- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Akurat do naszej sypialni pasuje, bo mamy meble wenge, biały super rozjaśnia

Beż rzeczywiście trudny w utrzymaniu w czystości, więc chyba właśnie dlatego zdecydujemy się na ten z zielonym :)Ja mam zapasowy fotelik od siostry, dlatego nie muszę się, aż tak śpieszyć, ale wszystko inne muszę mieć przygotowane bo niedoczynnością tarczycy mam jeszcze przeciwciała anty tg, które mogą powodować przedwczesny poród (w sumie przez nie poroniłam wcześniejszą ciążę.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Gaguka, śliczne łóżeczko, oglądałam podobne tylko z żyrafką

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do kolorów to u mnie wchodzą w grę albo ta imitacja lnu szara, a jak jednolity kolor to albo zielono-czarny (chociaż wolałabym z grafitem, czarny taki ostry), albo właśnie w beżach, ale też zastanawiam się nad utrzymaniem go w czystości, szczególnie wczesną wiosną, jak będzie pełno błota pośniegowego i ogólnie brudu.
A co do łóżeczka to chcę kupić naturalną sosnę, w wynajmowanym mieszkaniu i tak mamy różne meble, więc trudno mówić o urządzaniu wnętrza

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ja planuje kupić wózek polskiego producenta. Mam już swoje typy m.in. właśnie TAKO Laret albo z BEBETTO. Chociaż bardzo podoba mi się JANE MUM Reverse. Ogólnie z mężem nie chcemy wydać więcej jak 2000zł na wózek (i raczej bierzemy pod uwagę wersję 2 albo 3 w 1)
Płaszczyk z TESCO jest uroczy.
Co do ubrania dla nas - ja postawiłam na ponoczo. Grzeje, nie ogranicza mnie rosnący brzuszek a przy tym jest uniwersalne i przydatne nawet po ciaży. Myślę też nie nie warto kupować nowej kurtki, bo po urodzeniu maluszka i tak będzie za duże - poszukam czegoś w ciucholandach, żeby nie wydawać na ubrania zimowe zbyt dużej kasy
Dzieczyny czy Wam też się zdarzyła infekcja okolic intymnych? czytałam już w innych wątkach, że lekarze z reguły dają Nystatynę. Ja już raz to brałam ale teraz (mniej więcej po jakiś 2 tygodniach od zakonczenia kuracji) mam wrażenie że objawy tamtej infekcji wracają. Mam nadzieję, że to żadne zakażenia a tylko reakacja na zmienijące się pH pochwy.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dobrze, że mi przypomniałaś bo gdzieś miałam schowane takie cienkie ponczo. Na zewnątrz się może i nie nada, ale jako taka narzutka będzie super

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mokka, kafle Ci się chce kłaść, a ubrań obejrzeć nie chcesz? Co z Ciebie za baba ;P Ponczo dobry pomysł. Ja mam na razie płaszcz, a o ciężkiej zimie nawet nie myślę obecnie. Zobaczymy, jak będzie. Ale kupować na pewno nie planuję ani nowego ani używanego. Najwyżej pożyczę coś większego od mamy albo teściowej, a może w moje za duże się pomieszczę, zobaczymy.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No, muszę się jakoś zmusić i ogarnąć zawartość szafy. Swoją drogą to chyba oszaleję z tymi kotami! Wysprzątałam wczoraj łazienkę na taki błysk że chyba dawno nie była aż tak czysta, a dzisiaj rano wstaję i co widzę? Moja kotka nie trafia do kuwety i nasikała obok na podłogę i dywanik i to wszystko pięknie zakryła warstwą żwirku robiąc błotko!!! Kuwete ma zamykaną, ale bez drzwiczek bo nie chciała jej używać jak były. Na to wszystko jeszcze moja mama mówi że jak coś to mogą jednego kota (mamy 2) zabrać do siebie bo jak będzie dziecko to nie ogarnę tego wszystkiego. W sumie to się do tych kotów przyzwyczaiłam ,ale wiem, że ma rację i byłabym skłonna jej jednego oddać. Tym bardziej, że rodzice nie maja zwierząt i mają duży dom z ogródkiem więc kot miałby dobre warunki i moglibyśmy go widywać. Niestety M. nie chce o tym słyszeć...sama nie wiem co z tym zrobić już. Biję się z myślami bo kocham te kociaki i nie chcę oddawać żadnego, ale rozsądek podpowiada że moja mama ma rację. Doradźcie co zrobić
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ale cudne rzeczy już kupiłyście dla maluszków.
Ja z racji tego, że w brzuszku siedzi drugi chłopak szału zakupowego mieć nie będę, ale na pewno na jakieś ubranka się skuszę

Mokka ja mam w domu 2 psy i bez problemu daję radę. Nie wiem przy których zwierzakach jest więcej roboty (chyba przy kotach, bo dochodzi sprzątanie kuwet) ale dla mnie nie było to aż tak wielkie obciążenie. Ja jeszcze moim psiakom gotuję, ale na początku po urodzeniu malucha różnie z tym bywało. Czasem musiały się zadowolić jedynie suchą karmą. No a teraz będę mieć drugiego malucha i wiem, że spokojnie dam radę.
Musisz sama zdecydować czy czujesz się na siłach zajmować się i dzieckiem i kotami. Zresztą najlepiej wiesz czy są bardzo czasochłonne

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Fajny ten wozek anitulka. My kupowac nie bedziemy bo dostalismy od szwagierki bebecar vector 3 w 1. Poczatkowo chcialam kupic ale kolezanka mi powiedziala ze jak mamy mozliwosc pozyczyc to szkoda kasy i lepiej po pol roku w jakas fajna spacerowe zainwestowac.
- gosiacek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Zresztą jak Twój M. oprotestowuje oddanie kota, to może niech on się nimi zajmuje jak mała się pojawi

Dagnes jasne, że jak masz możliwość pożyczenia, to nie ma co kupować nowego. Zwłaszcza, że przy dziecku kasa się zawsze przyda

- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do infekcji to nie mam co sie wypowiadac mnie to narazie nie dotyczy na szczescie.
mokka słysząłam ze na 1 kota powinny przypadac co najmniej 2-3 kuwety..wiec mze pomysl o 2 kuwecie dla niej i daj w inne miejsce to moeze nie bedziesz miec takiego problemu.
albo moze 2 koty to za duzo ale pozbyc sie zwierzt ,hm moim zdaniem to jest odpowiedzialnosc wiec poprostu sie pozbyc nie fajnie brzmi.
czuje ze bede musiała troche kasy wydac na ciuchy dla mnie na jesien i zime.
zobacze co mam w szafie u rodzicow moze cos starego na mnie bedzie pasowac. strasznie szybko sie ochłodziło.
moze przywioze jakies ciuszki dla synka.ktore leza od mojej siostry.
mysłama o robieniu miejsca tak w 25 tc.ale wciaz mam stracha w glowie..ze za szybko ale chciała bym juz cos szykowac powoli.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja chciałam zacząć szykować w październiku, a nawet chciałam fotelik już kupić w tym miesiącu, ale wszystko się przesuwa i trudno. Przygotuję później