BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #738606 przez remiśleoś
Mag Marcel mi się podoba,ale moda w naszym gronie na to imię i bym tak nie dała:-) ale jest ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #738660 przez Pipinka
Mag Marcela żadnego nigdy nie znałam ale jak dla mnie ładne imię :)

Remiśleoś często są gotowe torty w tesco auchanie na ciastach właśnie i są różne i z myszką mike itd zatem może i autka by się trafiły czy coś w tym rodzaju..

Trzy światy z tym imieniem ale wiem że jak bym była pewna na 100% to bym nie miała wątpliwości a tu jednak właśnie też zdrobnienie Odetka nie bardzo mi się widzi ... :S

Znalazłam zamiast Iga to Inga ale zaś rymuje mi się z Kinga która mi się nie podoba...zwariuje :dry: heheh

11 lata 3 miesiąc temu #738683 przez gosiunia88
Hej przyszle mamuski,
jestem z mamusiek styczniowych 2013 i mam ogloszenie parafialne :)
mianowicie mam do sprzedania prawie nowy sterylizator do butelek canpola
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #738685 przez gosiunia88

Hej przyszle mamuski,
jestem z mamusiek styczniowych 2013 i mam ogloszenie parafialne :)
mianowicie mam do sprzedania prawie nowy sterylizator do butelek canpola
uzywany kilka razy:) polecam prosze o kontakt jak ktoras zainteresowana
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #738689 przez ulcia78blondi
Odetka, fajne imię, można się szybciutko przyzwyczaić. Jest na pewno oryginalne. Ja bym się bardziej zastanawiała jak do nazwiska pasuje.
Marcelek, dość popularne, też ciekawe;-)

11 lata 3 miesiąc temu #738698 przez remiśleoś
Pipinka dobry pomysł,sprawdzę w sobotę.już mi przeszla złość,w sobotę poprostu mąż pojedzie,albo ja na szybciutko do auchan,a jak tam nic ciekawego nie będzie to kupie w sprawdzonej cukierni tort, ktory zawsze nam smakuje:-) a z iieniem,to jatez tak przeżywam zawsze jak Ty:-) I też zawsze wychodziłam z założenia,ze jak nie na 100%się podoba to widocznie to nie toi szukałam dalej.znajdziesz napewno,zobaczysz.jak mi coś wpadnie to Ci napiszę,może coś wybierzez.

11 lata 3 miesiąc temu #738731 przez DoMI*
czesc wam kobitki widze ze sie rozpisałyscie u mnie jak pisałam juz wszystko dobrze mały juz prawie 500 gr ma..
remileos a moze sama zrobisz piłke albo samochod taki malły ..albo klocka lego ?
ale macie dziewczyny swietne zdiecia ...i brzuszki ..!!

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #738755 przez Pipinka
Ulcia No właśnie też patrze pod kontem czy do nazwiska pasuje a że mam bardzo popularne nazwisko Wójcik zatem Odetta Wójcik całkiem pasuje :)

Remiśleoś cieszę się że pomogłam :) w tych czasach nie ma już takiej tragedi jak się zapomni zamówić tortu bo jak sama miałam niedawno roczek Bianki to też jak bym za późno zamówiła to wiedziałam że zawsze jest rozwiązanie :) Co do imion to jak byś na coś wpadła to pisz :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #738788 przez remiśleoś
Domi zastanawiałam się nad tym,ale raczej nie dam rady.tort to czasochłonne zajęcie,a ja niestyty muszę leżeć.pozwalam sobie i tak na krótki spacer z Re ikiem,wstaje zeby sobie coś do jedzenia zrobic i tyle.gotuje,sprząta mąż,a teraz jest na szkoleniu i wraca w piątek późnym wieczorem, nie mam sumienia zaprzegać go do robiemia tortu w sobotę rano.po południu przyjadą goście,a to zawsze jest trochę męczące:-) pojdę na łatwiznę i kupimy coś gotowego:-)
Pipinka a moze Matylda?tylko tez z tym zdrobnieniem ciężej Mati,Matysia??

11 lata 3 miesiąc temu #738817 przez Mag
z tymi imionami to faktycznie ciężko, niby taki wybór a jak chce się wybrać jakieś bardziej oryginalne to już problem.
Domi to u ciebie już duuuuuży chłopak, nie myślałam że już w tym tygodniu tyle może ważyć dzidziuś.
Mam takie pytanie jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? Chcę już coś zacząć powoli szukać na allegro bo za niedługo sezon to będzie pewnie większe zainteresowanie. Myślałam o 62, ale byłam w sklepie oglądać i jak na moje oko to one olbrzymie są. Ale ciężko tak ocenić bo to ogólnie grube i szerokie.

11 lata 3 miesiąc temu #738835 przez gosiacek
Hej dziewczyny!

U nas też problem z imionami. Na razie wymyślamy dla chłopca i dziewczynki, bo jeszcze nie wiadomo, kto w brzuszku siedzi :) A co powiecie na imię Idalia zdrobnienie Ida?

Z kombinezonami jest ciężko wyczuć...zależy jak duże będzie dziecko. Mój synek był malutki i 62 był na niego za wielki, przynajmniej na początek i na szybko szukaliśmy mniejszego. Ale jak maleństwo będzie większe, to 62 może być ok.

11 lata 3 miesiąc temu #738883 przez Adka94
Tak znam już płeć chłopiec będzie :)

A co do imienia to jeszcze nie wiemy bo mój chce żeby był Adam a mi się z kolei podoba Kacper i jakoś nie możemy się dogadać :)

11 lata 3 miesiąc temu #738890 przez Mag
Adka fajnie, że kolejny chłopczyk się pojawił , bo do tej pory to chyba większość dziewczynek. :)

gosiacek no to mam kolejny problem bo już sama nie wiem , a chociaż ten kombinezon chciałam mieć z głowy, ale tak pytam mamy i ja miałam 51 cm i urodzona w terminie, nie wiem czy to ma jakiś związek, czy to dziedziczne :lol: ale faktycznie chyba jak by się urodził taki ok 50 cm to w kombinezonie na 62 by się zgubił.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #738896 przez mokka
też się zastanawiałam nad rozmiarem kombinezonu. Ciotka mi mówiła że ma jak coś ombinezon po moim chrześniaku bo on też jest ze stycznia więc będę musiała się tam przejechac do nich i zobaczyć co i jak. Szkoda w sumie wydawać sporo kasy na kombinezon który dziecko założy raz bo zaraz z niego wyrośnie. Ja chyba się będę skłaniać ku rozmiarowi 62 bo jak będzie troche za duży to nic się nie stanie a przynajmniej mała ubierze go przynajmniej kilka razy :)
No, i też Zuzka ma po kim być dużym dzieckiem bo mój M miał jak się urodził około 65cm, a ja niewiele mniej podobno ;)
Pipinka, a może Nela? (moja teściowa tak ma na imię i zawsze jej w urzędach mówią że bardzo ładne imię...tylko że ją się pisze Nelja)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #738897 przez Adka94
No na samym początku chcieliśmy dziewczynkę i myśleliśmy że może jednak będzie i cały czas dziewczynka będzie no ale okazało się inaczej no ale tez się cieszymy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka