BezpiecznaCiaza112023

Nieletnie matki

15 lata 2 miesiąc temu #1144 przez Mirella
Zniszczyłam to chyba za dużo powiedziane, ale trochę skomplikowałaś prawda? Ja późno zostałam matką, ale wydaje mi się, że jedyne czego kobieta w życiu nie pożałuje to tego że urodziła dziecko, nawet w tak młodym wieku. Tyle że lepiej jednak zachować jakąś kolejność, żeby dziecko nie przyszło na świat w poczuciu że jest kulą u nogi, tylko wyczekanym skarbem :) Nie, nie zgadzam się z opinią ze dziecko niszczy życie, ono je ubogaca. A głupim gadaniem się nie przejmuj, masz fajną rodzinkę, to jest najważniejsze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 miesiąc temu #1149 przez tysia178
Mirella dziękuję. Cieszę się,że są jeszcze osoby takie jak Ty. Dziecko to dar od Boga który trzeba docenic, ja sobie nie wyobrażam,ż mogłoby nie byc mojego synka na świecie. Jest moim największym Skarbem i dzięki niemu wiem co to jest miłośc bezwarunkowa, miłośc której nie da się opisac. Moje dotychczasowe marzenia stały się piękniejsze bo są one teraz powiązane z moim smykiem.

15 lata 2 miesiąc temu #1164 przez aniaw
Jesteś super matką a osoby które gadają takie głupoty po prostu Tobie zazdroszczą.
Nie uważam, żeby było to zmarnowanie sobie życia. Jak dziecko podrośnie zawsze można wrócić do szkoły, skończyć studia, zacząć się realizować.
Dziecko to najcudowniejszy prezent jaki można dostać od losu :)
Super, że Tobie się udało i że ojciec dziecka okazał się być odpowiedzialnym człowiekiem.

15 lata 2 miesiąc temu #1173 przez jedynaczka
ja też jestem młodą mamą... no ale już zdecydowanie pełnoletnią :)
bo już hmm no prawie że 23 lata ;D
ale uważałam że za wcześnie na dzieciątko bo człowiek ma tyle w życiu planów, że chyba by sie nigdy nie zdecydował :)
a teraz Mikołaj jest tak samo całym moim światem i nie wyobrażamy sobie razem z moim mężem jak żyliśmy do tej pory bez tego małego urwiska :)
wierze że Cie się uda pogodzić obowiązki domowe i wychowanie maluszka ze szkołą ;)
jesteś młoda, zresztą tak jak i ja :) i wierze że jeszcze duuuużo przed nami ;D

15 lata 2 miesiąc temu #1214 przez tysia178
Kochane jesteście! :) dziękuję za Wam za wszystkie ciepłe słowa :)

15 lata 2 miesiąc temu #1217 przez Agnieszka
piszesz, że miałaś 17 lat, to przecież już nie tak mało.
nie martw się wszystko przecież można pogodzić i na pewno sobie poradzisz i skończysz jeszcze szkolę. Życzę powodzenia

Alicja ma już 16 ząbków :))

15 lata 2 miesiąc temu #1267 przez tysia178
Agnieszka, dziękuję. Tak planuję wrócic do szkoły jak mały skończy roczek albo dwa latka:) W zależności od tego jak się dalej życie potoczy :)

15 lata 2 miesiąc temu #1275 przez Agnieszka
:) nie ma za co:) powodzenia życzę

15 lata 2 miesiąc temu #2483 przez Scholastyka21
to wyobraź sobie, że ja urodziłam w zeszłym roku w czerwcu miałam skończone 21 lat, a rocznikowo w sumie 22 i zaszłam w ciążę po ślubie, a również usłyszałam, że nie zniszczyłam, a skróciłam sobie życie, po prostu zawsze znajdą sie zazdrosne koleżanki, które tylko patrzą jak by ci dokopać bo ich ta zazdrość zżera że ty sobie życie ułożyłaś , a one nawet chłopaka nie mają
więc się nie przejmuj absolutnie tysia :)

15 lata 2 miesiąc temu #2487 przez tysia178
he he :) żeby taki małpy zostały starymi pannami :) ale bym się wtedy z nich śmiała:) już tak mam ,i jestem wścibska więc nie dam sobie:)

15 lata 2 miesiąc temu #2530 przez andziaa35
Nie powinno sie sprawdzac wieku matek bo nie o to chodzi, najwazniejsza jest dojrzalosc psychiczna bo matki w wieku nawet 30 lat nie powinny zostac matkami...
Mam wiele kolezanek ktore wczesnie zostaly mamusiami, maja szczesliwe zycie. Bylo ciezko bo wiadomo wkraczaly dopiero w doroslosc ale jaka mialy radosc z kazdej chwili spedzonej z dzieckiem i ani chwili nie zaluja ze bylo tak a nie inaczej.

"Wychowanie. Jeżeli dałeś komuś życie, daj mu również instrukcję użytkowania." Valeriu Butulescu

15 lata 2 miesiąc temu #2533 przez jedynaczka
dla innych chyba nigdy nie bedzie odpowiedniego wieku na ciąże.. no może przed 40...
ja sie ciesze bardzo że jestem młoda mamą i nie interesuje mnie zdanie innych, a wiem że niektórzy sie marwtią własnie że sobie młodość skracam :)
a ja przy moim eM czuje sie jeszcze młodziej hehe
macierzyństwo jest cudownym darem :)
i cieszmy się nim bez względu ile lat mamy :)
bo własnie jak pisze andzia nie o wiek tutaj chodzi a o dojrzałość :)

15 lata 2 miesiąc temu #2539 przez tysia178
ja też się cieszę,że jestem młodą mamusią:) bynajmniej na wywiadówkach będę młodziutką mamą przy tych innych ;p ha ha! :)

15 lata 2 miesiąc temu #2563 przez Agnieszka
no i będą myśleć nauczyciele że dziecko siostrę przysłało do szkoły ;P

15 lata 2 miesiąc temu #2595 przez sloneczko
Czy zniszczylas sobie tym zycie... hm ja bym tak tego nie ujela, skoro piszesz ze masz kochajacego meza, i teraz tak wspanialego synka, to napewno nie mozna tego nazwac ze zniszczylas sobie zycie, napewno kiedys albo moze i teraz tak mowisz sobie a bo inne kolezanki szly na dyskoteki, czy cos tam gdzies tam robily Ty juz wtedy bylas z brzuszkiem. Niektore kobiety potrzebuja wiecej czasu na dorastanie Ty niestety nie mialas kiedy, ale uwazam ze jestes super matka (pomimo ze wcale Cie nie znam) i musisz byc z tego tez dumna bo kiedys bedziesz mloda babcia ;) a nie to co inne ;)

Uwazam ze to sie nazywa poswiecenie ;) i pojscie przez zycie z problemami, nie kazda dziewczyna tak umie ;)

Zycze Ci wszystkiego dobrego :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka