BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

12 lata 11 godzin temu #627860 przez pasal
hej, u mnie pogoda piękna a ja muszę lezeć w łóżku. Wczoraj przesadziłam ze sprzątaniem i chodzeniem iii wieczorem miałam skurcze. Zdecydowanie za wcześnie. Dziś w obwodzie mamy 106 cm :O

Kataleja trzymam kciuki :)
Patrizia skad Ty na to wszystko bierzesz tyle sił?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 godzin temu #627962 przez poziomka-1801
Czesc Mamusie :)
Dzisiaj tak slonko swieci pieknie za oknem ze ludziska na krotkich rekawach lataja...a ja...ociezala na maksa,chyba znow mi woda sie zatrzymuje bo cialo mam az napiete.
pasal musisz uwazac na siebie bo Twoje dzidziulki maja jeszcze duzo czasu,oszcedzaj sie.

patrizia tez mnie ciekawi skad taki power masz,chyba jakies,, dobre,,witaminki Cie pobudzaja ,bys uzyczyla kolezanka troche :P

klaudia powiem Ci ze coraz czesciej mysle o porodzie ktory zbliza sie wielkimi krokami...i mam mega stresa....nie tyle co boje sie bolu a tego by nie daj boze mnie tam na dole pookaleczali...albo z malenstwem cos bylo nie tak...i mam tez stresa co do karmienia bo na koszalinie,slyszalam od kilku osob ze jest mega nagonka na karmienie cycem,a ja bym chciala butelka. Dziewczyny mowia ze tak dlugo dziecko zostaje glodne bo nie chca pipy dac wody zagotowac ze zmuszaja tym mamy na to by wreszcie daly cyca.
Powiem szczerze ze juz bym chciala byc po bo z dnia na dzien czuje sie coraz to bardziej skapciala i taka...hmmm niewyjsciowa. Juz marze by pchac wozek i oatrzec jak malenstwo sie rozwija :) a Ty jak tam przed wielkim dniem?

12 lata 10 godzin temu #627990 przez Patrizia
haha a moze faktycznie brakowalo mi tych witamin co wam wczesniej pisalam ze przez 3tyg nie bralam a teraz juz od tygodnia lykam i moze to one i slonko oczywiscie tak na mnie dziala:)
mialam przed chwila maly wypadek chcialam sciagnac lawe z lozka bo mylam podlogi i mi sie rozlozyla i poleciala na moja stope :( siniak juz sie robi ale chyba wszystko cale :)

poziomka co to za czarne mysli?? bedzie dobrze i lada moment i bedziesz pchac maluszka w wozku i nam zdjecie posylac :)

Ksawerek(*)

12 lata 9 godzin temu #628006 przez poziomka-1801
patrizia poczekaj az Ciebie dopadna takie mysli :laugh: wkoncu juz tez jestes zaawansowana.

12 lata 9 godzin temu #628011 przez Patrizia
oj chyba dopadna na nastepnej wizycie w szkole rodzenia bedziemy rozmawiac o porodzie wiec pewnie zacznie sie rozmyslanie jak to bedzie a jeszcze zeby tego bylo malo moj szpital w ktorym mam zamiar rodzic nie cieszy sie dobra opinia jesli chodzi o sam porod bo pozniej po porodzie i opieka nad noworodkiem jest oki no mam nadzieje ze przezyje :) przyjade kichne i bedzie po wszystkim :P :P :P takie mam marzenia :)

Ksawerek(*)

12 lata 9 godzin temu #628013 przez poziomka-1801
Heh to kichnieciem nie bedzie :lol: ja to sie modle by nie rodzic jakis 10h a maks 5 bo wiem ze nie dam rady.

12 lata 9 godzin temu #628018 przez Karo290392
Hej dziewczyny ,ale mam dziś podły humor . Siostra wysłała mi zdjęcia jak wyglada jej noga po operacji do sie popłakałam strasznie, to przechodzi ludzkie pojecie jak ona sie musi meczyc. ehh ;(

A propo tego co piszecie o porodzie to w sumie sie nie dziwie że się przejmujecie bo byłam przy porodzie z kolezanką ale czasami idzie wszystko szybko i bez ciec to moze akurat was tez to dotyczyc bedzie :) Na jedno się cieszę że w uk jest inaczej . Ale z drugiej strony tu tez nalegaja na karmienie piersią chociaz dla mnie to dobrze to właśnie tak zamierzam karmic

A propo tego kichnięcia i urodzenia nie wiem czy oglądałyście film' Jak urodzić i nie zwariować' czy jakos tak. film boski polacam kazdej oczekującej na dzidziusia

12 lata 9 godzin temu #628033 przez Patrizia
[bKaro290392][/b] no wlasnie ogladalam ten film :) a siostra napewno szybko wroci do zrowka nie przejmuj sie wazne ze operacje ma juz za soba :)
Ja tez bardzo chcialabym karmic piersia mam nadzieje ze bede mogla bo to roznie bywa
a teraz uciekam po meza musze jechac do pracy mam nadzieje ze mnie moj synek nie skopie bo ostatnio jak jezdze autem to niezle kopniaki daje chyba juz powoli trzeba odstawiac autko na bok no nic spadam dziewuszki milego dnia :)

Ksawerek(*)

12 lata 9 godzin temu #628038 przez Patrizia
a tu macie fajna stronke moze wam sie spodoba :)

happino.pl/

Ksawerek(*)

12 lata 8 godzin temu #628069 przez klaudia69
poziomka nie boj sie nacinania. ja tez sie balam a wcale to nie bylo takie straszne. samego ciecia nie czujesz do szycia dostajesz znieczulenie. nie jest to przyjemne ale dla dzidziusia da sie wytrzymac. jak dostaniesz malucha to zapomnisz o wszystkim. a co do karmienia to mozna wiedziec czemu od razu przekreslasz karmienie piersia? moze jednak choc na pobyt w szpitalu sprobujesz. zobaczysz ze jest to wygodne:) a po wyjsciu zawsze mozesz podejsc do lekarza powiedziec ze nie chcesz karmic a on Ci przepisze leki hamujace laktacje. bo wiesz ze samo z siebie mleko sie nie przestanie lac.?

ja rodzilam 18 godzin i pamietam do dzis co to bylo. i tez chcialabym miec to juz za soba.

12 lata 7 godzin temu - 12 lata 7 godzin temu #628169 przez pasal
Poziomka dla maluszka byłoby najlepiej jakby jeszcze trochę w brzuszku posiedział :) do finału zostało u Ciebie prawie 10 tyg.

Patrizia daj mi choć trochę swojej energii :P I Tobie nie wolno dzwigać ławy z kanapy !

Karo po operacji nic nigdy ładnie nie wygląda, ważne że poszło wszystko dobrze i żeby się goiło

Oto my w 26 tygodniu:
Załączniki:

12 lata 7 godzin temu - 12 lata 7 godzin temu #628182 przez poziomka-1801
O nie karmieniu cycem zdecydowalam jeszcze nie bedac w ciazy,czulabym sie nie swojo bedac w pracy a robie z zakladzie karnym zamknietym i latac do wc odciagac bo by mnie bolaly piersi..pozatym mam jeszcze studia wiec najwygodniejsza opcja dla mnie jak i dla partnera i mojej mamy ktora bedzie zajmowac sie malcem gdy ja bede poza domem bedzie butelka. Juz tabl mam wykupione wiec zaraz po porodzie lykam . Chcialabym poprostu dosc szybko i,, normalnie,,funkcjonowac wiec moja wyprawka obejmuje tez czajnik elektr :silly: bym nie musiala byc zdana na laske i nie laske oraz brak wyrozumialosci. Ale 18h to jakis hardkore klaudia
Jutro 31 tc wiec jeszcze troszke :laugh:

pasal jaki pepuszek w antenke :lol: jak przycisk. Ja mam wciaz gleboki a brzucho nadal jak zwis;p sesja jutro wiec pokaze

12 lata 7 godzin temu #628194 przez Karo290392
Pasal
Ale pięknie się trzymasz!
Jaka ty jesteś drobniutka a to na dodatek z dwójką maluchów ! jestem pod wrazeniem :)
Ja rozumiem że najważniejsze że operacja poszła dobrze ale najbardziej dobija mnie to że to wszystko przed cholernych lekarzy się zaczęło bo ją choróbskiem zarazili jak sie urodziła i juz tyle operacji miała że jest mi jej cholernie szkoda. No ale wazne ze z rodzicami szykujemy jej impreze urodzinowa niespodziankę jak przyjedziemy bo 20 to okrągłe :)

12 lata 4 godzin temu #628366 przez Patrizia
pasal jaki Ty masz piekny ten swoj brzuszek i figurka taka zgrabniutka no nic tylko pozazdroscic :)

Ksawerek(*)

12 lata 4 godzin temu - 12 lata 4 godzin temu #628368 przez Kataleja
Niestety nie mam zdjecia buziaka z USG bo sie pokazac nie chciala ale za to po 10 minutowym podgladaniu dupska 100% babeczka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

waga 360 :blink:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka