- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pipinka współczuje choroby, ja mam nadzieję, że uda mi się uchronić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja przez pierwszy miesiąc lub dwa planuję spać z dzidzią w moim łóżku, ale oczywiście łóżeczko też będę miała. Ponoć na samym początku taki komplet pościeli to zbędny wydatek, bo dziecko poduszeczki i tak nie używa do 3 miesiąc chyba, czy nawet dłużej. Ale w sumie kołderka to się powinna przydać. Sama nie wiem, czy śpiworek, czy kołderka. Potem o tym pomyślę, teraz nie mam głowy. Na pewno do wózeczka kupię śpiworek a nie kombinezon, bo coś się boję wkładania nóżek. A w sumie to też śpiworek może nawet uszyję. A drugi kupię kombinezon, na wiosnę już. Może od połowy czy końca marca będzie cieplej, to się lżejszy kupi. Teraz przed porodem minimalizuję wydatki
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do tej kołderki to ja już kiedyś pisalam,że kołderka to taka wielka mi się wydawała na początku przy Remiku.mam śpiworek, kołderkę i tak kupię na później,więc wyjdzie samo z czego będę korzystala. A spać nie planuję z maluszkiem i to jest moje żelazne postanowienie. nawet po cc z Remikiem wstawalam na karmienia co 2 godziny,nawet co półtorej.poświęcenie duże,ale tak wolalam.Anitka ciekawa jestem czy uda Ci się później odkladać kruszynę do łóżeczka?a z tym śpiworkiem ,że samauszyjesz to świetny pomysł.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny czy któraś mnie oświeci ile ojcowski od 2014 roku bedzie trwał?bo co znajdę artykuł to rozbieżneinformacje,raz że 6 tyg,inny. Razem,że pozostają nadal te 2.pogubiłam się z tym wszystkim.a Wy chcecie rok na macierzyńskim pobyć czy krócej?
Ja planuję ciągnąć na maxa i jeszze zaległe urlopy wybrać i wrócić w marcu,kwietniu 2015:-) do pracy.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitkade - to mnie pozytywnie zaskoczyłaś z tymi 2 tygodniami opieki nad żoną w połogu! Rewelacja! Ja nawet nie wiedziałam, że z czegoś takiego można skorzystać. Orientujesz się czy taki zwykły lekarz rodzinny takie zwolnienie wypisze? U mnie by się bardzo przydało bo w pracy mojego męża ciężko jest z urlopami i mogą mu robić problemy z tacierzyńskim (nie wiem czy będą mu chcieli dać zaraz po porodzie:()
Z tego co wiem to tacierzyńskiego dalej mają być 2 tygodnie - ale jest możliwość wykorzystania przez męża części urlopu rodzicielskiego - tylko wtedy mama używa go w mniejszym wymiarze.. no ale u nas raczej będzie standardowo - ja wykorzystam urlop w całości - przy bliźniakach mam aż 16 miesięcy )) Potem jeszcze urlopy niewykorzystane..ehh ale i tak wiem, że bardzo szybko zleci.
Zakupy wyprawkowe już po części załatwione..ale to wszystko jest drogie.. ale jakie śliczne! :)Teraz mam w dalszym ciągu dylemat wózkowy - wybór w Polsce naprawdę nieciekawy I zastanawiam się też nad łóżeczkami.. mogę odkupić od znajomych łóżeczko z Ikei... tyle, że one mają niestandardowe wymiary (są trochę większe) i jest problem z dokupieniem materaca spoza Ikei. A w moim magicznym mieście Ikea się dopiero buduje.. będzie chyba najwcześniej za rok, więc gdzie ja to wszystko kupię? wyprawa do Warszawy po materacyk średnio mi się uśmiecha... eh, te dylematy
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do łóżeczek - nie wiedziałam, że Ikea ma niestandardowe. Też koleżanka mi powiedziała, że może sprzedać z Ikei, ale w takim razie kupię sobie nowe polskiego producenta, jest ich masa na allegro. Chyba najtańsze można kupić za 120zł albo 150zł, coś takiego. Do takich łóżeczek są też przewijaki produkowane, bo jak ikea będzie mieć szersze, to przecież się przewijaka nie nałoży stabilnie, a ja na oddzielny nie mam miejsca. To dobrze, że napisałaś, bo już wiem, że ikeowskiego nie chcę. To łóżeczko chyba w listopadzie kupię, do stycznia powinno się wywietrzyć, prawda?
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do łóżeczka z IKEI to akurat to które ja bym mogła odkupić ma wymiary 123 na 66 cm. to spora różnica w stosunku do standardowego 120 na 60. Oczywiście materacyk do tego musisz już kupić z Ikei. Generalnie szersze łóżeczko fajniejsze dla dziecka, ale ja przy dwóch łóżeczkach w malutkim pokoiku wolę sobie zostawić te 6 cm wolnego miejsca
Na allegro bardzo ładne łóżeczka od polskiego producenta i to z szufladą widziałam już za 188 zł.. także na pewno nie będę odkupować tego z Ikei używanego. Chociaż jedno Ikeowskie i tak będę mieć na pewno - ale to dostanę za darmo od szwagierki - także tu już marudzić nie będę
Myślę, że listopad spokojnie wystarczy.. wystawisz na dwa dni na balkon jak będzie mróz w grudniu i na pewno będzie wywietrzone
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
o tej opiece nad zona nie slyszalam a warto wiedziec moze sie sie uda cos takiego zalatwic
co do spania z dzieckiem jestem przeciwna moi znajomi tez tak od pierwszego dnia spali z mala w lozku pozniej juz nigdy nie poszla do lozeczka bo tak sie im darla teraz ma prawie 3 latka i dalej spi z mama...
mi sie pierze pierwsza tura ciuszkow a zeby wszytsko wyprac to chyba z 10 razy bedzie musiala pralka isc
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa