- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Pytanie z innej beczki: czy prowadzicie dzienniczek dla swoich maluchów? ja staram się każdego dnia spisywać wyczyny Tuśka, ale czasem, po 3 dniach uzupełniam braki, bo bywa, że nie chce mi się w danym dniu tego pisać.
Co do pogody,u nas wieje silny i bardzo mroźny wiatr, wystarczy że wyjdę z psem na 20 min na dwór i wracam przemarznięta. W sumie już chyba 4 dzień siedzimy w domu. I co mnie jeszcze ciekawi, czy chowacie dzieciaki z jakimiś zwierzętami? ja posiadam 9cio miesięcznego mieszańca berneńskiego psa pasterskiego, waży ok 35 kg i nadal rośnie. Śmieję się, że to najbardziej ulubiona zabawka Bartka, bo na jego widok zawsze Mały się uśmiecha, i obraca się za nim kiedy Fokus przechodzi:)Sam pies pilnuje Małego i zazwyczaj kładzie się przy nim, kiedy Mały nie śpi. Jedyne co mnie denerwuje, to że Fokus liże Bartka po rączkach, a dobrze wiadomo, gdzie pies pysk wpycha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwo23_1990
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mój łobuz też już śpi od 10.30 codzinnie mniej więcej o tej godzinie strzela sobie drzemke tak z dwie trzy godziny:) Więc mam czas żeby coś posprzątać i troche czasu dla siebie:)
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- raczek10
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rodzinka w komplecie :P
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
dzinniczka nie prowadze a co do psa to my nie mamy ale rodzice maja latrelka i lusi jak tylko igorek zaplacze jest juz kolo niego...
tylko pozazdroscic ze wasze dzieci taki sen maja mojh to drzemie poi 15-30 min...
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To prawda, że im mniejszy psiak, tym bardziej donośny. Kiedyś miałam jamnika, i wiem coś na temat. Fokus od początku był przyzwyczajany do Bartka, najpierw obawiałam się że pies o takiej masie niechcący zrobi Bartkowi krzywdę, ale Fokulek jest bardzo cierpliwy. Nie da się jednak zaprzeczyć, że czasem porusza się jak słoń w składzie porcelany. Ale ze spokojem znosi, gdy Mały złapie go np. za wargę i ciągnie ją do oporu. Psu tylko oczy wychodzą, ale ogon nie przestaje chodzić. Za rok podłącze Fokusa pod sanki

A dziś to mam fatalny dzień, najpierw Bartusiek się zakrwawił, pies (nie wiem jakim cudem) stracił paznokcia na spacerze, i zakrwawia mi podłogę i jak tak dalej będzie to tego konia muszę zapakować (!?)do auta i do weta... Poza tym skubnęłam się dziś że zasiłek macierzyński miałam do 11 II, a ja nie złożyłam podania o przedłużenie go o 2 tygodnie i po zabawie. Jutro zadzwonię do ZUS, czy da się to odkręcić. Bo inaczej tyle kasy przepada, i zostaję z niczym

Iwo- ładne drzemki ma twój Maluch- mój to tak jak Batmanika max 30 min i dziękuję, a katarek jak nie jest uporczywy, to wystarczy woda morską nawilżać śluzówki i ew. czyścić to co zalega. Pamiętam jak z Bartkiem śmigałam po pediatrach bo miał wiecznie zachlupotany nosek, a oni patrzyli jak na dziwną, że delikatny katar to nic dziwnego nawet u niemowlaka. Katarek ustał, winna okazała się alergia. Rozpisałam się tak że lepiej nie trzeba, idę się zrelaksować i poprawić sobie humor. Miłej nocki dziewczynki

- Mika
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ja też nie mam dzienniczka, ale mam album w którym wpisuję w miarę regularnie postępy mojego szkraba. Co do zdjęć to już od miesiąca się zabieram żeby je wywołać ale co chwilę coś przybywa i tak czekam i czekam. Album już kupiłam i czeka.
My nie mamy zwierząt. Miałam przez 15 lat kota, był kochany ale nabyłam na niego alergii i kichałam jak go głaskałam.
My chodzimy na spacery prawie codziennie, Jaśko wtedy mi długo śpi i jest wesoły.
W domu też ma krótkie drzemki po 30 - 40 min. ale za to około 4 w ciągu dnia.
Jego opatulam w wózku tak że jest mu ciepło, gorzej ze mną

Problem mamy tylko z wózkiem bo nie mieści się do gondoli, ma już podkurczone nóżki, a do spacerówki nie mam śpiworka i nie wiem czy będzie mu tam tak ciepło jak w gondolce.
Mam pytanie, zaczynamy wprowadzać zupki, od czego zaczynałyście lub zaczynacie?
Bo ja zrobiłam ziemniaka z marchewką, ale nie wiem co jeszcze dodawać.
Zjadł kilka łyżeczek ale niewiele.
Dobrej nocy

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
i gotuje mu 2 dania...a teraz dorzucam jeszcze kalafiora i brokuly...
milej nocki!!!
ps...co do zdjec to ja wlasnie zbieralam sie i zbieralam do wywolania wkoncu dzis przesortowalam ktore chce wywolac i wyslalam przez internet ze str rossmana do wywolania i wyszlo mi tylko 300 a reszte zostawilam bo juz nie chcialo mi sie ogladac znow musze nabrac natchnienia...a my dzis na zakupach bylismy z nosidelkiem bo nie wszedzie mozna wozkiem wjechac- a maly fotelik odeslalismy do lamusa- i z jednej str to fajnie a z drugiej to pomomo tego ze ciezko bylo nosic w takim foteliku to na zakupy jednak naj;epszy jest...
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
i jak tam U Was??
miala ktoras z Was wymrazana nadzerke??? bo okres spoznia mi sie juz 3 dzien

a do lekarza wstydze sie zadz

on i tak ma niezle zdanie o mnie bo akurat byl przy porodzie

- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- iwo23_1990
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Muszę dziś jednak z małym iść do lekarza bo ten katarek ma okropny, oddycha się mu żle...
Mam nadzieję że to nic powaznego...
Co do zupek to ja po prostu daje małemu rosołek gotowany na kurczaku bo nic innego nie chce jeść wszystkim pluje bo od początku to jadł czyli jak miał 3 i pół miesiąca:) a na drugie to mięsko i ziemniaczki:)
A o ginekologu i okresie to nawet nie mówcie też muszę iść ale ja chodziłam na kase chorych i mojemu ginekologowi nie podpisali jak na razie umowy z NFZ i przyjmuje tylko prywatnie:/
Biore tabletki antykoncepcyjne i niestety ale nie są dobre przy pierwszym opakowaniu miałam cały miesiąc plamienia, a teraz mam co dwa tygodnie okres w połowie opakowania dostaje okres czytałam że to znaczy że te tabletki mają za mało hormonów jak dla mnie i ciesze się że się dodatkowo zabezpieczaliśmy bo kto wie co bby było choć miałam schizy:)
Powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o zastrzykach antykoncepcyjnych?? bo ja mam skleroze:) i też pare razy wziełam tableki póżniej niż powinnam... Wy bierzecie jakąś antykoncepcje??