BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 7 miesiąc temu #742251 przez gaguka
Ulcia mam dokładnie tak samo jak Ty :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #742268 przez ulcia78blondi
Gaguka, to pewnie dlatego, że nasze dzieciaczki są podobnie ułożone;-)

11 lata 7 miesiąc temu #742386 przez anitkade
Dziewczyny, moja dzidzia na usg była główką do góry, więc kopie głównie w dole brzucha. Nawet lepiej, bo przynajmniej mnie po żołądku nie kopie, tylko chyba czasem główką naciska. W każdym razie wierzga sobie na dole, ale wczoraj w nocy jak spałam na boku to mi się wydaje, że się też jakoś w poprzek przekręciła, bo coś dziwnie z jednej strony czułam ruchy :)
Emilka, brzuszek piękny i fajnie, ze macie spacerową pogodę. Cieszcie się póki się da.

11 lata 7 miesiąc temu #742391 przez MoNiaaa
hej

bylam wczoraj w tym krakowie i porazka wrocilam taka wsciekla...

lekarz owszem przyjal mnie normalnie jako pacjetke ale tylko po to zeby zobaczyc moje zaswiadczenie(ktore juz wczesniej dala mu pielegniarka zeby podjal decyzjeczy przyjmuje czy nie) wytszedl gdzies na chwile wrocil cos napisal na moim skierowaniu i powiedzial ze mam isc do rejestracji i zapisac sie na za tydzien...porazka wogole kase zgarnal pewnie ze kolejna pacjetke a nawet nic nie spytal nic nie wyjasnil oddal mi to skierowanie wstal i wyszedl..;/

ja od kilku dni czuje ze mi brzuch urusl strasznie:P mala kopie po pecherzu i naciska ze caly czas wydaje mis ie ze chce mi sie siuku :blink:
ale juz super ja czuje i czesto to najwazniejsze

martwie sie tylko o jej zdrowie mam nadzieje ze urodzi sie zdrowa!!! :kiss:

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #742396 przez anitkade
Monia, tam tak jest. Pisałam Ci, że też poszłam do lekarza umówić się na przyjęcie na oddział, Ciebie na pewno też przyjmą na badania dokładne. Ale nie badał Cię? Bo mnie zbadał jeszcze przy tym umawianiu terminu, ale tylko potwierdził to, co było na skierowaniu i nic więcej. W każdym razie - nos do góry. Dzidzia się rusza, czujesz ją często, to najważniejsze. Dziewczyny pisały, że znały podobne przypadki z torbielkami, które znikały do porodu i nie miał żadnego znaczenia. Na pewno będzie dobrze, bądź spokojna, za tydzień Cię przyjmą. A długo się wyczekałaś w kolejce? Czy nawet nie było tak źle? I gdzie najbardziej Cię dzidzia kopie?
Co do ruchów, to ja czuję codziennie, ale mniej niż przedtem. Teraz jak nie chodzę w spodniach tylko spódnicach i sukienkach, chyba ma więcej miejsca i tak nie kopie.

11 lata 7 miesiąc temu #742406 przez MoNiaaa
anitka wlasnie nic mnie nie zbadal nawet usg nie zrobil zeby potwierdzic diagnoze nawet w karte ciazy nie zagladnal to mnie najbardziej wqrzylo;/ dlugo nawet nie czekalam zobaczymy co bedzie za tydzien.
czyli mowisz zebym sie przygotowala ze moga mnei zostawic?
najgorsze ze ja 100 km musialam jechac zeby sie umowic tylko i zero zainteresowania

emilka sliczny brzusio!!! :kiss:

remisleos oby te plamienia ustapily i to twardnienie tez uwazaj na siebie buziaki

uaktualnilam tabelke zaraz zerknijcie czy jest ok :)

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #742424 przez anitkade
Monia, no to dziwne, to burak. Sama nie wiem, czy Cię będą zostawiać, bo ja do przychodni tam nie chodziłam, ale być może, skoro nie zbadał Cię od razu to chcą jakieś zrobić poważniejsze badania niż usg. Bo usg przecież ma każdy lekarz. No ale sama nie wiem.
Co do dalekiej jazdy, to naprawdę wiele dziewczyn daleko jeździ. Jak byłam na oddziale to była dziewczyna jedna z Tarnowa, a jedna chyba z Limanowej, generalnie obie kawał drogi. No ale to taki szpital, że wszystkie ciężkie przypadki z całego województwa zjeżdżają. Ja się zastanawiam, czy tam rodzić. Wiem, że buractwo i ogromne obłożenie, ale z drugiej strony - najlepsi lekarze i mają najwięcej do czynienia z różnymi przypadkami i sprzęt dobry. Ze mną nikt nie pogadał, ale naprawili mnie dobrze :)

11 lata 7 miesiąc temu #742429 przez MoNiaaa
ja wlasnie z Tarnowa jestem. usg mial w gabinecie naet wlaczone i nie wiem czy mi cos wiecej zrobia bo tej pielegniarki co z nim siedzi pytal sie wlasnie kiedy jakas tam lekarka robi usg..?
pojade zobaczymy
a w miedzy zcasie moze u siebie kogos prywatnie znajde

mnie cos nerka dzis napitala;/
chlodno sie strasznie zrobilo :(

http

]

11 lata 7 miesiąc temu #742452 przez Agnilla
sorry, że się tak wtrącam. Monia, moja koleżanka urodziła córeczkę z torbielą w główce. wszystko z biegiem czasu się wchłonęło. niestety, na powstawanie torbieli ma wpływ m.in. stres, a z tego co czytam ostatnio miałaś go niemało. także postaraj się odpoczywać dużo. będzie dobrze :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #742562 przez DoMI*
czesc Wam
monia ciesze sie ze ty czujesz sie dobrze i corcia szaleje bedzie dobrze.
moj Synek jest glowka do dołu i kopie u góry.po prawej stronie a czasem prezy sie na ukos a czasem jest od prawej do lewej poziomo i kalczy z pepkiem..ach wczoraj to sie usmiałam.
dzis sie troszku zle czuje bo boli mnie na dole,i jak dotykam mocniej brzuszek boli mnie. wiec martwie sie . poleze dzis caly dzien i zobacze jak bedzie dalej.
emilka sliczne zdiecie :) no i slicznie wygladasz

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #742626 przez anitkade
Ja też dzisiaj jakoś gorzej, może od stresu, bo się bardzo zdenerwowałam wczoraj. I w nocy źle spałam i miałam twardy brzuch, a teraz w pracy też mi się wydaje, że mam twardy przez cały czas. Brałam magnez już 2 razy dzisiaj, zaraz wezmę znowu. Kicha :( Teź po południu się wyleżę.

11 lata 7 miesiąc temu #742634 przez DoMI*
anitko lekarz kazal mi brac asmag 2 tab. 3 razy dziennie do konca. i pomaga...

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #742641 przez mokka
antika, mnie pomaga na bóle no-spa i magnez. No-spe można brać do 6 tab dziennie w razie potrzeby. Też się dzisiaj coś kiepsko czuję. Zbiera mnie jakieś przeziębienie bo mam straszny katar, ból gardła i cos czuję że mi idzie na zatoki bo zawsze przy katarze zawala mi zatoki i umieram. Wysłałam M do apteki żeby się dowiedział czy mogę coś łyknąć zanim będzie gorzej. Nawet się zastanawiałam czy nie poratować się syropem z cebuli bo mam lekki kaszel ale wątpię czy uda mi się go przełknąć bo do tej pory pamiętam jak babcia w dziecinstwie kazał mi pic to świństwo i mam uraz chyba.

Monia w Krk to chyba wszędzie tak jest że jak chcesz cos na szybko załatwić w szpitalu/klinice to jedynie jak masz tam jakiegos znajomego, albo jakiś lekarz prywatnie kase zbiera. Inaczej zawsze się tylko nastoisz i nadenerwujesz. Z tym torbielkiem to córka mojej koleżanki też miała na usg zdiagnozowanego i on się jakoś potem wchłonął i to juz po porodzie. Mała jest całkowicie zdrowa, rozwija się zupełnie normalnie. Oni na początku musieli tylko na kontrole częściej jeździć żeby posprawdzać czy się nie pojawia znowu torbiel, ale jest wszystko ok. U Ciebie tez pewnie wszystko będzie w porządku :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 7 miesiąc temu #742670 przez gaguka
Monia proszę zmień mi termin na 3 stycznia córcia - Zuzia :)
Ja dzisiaj też się coś gorzej czuję, to pewnie przez tę pogodę :/ mam nadzieję, że mnnie nie rozłoży! Mokka syropu z cebuli też nie lubię, ale na pewno pomaga na przeziębienie i wiadomo że bezpieczny w ciąży.

11 lata 7 miesiąc temu #742675 przez Adka94
A ja już na szczęście po przeziębieniu :)
Byłam dziś na zakupach musiałam kupić jakieś inne spodnie.
Mi też lekarka kazała brać asmag tylko ze 1 tabletkę 3 razy dziennie.
Gaguka to masz ten sam termin co ja tylko ze ja będę miała synka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka