BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #743449 przez mokka
Zosiu witamy :) Napisz coś o sobie, skąd jesteś itd. Masz już wybrane jakieś imię? :)

Dorcia, śliczna mała :) jaki ma zadarty nosek słodko!

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743454 przez zosiaxvx
mokka napisał:

Zosiu witamy :) Napisz coś o sobie, skąd jesteś itd. Masz już wybrane jakieś imię? :)

Dorcia, śliczna mała :) jaki ma zadarty nosek słodko!

Pochodze zze śląska :cheer: imie bedzie takie jak w moim nicku czyli Zosia choc jeszcze zastanawiamy sie nad Milenka :cheer: ale chyba przy Zosce zostaniemy ;) wczoraj bylam u gi ekologa mala wazy 290g jest wszystko w jak najlepszym porzadku chodz przez tydzien musialam brac duohaston bo mam szyjke rozwarta na opuszek palca :huh: tylko jak terqz gin mnie badal to powiedzial ze szyjka dluga i mam sie nie martwic :)) to moje drugie dziecko pierszy to synek ma 2,5 latka :blink:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #743481 przez remiśleoś
Dorcia śliczna córeczka!
Mokka kuruj się tymi domowymi sposobami,może infekcja się nie rozwinie.
Monia masakra z tym lekarzem,brakuje słów.taki kawał jechałaś a on taki nieludzki!

Ja wzoraj byłam na usg genetycznym.mam mieszane uczucia.pojawił się kolejny bright spot na sercu,za 4 tyg kontrola.nie mogl zobaczyc twarzy,bo Lenek tak sie wcisnl pod spojenie łonowe i w dodatku tyłem się odwrócił. W tym wypisie na strone opisał wszystkie organy i ogólnie jest wszystko dobrze.napisał tylko,że nie można zbadać struktur twarzy i nie może jednoznacznie stwierdzić ciągłosci warg.Martwie sie baaaardzo.przepływy wszystkie dobrze,płucne i te sercowe, mozg ,i w ogole ala reszta.nawet moje łożysko ma dopiero 1 stopien dojrzałosci,rewelacja.Lekarz powiedział jeszcze,że niepokojące jest to bardzo niskie ułożenie Leosia,że wcisnąl sie tą głową bardzo mocno.a jest duzy,wczoraj był20tydz2dzień,a waży 428gram i miezy 18,5 cm.wychodzi prawie na 22 tydz.termin z usg to wyszedł mi na 16 stycznia,a z okresu 27.
Mam nadzieje,ze z Leosiem wszystko dobrze.
Witam Cie Zosiu:-)

11 lata 3 miesiąc temu #743484 przez remiśleoś
Oczywiście mierzy,a nie miezy.uciekła mi literka:-)

11 lata 3 miesiąc temu #743494 przez anitkade
Zosiu, a raczej mamusiu Zosi - witamy! Moja dzidzia też tyle ważyła na połówkowym :)
Remiśleoś, u mnie na połówkowym też nie był w stanie obejrzeć rysów twarzy, jedynie sprawdził, że ma dwie gałki oczne symetryczne i tyle, na opisie było, ze nie dało się sprawdzić rysów. Z tym serduszkiem to może też jakieś chwilowe i samo zniknie? Co lekarz o tym mówił w ogóle, wyglądał na przestraszonego?
Dziewczyny, ale nasza tabelka już długa, widziałyście?
Któraś z Was była na tych warsztatach Mamo to ja? Bo ja dzisiaj ide i ciekawa jestem, czy to ciekawe w ogóle będzie :)
Mokka - jak zdrówko? Jest jakaś poprawa?
Domi - a co u Ciebie? Nie boli Cię brzuch już? Jak się czujesz?

11 lata 3 miesiąc temu #743504 przez zosiaxvx
Jak wczoraj robil mi usg to super twarzyczke widac bylo , bylam w szoku :)
Remisleos napewno z synkiem wszystko w porzadku ;) tez na poczatku ciazy robilam wyniki to wyszlo mi ze mam zoltaczke wszczepioną czu cuś takiego ,tyle się napłakałam a powtorzylam wyniki jeden raz i drugi i wszystko w porzadku a tak sie balam ze na sali bede mnie traktowac jak odludka bo osobne narzedzia itp...

11 lata 3 miesiąc temu #743509 przez gosiacek
Hej dziewczyny :)
Byliśmy we wtorek wieczorem na usg i maleństwo się pięknie pokazało.
Będziemy mieć drugiego synka :laugh: Tatuś pęka z dumy, Bartuś lekko zawiedziony, bo chciał siostrzyczkę ale przejdzie mu ;)
Piękny i zdrowy nasz synuś, ale wydał mi się chudziutki. Waży 315g :)
Niestety nie mam tak pięknego zdjęcia jak Dorcia, bo miał przy buzi pępowinę i nie dało się zrobić ładnego ujęcia. Mój mąż tyle razy się pytał czy na pewno chłopak, że lekarz nam wydrukował zdjęcie siusiaka :laugh:

Hej mamo Zosi :) Oj muszę wziąć od Ciebie przepis na dziewczynkę ;) Ja już powiedziałam mojemu mężowi, że następnym razem mają być dziewczynki i to dwie naraz, żeby się wyrównało ;)

anitkade u mnie jeszcze warsztatów nie było. Bardzo miałam ochotę iść, ale niestety są u nas jutro a akurat wyjeżdżamy z rodzinką się poweekendować. Daj znać jak było :)

remiśleoś nie martw się na zapas. Na pewno będzie wszystko dobrze :)

11 lata 3 miesiąc temu #743511 przez zosiaxvx
gosiacek napisał:

Hej dziewczyny :)
Byliśmy we wtorek wieczorem na usg i maleństwo się pięknie pokazało.
Będziemy mieć drugiego synka :laugh: Tatuś pęka z dumy, Bartuś lekko zawiedziony, bo chciał siostrzyczkę ale przejdzie mu ;)
Piękny i zdrowy nasz synuś, ale wydał mi się chudziutki. Waży 315g :)
Niestety nie mam tak pięknego zdjęcia jak Dorcia, bo miał przy buzi pępowinę i nie dało się zrobić ładnego ujęcia. Mój mąż tyle razy się pytał czy na pewno chłopak, że lekarz nam wydrukował zdjęcie siusiaka :laugh:

Hej mamo Zosi :) Oj muszę wziąć od Ciebie przepis na dziewczynkę ;) Ja już powiedziałam mojemu mężowi, że następnym razem mają być dziewczynki i to dwie naraz, żeby się wyrównało ;)

gosiacek gratuluje synka :woohoo: a moj przepis na córe to, nie wiem czy slyszałyscie takie coś : NA PIJAKA :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #743524 przez gosiacek
Hahaha nie, wcześniej nie słyszałam, ale muszę zapamiętać na następny raz :laugh:

Mi też wyszło anty HCV dodatnie :( Na razie czekam na dodatkowe wyniki badań, ale stres mnie dobija. Będę je mieć dopiero 30 września :( Ja się boję, że faktycznie mogę mieć żółtaczkę, bo miałam przy pierwszym dziecku cesarkę i jest duże prawdopodobieństwo, że mnie zarazili :(
Mamo Zosi Ty też tak długo czekałaś na wyniki badań? Napisz jak możesz coś więcej o tym, bo ja umieram z nerwów :(

11 lata 3 miesiąc temu #743539 przez zosiaxvx
gosiacek napisał:

Hahaha nie, wcześniej nie słyszałam, ale muszę zapamiętać na następny raz :laugh:

Mi też wyszło anty HCV dodatnie :( Na razie czekam na dodatkowe wyniki badań, ale stres mnie dobija. Będę je mieć dopiero 30 września :( Ja się boję, że faktycznie mogę mieć żółtaczkę, bo miałam przy pierwszym dziecku cesarkę i jest duże prawdopodobieństwo, że mnie zarazili :(
Mamo Zosi Ty też tak długo czekałaś na wyniki badań? Napisz jak możesz coś więcej o tym, bo ja umieram z nerwów :(

na pierwsze wyniki te ktore mi zle wyszly czekalam ok tygodnia, potem jak robilam nastepne to juz na drugi dzien mialam ;) ale po nocach nie spalam i sie zastanawialam gdzie sie tym cholerstwem zarazilam ,wstyd sie przyznac ale juz nawet meza podejrzewalam ze poszedl gdzies na lewo i mnie zarazil :blush:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743541 przez zosiaxvx
Ale pozniej ginekolog mi powiedzial ze zdarza sie ze w ciazy wychodzi zle ten wynik HCV i nalezy powtorzyc ;)

Czy ma ktos podobny termin do mnie??

11 lata 3 miesiąc temu #743671 przez zosiaxvx
Cisza jak makiem zasial ;) moj syn urządził sobie boisko w domu , a ja sie relaksuje na necie, hee jak ja to lubię :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #743720 przez remiśleoś
Anitka u mnie to było dodatkowe usg,oprócz tego połówkowego.na połówkowym mojego gina zmartwił ten bright spot i coś w budowie czaszki.polecił zrobić echo serca u kardiologa prenetalnego.i właśnie na tym badaniu byłam wczoraj:echo i genetyczne takie bardziej szczegołowe niż połówkowe.lekarz mowi,że nic nie może jednoznacznie powiedzieć,bo dziecko tak się ulozylo.napewno trzeba to skontrolować za 4-5 tyg i jeśli nadal one beda to wtedy dołączymy kolejne badania genetyczne.nie wiem jakie,nie pytałam,bo mam wieeeelką nadzieję,że będzie dobrze i to nas ominie.
Dziękuję Wam za pocieszanie dziewczynki,dobrze,że jest gdzie ponarzekać.Mąż mowi,że mi neta odłączy,żebym już żadnych głupot nie czytała o tym sercu,bo się wykończę nerwowo.:-) dziś mam jakieś dobre przeczucie i oby tak zostało.
Domi no właśnie jak ten brzuch?
Mamo Zosi a Ty masz termin na ktorego dokładnie?ja 27.01

11 lata 3 miesiąc temu #743737 przez zosiaxvx
Ja mam na 30 ;) pierwsze dziecko rez mialam na 30 ale marca :)

11 lata 3 miesiąc temu #743785 przez mokka
Antika, o dziwo nie doceniałam do tej pory siły czosnku i ostrej papryki :) łykam ten prenatal grip care i M zrobił wczoraj na obiad takie mega czosnkowe i dosyć ostre bolognese i jest mi stanowczo lepiej :)

remiśleoś, Twój mąż ma rację i powinien Ci neta odłączyć bo tylko się stresujesz dodatkowo zupełnie niepotrzebnie. Myśl pozytywnie!!! :)

Ja w przyszłym tygodniu zostaję zupelnie sama bo M jedzie na konferencję, a ja zostaję i mam nadzieję nie umrzeć z nudów. M ma za to nadzieję, że się nie zabiorę za remonty sama bo mam takie zapędy i ostatnio jak gdzieś jechał to tego samego dnia kupiłam białą farbę i pigment i upiększałam sypialnię i łazienkę ;) Teraz też mnie korci żeby położyć kilka kafelków w łazience bo nam zostały z jakiegoś remontu i nawet wiem gdzie je wpasować ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka