BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #744934 przez DoMI*
moze sobie słodko spi ..zosiu.
u mnie dzis słychac babelki i kopniaki z przodu a wczoraj kopał mnie po plecach nerkach i kregosłupie.
oj ja nie wiem co mozna brac moze zapytaj na innym temacie kbiet co juz urodziły albo sa w ciazy. bo dzis mały ruch u nas wiec nie wiem kto co kiedy odpisze

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #744946 przez mokka
Zosiu na ból gardła naprawde świetne są hallsy miód z cytryną. Ja stosowałam je przed ciążą i w ciąży też i pomagają. Wiadomo, że nie jest to środek medyczny więc efektu jakiegoś super nie ma po jednym cukierku, ale zjedzenie kilku w niedługich odstępach czasu zwykle pomaga :)

Moja Zuzka też ma czasem tak, że kilka godzin sie potrafi nie ruszać (przynajmniej ja tych ruchów nie czuję). Zwykle jak ja jestem ospała i ciśnienie na zewnątrz jest jakieś nie halo to młoda się mniej rusza.
Swoją drogą to zmierzyłam się w pasie wczoraj i jestem w szoku ciężkim - 88cm! W sumie to widzę, że brzuch jest, ale nie myślałam że aż taki duży. Tym bardziej że mi wszyscy mówią, że jak na 6 miesiąc to brzuch mam mały. Na wszelki wypadek nie wchodzę na wagę! ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #744956 przez zosiaxvx
O dzieki Mokka zapomnialam o hallsach :) musze dzis kupic te najmocniesze ;) pozniej wkleje wam zdjecie mojego brzucha, nie wiem ile mam w pasie musze tez zmierzyc :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #744965 przez Dagnes
Ja na gardło robiłam płukanki z wody i soli. Z tego co słyszałam, to można też tantum verde stosować ten w sprayu.
Domi a smarujesz brzuszek czymś od rozstępów albo oliwką?
Ja się obawiam, że mi mogą wyskoczyć, bo mam tendencję do nich. Z czasów dojrzewania mam ich sporo na pupie, udach i piersiach. Póki co jednak nic się nie pojawiło, a brzucholek mam naprawdę duży. Smaruje 2 razy dziennie kremem.

Wiktoria

11 lata 3 miesiąc temu #744980 przez DoMI*
DAnges ja sie myje oliwka i mydłem.. lepiel sie wchlania,nie robi tłustych plam...
dzis jest mi strasznie duszno...ciezko sie oddycha

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #745035 przez mirka26
hej dziewczyny ale mam zaległości na pokoju ale miałam kilka spraw do załatwienia. słuchajcie mam super ubranka do sprzedania, nie drogo, na dziewczynkę na 56- 62 ja już mam dużo a koleżanka ma całkiem nowe nie używane bo kupiła a mała się urodziła 64 cm
jak coś to wyślę maila ze zdjęciami jutro

11 lata 3 miesiąc temu #745047 przez mokka
mirka, to ja poproszę kilka zdjęć bo może cos mi wpadnie w oko co w razie czego się nada na ciut większe dziecię też ;) a ta Twoja koleżanka nie ma czasem kombinezonu zimowego dla niemowlaka? :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #745053 przez Moni@
Mirka też będę chętna :-) Poproszę o fotki na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

11 lata 3 miesiąc temu #745077 przez mirka26
dziewczyny jutro porobię zdjęcia i poślę. mokka podaj mi maila wystawię też na pokoju na fb w razie czego z ceną ok.

11 lata 3 miesiąc temu #745078 przez mirka26
właśnie nie ale ma super kurteczki. ja już kombinezon mam ale tylko jeden

11 lata 3 miesiąc temu #745102 przez mokka
jakas wiosenna kurteczka tez byłaby spoko :) maila wysłalam ci w wiadomości prv

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #745106 przez emilka1103
Witam dziewczyny :) Jak mija niedziela? U mnie dość leniwie, mąż zawsze w niedziele jak ma wolne robi obiadki a ja się tylko obijam. Wiecie co Wam powiem jak jeszcze Malutka nie nie dawała o sobie znać to się czekało na to wszystko. A dzisiaj z kolei mam dość, tak mnie kopie po pęcherzu, że co chwilę muszę iść do łazienki.

11 lata 3 miesiąc temu #745227 przez anitkade
Cześć dziewczyny, ja już wróciłam. Jakoś poszło. Mama nie jest całkiem sama, bo mieszka z moją siostrą, któa ma 16 lat i właśnie zaczęła liceum. Ale siostra jest bardzo dzielna i jakoś funkcjonuje mimo tego wszystkiego. Mama ma trochę kłopotów i ogólnie okropnie mi jej żal, siedzi taka biedna. Ale starałam się jakoś ogarnąć te problemy i mam nadzieję, że się uda niedługo je porozwiązywać i mamie będzie też lepiej potem. Wczorajsza noc była najgorsza, prawie nie spałam, tak mi się myśli kotłowały. Ale już jestem w domciu z mężem i jakoś lepiej.
Co do plecó to bolą mnie nieprzerwanie od czwartku, trudno. Brzuch w miarę, mimo stresu, trochę łyknęłam więcej magnezu i tyle. Chociaż wczoraj z nocy byłam bardzo zdenerwowana i nie mogłam spać i się chyba Hance udzieliło, bo kopała jak Ronaldo.
Co do gardła to mnie bardzo pomagają płukanki z szałwii, odkaża i łagodzi, więc w zasadzie leczy z jakichś infekcji. Nawet na anginę się poleca, chociaż oczywiście nei wystarcza sama szałwia :)
Mama dała mi sporo tunik, w których spokojnie przechodzę zimę, także był i fajny akcent. I Hanka kopnęła siostrę, a na drugi dzień też mamę, cieszyły się obie.

11 lata 3 miesiąc temu #745231 przez krecia88
Witam wszystkie STYCZNIOWE MAMUSIE!
Forum podglądam od jakiegoś czasu,ale dopiero dziś postanowiłąm się przywitać. :) mój termin porodu to ok. 16.01.2014 (pisze około, bo w zależności od rodzaju badania wychodzi róznie). To moja pierwsza ciąża i ogólnie licze na Waszą pomoc.

i teraz pytanko: czy którejś z Was również wydawało się, że w pewnym momencie ruchy dziecka były słabsze? Chodzi mi o to, że był moment e czułam je na prawde wyraźnie i maa bła na prawdę aktywna, ale od jakiś kilku dni (w sumie od ostatniego badania USG) rusza się jakby mniej. Czy jestem przewrażliwiona czy po prostu jest to zwiazane np z moim samopoczuciem, aktywnoscia etc?

11 lata 3 miesiąc temu #745262 przez Anitulka
Cześć krecia ;)
Jeśli o mnie chodzi to zależy od dnia. Raz mała się wierci bardzo często i mocno, a czasem przez cały dzień czuję tylko kilka leciutkich kopniaczków... Za to później nadrabia :)Na początku się tym martwiłam, ale zauważyłam, że zależy ile ja się w ciągu dnia ruszam, czy od mojego samopoczucia...

A imię masz już wybrane?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka