BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #739751 przez MoNiaaa
wyobrazacie sobie ze dzwonilam od 9 do 15 i nikt nie odbieral???masakra jakas bede dalej probowala a jak nie to w pon moze pojade sie umowic boje sie strasznie!!!!

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #739784 przez remiśleoś
Mleko jak najbardiejmoże byč. Już w tym okresie i jest własnie zółte ,to siara.
Ja po poronieniu w tym 18tyg w drugiej obie to zuważyłm' pierśi mi strasznie się napełniły.dostałam hormony na zatrzymanie laktacji,miałm brac tydzień,ale po tyg nadal mleko buło i jeszcze 3dni brałam.
Monia mskr ztym dzwonieniem:(współcuje.

Śluz mam normlny,ale dużo go więcej przez tą luteinę dopochwową.

11 lata 7 miesiąc temu #739785 przez remiśleoś
Mleko jak najbardiejmoże byč. Już w tym okresie i jest własnie zółte ,to siara.
Ja po poronieniu w tym 18tyg w drugiej obie to zuważyłm' pierśi mi strasznie się napełniły.dostałam hormony na zatrzymanie laktacji,miałm brac tydzień,ale po tyg nadal mleko buło i jeszcze 3dni brałam.
Monia mskr ztym dzwonieniem:(współcuje.

Śluz mam normlny,ale dużo go więcej przez tą luteinę dopochwową.

11 lata 7 miesiąc temu #739818 przez anitkade
Monia mnie koleżanka nie odpisała z tym nr telefonu do prywatnego gina, ale jak tylko odpisze to Ci dam znać. Powiedz tylko, do kogo masz to skierowanie? Do jakiegoś zwykłego gabinetu czy na oddział patologii ciąży albo do ginekologa przy szpitalu uniwersyteckim? W Krakowie jest ogromny problem z umawianiem się telefonicznym. Ja wiele razy do zwykłego internisty jak chodziłam na nfz to nie byłam w stanie się umówić, bo cały dzień albo zajęte albo nie odbierali, tak na zmianę. W końcu albo jechałam osobiście, albo mąż mnie jechał umówić. Koszmar jakiś.
Bądź dzielna i staraj się może czymś zająć, żeby nie myśleć tylko o tym ciągle. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby się pięknie wsiąkło wszystko i żebyś się dodzwoniła do tego lekarza jak najszybciej.

11 lata 7 miesiąc temu #739869 przez mirka26
Monia mojej przyjaciółce też jej córka miała i zeszło i dziewczynka zdrowa i pełna sił, będzie dobrze mówię ci, bądź dobrej myśli
kochana trzymam kciuki i ściskam mocno

11 lata 7 miesiąc temu #739984 przez Dagnes
Monia bedzie dobrze. Nie zamartwiaj sie tak bo dzidzi to nie sluzy. Wiem ze latwo powiedziec ale zobaczysz ze zuzia zdrowiutka sie urodzi :kiss:
Domis przesliczna kolyska.
Ja po usg polowkowym. U nas wszystko ok. Wiki wazy juz 700 g.

Wiktoria

11 lata 7 miesiąc temu #740147 przez Mag
To mnie dziewczyny pocieszyłyście , bo już myślałam że coś nie tak z moimi piersiami.
Dagnes ale wielka ta Twoja dziewczyna :)
Ja jeszcze tydzień do połówkowego, ciekawe czy też taki wielki będzie.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #740204 przez Suzi
MoNiaa, nie zamartwiaj się, moj Miko też miał torbielkę, na usg wychodzila juz od 20 tc, urodzil sie zdrowy i beztorbielkowy :lol: tak, ze spoko, nie zamartwiaj sie, takie torbielkii to podobno częsta sprawa i rzadko kiedy cos z nich zostaje, tak mi mowiono....i w przypadku Mikusia TAK JEST. U Ciebie tez TAK BĘDZIE :woohoo: , pozdrawiam
A propos, cos juz nie zaglądasz do nas na kwietniowki..... :side: wpadnij czasem i powiedz co u Ciebie :)

11 lata 7 miesiąc temu #740233 przez Adka94
Wam normalnie ginekolog mówi ile wasze maleństwo waży ?
Mi ani razu jeszcze nie powiedziała tylko tyle że wszystko w porządku. :/ dziwnie

11 lata 7 miesiąc temu #740257 przez mokka
mnie mówił na połówkowym że mała waży 580gram, a to był sam początek 22tc. Może zapytaj? Różni są lekarze...jedni będą opowiadac co widac itd, a inni posprawdzają to co chcą i nic nie powiedzą.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #740271 przez Adka94
No bede musiała, ale mi na połówkowym nawet nie mówiła jak byłam no ale zobaczymy :)

11 lata 7 miesiąc temu #740277 przez Mag
u mnie na początku ciągle tylko mówiła ile mierzy a od ostatniego usg nie mówiła już ile mierzy tylko jaka waga.
Moja lekarka włączy usg i zawsze mówi co sprawdza, oczywiście tylko niektóre rzeczy rozumiem bo wiele jest językiem lekarza powiedziane, ale zawsze opowiada.
Adka zapytaj następnym razem, może twój lekarz małomówny po prostu jest.

11 lata 7 miesiąc temu #740332 przez anitkade
Adka, ja zapytałam lekarza wprost i mi powiedział niechętnie i kazał nie sprawdzać w tabelach :P Ale to dlatego, że malutkiego mam bobaska, bo 290 gram miał na połówkowym, to było w 19 tygodniu i 5 dniu. Musisz mieć napisane na tych kartkach co dostałaś po usg, to poszukaj sobie. A nie meirzą długości, bo już za duże, nie da się uchwycić całego na usg :)

11 lata 7 miesiąc temu #740397 przez DoMI*
Czesc Wam
ja oststnio fatalnie spie :( kłuje mnie serce jak spie na lewym boku i musze spac na wznak albo na prawym.no i zoładek mnie boli czuje taki ucisk macie tak??
wykancza mnie to.
mi lekarz mowi zawsze ile wzy. ale o długości nie bo nieda sie juz zmierzyc całego bobasa.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #740418 przez MoNiaaa
anitka dzieki za zaangazowanie :*
ja mam skierowanie do poradni pataologii ciazy a nie do samej kliniki choc to jest podobno w tym samym budynku tylko na parterze przy ul kopernika na ich stronie przeczytalam ze nie jest konieczna telefoniczna rejestracja wiec jade we wtorek i moze sie uda ze mnie przyjma a jak nie to sie chociaz umowie na termin maluszek teraz najwazniejszy!!!!

mi gin tez mowi ile wazy teraz w 21 tc 440g podobno nie da sie juz zmierzyc maluszka i wylicza sie tylko wage.
zreszta moj gin wszystko mi pokazuje raczki nozki buzke serduszko zoladek pecherz itp.
na tym ostatnim usg tak super sie mala ustawila buzka ze pieknie bylo widac prawie jak na 3d ale fotki nie dalo sie zrobic :( ale widok bezcenny i nie wiedzialam ze ona tak caly zcas sie rusza bez przerwy:P ale ruchy tez czuje juz coraz czesciej praktycznie przez caly dzien cos tam puknie :) a jak leze to juz wogole super czuc :)

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka