- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Swoją drogą to jest to mozliwe, żeby w 22tc dziecko uciskało jakiś nerw? ostatnio mam takie dziwne bóle (jak na razie były 2 razy) po prawej stronie. Tak jakby od pleców i promieniuje na praktycznie cały prawy bok tak że nie jestem w stanie podnieść prawej nogi zbyt wysoko. Lewa strona wcale mnie nie boli, jedynie ta prawa. Poczytałam w necie i babeczki piszą że dziecko może nerw uciskać, miała tak któraś z Was? Jak sobie z tym radzić? Ból pojawia się dosyć niespodziewanie i powoli potem ustępuje, a ja czuję że maluch się rusza bardzo mocno wtedy.
Też mam wizytę o 15. Nie mogę się doczekac, ale jak znam zycie to mi usg nie zrobi tylko jutro każe przyjść do szpitala na połówkowe
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
i jestem zła bo mąż musi być w pracy a lekarz jest tylko do 13, ale mój maluszek pójdzie zobaczyć dzidzię, całą noc nie spałam bo mały płakał że brzuch go boli, dostał czopek i olejek glicerynowy i już jest ok, a ja padam na twarz
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do nerwów, to chyba może już teraz, dzidziuś całkiem spory już jest, na długość to już ma chyba ze 25cm z nogami, tak gdzieś czytałam. Tylko jeszcze mało tłuszczyku, więc jest lekki. Myślę, że jak dobrze wierzgnie to i w nerw może trafić
A któraś z Was chodzi jeszcze do pracy? Ja mam spokojna pracę i lekką, ale czasami te 8 godzin przy kompie też potrafi dać w kość. Bobas wtedy nieźle boksuje, chyba mu się to nie podoba za bardzo.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
Ja juz po wizycie dzidziuś szalał w brzuszku, choć usg mi zrobił tylko by serduszka posłuchać bo wiadomo za tydzień połówkowe, ale prosiłam by zajrzał między nóżki i na tym starym rzęchu strasznie kiepsko było widać , najpierw mówi że widzi wargi sromowe , a za chwile przejechał ciut dalej i mówi że między nóżkami coś jest jak by worek mosznowy zatem pół na pół i nic nie wiem !! Jeszcze tydzień w niewiedzy !!!! Zwariuje Najważniejsze że dobrze wszystko i kazał mi zrobić badanie na cukier
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Pipinka, to fajnie że wszystko w porządku Tez muszę zrobić to badanie z glukozą. Podobno to strasznie niedobre, ale mój gin mówi, że można cytrynę wcisnąć w razie czego bo ona nie ma wpływu na wynik badania.
Antika byłas u tego lekarza? i co??? Oszczędzaj się kochana!
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do glukozy - koleżanka sobie cytrynę wcisnęła i jakoś poszło, więc pamiętaj, żeby zabrać. A w którym tygodniu macie zrobić ten cukier?
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale to dobrze, bo sama i tak się muszę pilnować co jem a po badaniu to jeszcze mogą wyjść wizyty w poradni diabetologicznej to im bliżej porodu tym mniej tych wizyt jakby co.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anitka ja teraz mam 20 tydzień i mam zrobić to badanie w ciągu 4 tygodni czyli do następnej wizyty
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
mnie cod szis tak ciagnie w dole brzucha ale spalam troche na brzuchy moze dlatego?
wogole z tymi ruchami u mnie to tak skapo ze masakra jeden dzien czuje pozniej nie..;/ chcialabym juz zeby to regularnie bylo bo mam i tak duzo zmartwien i boje sie zeby to na maluszku sie nie odbilo:(
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi śliczny masz brzuszek.
Monia bardzo Ci współczuję mam nadzieję, że sie jakoś trzymasz. Dzisiaj mojego tatę mąż zawiózł na izbę, bo strasznie źle sie czuł. Został w szpitalu na badania. Ale też z nerwów brzuch mnie bolał i na badaniu lekarz powiedzial, że mam napięty brzuch i mam dużo leżeć.
Też dostałam skierowanie na obciążenie glukozą i mam je zrobić w ciągu miesiąca.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emilka, my też chcemy Hanię, jeśli będzie dziewczynka