- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Witajcie Dziewczynki :)
Witajcie Dziewczynki :)
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam jakieś +10 kg i wrażenie takiej "maćkowatej twarzy " i dałabym wszystko żeby znów poczuć się tak lekko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Moje lekko też jest piękne w końcu moje pięty wyglądają normalnie i są zadbane bez specjalnych zabiegów, jak miałam te wszystkie kilogramy mogłam je "piłować" codziennie a i tak były twarde brzydkie i popękane
- marta_szh
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
pytanie mam jak się do porodu przygotowujecie od tej fizycznej strony?
ćwiczycie? masujecie krocze? pijecie napar z liści malin?
ja się właśnie zastanawiam co i jak
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja mam ostatnio takie nudności że szok! co zjem to jest mi nie dobrze, jedynie co mi trzeba to wody, którą wypijam w ciągu dnia litrami i pocę się jak świnka do tego a wcale u nas nie ma gorąco :/
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
u nas upał straszny, nie wychodzę z mieszkania bo po 5 minutach na zewnątrz spocona taka wróciłam że musiałam prysznic brać... też się pocę jak świnka teraz:P
- eewa
- Wylogowany
- gaworzenie
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
a czy pod koniec pierwszej ciąży zbierała ci się gdzieś woda? Jeśli tak to gdzie i od którego tygodnia ?
Już naprawdę chciałabym,żeby było po
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolcia jeszcze trochę ciąży przed Tobą, więc nie wmawiaj sobie "chcę być po" tylko "jak mi dobrze i przyjemnie" nawet jeśli to nie prawda, siła perswazji działa mocno na organizm może Ci się polepszyć i łatwiej zniesiesz końcówkę. Ja też ciągle mówiłam że chcę być po i dłużyło mi się strasznie a tak właściwie to ostatnie chwile wolności więc nawet warto przedłużać
Teraz jak chcę gdzieś wyjść to muszę dostosować się do pory posiłków małego a ponadto zorganizować opiekę i czasem aż się wychodzić nie chce tyle kłopotu z przygotowaniami...
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja to jakaś inna chyba jestem, bo mnie się do porodu w ogóle nie śpieszy i wręcz ciąża mnie jak na razie cieszy. Korzystam z ostatnich chwil wolności,wypoczywam - chociaż teraz mamy ten remont, więc ciężko mówić o wypoczywaniu, no i ciszę się każdym kopniaczkiem od małego Wiadomo też mam pewne dolegliwości, jak zgaga, bóle pleców, ale staram się myśleć pozytywnie, bo już niedługo moje życie się zmieni i już nie będzie odwrotu
A tak w ogóle srenka powiedz mi, twój mały jak był w brzuchu to był spokojny czy wariował ? Bo mój tak szaleje całymi dniami, i ostatnio koleżanka mi powiedziała, że to znaczy że jak się urodzi to mi da nieźle popalić, bo jaki dziecko ma temperament w brzuchu taki ma później po porodzie. No i się trochę przestraszyłam, bo mój muszę przyznać że mały wiercipięta jest
- miedzynamikobietami
- Wylogowany
- gaworzenie
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
miedzynamikobietami proponowano mi leczenie doustne ale musiałabym się wstrzymać z ciążą a chciałam dziecka teraz brzydalstwa tak się rozrosły że żadne leki nie pomogą, tylko operacja
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziwne bo od początku ciąży zjadam 2 tabletki magnezu
Srenka co brałaś do szpitala a czego żałowałaś że nie wzięłaś?
Jakie ubranka najbardziej przydają się na początku?
aaa i jakiego smoczka używasz?
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chodzi Ci o do szpitala do leżenia na patologii czy do porodu? Jak oczekiwałam na poród to najważniejsze były zabijaki czasu typu książka laptop krzyżówka, przy dziecku już nie było potrzeby ubranka były prawie niepotrzebne w szpitalu gorąc bo akurat upały były, a do tego położne marudziły jak się ubrało dziecku co się chciało, zgadzali się tylko na koszulki z długim rękawem, a pampers musiał mieć wycięte kółeczko na pępuszek. Najważniejsze były chusteczki nawilżane bo tych szpital nie ma w ogóle, resztę szpital udostępnia, ale lepiej mieć swoje pampersy, koszulki, najlepiej jak zapinane na guziczki a nie zakładane przez główkę bo dziecko nie lubi pierwszych przebieranek, łapki-niedrapki i skarpetki
Aha i jeszcze rożek bardzo się przydał i czapeczki bo przeciągi straszne w szpitalu...
Jeśli chodzi o smoczek to mam standardowy nuk 0+ ale nie używam bo po kilku ssaniach smoczka mały gryzł mnie w sutki... a nie marudzi jakoś specjalnie bez tylko dłużej muszę go przy cycu przytrzymywać