BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #751312 przez Adka94
Mi pępek też jeszcze nie wyszedł i wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie.

A mój mały z kolei jest leniwy i nie rusza się za często i za mocno może dlatego że u mnie on jest trochę za nisko niż powinien być.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #751316 przez remiśleoś
Adka ja też rzadko czuję ruchy Leosia.najczęściej tak po 20 i z rana trochę.w ciągu dnia rzadko,bardzo.ale jak już poczuję to mocniej niż z Remikiem:-) i też jest za nisko jak twierdzi dwóch lekarzy.to mogło się oprócz tych skurczy przyczynić do skracania i rozmiękczania szyjki macicy.oby ten pessar wytrzymał:-)
Pępek mam płaski,i z Remikiem też mi nie wystawał,widocznie taka uroda.

Domi Tim faktycznie ładnie rośnie,super.a ta szyjka ile ma milimetrów? Luteinę dostałas, i coś jeszcze?

11 lata 3 miesiąc temu #751329 przez DoMI*
remisleos
ja biore dufaston 3 razy dzienie asmag2x3 dpochwowe na infekcje dostałam a na szyjke nic nie mowił powiedział ze mam lezec i mowi ze przez infekcje sie skrociła. miałam 3,6 a teraz mam 3.0...
Tim jest strasznie żywym dzieckiem..czasem rusza sie leniwie,czasem raczkami i nozkami cos tam stuka a czasem gra w piłke i siatkowke :D czuje ruchy powyzej pepka pare razy oberwałam po żebrach lekarz stwierdził ze teraz dzieci rodza sie po 4 kilo i mnie to moze czekac..ja niewiem jak ja go wypcham :D

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #751351 przez remiśleoś
Adka ja też rzadko czuję ruchy Leosia.najczęściej tak po 20 i z rana trochę.w ciągu dnia rzadko,bardzo.ale jak już poczuję to mocniej niż z Remikiem:-) i też jest za nisko jak twierdzi dwóch lekarzy.to mogło się oprócz tych skurczy przyczynić do skracania i rozmiękczania szyjki macicy.oby ten pessar wytrzymał:-)
Pępek mam płaski,i z Remikiem też mi nie wystawał,widocznie taka uroda.

Domi Tim faktycznie ładnie rośnie,super.a ta szyjka ile ma milimetrów? Luteinę dostałas, i coś jeszcze?

11 lata 3 miesiąc temu #751360 przez remiśleoś
Ja też mam duphaston 3x1 i luteine.duphaston też jakoś tam chyba działa na tą szyjkę.oszczędzaj się,żeby poniżej 25 mm nie zeszla. A dzieci faktycznie teraz duże się rodzą kolezanki rodziły w maju i czerwcu.obie dziewczynki po ponad 4,5 kg,ale miały cc.

11 lata 3 miesiąc temu #751443 przez Dagnes
Domi faktycznie Tim rosnie jak na drozdzach :-) Duzy chlopak juz z niego.
Ja ruchy czuje bardzo czesto ale chyba w pecherz nigdy nie dostalam. Jak wy to odczuwacie ze wiecie ze po pecherzu kopie?
A pepek mam juz troszke wystajacy. Pewnie jeszcze wystrzeli do przodu.

Wiktoria

11 lata 3 miesiąc temu #751518 przez kociaczek1610
hej dziewczyny. ale mam zaleglosci. chwile poczytalam :) ale sie rozpisze jak bede miala neta teraz siedze w tel. co do brzuszka to mam bardzo smieszny bo maly jest ulozony ciut nizej pepka ale czasem wyzej tez sie rozpycha :) kocham jak sie rusza. :) narazie sie jeszcze nie wazylam ale mysle ze schudne . stres robi swoje. eh dzis w nocy malo spalam od 4,30 nie spie a teraz mnie nuzy a nie moge teraz pozwolic sobie na sen :( pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #751545 przez MoNiaaa
witam mamusie :)

Dimi ale masz wielkoluda jak taki bedzie wielki do porodu to moze bedziesz miec cc bo pierwsze dziecko w takich roznmiarach byloby ci ciezko urodzic?
moja w 23 tc wazyla nie cale 600 g a niektorzy mowia ze to duzo:P

lozeczko sliczne moim zdaniem szuflada jest zawsze przydatna i praktyczna nawet na zabawki

moja Zuzia tez sie duzo rusza ale raczej delikatnie
brzuch mam jakos nisko i mam wrazenie ze rosnie mi w oczach az jestem przerazona bo ciagnie mnie strasznie skora jakbym miala peknac :side:

ja ciuszki poprasowane ukladam juz do komody bo mam cala pusta dla dzidzi
niestety ciuszki po Julce ktore mi kolezanka opddala nie sa juz tak ladniutkie i przy kolniezyku przyzolkly i sie juz nei dopraly :(
dobrze ze mama mi dowiezie ejszcze nowych bo zla jestem strasznie ze sie tak poniszczyly :(

a te delkaracje o rocznym macierzyskim to w pracy musza nam dac jakis wniosek do wypelnienia czy same mamy gdzies go sdzukac i tylko dostarczyc?
i w zusie nic nie musimy same zalatwiac chyba?

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #751552 przez anitkade
Domi, ale masz dużego chłopaka :) Dobrze, niech rośnie. Leż i się oszczędzaj, skoro lekarz kazał. Oglądaj sobie filmy o wychowaniu dzieci w necie :)
Kociaczek - też masz tyle stresu? Niesamowite to jest, że jak człowiek najbardziej potrzebuje spokoju to się wszystko wali :( I potem dochodzi jeszcze niepokój, że te nerwy są niedobre i taka spirala się rozkręca. Okropne to jest. Ja się staram za dużo nie rozmyślać, oglądam sobie serial z mężem, zajmuję się czymś, siedzę na forum, byle tylko nie rozmyślać.
Monia, fajnie, że masz takie zaawansowane przygotowania. Właśnie też bym chciała już te ciuszki moje zobaczyć. W sobotę kupuję materiał na śpiworek do wózeczka i od poniedziałku szyję :)

11 lata 3 miesiąc temu #751563 przez MoNiaaa
anitka masz zdolnosci krawieckie?
to zazdroszcze sama bedziesz mogla cos maluszkowi uszyc fajnego i nieoklapanego :)

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #751565 przez DoMI*
Monia no moje to bedzie duzy mam nadzieje na cc jak tak bedzie rosł.

anitko ogladam wszystko proboje..nawet z moim M gram czasem wieczorami aby spedzic czas.
mnie dzis Tim obudził o 6.00 no i o 8,50 kopniakami w pepek..on mnie kopie wszedzie i tez jest nisko ale sie kreci sporo..
ja mam juz troche ciuszkow w czwartek bede miec wiecej bo jade do rodzicow po karton juz nie moge sie doczekac :)

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751574 przez Pipinka
Dziewczyny aż ciężko uwierzyć jakiego mam pecha!! wczoraj mój M przyjechał późnym wieczorem specjalnie po to by dziś z rana zostać z Bianką a ja bym mogła spokojnie iść na krzywą cukrową na 8 rano, oczywiście wczoraj dzwoniłam i potwierdziłam że dziś są badania, bo przychodnie mam blok dalej i badania są tylko w środe od 8 do 10..a w poniedziałek wizyta u lekarza, zatem idealnie dziś badania!! o 8 stoję już pod przychodnią i mija 10 minut, 15 , 20 , 30 mnie się robi niedobrze z głodu i od stania w miejscu i nagle pytam się takiego chłopa który też czekał i słyszałam że do kogoś dzwonił i mówi mi że zaraz będzie właściciel przychodni i kazał przekazać że pielegniarka dziś nie może być i bym za tydzień sobie przyszła i dostanę rabat :unsure: no myślałam że wybuchnę!!! :angry: jak by nie mógł przyjechać o 8 i to powiedziec to jeszcze bym pojechała do innej przychodni bo z reguły do 10:30 badania lub góra do 11 zatem może bym zdążyła! a tu M tyle jechał w deszczu, teraz musi wracać 250km, przynajmniej zjadł z małą sniadanko!! Ale jestem zła, więcej już tam nie będe robić badań i muszę poszukać czegoś w Tychach lub Katowicach gdzie robią badania w soboty ??

11 lata 3 miesiąc temu #751580 przez kociaczek1610
anitkade mialam tescia w szpitalu przez 2tyg wczoraj wyszedl. jest nerwowy bo palic nie moze wogole slaby jest a dzis jestem sama z nim w domu. stres nieziemski.

11 lata 3 miesiąc temu #751595 przez mokka
Ale się rozgadałyście. :)
Pipinka, wkurzyłabym się też...takie rzeczy tylko w nfz chyba :/ może podjedź do szpitala i zapytaj to Ci ta krzywą gdzieś zrobią. Wiem, że w Safmedzie w Sosnowcu (ja tam krzywa robiłam) jest punkt pobrań czynny od 7.30 do 10.30 (lub 11) ale nie wiem czy w soboty też. Jak coś to mogę dzisiaj sprawdzić bo idę tam po wydruki z wynikami. Tylko, że od Ciebie to troszkę daleko jest.

Domi, faktycznie synek rośnie Ci jak na drożdżach :) ja jestem ciekawa ile moja mała waży bo na początku 22tc ważyła 580g. W którym tygodniu robi się to trzecie usg? Jejku, połapałam się wczoraj, że w poniedziałek zaczynam trzeci trymestr! Chyba pomału panikuje bo już bliżej końca niż dalej.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #751715 przez Adka94
mokka będziesz miała dopiero trzecie usg?
Ja za każdym razem jak idę a 8 października będę szła piąty raz to mam robione usg i wszystko.

DoMI* a to duży już :)

No właśnie a co do tego badania Krzywa cukrowa to jeszcze skierowania nie dostałam a jak będę u niej to będzie już 28 tydzień a to badanie robi się do tego tygodnia to mam nadzieje ze wtedy mi da bo badania moczu tez jeszcze nie miałam.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka