- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiecie co? Byłam kiedyś już jakiś czas temu u koleżanki z synkiem, on teraz poszedł do pierwszej klasy i dzisiaj mi mówi, że pytał, kiedy do nich przyjdę, bo mi musi pokazać, jak miasto poukładał na dywanie

Dziewczyny, czy któraś z Was ma śpiworek do wózeczka taki z dziurką na pasy? Bo potrzebowałabym wymiary z niego, żeby dobrze uszyć, bo na bobaskowych rzeczach to się tak nie znam bardzo, a nie chcę dziadostwa zrobić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
www.sklepy24.pl/sklep/tututu_pl/produkt/...-fantazja-r-68/32471
allegro.pl/sliczny-spiworek-firmy-coccob...owy-i3572541904.html
W tym pierwszym linku są jakieś wymiary podane, a w drugim masz więcej zdjęć

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Ja juz tez zaczelam prac ubranka. Wczoraj 2 pralki poszly i dzis tez 2 jeszcze planuje. Rozpoczelismy urzadzanie pokoju dla Wiktorki. Zamowilismy juz meble, dzis dywan ma przyjechac:-) Tyle mam zajecia w ten ponury dzien.
Wczoraj bylam w ciuchlandzie i bylo wszystko po zlotowce. I ubranka takie fajne kupilam same markowe z next i marks&spencer
- zosiaxvx
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- drugie dzieciątko w drodze :)
- Otrzymane podziękowania: 0
hahaha Domi ,normalnie zlalam sie zw smiechuKobity trzyajcie sie teraz MOCNO....
jestem w 27 tyg ciazy !! zle obliczyłam ostatnia miesiaczke podałam date co powinnam dostac a nie co miałam ostatnia ...dlatego ma 1 kilo i na usg ssał palca i dlatego poczułam ruchy w 15 tygodniu...
musze omowic to z lekarzem

Tak poza tym to dzien dobry

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczynki ja dzis byłam na glukozie i źle mi było bardzo.wypiłam to z cytryną, a po kilku minutach myślałam,że zwymiotuje. Zrobiło mi się bardzo słabo i pielęgniarka położyła mnie na kozetce.tak przeleżałam godzinę, bo nie dałam rady siedzieć.później było lepiej i dotrwałam do drugiego pobrania.och nie miło to wspominam.
U nas dziś leje masakrycznie,zimno i brzydko na dworku.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dagnes, fajowo tak urządzać pokój bobaskowi. Jak już będziemy się przenosić to będę wniebowzięta, żeby to zrobić

Tymczasem mnie koleżanka przypomniała, że ma dla mnie łóżeczko z ikei białe, zobaczymy, jak je dostanę to może zrezygnuję z zakupu, a jak do grudnia będzie się odwlekać, to kupię. W sumie nie planowałam białego, ale darowanemu koniowi..

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dzieki za info o pieluchach. Pewnie kupie a i widzialam ze bedzie reczniczek z kapturkiem i myjka dla bobaskow.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Anitka ja osobiście uważam że materacyk powinien być nowy, nawet jeśli używany wygląda jak nowy na pierwszy rzut oka to nowy jednak nie jest zakurzony ani nie pozalewany a też chodzi o to że każdy dzidziuś śpi inaczej i jednak troszkę mimo tego że mało ważą wygniatają sobie te materace.
Ja na szczęście znalazłam punkt pobrań w sobote i to blisko mnie! uff

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do materacyka to tak jak pipinka uważam,że lepiej nowy.on posłuży conajmniej rok,a może nawet 3 lata,a wydatek wtedy wydaje się nie taki wielki jak na taki czas.
pipinka super z tą przychodnia na sobotę.A Bianka pewnie tak się zabawi z dzieciakiami,że nawet się nie spostrzeże jak już wrócicie:-) Ale rozumiem stres. Nie wracałaś do pracy po jej porodzie,prawda? Jesteście cały czas razem,więc to naturalne. U nas Remis chętnie rano do dziadków leci,a po południu z rodzicami:-)
Teraz tak myślę o tej krzywej cukrzycowej i ciekawa jestem jaki wynik wyjdzie,bo tak masakrycznie się czułam.Z Remikiem nie było takiej tragedii.a dziś myślałam,ż tam fikne.
Pipinka a Ty miałaś tylko diete z Bianką czy musiałas insulinę brac?
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
Zgadza się jesteśmy ciągle razem z Bianką o tyle dobrze że ona uwielbia dzieci i innych ludzi i lgnie do innych, z racji tego że jestem tu zupełnie sama to ciężko jest znaleźć prace w godzinach żłobka, a do tego ciężko mi sobie wyobrazić że rano szybko z Bianką do żłobka, do pracy później po Biankę i zabawy w domu, kąpiel, sen a jeszcze jak by w nocy się budziła, i nikt mnie przez chwile nie zastąpi...bardzo bym chciała iść w końcu do ludzi ale to nie jest takie proste jak się nie ma kogoś bliskiego kto zostanie z dzieckiem!
Ja w ogóle w 1 ciąży miałam dopiero to badanie w 29 tygodniu bo lekarzowi się chyba zapomniało wizyte wcześniej i później na biegu kazał mi robić, noi okazało się że mam podwyższony poziom cukru ale nie wiele, na szczęście po babci od M mieliśmy glukometr więc od razu na drugi dzień sama kupiłam paski by mierzyć sobie cukier i sama ustaliłam sobie diete i mierzyłam cukier 1h po posiłku i 2 h po posiłku i cukier był w normie bo wizyte u diabetologa miałam dopiero 35 tygodniu ciąży!!!! a że to była poradnia tylko dla kobiet w ciąży to nie miałam pierszeństwa, bo wszystkie byłyśmy w takiej samej sytuacji, na masakra!! ale od razu babka w rejestracji mi powiedziała że mam delikatnie podwyższony i dieta raczej wystarczy. Więc musiałam sobie radzić sama, ale mierzyłam zapisywałam i od razu widziałam że jak raz sobie pozwoliłam na żurek w chlebie to na drugi dzień z rana miałam taki cukier że z wrażenia się prawie przewróciłam! Bardzo łatwe jest kontrolowanie tego, no tylko wiele smakołyków trzeba sobie odmawiać

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/
M pogadał ze swoją mamą i wreszcie się zgodziła żeby nam ubranka dać. Mamy do niej jechać w niedziele i mam nadzieję, że nie wymyśli nic i faktycznie wreszcie da nam te ciuszki co kupiła. W przyszłym tygodniu będę więc prac i prasować

remiśleoś ja też po glukozie czułam się okropnie. No, ale przynajmniej masz już to badanie za sobą! Oby tylko Ci ten cukier wyszedł w normie

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Remiśleoś, przykro mi, że tak się fatalnie czułaś. Ja chcę po badaniu jechać do mamy, mam nadzieję, że będę w stanie. Oczywiście nie sama, tylko mąż mnie zawiezie.
Pipinka, a Ty chodzisz teraz do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży?
- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

od dłuzszego czasu mam konto ale nie udzielałam się tylko czytalam

ale w końcu postanowiłam coś napisać

Termin mam na 3 stycznia 2014r. i w moim brzuszku siedzi dziewucha!

Mam nadzieje na miłe przyjęcie nowej mamusi

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-