nigdy nie dostałam tylu kroplówek i zastrzyków co przez te dwa dni. Najważniejsze, że skurcze powstrzymali i że dziewczynki ( A JEDNAK :)) mają się dobrze

11 lata 11 miesiąc temu #630491 przez Karo290392
pasal
Dzieki Bogu że juz wszystko ok. oby juz tak do konca zostało:)
A z ta piosenka to chyba przypadek ale jak znajde dluzsza chwile to napewno sprawdze z ciekawosci ;p

11 lata 11 miesiąc temu #630503 przez pasal
Ja też myślałam, że przypadek :D jak uda mi się wrzucić tu filmik to Ci pokażę, że jednak nie :D i podobno jak codziennie do płodka się mówi o tej samej godzinie, to samo słowo to później też reaguje na nie kopniakiem, ale tego nie sprawdzałam. No i u mnie byłoby teraz ciężko sprawdzić. KTG wykazało, że w ciągu 20 minut dzieci kopnęły 69 razy, tancerki malutkie :)

11 lata 11 miesiąc temu #630683 przez Karo290392
Kochana zrobiłam jak mówiłaś i miałas racje :) maluch kopnął mnie :) ajjj
ale to fajne :) podoba mi sie :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka