BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #745552 przez Asia18
Ale śliczne brzuszki ;) ja juz byłam na tym teście z glukozy ależ to nie dobre :P ale da sie przezyc ;)
Ja dopiero wracam do wagi przed ciąża :( aktualnie 51 kg ... Ale mam nadzieję ze teraz zacznę przybierac bo boje sie ze malenstwo sie takie male urodzi...ale jem chyba za 10 :laugh:

<3b :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #745560 przez mirka26
Asiu ja przed ciążą przytyłam 15 kg przez pile a w ciąży zrzuciłam 7 kg a teraz od czwartego miesiąca przytyłam zaledwie dwa kilo a dziewuszka zdrowa i duża podobno

11 lata 3 miesiąc temu #745564 przez Asia18
W sumie u mnie lekarka też mówi ze corcia zdrowa i wyniki sa dobre :) ale czasem wydaje mi się jeju taka mała ona a jeszcze tyle musi przybrac :)

<3b :*

11 lata 3 miesiąc temu #745588 przez mirka26
pod koniec waga dziecka szybko wzrasta. ok dziewczynki wysłałam wam maila jak któraś chce to też poślę,jak wam się spodoba to wyślę jeszcze kilka

11 lata 3 miesiąc temu #745608 przez gaguka
Mirka proszę podeślij i mi wysłałam Ci maila na PM. :)

11 lata 3 miesiąc temu #745618 przez anitkade
Mirka, ale zawodowy brzusio :) Pięknie wyglądasz.
Co do przybierania, to coś się nad tym jakoś bardzo nie zastanawiam, ja jestem szczupła to i dzidzia nie jest wielkolud :) Ale w normie i to najważniejsze. Kurczę, ja sukcesywnie rosnę, widać po wadze na każdym badaniu i po brzuszku tez widzę, że coraz większy, praktycznie z tygodnia na tydzień, no teraz mam po weekendzie niespodziankę, ale to może faktycznie stres albo pusty żołądek miałam, a wcześniej po jedzeniu.
Mokka, ja to bardziej trzymam kciuki za wynik, żeby był dobry na pewno i żeby Cię dietą albo insuliną nie męczyli. Weż sobie cytrynę na wszelki wypadek, zapytasz ich, czy możesz sobie wcisnąć. Będzie dobrze. Opowiedz potem, jak dałaś radę.

11 lata 3 miesiąc temu #745652 przez gosiacek
Hej dziewczyny :)
Ja przytyłam do tej pory 6kg. Ale doznałam lekkiego szoku jak się okazało, że w miesiąc przybyło mi 2kg. W poprzedniej ciąży zdecydowanie wolniej waga szła w górę a teraz leci jak nie wiem co ;)

Ja też trzymam kciuki za dobry wynik testu, bo mi wyszedł w poprzedniej ciąży nie za bardzo i mnie katowali dietą :/ Tyle zachcianek a tu trzeba się obejść smakiem dla dobra malucha :(

Dziewczyny mam prośbę.
Biorę udział z moim synkiem w konkursie. Jakbyście miały chwilę, to zagłosujcie na nas:

ebobas.pl/kuchnia/konkursy/szkola-gotowa...otta---tarta-z-serem

Z góry dzięki! :)

11 lata 3 miesiąc temu #745665 przez krecia88
pocieszyłyście mnie trochę. I dziękuje za te gorące powiatanie.

Ja na początku trochę schudłam, bo całe dnie wymiotowałam i miałam mdłości, ale teraz już zaczynam tyć. Biorąc pod uwagę wagę sprzed ciązy to przybyło mi jakieś 3kg - w brzuchu mam 95cm przy wzroście 175cm, i tak jak niektóre z Was też mam wrażenie że mój brzuch jest jakiś duży - ciężko mi czasem się do butów schylic, bo mnie mała Julia uciska ;)

a brzuszki wygladają u Was prześlicznie dziewczyny :)

11 lata 3 miesiąc temu #745680 przez Dominiczka
Witam was bardzo ;)
Dawno się nie odzywałam, jakoś zapominałam tu pisać, ale dosyć często czytałam co się dzieje ;)
Połowa już dawno za nami ;)
Z USG i OM nadal wychodzi mi termin na 23 stycznia ;)
Ostatnie USG wykazało, że w moim brzuchu codziennie rano, popołudniu, wieczorem no i nie raz w nocy rozpycha się dziewczynka ;) Jestem prze szczęśliwa! Jednak podchodzę do tego z dystansem i co każdą wizytę będę chciała się upewnić czy aby na pewno to Jagoda ;)
Ostatnio miałam robione USG 3D, lekarz zrobił mi dokładne badania II trymestru, wszystko wyszło OK!
To zdjęcie mojego lokatora

i moje (na chwilę obecną jest +4kg na wadze)

Pozdrawiam!

11 lata 3 miesiąc temu #745686 przez gaguka
Dominiczka śliczny brzuszek i córcia! Odwiedzaj nas częściej :)

11 lata 3 miesiąc temu #745699 przez emilka1103
Ale śliczne brzuszki macie :) ja nie wiem, ile mam cm w pasie (nie mam tutaj centymetra). Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy myślicie, że możliwe jest to, że Malutka moja miała już czkawkę? Czytałam, że to dopiero po 30 tyg może się pojawić, ale wczoraj mój brzuch co chwilę podskakiwał dziwnie.

Dominiczka witaj ponownie :)

11 lata 3 miesiąc temu #745714 przez gaguka
Emilka ja myślę, że możliwe bo dwa dni temu też się nad tym zastanawiałam :) mój brzuch co chwilę rytmicznie podskakiwał :D

11 lata 3 miesiąc temu #745740 przez zosiaxvx
Brzuszki przesliczne;)
Dominiczka zdjecie córci sliszne!! Tez bym chciala takie ale niestety duzo u nas kosztuje :dry:

Co do czkawki tez ostatnio mi brzuch podskakiwal tak rytmicznie i tez myslalam o czkawce ;)

Ja przybralam 4kg obecnie waze 54 ;)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 3 miesiąc temu #745743 przez mokka
z tego co czytałam to czkawka może być jakoś po 21tc chyba, albo w okolicach tego tygodnia właśnie. Też niedawno czułam takie delikatne rytmiczne podskakiwanie i jedyne z czym mi się to skojarzyło to czkawka :)

Przygotowałam dzisiaj ścianę i jutro będę kładła te dodatkowe kafle w łazience ;) nie jest ich wiele więc się nie przemęczę i mam nadzieję że to jakoś wyjdzie :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #745745 przez zosiaxvx
Wlasnie zmierzylam w pasie mam 85:)

Mokka pochawl sie potem efektem koncowym;)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka