- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziwna ta Twoja przychodnia. Ja mam kartę magnetyczną, a w Krakowie nie używają, tylko trzeba było nosić najnowszą RMUA, co jest upierdliwe. Raz miałam z poprzedniego miesiąca i mnie nie chciały przyjąć, a w pracy nie wydali mi jeszcze. W kadrach mi dziewczyny tłumaczyły, że mogą to wydać dopiero po rozliczeniu z ZUSem, a to się robi do 10-go dnia miesiąca. A u lekarza mnie 5-go nie chcieli przyjąć, ale się wykłóciłam w końcu. Też chamówa, oczywiście zawsze recepcjonistki są takie mądre, bo lekarz jak poprosisz to najczęściej przyjmie. No ale to też była wina przepisów idiotycznych, że musisz mieć przy sobie dokument, którego nikt nie ma obowiązku Ci dostarczyć w pracy. No mniejsza, w ogóle mam chandrę dzisiaj straszą. Ogrodzenie mamy zepsute, pieniądze poszły w błoto, czas stracony i jeszcze mnie ludzie w pracy denerwują, bo niektórzy to tacy paskudni tu pracują, że aż skóra cierpnie. Ale spoko, dzisiaj powinnam mieć fajny dzień w domu
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Mokka ja vym nie czekała,ale Ty wiesz lepiej jak się czujesz.
Anitkade oj wiem co przechodzisz z tym ogrodzeniem. U nas ogrodzenie akurat zrobili ok,ale miałam takiego płytkarza,ze jak sobie go przypomnę to włos się jeży. Na pocieszenie powiem Ci tyle,ze pierwsza ekipa z która podpisalismy umowę na budowę domu okazała się oszustami.Facet pokazywał nam swoje budowy dwie i było ok. W dodatku rozmawialismy niby z jednymi właścicielami,ktorzy sie okazalo ze wspołpracuja z oszustem.daliśmy 10 tys zaliczki,ktorej nigdy nie odzyskalismy.facet sie nie pojawił,odbierał telefony,ze za tydzień zacznie i tak przez 5miesiecy.sprawa skończyła się w sądzie ,wygraliśmy,ale co z tego jak nie ma z xzego ściągnąc kasy,bo on nic na siebie nie ma.Firme,mieszkanie,samochód na żone z ktora sie rozwiódl.oszukał jeszcze conajmniej 5 klientów,teraz siedzi w więzieniu.a my bez tej kasy.Wiec kochana nikomu,naprawde nikomu nie ufajcie.nigdy nie płaćcie nazwet złotówki więcej,ze niby cos dokonczy za dwa dni,a Wy sierozliczycie teraz.powodzenia dalej z budowa.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Mokka nie wiem jaki ból odczówasz a jeżeli jast jakkolwiek niepokojący dla Ciebie to zmykaj do tej przychodni niech Cię przyjmują i tyle, ale wiem że to nie jest łatwe bo ja mimo bólu też wolałabym by przeszedł niż miałabym iść prosić by mnie przyjeli bez kolejki i tłumaczyć się z tego że boli
Remiśleoś najgorzej coś nie koniecznie dobrego usłyszeć i o tym starać sie nie myśleć.. Ale skoro nam lekarz mówi że nie ma powodu do niepokoju to tylko powinnyśmy być dobrej myśli !!!! I powiedz mi miałaś może pomysł jak byś nazwała córeczkę? może mi coś podsuniesz bo masz fajne pomysły na imiona
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi ja czasami mam napięty brzuch (ostatnio nawet na badaniu miałam) to wtedy lekarz kazał mi leżeć i brać no- spę, ale ja nie wiem czy to dlatego, że dzidzia tam jest. wydaje mi się, że to są lekkie skurcze.
Mnie od kilku strasznie bolą plecy nie wiem jak mam sobie ulżyć, bo wogóle spać przez to nie mogę.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mokka ja też bym poszła do przychodni się zapisać, wydaje mi się że nie powinni robić problemów w ciąży z bólami jak przychodzisz, chociaż zawsze mogą cię odesłać na IP, no ale warto spróbować. Jeśli mogę zapytać z jakiego miasta jesteś? Bo ja z Katowic.
emilka ja z plecami też niedawno miałam problem, krzyż okropnie mnie bolał, żadna pozycja nie pomagała, trochę staram się ćwiczyć i dziennie spacery i powiem ci kilka dni to potrwało i teraz spokój. Pewnie jeszcze się nie raz pojawi ten ból, ale wydaje mi się, że to jakiś ucisk poprostu jest, albo coś tam się naciąga. Najważniejsze że przechodzi bo ja to myślałam że już do końca będę skazana na ten ból.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mokka to może raz jakoś prywatnie idź, by sprawdzić czy wszystko dobrze ? Tak zgadzam się Sosnowiec nie zbyt piękny i przyjazny ...
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Nie wiem jak z całym Sosnowcem, ale ja mieszkam na Pogoni w mieszkaniu z UŚ bo M jest doktorantem i mieliśmy możliwość wynajęcia od UŚ mieszkania. Prawdę mówiąc to na samych akademikach jest spoko, ale wokół jakaś totalna patologia w większości. O dziwo jest względnie bezpiecznie bo tutaj mamy ochronę, a patologia się tłucze między sobą i nie zaczepiają innych, ale i tak jak tylko M skończy doktorat to się chcę jak najszybciej wynieść stąd.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
No jest tu w ogóle w każdym mieści mnóstwo patologi , mój M z Bytomia pochodzi, tam to dopiero strach wyjść w niektórych miejscach dlatego spodobało nam się w Tychach jak szukaliśmy mieszkania do kupienia, na osiedlu same domki, las boisko mnóstwo dzieci i w ogóle nie słychać przekleństw i osiedle też zamknięte A to gdzie chciałąbyś zamieszkać, gdzieś pewnie bliżej swoich rodziców ??
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mokka może to faktycznie tylko jakiś ucisk był, a jak znów będzie coś nie tak to jedź sprawdzić. Ja tak naprawdę to Sosnowca nie znam, bo tam nie bywam, jedynie ze słyszenia. No ale jak nie za ciekawie to całe szczęście, że to tylko chwilowe miejsce zamieszkania.
A jeśli chodzi o Tychy to bardzo mi się podobają, tam bym mogła mieszkać. Wszędzie jest blisko, bardzo ładne miasto.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Pipinka, w Tychach byłam kilka razy, ale nie znam miasta bo wtedy miałam okazję "zwiedzić" składowisko odpadów i posprawdzać piezometry wokół niego Ja chciałabym mieszkac w Krakowie bo do moich rodziców bardzo blisko, miasto ładne i mam tam znajomych. Prawdopodobnie jednak będziemy mieszkania szukac w Dąbrowie Górniczej bo mama M tam mieszka sama i w sumie będzie trzeba się nią kiedyś zająć. W sumie DG tez jest całkiem niezła bo dosyć zielono i na pierwszy rzut oka przyjażnie Amelka! Ślicznie!!!!!
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mokka Dąbrowy Górniczej akurat w ogóle nie znam ale skoro jest bardziej zielono to to już coś na śląsku i byleby było gdzie z dzidzią chodzić
Tyya Amelka odpada i moja chwilowa miłość do tego imienia bo M stwierdził że paskudne i z emalią mu się kojarzy zaczynam być bezsilna co do imion jeżeli chodzi o mojego Męża