BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #750950 przez remiśleoś
Dziewczyny macie rację z tym macierzyński,przepraszam za wprowadzanie w błąd.w sumie myślałam do wczoraj tak jak Wy,aż trafiam na artykuł,który własnie namieszał mi w głowie.Tak czy siak,faktycznie biorąc rok jest 80% suma sumarum:-)
Anitka ja mam też zwykłe sosnowe i przy Remiku byłam mega zadowolona.Też chciałam maą różnicę wieku i jakbym Kajetana donosiła to byłoby tylko 18 miesięcy róznicy,a tak to zrobią się 2 lata i 4 miesiące.musieliśmy odczekać pół roku po poronieniu,a udało się za pierwszym razem:-) A Hania jak podrośnie to zobazysz jaką radochę z dorosłego łóżeczka będzie miała:-) Remik przeniósł się doniego mając 13-14 miesięcy.

Anitka a z budową kiedy ruszacie?duży domek?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #750971 przez ulcia78blondi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anitka super, ze się budujecie! To w jakim rejonie?
Przed Wami sporo wydatków, my jesteśmy w podobnej sytuacji, więc Cię rozumiem;)
My tak samo musimy rozsądnie gospodarować budżetem.

11 lata 6 miesiąc temu #750988 przez anitkade

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750996 przez mokka
antika, mnie też czasami brzuch tak jakby twardnieje bezboleśnie, ale z tego co czytałam to na tym etapie ciąży jest to całkiem normalne bo macica ćwiczy przed porodem. Problem pojawia się wtedy, kiedy to twardnienie jest bolesne i regularne, a ból narasta w czasie.
U mnie Zuzka też jest strasznie ruchliwa. Czasem to aż się dziwię bo zdarza się, że kopnie tak mocno, że aż mnie to zaboli. Też cały brzuch mi się rusza :) Parę razy myślałam, że mi brzuch stwardniał, a okazało się, że mała postanowiła się wypiąć i nie dość że miałam przez to krzywy brzuch to jeszcze był -w miejscu gdzie była Zuzia- twardy ;)

Z ekipami budowlanymi to niestety jest ruletka. Lepiej brać ekipę z polecenia bo przynajmniej wiesz czego się spodziewać. Mój wujek ma firmę co robi wykończenia wnętrz i mówił kiedyś że czasem to jest masakra bo zatrudni np. na wakacje kogos nowego i ciągle trzeba go pilnowac bo potrafi zepsuć wszystko.

Mam jutro wizytę u gina. Spróbuję go namówic na takie szybkie usg, żeby dla pewności potwierdził płeć ;) cały czas się boję, że zrobię zakupy pod dziewczynkę a okaże się na końcu, że jednak chłopczyk będzie. Moi znajomi mieli taka sytuację, że całą ciążę im lekarz mówił że będzie chłopak i oni kupili wyprawkę, pokój zrobili pod chłopca, a okazało się na ostatnim usg, że jednak nie ma jajeczek i maja teraz śliczną córę :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #751010 przez gaguka
Anitka mi też brzuch twardnieje, ale nic nie boli przy tym. Podobne uczucie mam jak się obraca wtedy cały brzuch robi się twardy... mam wizytę w piątek wtedy zapytam czy to normalne :)
Ja też chciałabym drugą dzidzię jak najszybciej, ale zobaczymy jak życie zweryfikuje plany po porodzie ;) Łóżeczko 140x70 to na pewno świetna sprawa, jeżeli ktoś chce, aby posłużyło na dłużej i ma warunki aby takie zmieścić w mieszkaniu ;)

11 lata 6 miesiąc temu #751019 przez anitkade
Mokka, słyszałam trochę takich opowieści, że w zasadzie przed porodem, a nawet po porodzie okazywało się, że inna płeć :) Ja generalnie planuję kupować ubranka i ogólnie wyprawkę w kolorach kremowych, beżowych, żółtych, zielonych :) Uwielbiam takie, są takie pozytywne, a do tego uniwersalne. Nie powiem, że nic różowego ani niebieskiego nie będzie, ale bez przesady, nie chcę jakoś mocno ukierunkowywać tych rzeczy na jakąś płeć. Poza tym np. granatowy kolor dla dziewczynki mi w ogóle nie przeszkadza, może różowy dla chłopca gorzej, ale jakby to był mały akcencik w kolorowej rzeczy - to też bez problemu. Jak mówię - będę na razie rozsądna z zakupami pod dziewczynkę, bo mogę się zdziwić. Ponoć też częściej planowana dziewczynka okazuje się chłopcem niż odwrotnie. Ale już się tak trochę przyzwyczaiłam do myśli, że Hanusia :)
Dzięki za uwagi o brzuchu, bo mnie to jakoś martwi. Ale jak normalne, to poczekam spokojnie do poniedziałku. A Mokka - po glukozie Zuzia fikała? Bo ja odkryłam, że jak zjem coś słodkiego, np. tabliczkę czekolady na noc :P, to dużo bardziej fika. A jak jem mniej i niesłodko - to jest spokojniejsza, chociaż też kopie, ale nie tak dużo. Czasem też zaboli, szczególnie jak kopie w dół brzucha, ale nie jest to częste. Ostatnio widziałam, jak mi wybuliła brzuch powyżej pępka, nie wiedziałam, że już jest aż tak wysoko. A jak Wasze pępki? Komuś już wyszedł na wierzch? Mój jeszcze schowany, tylko taki spłaszczony.

11 lata 6 miesiąc temu #751028 przez gaguka
Mi pępek powoli "wybrzusza", ale jeszcze cały czas jest schowany ;)

11 lata 6 miesiąc temu #751072 przez mokka
ja też jakos nie szaleje z różowymi ubrankami :) raczej są rzeczy w beżach, zieleni, błękicie, żółtym i czerwonym ...to tak na pierwszy rzut oka ;)
antika, prawdę mówiąc nastawiłam się na szaleństwo poglukozowe i się trochę rozczarowałam bo Zuzka ruszała sie dokładnie tyle co zawsze. No, a że jest strasznie ruchliwa i jak tylko usiądę spokojnie to kopie, więc i tych kopniaków było sporo ;)
U mnie kopniaki sa raczej w dole brzucha bo mała jest posladkowo ułozona, ale czasem czuję jak się wierci i tez się zdarza, że brzuch mi wywala nad pępkiem :) a co do samego pępka to mnie już się zrobił lekko wystający. Jak na razie tylko trochę, ale myślę, że jeszcze max 2 tygodnie i zupełnie wyskoczy ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #751103 przez Dorciaition
Hej Mamusie.

Jeju jak Wy tu szalejecie z postami. Fajnie, bo czytam na bieżąco, ale na odpisywanie brak czasu, no i Lenka nie bardzo mi pozwala.
Widziałam, że pisałyście o spaniu z dzieckiem. To każdego sprawa, ale ja jestem wielką przeciwniczką, bo moim zdaniem snu nie da się kontrolować, tym bardziej kiedy jesteśmy zmęczone częstym budzeniem się do maleństwa. W Stanach nie dawno też była kampania „stop spaniu z dzieckiem”…

Adka super łóżeczko, no i fajnie, że ma szufladę. Zawsze przyda się na różne rzeczy. Trzymałam w szufladzie pościel, pampersy, chusteczki. Teraz gdy wymieniałam Lence na większe łóżko to dla mnie też podstawą była szuflada, ale to zależy jak kto lubi.

Gaguka ja miałam łóżeczko z dwoma szczebelkami (tzn Lenka ;)) i bez problemu wchodziła i wychodziła.

Ulcia super, że z malutką wszystko ok :)

Anitkade mi brzuch twardnieje często gdy podnoszę Lenkę. Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży to normalne, ale jak masz wizytę to gina zapytaj.

Aaa, moje dziewczyny z listopadówek kazały przekazać, że mają do sprzedania np.
1. fotelik maxicosi z bazą (polecam, bo też taki mam)
2. kurtkę nadającą się dla kobitek w ciąży czerwoną z HM
3. sterylizator do butelek
4. śpiwór z owczej wełny

:) :)

Alanek[*] :(

11 lata 6 miesiąc temu #751153 przez Pipinka
Hej Dziewczyny :woohoo:

Ja jutro z rana mam krzywa cukrową :dry: najbardziej boje się wyniku, bo z Bianka okazało się że mam podwyższony cukier i dieta do końca ciąży.. :dry:

Co do spania z niemowlakiem też jestem przeciwna, czasem jestem tak wykończona odkąd zostałam mamą że budze się na wznak w łóżku i boję się że bym któregoś razu przestała się kontrolować.. a poza tym ostatnio mówili o tym w tv że też jest to mega nie higieniczne bo nasze nocne wyziewy ciągle wdycha maluszek , który powinien spać w swoim czyściutkim łóżeczku :)

Anitka moja Malutka też kopie i się przeciąga jak szalona i to już po całym brzuchu!! czasem mam wrażenie że dosłownie macha mi swoja małą kitką :lol: i tez mi brzuch twardnieje jak ona sie chyba bardziej zwija na dole i wtedy od razu naciska na pęcherz! Zatem nie martw się z Bianką też tak miałam , jak najbardziej wszystko w porządku :) i fajnie że jak najszybciej będziecie chcieć drugiego bobaska, ja z Bianką też długo nie mogłam zajść ciąże, jesteśmy 5 lat razem i już przed ślubem przestaliśmy się zabezpieczać w jakikolwiek sposób i 2,5 roku minęło zaczym zaszłam w ciąże a teraz bez problemu drugie, hehe na sama myśl jak się rozchulał mój organizm chce mi się śmiać i zaczynam już myśleć by od razu nie zajść w trzecią ciąże, bo narazie mi dwie córcie wystarczą :)

11 lata 6 miesiąc temu #751180 przez Anitulka
Czesc dziewczyny :)
Jeśli chodzi o twardniejacy brzuch, to też takowy mniewam, ale nic mnie przy tym nie boli, więc wmówiłam sobie, że to córcia zmienia pozycje ;) często mi się tak wypina, że robi mi się bulwa po którejś ze stron :woohoo:

Co do łóżeczka, to też raczej zdecyduję się na takie z szufladą, bo przyda mi sie miejsce na jakieś pampersiki itp.

Jutro mam wizytę, więc pewnie lekarz w końcu wyśle mnie na tą krzywą cukrową. Orientujecie sie może do ktorego tyg. trzeba ją zrobić?

W piątek mam usg, już się nie mogę doczekać... Mam nadzieję, że zaglądniemy między nóżki, żeby potwierdzić, że będzie dziewuszka (ewentualnie odkryć małe co nieco) :)

11 lata 6 miesiąc temu #751185 przez Anitulka
Aaa, pępka mi jeszcze nie wypchało, ale wydaję mi się, że z dnia na dzień jest co eaz płytrzy...

11 lata 6 miesiąc temu #751195 przez DoMI*
CZESC WAM
kobity zescie sie rozpisały nadrabiamm...

słuchajcie tego Tim wazy 900 gr :) rosnie jak na czekoladzie :D
szyjka mi sie skorciła troche bo mam infekcje dostalam tab. dopochwowe.
wszystko inne ok, powiedzial ze twardnienie bez boli to normalne. za tydzien krzywa cukrowa troszku sie boje tego.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #751196 przez mokka
Anitulka krzywa cukrową robi się między 25-28 tc

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #751269 przez bronchilda85

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52337 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=49866 [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka