BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #746494 przez gaguka
Dzięki dziewczyny, w takim razie zamówię ten z gryką :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #746551 przez MoNiaaa
hej ciezaroweczki :)

ja ostatnio znowu zabiegana.

piekne macier brzuszki i takie zgrabniutkie
mnie ostatnio wywalilo strasznie aler w kg to maloi przytylam bo chyba ok 3 jak sie wazylam na ostatniej wizycie

w czwartek jade do krk na tego klopernika to po wizycie dam waqm znac co mi powiedzieli

wczoraj udalo mis ie dorwac super kombinezonik w ciucholandzie niby ale jak nowuiusienki taki pluszowy za 25 zl i kolezanka mi ciuszki pooddawala wiec musze poprac i pochowac dos zafek :)

witam nowa mamusie :)
z ruchami u mnie tez roznie czasem ciagle czuje mala mocno a czasem slabiej i zalezy czy jestem bardzio zajeta najwiecej sie rusza jak leze albo siedze :)

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #746574 przez mirka26
dziewczyny przepraszam jutro puszczę fotki bo ta bieganina mnie wykończyła i plecy siadły całkowicie. ponad godzina w castoramie ale nareszcie panele na sufit wybrane i podłoga też ja powoli uciekam się kłaść bo wszystko mnie boli jutro popołudniu poślę foty

11 lata 6 miesiąc temu #746590 przez Dominiczka
Dziewczyny co polecacie na przeziębienie?
A przede wszystkim na ból gardła?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #746619 przez mokka
Dominiczka na ból gardła hallsy miód z cytryną i prenatal grip care do łykania. Ewentualnie możesz jeść czosnek, ale ja wolałam ten prenatal łykać :)

Tez udało mi się dorwac dzisiaj kombinezon zimowy w ciucholandzie i to za jedyne 8zł! :) Najlepsze jest to że wygląda jak nowy (beżowy kolor i aplikacje z kubusiem puchatkiem) i jest bardzo ciepły tak na oko. Szkoda tylko że ma sztruks z zewnątrz, ale w sumie to stwierdziłam, że i tak się to nosidełko i wózek przykrywa się folią jak pada snieg więc nie będzie problemu z przemakaniem :)

Położyłam tez te kafelki w łazience i az jestem z siebie dumna bo wyszło naprawdę fajnie :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #746702 przez anitkade
Mokka, to szacun. Mam nadzieję, że zdążyłaś wywietrzyć przed nocą :)
Ja nadal nie kupuję ciuszków ani innych ubranek, bo nie widziałam tej paki od bratowej. Jej córcia jest wiosenna, ale synek jest jesienny, może po nim będzie jakiś kobinezon? A jak nie to kupię, pewnie w grudniu już będą przeceny :)
Ja na ból gardła niezmiennie polecam płukanki z szałwii i syrop z cebuli :)
Dzisiaj w Krakowie była koszmarna niespodzianka dla mnie, bo rano było wprawdzie deszczowo, ale przyzwoicie, a po wyjściu z pracy myślałam, ze zamarznę, zrobiło się tak koszmarnie zimno, że czułam po przyjściu do domu świdrujący ból w uszach z przewiania i cała się trzęsłam. Ale szybko odtajałam na szczęście :) A jak było w innych rejonach? Też już macie zimę? Tu ma chyba padać śnieg w weekend :(

11 lata 6 miesiąc temu #746937 przez gaguka
U mnie we Wrocławiu przez kilka ostatnich dni była masakra deszczowo i bardzo zimno :/ dziś w końcu słoneczko się pojawiło, ale o 6 rano było tylko 7 stopni więc dosyć zimno... najgorzej, że jak jest taka deszczowa i brzydka pogoda to nie mam co założyć na dwór bo jesienna kurtka jest na mnie już za mała, więc muszę poszukać czegoś ciążowego tylko wszystko jest takie drogie...

11 lata 6 miesiąc temu #746951 przez anitkade
Gagutka, a nie możesz rozpytać znajomych czy nie mają czegoś w szafie? Ja dostałam siatę ciuchów od szwagierki - ona już nie planuje ciąż. I siatę ciuchów od mamy, bo ma hałdy ciuchów, w których nie chodzi i zrobiłyśmy przegrzebkę :) Masa topów fajnych, jakieś sweterki, od szwagierki spodnie ciążowe. Płaszcze miałam luźne, teraz mam płaszczyk, który jest akurat, jakiś miesiąc w nim pochodzę na pewno, a potem się zobaczy. Najwyżej kolejna przegrzebka u mamy będzie :) Popytaj. A zawsze można iść do ciucha. A jeśli koniecznie chcesz nowe to szukaj przecen, czasem nawet w środku sezonu są, galerie mają jakieś swoje akcje też.
Co do zimna to ja wskoczyłam w cieplejszy płaszczyk i ubrałam czapkę zimową i takie cienkie rękawiczki, bo nie mogę tak przemarzać jak wczoraj, to było jakieś przegięcie i naprawdę cud, ze nie jestem chora.

11 lata 6 miesiąc temu #746952 przez mokka
w Sosnowcu wczoraj też strasznie deszczowo i zimno. Nie wiem co będzie potem bo się dopinam w swoich kurtkach jak to mówią "na styk". Dzisiaj jest za to słonecznie i niezbyt zimno :)
Antika, co Ty piszesz?! śnieg??? O rany!
gagutka, poszukaj czegoś w ciuchlandach. Czasem można znaleźć tanio naprawdę fajne rzeczy, może nie koniecznie ciążowe, ale w większym rozmiarze żeby brzuch się zmieścił :) Ja stwierdziłam, że jesień jeszcze jakoś przechodzę w swoich kurtkach, całe szczęście mam taka jedną w której czasem chodziłam w góry. Nie jest jakaś mega ciepła, ale na jesień się nada i co najważniejsze jest na tyle szeroka, że się brzuch zmieści :) gorzej będzie zimą...muszę zrobić przegląd płaszczy i kurtek zimowych i ocenić co się będzie nadawało ;P dobrze, że tak naprawdę prawdziwa zima nas mam nadzieję nie zastanie z brzuchami :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #746982 przez gaguka
Ja dostałam dużo rzeczy ciążowych od siostry, ale nie było wśród nich żadnej kurtki. Tak jak mówicie przejdę się po ciucholandach, a jak nic nie znajdę poszukam czegoś może na przecenach. :)

11 lata 6 miesiąc temu #746988 przez ulcia78blondi
Ja też nie mam kurtki:( Mierzyłam wczoraj tą, w której chodziłam w pierwszej ciąży zimą i już się nie zapne!!! Te sklepy ciążowe, które znałam polikwidowali, po ciucholandach nie mam kiedy pochodzić a przez Allegro nie chcę nic kupować, bo muszę przymierzyć. Sama nie wiem co zrobić, bo ziiiiimno niesamowicie.

11 lata 6 miesiąc temu #747001 przez mokka
jeszcze możecie poszukać na tablicy.pl. czasem coś mozna podobno trafić z niedaleka :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #747004 przez anitkade
Ulcia - zostaje stary sprawdzony sposób - na cebulkę :) Naprawdę działa, chociaż nas to tak wkurzało w podstawówce :P
U nas też wyszło słońce, ale nie wiem, jaka jest temperatura. Jutro znowu ma ponoć lać, a w czwartek znowu słońce. Trochę mam pecha, bo muszę jutro po pracy jeszcze pójść do banku i nie da się tego za bardzo przełożyć, więc będę zasuwać w tym deszczu i zimnie :(

11 lata 6 miesiąc temu #747009 przez ulcia78blondi
Anikade, właśnie na cebulkę się na razie ubieram, ale przydałaby się jeszcze jakaś kurtka na większy chłód.

11 lata 6 miesiąc temu #747023 przez Dorciaition
Hej kochane.

Cudne brzuszki macie :)

MoNia trzymam kciuki no i czekam na wieści.

Gaguka na allegro popatrz. Można znaleźć dosyć tanie rzeczy ciążowe. Ja wczoraj kupiłam spodnie i spódniczkę. Ciekawa jestem jak gatunkowo. Pewnie szału nie będzie, ale mam nadzieję, że do stycznia posłużą ;)

ja strasznie żałuję, bo w ciąży z Lenką kupiłam sobie super płaszczyk zimowy, no i sprzedałam go. No głupia ja. Teraz by się przydał.

U mnie dzisiaj słoneczko. Już z Lencią zaliczyłyśmy spacerek. Choć ja chora. Gardło przeszło, katar też przechodzi, ale kaszel straszny :/
Dla Was też zdrówka bo widzę, że chyba okres choróbsk :/

Alanek[*] :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka