BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #739326 przez mokka
z tą kołyską to przemyślę sprawę bo ciągle mam wrażenie że to jest zbędny wydatek na chwilę...z drugiej strony kołyski są sliczne, a też słyszałam, że niemowlę lubi być w ciasnocie bo się czuje bezpieczniej i podobno na początku może spać nawet w koszu wiklinowym z materacykiem. Tyle, że do takiego kosza ciężko się schylać ;) no i też się boję że się dziecko nie da przenieść potem do łóżeczka. Z M jak na razie stwierdziliśmy że mała będzie od początku spała w swoim łóżeczku, które i tak będzie w naszej sypialni. Mam nadzieję, że uda nam się wytrwać w tej decyzji kiedy Zuzia będzie dawać nocny koncert ;)

Pipinka, cieszę się że pomogłam :)

Antika, poducha wypchana pewnie granulatem styropianowym. Jeżeli bolą Cię plecy to nie zastanawiaj się tylko od razu ją kup :) ja mam taką z puchem silikonowym w środku i też jestem zadowolona. Tym bardziej, że można ją prać w pralce :)

Swoją drogą to złapałam się ostatnio na tym, że zapominam, że jestem w ciąży! Są takie dni że czuję się po prostu rewelacyjnie, nic nie boli, nie jest ciężko. ostatnio jak szłam z M na zakupy to dobrze, że w pewnym momencie spojrzałam w dół i zobaczyłam brzuch bo zupełnie nie czułam się w ciąży. Zabrałam się też za mycie okien i dobrze że M wrócił, zobaczył co wyczyniam i szybko mi przypomniał że nie jestem sama i muszę uważać...macie tak czasami? :)
Swoją drogą M wczoraj tak myślał, myślał i wreszcie stwierdził, że nie potrafi sobie wyobrazić, że w styczniu tak po prostu wyjdzie ze mnie dziecko ;) ach, faceci...niestety w tej kwestii moja wyobraźnia też chyba jest kiepska bo również mam problem z uświadomieniem sobie że faktycznie jakoś ta Zuzka musi wyjść ;)

antika, jeśli chodzi o szpital w Krk to moja ciotka rodziła w którymś z lepszych i zarazili jej syna tam sepsą tak że ledwo przeżył. Dopytam dokładnie co to za szpital był. Pamiętam tylko, że ona go strasznie zachwalała bo same dobre opinie słyszała a potem takie coś...

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #739360 przez Anitulka
Ja od wczoraj mam tą poduchę z granulatem styropianowym, ogólnie jest fajna, ale w nocy tak szeleści, że dzisiaj została wykopana z łóżka :)
Jeśli chodzi o grzyby, to ja jem tylko pieczarki :silly: grzybów jako takich nie lubie, więc to co uzbieraliśmy oddaliśmy babci W. i bardzo się cieszyła ;)

11 lata 3 miesiąc temu #739375 przez DoMI*
Czesc Mamuśki :)
na poczatek witam nowa mamusie :laugh:

co do brzucha czasem twardnieje ale kłade sie wtedy,ale czasem tez jest twardy bo skora jest napieta i tak sie mi wydaje ze cos zie złego dzieje.

co do kołyski to jest kołysko -łuzeczko :lol: bo jest duze strasznie ale nie wiem do kiedy bedzie w nim bo niechce aby wypadlo mimo ze jest głebokie strazsznie.wiec mysle ze do prawie 9 miesiecy wytrzyma w nim .

wczoraj robiłam badanie tsh wyobrazcie sobie ze laborantka powiedziała bo zabrałam ze soba stare wyiki i mowi tak ( to ja sie nie dziwie ze przy takiej nadczynnosci tarczycy miała pani łozysko przodujace) gdyby nie moj M i ja to nie wiem czy miała bym synka dziś. bo ci głupi lekarze by mi nie zrobili tych badan. Smutne to. na szczescie jest juz wszystko OK. i musze brac do konca ciazy Letrox 50 i lekarz powiedział ze moze i do konca zycia bede musiała brac.

ja dzis na sniadanie jem paczka,popijam mlekiem czekoladowym i jem kromki z pasztetem :lol: :lol: :blush:

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #739386 przez mokka
Domi, ale masz zestaw śniadaniowy...tylko pozazdrościć :)

Kurde, to lekarze nie kazali Ci zrobić tych badań jak wyszło że są z łożyskiem problemy? Szkoda gadać co to za lekarze którzy niby są specjalistami i mają doświadczenie a zdrowie pacjentów mają w nosie! Szok!
Mnie lekarz też nie zalecał tych badań z tarczycą i nawet nie wiem czy muszę je zrobić. Nic się złego nie dzieje i nie wiem czy się je powinno w ciąży wykonać czy też nie?
Domi, dobrze że już wiesz przynajmniej co szwankuje i wiesz jak to leczyć. Mam nadzieję, że nie będziesz tych tabletek musiała łykać po ciąży.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #739390 przez DoMI*
a oto cudo dla Synka

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #739394 przez DoMI*
mokka na tarczyce sie powinno robic bo zawsze w ciazy one szaleja . mozesz zrobic i bedziesz wiedziała. bo nadczynnosc jak i niedoczynnosc sa grozne dla dziecka.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #739420 przez anitkade
Ja robiłam już TSH chyba 3 razy w ciąży. Po pierwszym badaniu mi lekarka powiedziała, że mam za dużo jak na ciążę, chociaż na wyniku badania wyglądało, że w normie. Chyba norma jest do 4, a ja miała 2,5, coś takiego. Więc byłam spokojna, a ona mi mówi na wizycie, że mam zrobić znowu (bo minął jakiś czas) i jesli będzie więcej niż 2 to mam iść natychmiast do endokrynologa. Na szczęście jakoś spadło i nie musiałam iść. I ostatnio znowu robiłam i mam ok, chociaż i tak kręci nosem, że wysoko i trzeba pilnować tych badań, ale nie każe mi nic brać.
Co do jedzenia - ja jadłam raz grzyby, jadłam sery pleśniowe, tuńczyka jem, bo w puszkach i tak jest pasteryzowany, więc toxo nie ma. Ale łososia wędzonego nie tknęłam, ani sushi ani tatara. Mam ogromną ochotę na sushi, zaraz po porodzie mnie mąż ma zabrać i koniec :) Ale o toxo się boję, więc nie jem teraz. A poza tym wszystko wcinam.
Domi - boska kołyska, pięknie wygląda. Co do spania dzieciatka, to ja tylko łóżeczko kupuję, ale być może na samym początku będziemy spać razem, żebym nie musiała 10 razy w nocy wstawać do karmienia. Ale pewnie jeden maksymalnie dwa miesiące, a potem łóżeczko. Zobaczymy, jak będzie :)

11 lata 3 miesiąc temu #739421 przez mokka
zapytam o to lekarza na następnej wizycie 23 września.
łaaaaa......jaka ta kołyska jest BOSKA!

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #739473 przez Asia18
Witam :) czasem tez mam bóle pleców ale teraz gorzej męczy mnie bezsenność :( a z leków to biore femibion 2 i przepisala mi jeszcze ostatnio magnes ...

DomI przesliczna jest ta kolyska :)

<3b :*

11 lata 3 miesiąc temu #739478 przez anitkade
Właśnie dziewczyny - jak śpicie? Ja ostatnio śpię fatalnie, nie tylko plecy mnie bolą, brzuch też jakoś dziwnie i w ogóle bardzo lekko śpię.

11 lata 3 miesiąc temu #739480 przez DoMI*
dziewczyny mam pytanie kiedy moze zus przyjsc na kontrole ma na to 7 dni w tygodniu i o kazdej porze?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #739482 przez Asia18
No dokładnie .... Tez mam taki sen że obojętnie jaki odgłos sie wybudzam :( no i mała wariuje odrazu jak sie położę.
Plecy najgorzej bolą jak na nich leże, a później obracam się na bok... W ogóle żadna pozycja mi teraz do snu nie pasuje :/

<3b :*

11 lata 3 miesiąc temu #739490 przez emilka1103
Witam nowe mamusie :)

Co do kołyski to moja kuzynka miała dla swojego dziecka do czasu, aż zaczęła Mała siadać. Myślę, że do czasu, aż Malutka zacznie siadać przeprowadzimy się do swojego mieszkanka to wtedy pomyślę o czymś innym. A po porodzie będziemy mieszkać u moich rodziców, zawsze mama mi trochę pomoże jak mąż będzie musiał wrócić już do Szwecji.

Mnie dzisiaj w nocy Hania pierwszy raz obudziła tak się kręciła. Ogólnie śpi mi się nie za ciekawie. Aż boję się co będzie później.

11 lata 3 miesiąc temu #739491 przez DoMI*
Spie z poduchą..miedzy nogami pod brzuchem i miedzybrzuchem a bioderm.. nie zawsze pomaga.
spie na boku lewym duzo.i na plecach ale nie da sie łatwo spac budze sie 5 razy albo wiecej w nocy. na plecach jak spie pilnuje brzucha podswiadomie czy nie stwardniał..
i tez jestem czuła czy moj sie ruszy czy cos usłysze.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #739495 przez remiśleoś
Domi urocz kołyska,ale jak będzie siadał Toi to pewnie już mu zmienisz wyrko:-)
Anitkade ja jadłam normalnego tuńczyka na takim wystawnym przyjęciu,z puszkwiem,że jwst ok:-)
A co do spania,to ja w miarę śpię. Nigdy nie mialam mocnego snu,a dwa ,trzy razy to i tak wstaję w nocy i idę do pokojuRemika,żeby sprawzić czy się nie odkrył.tylko ten brzuch...czasami dodatkowo budzi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka