- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja mam kolyske i lozeczko ale kolyska przy julce nie sluzyla do kolysania tylko po prostu stala w tym pokoju w ktorym przebywamy caly dzien a lozeczko tam gdzie spimy zeby mala nie byla sama teraz nei wiem czy znajde miejsce ale tez bym chciala tak to rozwiazac

ja jedyne postanowienie jakie mam to ze nie bede spala z dzieckiem w jednym lozku przy Julce mis ie to udalo i teraz sadze ze rowniez naoogladalam sie znajomych ktore od pierwszych dni spaly z dziecmi a pozniej 5 latka nie mozna oduczyc spania z rodzicami a dla mnei to porazka.
tak naprawde wszystkiego sie uczymy jak maluszek juz jest z nami i sami dobieramy najwygodniejsze dla nas rozwiazania i tak powinno byc bo i dziecko i mama sie liczy

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A co myślicie o spiworkach? ja chyba na początku postawię na śpiworek, zamiast kołderki.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Kupiłam niedawno kombinezon ,ale dzisiaj sie połapałam, że jest on bez stópek i rękawiczek. Rękawiczki kupic to bez problemu się da, ale jak szukałam na allegro ostatnio bucików to zgłupiałam. Kombinezon jest na 62 więc zastanawiam się czy czasem nie kupić ciut mniejszego ze stópkami...może uda się trafić w jakimś tesco albo auchanie coś bliżej zimy w normalnej cenie.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wogole musze zaczac prac ciuszki bo mi sie sterta reklamowek zrobila poppiore poprasuje i poukladam juz w komodzie a te za duze gdzies na dnie szafy moze:P
kupilam dzis plyn do prania jeszcz moze dokupe plyn do plukania i zaczniemy...ale juz mnie glowa boli jak o prasowaniu pomysle bo nienaeidze tego!!! no i gdzie to sluszyc na taka pogode

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Monia co do kołyski to mnie się to bardzo podoba ale mam juz łóżeczko zatem jak bym miała za dużo kasy to bym kupiła, ja jestem uparta

Co do śpiworków to ja przy Biance nie miałam bo ona akurat w czerwcu się urodziła, teraz się zastanawiam , choć takie małe szkraby i tak sie nie wiercą jeszcze w łóżku, jak je położysz tak leżą więc nie wiem czy nie pozostanę przy pościeli.
MoNiaa yhh też nie znoszę prasować, na szczęście mój M lubi

Remiśleoś tez mam Tako jumper, tylko ten kosz mógłby być większy a tak to wózek mega wygodny!!
My z M doszliśmy do wniosku że zimą i tak na bardzo długie spacer sie nie będzie chodzić więc chyba damy sobie spokój z podwójnym wózkiem póki co bo Bianka i tak woli chodzić i biegać, tym bardziej że będzie bardzo ciekawa śniegu

My narazie co do ciuszków to Biance ciągle kupujemy

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Pipinka, a Ty nic od Bianki nie podłapałaś? Pogoda taka paskudna, nie chce się z domu nosa wyściubiać nawet. U nas włączyli kaloryfery z weekend, ale nie wiem, czy nie tylko na noc i zupełnie malutko grzeją, no ale zawsze coś. Można będzie prać

No i kosmetyki chyba też kupię troszkę później, bo przecież mają jakieś daty ważności, żeby mi się nic nie podziało z nimi. A jakieś próbeczki dostałam na warsztatach, nawet jest trochę proszku do prania (albo płyn to jest, już sama nie wiem

A co do prasowania, to ja akurat bardzo lubię, a nie lubię zajęć, przy których moczy się ręce, typu pranie ręczne i mycie garów.
Mokka, ja tez nie widziałam jeszcze ciuszków od szwagierki, ale pewnie jakbym poprosiła to bym dostała. Tylko teraz jestem zajęta moją mamą i wszystko inne zeszło na drugi plan.
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja też bez presji większość w grudniu kupię, wiecznie mnóstwo wydatków na coś! i torbę do szpitala też na grudzień zostawiam

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pipinka taka pogoda teraz ze nie dziwie sie ze was rozlozylo 3mjacie sie i grzejcie
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Pipinka dbaj o siebie i grzej w domku,bo 19 stopni to faktcznie nie za dużo.
Mokka powiedz wprost teściowej,że nie wiesz poprostu co musisz dokupić.przecież powinna się domyślić,że wyprawki nie będzieszkompletować w styczniu.
Zosiu ja już tez mam umowę na czas nieokreślony od prawie dwóch lat
Co do porodu to sie nie boję.bede miala cc i jakoś o tym nie myślę.w dodatku za rok zaczynam studia pielegniarskie:-) mam magisterkę z oklepanego zarzadzania na UW i tak dla bezpieczeństwa wolę mieć jeszcze jakiś zawód w kieszeni.nawet rozmawiaam z zastępcą dyrektora o indywidualnym toku,bo nie chce rezygnowac z pracy,bo kase trzeba zarabiać,a kierunki medyczne są tylko dzienne.ucieszylam się bardzo,bo marzy mi się praca jako pielęgniarka neonatologiczna.
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-